-
Δυστυχώς όπου είναι 2 λωρίδες υπάρχει το πρόβλημα των προσπεράσεων και δεν γίνεται να έχεις τόσο μεγάλες διαφορές στην αριστερή.
Όπου είναι 3 λωρίδες όμως sure.
Δεν στην έχουν πέσει γρήγοροι με 150 όταν προσπερνάς με όρια πχ ;
Κάθε φορά πετυχαίνω 1-2. -
@jousis said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Δυστυχώς όπου είναι 2 λωρίδες υπάρχει το πρόβλημα των προσπεράσεων και δεν γίνεται να έχεις τόσο μεγάλες διαφορές στην αριστερή.
Όπου είναι 3 λωρίδες όμως sure.
Δεν στην έχουν πέσει γρήγοροι με 150 όταν προσπερνάς με όρια πχ ;
Κάθε φορά πετυχαίνω 1-2.Ολες τις καφριλες τις εχω δει στην πελοποννησο και βορεια, εως τον κομβο χαλκιδας, αντε και μεχρι τη θηβα, πιο πανω ποτε.
Εχω την θεωρια οτι οι ανθρωποι που πετυχαινεις βορεια της θηβας ειναι συνειδητοποιημενοι και προσεκτικοι οδηγοι που ξερουν οτι θα κανουν μεγαλο ταξιδι, επομενως δεν κανουν χαζομαρες. Ειναι απλα μια θεωρια ομως.
Επισης σοβαροτητα εχω δει στην ιονια και στην εγνατια (θεσσαλονικη προς αλεξανδρουπολη). Ακομα και βαλκανιοι/τουρκοι που ενιοτε οδηγουν γρηγορα, δεν τους εχω δει να κανουν χαζομαρες -
Την επόμενη φορά πρόσεξε το εξής (αν πας συχνά εκδρομές).
Όσο πλησιάζεις Αθήνα αυξάνεται το καφριλίκι (οπότε ταιριάζει η θεωρία σου).Αν και συμφωνώ βέβαια, οι καταυλακιώτες είναι μακράν χειρότεροι.
-
@jousis said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Την επόμενη φορά πρόσεξε το εξής (αν πας συχνά εκδρομές).
Όσο πλησιάζεις Αθήνα αυξάνεται το καφριλίκι (οπότε ταιριάζει η θεωρία σου).ENNOEITAI αυτο! το χειροτερο κομματι ειναι στην παθε μετα τα τελευταια διοδια, καπου αγιο στεφανο/βαρυμπομπη και μετα. Μπορει να εχω κανει ταξιδι 8 ωρων και να ειμαι ακομα φρεσκαδουρα, αυτα τα τελευταια 15' θα με κανουν κουρελι. Ο,τι μαλακια μπορεις να φανταστεις, εκει γινεται. Τουλαχιστον οταν ερχομαι απο πελοποννησο, χωνομαι αττικη οδο και ησυχαζω.
Αν και συμφωνώ βέβαια, οι καταυλακιώτες είναι μακράν χειρότεροι.
εγω παλι πιστευω οτι οι αθηναιοι που επιστρεφουν ειναι οι χειροτεροι

-
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως στις 3 λωρίδες η δεξιά είναι πρακτικά άδεια και πως ο δρόμος είναι σαν να έχει μόνο 2 λωρίδες, την μεσαία και την αριστερή.
Στην μεσαία πάνε συνήθως με 110Kmh, οπότε δε λέει προφανώς να μην υπάρχει όριο. Είναι πολύ πιθανό κάποιος που είναι με 110 στην μεσαία να βγει αριστερά με 120 για να περάσει τον μπροστινό του.
-
ισχύει, περνάω μέλι στην δεξιά με λίγο προσοχή όταν περνάω διπλα απο τους μεσαιους.
Καμια φορά καταλαβαίνουν κιόλας και μπαίνουν μετά στην δεξιά (δεν κορναρω η τπτ, απλα τους προσπερναω)αν εχει κίνηση η ειμαι σε εξοδο βέβαια αποφεύγω την συγκεκριμένη παρανομια και βγαίνω αριστερή.
α εδω να πω ότι όλα τα παραπάνω είναι προϊόν μυθοπλασίας, ουδέποτε προσπερναω από δεξιά.
-
- σε αυτό που πιστεύει ο dettol είναι οι μέρες και ώρες που κινείσαι. Ξημερώματα από κάθε άποψη τα ιχ οδηγούν άψογα ( πάνε σε δουλειές μακριά). Οποιαδήποτε άλλη ώρα είναι κακή η ποιότητα των οδηγών.
Σαββατοκύριακα ,3ημερα και γιορτές δεν είναι να ταξιδέψεις, είναι τρελοί, ανισορροποι και ατζαμηδες. Λες και τους κλειδώνετε στις πόλεις και μήνες μετά τους αφήνετε.
Highlights:
Προσπερνάνε χωρίς να βλέπουν στις στροφές. Δεν μιλάω για στροφές που βλέπεις...... Ίσως επειδή δεν οδηγούσαν για καιρό με τα ΜΜΜ νιώθουν ότι έχουν αρκετές ζωές.
Αν τους προσπερνας και έχουν γκόμενα ή καλό αμάξι οφείλουν να ανταπαντησουν και ας πήγαιναν πιο αργά από το ΚΤΕΛ.
Αν βρεθούν τρενάκι πίσω από νταλίκα κολλάνε πίσω της τόσο κοντά που παρόλα αυτά δεν προσπερνάνε, δεν έχουν καν την πρόθεση να το κάνουν.
Καθρέφτες?!?!?! Οδηγάς με ανοιχτά φώτα μπας και.
Και γενικά μια πολύ κακή ποιότητα οδηγών που είναι φανερό ότι οδηγάει μια στο τόσο και τα χάνει
Αυτό που με τρελαίνει είναι η ψυχική ηρεμία που έχουν όλοι αυτοί όταν προσπερνάνε, ΧΑΛΑΡΑ και ας φτάσουν στην στροφή και ας ξεκινήσουν να στρίβουν σ' αυτήν. ( Φυσικά έχω δει σκηνικά να σταματάνε και αυτοί και οι απέναντι)
Δρόμος Καλαμπάκα - Εγνατία , βιβλίο περιπτώσεων θα έγραφε αν υπήρχε τοπικ
- σε αυτό που πιστεύει ο dettol είναι οι μέρες και ώρες που κινείσαι. Ξημερώματα από κάθε άποψη τα ιχ οδηγούν άψογα ( πάνε σε δουλειές μακριά). Οποιαδήποτε άλλη ώρα είναι κακή η ποιότητα των οδηγών.
-
Στο Κόρινθος Πάτρα όταν πηγαίνεις προς Πάτρα ποια είναι καλά ΣΕΑ να σταματήσω, κοντύτερα στην Πάτρα όμως όχι νωρίς μετά την Κόρινθο.
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Σαββατοκύριακα ,3ημερα και γιορτές δεν είναι να ταξιδέψεις, είναι τρελοί, ανισορροποι και ατζαμηδες. Λες και τους κλειδώνετε στις πόλεις και μήνες μετά τους αφήνετε.
και ομως, το εχω παρατηρησει σε ΣΚ, τριημερα κτλπ, διοτι σπανια εχω κινηθει εκτος απο τετοιες περιπτωσεις. Το πραγμα δυσκολευει πολυ, ακομα και στην ΠΑΘΕ, σε εξοδο και, κυριως, επιστροφη Πασχα.
Τις ελαχιστες φορες που κινηθηκα στην ΠΑΘΕ μια τυχαια καθημερινη (οχι καλοκαιριου) ηταν πραγματικα ΑΔΕΙΑ. Σε βαθμο που εβλεπα αλλο αμαξι και χαιρομουν!
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Στο Κόρινθος Πάτρα όταν πηγαίνεις προς Πάτρα ποια είναι καλά ΣΕΑ να σταματήσω, κοντύτερα στην Πάτρα όμως όχι νωρίς μετά την Κόρινθο.
νομιζα οτι στις διαδρομες με θερμικο, δεν σταματαει ποτε κανενας σε ΣΕΑ

ο ψαθοπυργος ειναι καλη περιπτωση. Μεγαλος σταθμος, goody's και everest, λιγο πριν την πατρα.
-
@dettol said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
νομιζα οτι στις διαδρομες με θερμικο, δεν σταματαει ποτε κανενας σε ΣΕΑ

ο ψαθοπυργος ειναι καλη περιπτωση. Μεγαλος σταθμος, goody's και everest, λιγο πριν την πατρα.
Την προηγούμενη φορά που πέρασα ούτε καν τα πρόσεξα γιατί βιαζόμουν αλλά θέλω να σταματήσω λίγο να δω κόσμο και εγκαταστάσεις αλλοιώς το ταξίδι είναι βαρετό.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...