-
@a-d-p said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@otso said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να βάζω πράγματα αν χρειαστεί από ψώνια
γιατι να βαζεις ψωνια στα καθισματα ; το πορτα για μπαγκαζια τι το εχεις ; παρε ενα πλαστικο τελαρο , κατα καιρους ειχε το λιντλ πτυσομενα , πετα τα ψωνια μεσα και μεταφερονται πιο ευκολα , ουτε σακκουλες ουτε τιποτα .
μπορεις βεβαια να φτιαξεις και καλλιτεχνικο ξυλινο , θα ειναι πιο βαρυ ομως.
αυτο που λες ειναι τελειως γυφτεξ , ακομα και φτωχοι πρεπει να προσεχουμε το στυλ μας .
φαντασου να ξαναβρεθεις με φιλο απ τα παλια , να κοιταξει μεσα στο αυτοκινητο και να πει απο μεσα του , πωπω πως καταντησε ετσι ο Σαραντης.Βρε για να κάνει το πίσω κάθισμα κρεβατοκάμαρα το θέλει

τι αθώος που είσαι ώρες ώρες 🤭
Tοτε να βαλει ασπρη φλοκατη αν ειναι παραδοσιακος η τιγρε κουβερτα αν ειναι μοντερνος .
-
γιατι να βαζεις ψωνια στα καθισματα ; το πορτα για μπαγκαζια τι το εχεις ; παρε ενα πλαστικο τελαρο , κατα καιρους ειχε το λιντλ πτυσομενα , πετα τα ψωνια μεσα και μεταφερονται πιο ευκολα , ουτε σακκουλες ουτε τιποτα .
αυτο που λες ειναι τελειως γυφτεξ , ακομα και φτωχοι πρεπει να προσεχουμε το στυλ μας .
φαντασου να ξαναβρεθεις με φιλο απ τα παλια , να κοιταξει μεσα στο αυτοκινητο και να πει απο μεσα του , πωπω πως καταντησε ετσι ο Σαραντης.Βρε για να κάνει το πίσω κάθισμα κρεβατοκάμαρα το θέλει

Tοτε να βαλει ασπρη φλοκατη αν ειναι παραδοσιακος η τιγρε κουβερτα αν ειναι μοντερνος .
Εξτριμ ο Οτσο στα ..... γουστα του.

-

Adp εσύ, πονηρούλη. Ποτέ!! Αυτό το θέμα με απασχόλησε σοβαρά όταν έβγαλα δίπλωμα και πήρα το αυτοκίνητο.
Πολλές πήγαινα με το κορίτσι σε εντελώς απομονομένα μέρη, Έχουμε και βουνά και έχει καβάντες. Έχει όμως και μάλλον είχε, δεν ξέρω τώρα τι γίνεται (μου λένε, αλλά ιδοίοι όμασι δεν ξέρω), είχε όμως και από τύπους που ήθελαν να χαρμανιάσουν, από ματάκηδες, από περίεργους, μέχρι φάσεις πολύ επικίνδυνες.
Αν φάω πέσιμο που πρέπει να είμαι; Άλλος είναι στο πίσω κάθισμα (περαστικά του), άλλος στη θέση του οδηγού (περαστικά του) και εγώ πάντα μά πάντα, στη θέση του συνοδηγού σε στάση που σε χρόνο ντε τε είχα βάλει μπροστά. Δεν το λέω για να περηφανευτώ, όμως δε θα αφήσω τα κοκαλάκια μου για ένα άλμα επί κοντώ.γιατι να βαζεις ψωνια στα καθισματα ; το πορτα για μπαγκαζια τι το εχεις ; παρε ενα πλαστικο τελαρο , κατα καιρους ειχε το λιντλ πτυσομενα , πετα τα ψωνια μεσα και μεταφερονται πιο ευκολα , ουτε σακκουλες ουτε τιποτα .
φαντασου να ξαναβρεθεις με φιλο απ τα παλια , να κοιταξει μεσα στο αυτοκινητο και να πει απο μεσα του , πωπω πως καταντησε ετσι ο Σαραντης.
Το κομμάτι τι θα πούνε.....Μου έχει περάσει πλέον. Στο κάτω κάτω, παίρνω το φίεστα του αδερφού μου που είναι μπιμπελό και είμαι μια χαρά.
Κατά καιρούς είδα κάτι μικρά...Απλώς για εμένα, τα έβαζα αμέσως ζαντολάστιχα.
Όμως με στρίμωξες.....Η ταπετσαρία των καθισμάτων είναι ας πούμε καμμένη από τον ήλιο. Ο προηγούμενος που το είχε στη Σαχάρα μάλλον το πάρκαρε. Δεν είναι καμμένη να φαίνεται λες και την έκαψες. Έχει χάσει το ύφασμα τις ιδιότητές του.
Μαζεύει πολύ εύκολα τρίχα και δεν βγαίνει εύκολα. Μου βγάζει την ψυχή. Και εντάξει αυτό, βγάζει το ύφασμα σαν χνούδι από μόνο του. Και κάθε τόσο με βούρτσα το κάνω για να το απομακρύνω. Έχω αγανακτήσει.
Καλλύματα δε θέλω να βάλω γιατί αν δεν εφαρμόσουν καλά θα γλυστράει ο άλλος.
Για αυτό προσπαθώ να βρω εναλλακτικές... -
@ilias-a said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:

Εξτριμ ο Οτσο στα ..... γουστα του.

Τιγρε σε ειδικές περιπτώσεις που το άλλο φύλο είναι λάτρης των τιγρέ εσωρούχων, να πηγαίνει με το συνολάκι της.
-
Σήμερα παρατήρησα στο τζάμι του οδηγού μια γρατζουνια και ότι έχει και άλλες μικρές σαν αράχνη. Υπάρχει κάτι που μπορώ να το γυαλίζω μόνος; Επίσης εχω αρκετά άλατα στα τζάμια. Έχει δοκιμάσει κάποιος κανένα προϊόν;
-
@george1703 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σήμερα παρατήρησα στο τζάμι του οδηγού μια γρατζουνια και ότι έχει και άλλες μικρές σαν αράχνη. Υπάρχει κάτι που μπορώ να το γυαλίζω μόνος; Επίσης εχω αρκετά άλατα στα τζάμια. Έχει δοκιμάσει κάποιος κανένα προϊόν;
Με το χέρι να βγάλεις τις γρατζουνιές; Δύσκολο.
Για τα άλατα πολλοί προτείνουν διάλυμα νερού με άσπρο ξύδι. Δεν το προτιμώ γιατί φοβάμαι το ξύδι μην θολώσει το τζάμι.
Αν είναι φρέσκα και δεν τα έχει ψήσει ο ήλιος το Koch Chemie FSE μπορεί να κάνει δουλειά. Υπάρχει και το Spotless της Car Pro (που όμως δεν ξέρω αν είναι για τζάμια).
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει για γρατζουνιές και άλλατα. Είναι αλοιφή για τζάμια.
skroutz.gr
Γρατζουνιά με γρατζουνιά έχει διαφορά. Αν την καταλαβαίνεις με το νύχι, σίγουρα θα χρειαστείς αλοιφαδόρο σε συνδιασμό με wet sanding, υγρό γυαολοχαρτάρισμα. Αν είσαι εξικοιομένως με αυτά το κάνεις.
Αν οι γραζτουνιές δεν είναι αισθητές με το νύχι, η αλοιφή της Megs μπορεί να δουλευτεί με το χέρι, αλλά πιθανόν θα χρειαστεί χρόνο και πολλά περάσματα με το χέρι. Ανάλογα με το βάθος.
Αυτήν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για τις νεροκηλίδες.
Η αλοιφή κάνει 20 ευρώ. Να το κάνεις με το χέρι δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα στις γρατζουνιές αν έχουν κάποιος βάθος (δε θα τις σβήσεις με το χέρι).
Πάνε σε έναν λαμαρινά που να τον ξέρεις ή καλύτερα μπογιατζή αν τον ξέρεις, αυτοί δουλεύουν αλοιφαδόρους για να κάνουν επίπεδο το χρώμα μετά το βγάλσιμο από το φούρνο του βαμμένου αυτοκινήτου. Αν ξέρουν να κάνουν δουλειά. Έχω δει βαμμένο αυτοκίνητο χωρις να το έχουν γυαλίσει και ήταν με το orange peel.
Αλλιώς μια βόλτα από την carglass αν αναλαμβάνουν ή σε σωστό car detailer που προσωπικά θα προτιμούσα τον τελευταίο.
Το κρύσταλο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί ζεστένεται σχετικά γρήγορα και αν μείνει περισσότερο από ότι πρέπει ο αλοιφαδόρος ακόμη και αν είναι έκκεντρος, θα σου ραγίσει το παρπριζ, παράθυρο όπου γενικά ερφαρμοστεί.
Πάρε τιμή από ένα detailer βάλε από την άλλη τα 20 ευρώ της Megs με άγνωστα αποτελέσματα και κρίνεις.
Αν η γρατζουνιά είναι βαθειά, δεν γίνεται με το χέρι με τπτ. Υαλοκαθαριστήρες κάνανε τη ζημιά; Το σιδερένιο μπράτσο βρήκε στο παρπριζ; Τπτ καμία κοπέλα το δούλεψε και το έκανε μαύρο χάλι το παρπριζ;
Από επαρχία είμαι. Ξέρω εξαιρετικοί είναι ο Swerll Μιχάλης και ο Πλάτωνας auto-star.gr.
Και ο glaze.gr είδα δουλειά του (όπως και από τους δύο άλλους) και είναι πολύ καλός. Πρόσεξε όσους σου δώσουν χαμηλές τιμές γιατί έχει κάτι κανίβαλους που δεν είναι για αυτή τη δουλειά.
Μην το ρισκάρεις μόνος με αλοιφαδόρο και μετά πας για παρπριζ.
Θα σου πρότεινα για τις νεροκηλίδες και πηλό όμως πας: 20 ένα καλός πηλός + 20 η Megs....40 ευρώ χωρίς να είναι εγγυημένο το αποτέλεσμα αν οι γρατζουνιές είναι με κάποιο βάθος.
Δε θες να καθαρίσεις το παρπριζ. Θες διόρθωση (σβήσιμο γρατζουνιών) στην ουσία και σωστή διόρθωση γίνεται με αλοιφαδόρο. -
Με το χέρι να βγάλεις τις γρατζουνιές; Δύσκολο.
Για τα άλατα πολλοί προτείνουν διάλυμα νερού με άσπρο ξύδι. Δεν το προτιμώ γιατί φοβάμαι το ξύδι μην θολώσει το τζάμι.
Αν είναι φρέσκα και δεν τα έχει ψήσει ο ήλιος το Koch Chemie FSE μπορεί να κάνει δουλειά. Υπάρχει και το Spotless της Car Pro (που όμως δεν ξέρω αν είναι για τζάμια).
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει για γρατζουνιές και άλλατα. Είναι αλοιφή για τζάμια.
skroutz.gr
Γρατζουνιά με γρατζουνιά έχει διαφορά. Αν την καταλαβαίνεις με το νύχι, σίγουρα θα χρειαστείς αλοιφαδόρο σε συνδιασμό με wet sanding, υγρό γυαολοχαρτάρισμα. Αν είσαι εξικοιομένως με αυτά το κάνεις.
Αν οι γραζτουνιές δεν είναι αισθητές με το νύχι, η αλοιφή της Megs μπορεί να δουλευτεί με το χέρι, αλλά πιθανόν θα χρειαστεί χρόνο και πολλά περάσματα με το χέρι. Ανάλογα με το βάθος.
Αυτήν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για τις νεροκηλίδες.
Η αλοιφή κάνει 20 ευρώ. Να το κάνεις με το χέρι δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα στις γρατζουνιές αν έχουν κάποιος βάθος (δε θα τις σβήσεις με το χέρι).
Πάνε σε έναν λαμαρινά που να τον ξέρεις ή καλύτερα μπογιατζή αν τον ξέρεις, αυτοί δουλεύουν αλοιφαδόρους για να κάνουν επίπεδο το χρώμα μετά το βγάλσιμο από το φούρνο του βαμμένου αυτοκινήτου. Αν ξέρουν να κάνουν δουλειά. Έχω δει βαμμένο αυτοκίνητο χωρις να το έχουν γυαλίσει και ήταν με το orange peel.
Αλλιώς μια βόλτα από την carglass αν αναλαμβάνουν ή σε σωστό car detailer που προσωπικά θα προτιμούσα τον τελευταίο.
Το κρύσταλο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί ζεστένεται σχετικά γρήγορα και αν μείνει περισσότερο από ότι πρέπει ο αλοιφαδόρος ακόμη και αν είναι έκκεντρος, θα σου ραγίσει το παρπριζ, παράθυρο όπου γενικά ερφαρμοστεί.
Πάρε τιμή από ένα detailer βάλε από την άλλη τα 20 ευρώ της Megs με άγνωστα αποτελέσματα και κρίνεις.
Αν η γρατζουνιά είναι βαθειά, δεν γίνεται με το χέρι με τπτ. Υαλοκαθαριστήρες κάνανε τη ζημιά; Το σιδερένιο μπράτσο βρήκε στο παρπριζ; Τπτ καμία κοπέλα το δούλεψε και το έκανε μαύρο χάλι το παρπριζ;
Από επαρχία είμαι. Ξέρω εξαιρετικοί είναι ο Swerll Μιχάλης και ο Πλάτωνας auto-star.gr.
Και ο glaze.gr είδα δουλειά του (όπως και από τους δύο άλλους) και είναι πολύ καλός. Πρόσεξε όσους σου δώσουν χαμηλές τιμές γιατί έχει κάτι κανίβαλους που δεν είναι για αυτή τη δουλειά.
Μην το ρισκάρεις μόνος με αλοιφαδόρο και μετά πας για παρπριζ.
Θα σου πρότεινα για τις νεροκηλίδες και πηλό όμως πας: 20 ένα καλός πηλός + 20 η Megs....40 ευρώ χωρίς να είναι εγγυημένο το αποτέλεσμα αν οι γρατζουνιές είναι με κάποιο βάθος.
Δε θες να καθαρίσεις το παρπριζ. Θες διόρθωση (σβήσιμο γρατζουνιών) στην ουσία και σωστή διόρθωση γίνεται με αλοιφαδόρο.Είναι το παράθυρο του οδηγού. Άλατα έχουν και τα υπόλοιπα παράθυρα. Θεωρώ πως θέλει κυρίως πλύσιμο. Την γρατζουνιά χθες την παρατήρησα αν και δε σκαλωνει το νύχι. Έχω θραύση κρυστάλλων αλλά δε θέλω να κάνω αντικατάσταση το τζάμι γιατί είναι μαμά και θεωρώ ότι είναι πολύ μικρή η ζημιά. Είδα και ένα carpro ceriglass αλλά δε ξέρω αν τρώει υλικό απ' το τζάμι .... Το waterspot της carpro το έχω αλλά δεν έχω δοκιμάσει στα τζάμια. Δοκίμασα το μπλε καθαριστικό της Koch και λίγο άσπρο ξύδι.επισυναπτβ φωτογραφία 

-
Είδα τώρα τα προιόντα της Carpro. To waterspot νομίζω πως όπως και στο βερνίκι, μπορεί να κάνει δουλειά, αν είναι φρέσκο το waterspot.
Αν ψηθεί, μπαίνει μέσα στους πόρους. Δε μπορεί να κάνει εκεί δουλειά.
Το ξύδι, είναι όξινο. Πάντα με λίγο νερό για να μειωθεί η οξύτητά του αν και προσωπικά το αποφεύγω.
Μένει το CeriGlass. Θα σου βάλω το βίντεο χρήσης του από την Carpro. Έχει αλοιφή γυαλίσματος για τζάμια. Το σφουγγαράκι από όσο κατάλαβα έχει μάλινη επιφάνεια. Είναι επιθετική και καλή επιλογή. Ανεβάζει όμως εύκολα θερμοκρασία. Με το χέρι...Δε νομίζω να ανεβάσει.
Δεν ξέρω τι γράφει το μπουκάκι στις οδηγίες στο βίντεο λέει να είναι dampen - υγρό. Όχι όμως μούσκεμα. Δηλαδή να έχει υγρασία χωρίς υπερβολές. Θα σου διαλύσει το νερό την αλοιφή.
Μην το φοβάσαι. Αν έχεις ψεκαστήρι από αυτά για να ψεκάζεις τα λουλούδια, κάνε ένα ψέκασμα ελαφρύ, να πάρει λίγο υγρασία στην επιφάνεια που θα βάλεις την αλοιφή.
Ξέχασα. Το σημάδι στο τζάμι, είναι σαν να το έχεις ξύσει. Δλδ σαν να το έχεις τρίψει με γυαλόχαρτο αν το έχω καταλάβει σωστά.
Πρόσεξε μήπως κάπου βρίσκει στην πόρτα το τζάμι μην στο επαναλλάβει.
Δρόσισε την επιφάνεια από το σφουγγαράκι, κάνε κυκλικές με το χέρι, κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και το αντίστροφο και προς το τέλος, μη φοβηθείς να δουλέψεις από πάνω προς τα κάτω ή κάτω προς τα πάνω, σε ευθεία το σφουγγαράκι, όπως είναι το ξύσιμο. Πάνω κάτω. Ευθεία. Όπως είναι το ξύσιμο.
Σταμάτα κατά διαστήματα και ακούμπα εκεί που τρίβεις μήπως ζεστάθηκε το τζάμι. Αν ναι σταματάς αμέσως και ψεκάζεις με νερό για να πέσει η θερμοκρασία.
Μπορεί να χρειαστεί αυτό να το κάνεις και 5 και 6 και 10 φορές. Ανάλογα με το βάθος. Κυκλικές αρχικά κινήσεις με δροσισμένο το σφουγγαράκι και μετά προς το τέλος, πάνω κάτω.
Αν είναι μάλλινη η επιφάνεια που βάζεις την αλοιφή, επειδή το μαλλί είναι επιθετικό και ανεβάζεις εύκολα (στον αλοιφαδόρο βασικά) θερμοκρασία, έλεγχο της θερμοκρασίας κατά διαστήματα.
Αυτήν τη διαδικασία με κυκλικές κινήσεις και μπρος πίσω οριζόντια ή κάθετα, μπορείς να την κάνεις και στα waterspots.
Δεν ξέρω αν θα φύγει το γδάρσιμο, ξύσιμο. Τα waterspots νομίζω πως ναι. Αν ήσουν στην Καβάλα, θα στο έκανα με δραπανοκατσάβισο που δουλεύει σαν rotary polisher. Ούτε λεφτά ούτε τπτ.
Δεν σου προτείνω επειδή έγραψα για carglass να στο αλλάξουν. Σε καμία περίπτωση. Να το περάσουν με αλοιφαδόρο αν έχουν και το κάνουν.
Σχετικά με το αν θα φας τζάμι. Δε γίνεται να μη φας. Για να φύγει το ξύσιμο, πρέπει να πας ποιο βαθειά από το βάθος του για να σβήσει. Δε γίνεται αλλιώς. Σε κάθε γρατζουνιά, ξύσιμο, γδάρσιμο, αν δεν αφαιρεθεί υλικό (γυαλί ή βερνίκι) τουλάχιστον όσο είναι το βάθος της γρατζουνιάς κλπ, δε θα σβήσει.
Είσαι όμως τυχερός, γιατί αν κατεβάσεις το τζάμι του παραθύρου θα δεις πόσο πάχος έχει!! Δεν θα το φας τοπικά τόσο πολύ που να είναι ανησυχιτικό.
Να στο πω και ποιο πρακτικά. Αν το γδάρσιμο είναι πολύ βαθύ δεν ξέρω αν θα ντέξει το τζάμι σε εκείνο το σημείο και δε σου σπάσει. Ή να σου κάνει ρωγμή. Αν π.χ. είναι τυχαία λέω 10χιλιοστά το τζάμι, εσύ θα φας το 1 με 1μιση. Υποθέτω.
Οπότε. Τρίψιμο και υπομονή με το χέρι, σε εννοείται κρύο παράθυρο (μην είσαι σε ήλιο και είναι ζεστό) και αν θες, κάνει έτσι μια δοκιμή σε waterspot για να αποκτήσεις την αίσθηση της εφαρμογής.
Μην το φοβάσαι να το δουλέψεις. Σκέψου πως αυτή η αλοιφή δουλεύεται με Αλοιφαδόρο που το χέρι σου, και το δικό μου και όλων ΔΕΝ μπορεί να γυρίσει όπως ο αλοιφαδόρος.
Οπότε μην αγχώνεσαι. Θα ελέγχεις όμως τη θερμοκρασία.
Μου αρέσει που η carpro έβαλε μάλινη επιφάνεια. Θα γίνει γρηγορότερα η δουλειά. Αν κάπου κολλήσεις και δεν ξέρεις τι να κάνεις, μην κάνεις πειράματα. Μην μπεις στο youtube να δεις γιατί μπορεί να μην το καταλάβεις σωστά κλπ.
Ρίξε μια ερώτηση πρώτα.
Δες το επίσημο βίντεο της Carpro και εδώ τώρα μιλάμε για χρήση της αλοιφής με αλοιφαδόρο. Το χέρι μας να γυρίζει με 2000 στροφές....Οπότε μην αγχώνεσαι. Κρύο τζάμι και συχνός έλεγχος και αν ανεβάσει θερμοκρασία ψέκασμα αμέσω με νερό. Αν λέμε. Δεν νομίζω αλλά έλεγχος.
Κόλλησες κάπου, αγχώθηκες; Τα παρατάς και ρωτάς.
Youtube Video -
Να το γράψω εδώ γιατί είναι μεγάλο το προηγούμενο κείμενό μου.
Η πίεση που θα ασκήσεις. Όχι ελαφριά ούτε να πέσεις πάνω στο σφουγγαράκι (τακάκι είναι βασικά). Μεσαία πίεση προς ελαφριά. Βάλε όμως λίγη πίεση και με γρήγορες κινήσεις, κυκλικά και πάνω κάτω. Λίγη πίεση γενικά το γυάλισμα με το χέρι την θέλει.
Όχι όμως υπερβολές.
Πριν χρησιμοποιήσεις την αλοιφή, καλό πλύσιμο στο παράθυρο. Δε γίνεται δουλειά με βρωμισμένη επιφάνεια γενικά.
Καλό πλύσιμο και σκούπισμα μην γίνουν και άλλα waterspots. Μακρυά από ξύδια που και η Carpro γράφει στο τέλος του βίντεο πως το προιόν της δεν έχει οξέα. Αν κάνανε καλό θα τα είχε.
Στο Rededit πως λέγεται δίνουν αυτήν την επιλογή συνήθως.
Το βίντεο λέει να σκουπίζεις με λίγο υγρή πετσέτα μικροίνας για να φύγει μάλλον εύκολα η αλοιφή αφού τη δουλέψεις. Αν έχεις κανένα Quick Detailer της Meguiars, Autoglym γενικά κάποιο Quick Detailer είναι ιδανικό γιατί έχει καθαριστικές ιδιότητες και το ψεκάζεις στο τζάμι και έχει φύγει η αλοιφή αμέσως. Αλλιώς με λίγο υγρή πετσέτα μικροίνας πάντα μικροίνας.
Σου προτείνει στο τέλος αν θες να χρησιμοποιήσεις το Carpro Eraser που έχει ισοπροπυλική αλκοόλη (30% ισοπροπυλική και 70% νερό) για να φύγουν τα λάδια από την αλοιφή και να ετοιμάσεις το τζάμι για να περάσεις κάποιο τεχνητό κερί δλδ sealant.
Πληροφορικά στα γράφω για να ξέρεις αν σου δημιουργηθεί κάποια απορία για το τι γράφει στο τέλος και μήπως πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω. Το Eraser δεν το χρειάζεσαι για να φύγουν λάδια που δεν τα βλέπεις εύκολα με το μάτι. Μη σε απασχολεί. -
Abrasives. Για όσους ξέρουν τι είναι, όταν μία εταιρία έχει ένα προιόν συνήθως Paint Cleaner το πρώτο που ρωτάνε είναι αν έχει Abrasives. Δεν τα θέλουν πολλοί που αρχίζουν με την περιποίηση του αυτοκινήτου, γιατί τα Avrasives μειώνουν το βερνίκι.
Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή είτε σε ξένα forum είτε στις εταιρίες. Ο φόβος είναι πως θα μείνει η μποργιά χωρίς βερνίκι στο τέλος.
Παλιότερα σε δύο γνωστά Paint Cleaners δεν έγραφαν οι εταιρίες αν είχαν Abrasives. Ήταν η Autoglym SRP και η Meguiars Paint Cleaner. Η ύπαρξη abrasives σε ένα Paint Cleaner δεν πρέπει να φοβίζει τον χρήστη του.
Πρώτον αν η αλοιφή χρησιμοποιηθεί με το χέρι δε μπορεί η εφαρμογή με το χέρι, να κατεβάσει το βερνίκι πολύ. Με το χέρι ειδικά, θα αφαιρέσουν τα abrasives πολύ λίγο βερνίκι. Το ίδιο και με αλοιφαδόρο.
Τα Abrasives είναι διαφόρων κατηγοριών, ανάλογα με την αλοιφή γυαλίσματος (Polish). Ο διαχωρισμός τους γίνεται ανάλογα με το μέγεθός του και τη σκληρότητά τους. Συνήθως είναι στρόγυλα.
Οι λεπτές αλοιφές (fine polish) έχουν πολύ μικρά και εύθραυστα (fragile) abrasives τα οποία δεν είναι δυνατά και σκοπός της παρουσίας τους στην αλοιφή είναι να δημιουργήσουν μία smooth επιφάνεια, αφαιρώντας πολύ λίγο βερνίκι.
Οι μεσαίες αλοιφές (compound polish) έχουν μεσαία abrasives. Είναι μεγαλύτερα και ποιο δυνατά από τα abrasives της λεπτής αλοιφής. Αυτά χρησιμοποιούνται για να αφαιρεθούν μικές και μεσσαίες ατέλειες στο βερνίκι. Μεσαίες γραμμές.
Υπάρχουν και οι χοντές αλοιφές (heavy polish) που έχουν μεγάλα και δυνατά στη διάσπαση abrasives και δε δουλεύονται με το χέρι. Πρέπει να δουλευτούν καλά, για να σπάσουν τα abrasives γιατί αλλιώς τα μισοσπασμένα abrasives θα δημιουργήσουν γρατζουνιές στο βερνίκι.
Kάτι άλλο που κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και δεν το λαμβάνουν υπ' όψην τους είναι, πόσο μαλακή, μεσαία ή σκληρή είναι η μπογιά, το βερνίκι ή αν υπάρχει κεραμική επίστρωση. Αν το βερνίκι είναι μαλακό, θέλει προσοχή με τις χοντές αλοιφές γιατί χαμηλώνει γρήγορα το μαλακό βερνίκι, οπότε οι μεσαία αλοιφή είναι καλύτερη.
Αν είναι μεσαία ή σκληρή η μπογιά μπορεί να δουλευτεί χοντρή αλοιφή.
Αν υπάρχει κεραμική επίστρωση που από τη φύση της είναι σκληρή, τότε εκεί, θα χρειαστεί αλοιφή γυαλίσματος από μεσαία και ίσως και χοντρή με υπομονή.
Το καλό είνια πως σήμερα έχει πολύ μεγάλη ποικιλία και στην Ελλάδα και με λίγο ψάξιμο μπορεί να βρει κάποιος με βάση τη σκληρότητα του βερνικιού του, τις ατέλειες που έχει και το τι θέλει να κάνει (αν θέλει να κάνει μικρή, μεσαία ή μεγάλη διόρθωση) την αλοιφή που είναι κατάλληλη συν το σφουγγάρι για τον αλοιφαδόρο.
Ο συνδιασμός, αλοιφής και σφουγγαριού είναι θέμα εμπειρίας, ψαξίματος, ερωτήσεων στην εταιρία της αλοιφής αν και πολλές λένε με τη σκληρότητας να χρησιμοποιηθεί η κάθε αλοιφή και με πόσες στροφές στον έκκεντρο αλοιφαδόρο.
Τα abrasives σε λεπτές αλοιφές είναι απαραίτητα για σωστό καθαρισμό του βερνικιού και προετοιμασία του για να κάτσι καλά το sealant και να διαρκέσει για όσο λέει ο κατασκευαστής του.
Αλλιώς χωρίς προετοιμασία το sealant θα κρατήσει το πολύ ένα μήνα. -
Είδα τώρα τα προιόντα της Carpro. To waterspot νομίζω πως όπως και στο βερνίκι, μπορεί να κάνει δουλειά, αν είναι φρέσκο το waterspot.
Αν ψηθεί, μπαίνει μέσα στους πόρους. Δε μπορεί να κάνει εκεί δουλειά.
Το ξύδι, είναι όξινο. Πάντα με λίγο νερό για να μειωθεί η οξύτητά του αν και προσωπικά το αποφεύγω.
Μένει το CeriGlass. Θα σου βάλω το βίντεο χρήσης του από την Carpro. Έχει αλοιφή γυαλίσματος για τζάμια. Το σφουγγαράκι από όσο κατάλαβα έχει μάλινη επιφάνεια. Είναι επιθετική και καλή επιλογή. Ανεβάζει όμως εύκολα θερμοκρασία. Με το χέρι...Δε νομίζω να ανεβάσει.
Δεν ξέρω τι γράφει το μπουκάκι στις οδηγίες στο βίντεο λέει να είναι dampen - υγρό. Όχι όμως μούσκεμα. Δηλαδή να έχει υγρασία χωρίς υπερβολές. Θα σου διαλύσει το νερό την αλοιφή.
Μην το φοβάσαι. Αν έχεις ψεκαστήρι από αυτά για να ψεκάζεις τα λουλούδια, κάνε ένα ψέκασμα ελαφρύ, να πάρει λίγο υγρασία στην επιφάνεια που θα βάλεις την αλοιφή.
Ξέχασα. Το σημάδι στο τζάμι, είναι σαν να το έχεις ξύσει. Δλδ σαν να το έχεις τρίψει με γυαλόχαρτο αν το έχω καταλάβει σωστά.
Πρόσεξε μήπως κάπου βρίσκει στην πόρτα το τζάμι μην στο επαναλλάβει.
Δρόσισε την επιφάνεια από το σφουγγαράκι, κάνε κυκλικές με το χέρι, κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και το αντίστροφο και προς το τέλος, μη φοβηθείς να δουλέψεις από πάνω προς τα κάτω ή κάτω προς τα πάνω, σε ευθεία το σφουγγαράκι, όπως είναι το ξύσιμο. Πάνω κάτω. Ευθεία. Όπως είναι το ξύσιμο.
Σταμάτα κατά διαστήματα και ακούμπα εκεί που τρίβεις μήπως ζεστάθηκε το τζάμι. Αν ναι σταματάς αμέσως και ψεκάζεις με νερό για να πέσει η θερμοκρασία.
Μπορεί να χρειαστεί αυτό να το κάνεις και 5 και 6 και 10 φορές. Ανάλογα με το βάθος. Κυκλικές αρχικά κινήσεις με δροσισμένο το σφουγγαράκι και μετά προς το τέλος, πάνω κάτω.
Αν είναι μάλλινη η επιφάνεια που βάζεις την αλοιφή, επειδή το μαλλί είναι επιθετικό και ανεβάζεις εύκολα (στον αλοιφαδόρο βασικά) θερμοκρασία, έλεγχο της θερμοκρασίας κατά διαστήματα.
Αυτήν τη διαδικασία με κυκλικές κινήσεις και μπρος πίσω οριζόντια ή κάθετα, μπορείς να την κάνεις και στα waterspots.
Δεν ξέρω αν θα φύγει το γδάρσιμο, ξύσιμο. Τα waterspots νομίζω πως ναι. Αν ήσουν στην Καβάλα, θα στο έκανα με δραπανοκατσάβισο που δουλεύει σαν rotary polisher. Ούτε λεφτά ούτε τπτ.
Δεν σου προτείνω επειδή έγραψα για carglass να στο αλλάξουν. Σε καμία περίπτωση. Να το περάσουν με αλοιφαδόρο αν έχουν και το κάνουν.
Σχετικά με το αν θα φας τζάμι. Δε γίνεται να μη φας. Για να φύγει το ξύσιμο, πρέπει να πας ποιο βαθειά από το βάθος του για να σβήσει. Δε γίνεται αλλιώς. Σε κάθε γρατζουνιά, ξύσιμο, γδάρσιμο, αν δεν αφαιρεθεί υλικό (γυαλί ή βερνίκι) τουλάχιστον όσο είναι το βάθος της γρατζουνιάς κλπ, δε θα σβήσει.
Είσαι όμως τυχερός, γιατί αν κατεβάσεις το τζάμι του παραθύρου θα δεις πόσο πάχος έχει!! Δεν θα το φας τοπικά τόσο πολύ που να είναι ανησυχιτικό.
Να στο πω και ποιο πρακτικά. Αν το γδάρσιμο είναι πολύ βαθύ δεν ξέρω αν θα ντέξει το τζάμι σε εκείνο το σημείο και δε σου σπάσει. Ή να σου κάνει ρωγμή. Αν π.χ. είναι τυχαία λέω 10χιλιοστά το τζάμι, εσύ θα φας το 1 με 1μιση. Υποθέτω.
Οπότε. Τρίψιμο και υπομονή με το χέρι, σε εννοείται κρύο παράθυρο (μην είσαι σε ήλιο και είναι ζεστό) και αν θες, κάνει έτσι μια δοκιμή σε waterspot για να αποκτήσεις την αίσθηση της εφαρμογής.
Μην το φοβάσαι να το δουλέψεις. Σκέψου πως αυτή η αλοιφή δουλεύεται με Αλοιφαδόρο που το χέρι σου, και το δικό μου και όλων ΔΕΝ μπορεί να γυρίσει όπως ο αλοιφαδόρος.
Οπότε μην αγχώνεσαι. Θα ελέγχεις όμως τη θερμοκρασία.
Μου αρέσει που η carpro έβαλε μάλινη επιφάνεια. Θα γίνει γρηγορότερα η δουλειά. Αν κάπου κολλήσεις και δεν ξέρεις τι να κάνεις, μην κάνεις πειράματα. Μην μπεις στο youtube να δεις γιατί μπορεί να μην το καταλάβεις σωστά κλπ.
Ρίξε μια ερώτηση πρώτα.
Δες το επίσημο βίντεο της Carpro και εδώ τώρα μιλάμε για χρήση της αλοιφής με αλοιφαδόρο. Το χέρι μας να γυρίζει με 2000 στροφές....Οπότε μην αγχώνεσαι. Κρύο τζάμι και συχνός έλεγχος και αν ανεβάσει θερμοκρασία ψέκασμα αμέσω με νερό. Αν λέμε. Δεν νομίζω αλλά έλεγχος.
Κόλλησες κάπου, αγχώθηκες; Τα παρατάς και ρωτάς.
Youtube VideoΦίλε σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις αναλυτικές απαντήσεις. Οι πληροφορίες σου ήταν πραγμστικα χρήσιμες. Θα δοκιμάσω meguiars και το carpro ceriglass. Αν δω ότι δε γίνεται θα πάω σε detailer. Το καλοκαίρι λέω να περάσω φιμε οπότε θέλω να μην έχει σημάδια τα τζάμια.
-
Να είσαι καλά. Το βίντεο της carpro είναι εξαιρετικό.
Υπομονή μόνο θέλει. -
Έκανα κάποιες δικές μου δοκιμές σχετικά με τα sealants - τεχνητά κεριά. Αυτά είναι φτιαγμένα στο εργαστήριο και θεωρητικά κρατάνε περισσότερο καιρό.
Βέβαια μου βγήκε ο πάτος για να έχω πεντακάθαρο βερνίκι προκειμένου να κάτσει, να εφαρμόσει, όσο το δυνατόν καλύτερα το τεχνητό κερί, στο βερνίκι.
Επειδή τελευταία, γύρισα ξανά στα sealants σε αλοιφή και συγκεκριμένα πλέον χρησιμοποιώ το Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax θέλησα να δω αν κρατάει περισσότερο από τα υβριδικά κεραμικά sealants. Βγάζει η Turtle Wax, η Megiuars και άλλες εταιρίες.
Της Turtle Wax εφάρμοσα το Turtle Wax Ceramic Coating Wax.
Έχει τη φήμη δυνατού τεχνητού κεριού σε σπρέι. Μάλιστα, ένας detailer στο Youtube το εφάρμοσε χειμώνα και κράτησε 1 χρόνο. Δεν είναι ο αγαπημένος μου Forensic Detailing Channel .
Να κάνω εδώ μια παρένθεση. Είναι ο αγαπημένος μου γιατί:
Πρώτον είναι Ευρωπαίος και προτείνει και δείχνει προιόντα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Άγγλος είναι βασικά, πληροφοριακά το αναφέρω.
Δεύτερον: Όταν ο John πρότεινε τα: Bilt Hamber και γενικά την Bilt Hamber, τα Koch Chemie Green Star και FSE προιόντα δύο καθαρά Ευρωπαικών εταιριών, στην αλλη άκρη του Ατλαντικού, μιλούσαν για προιόντα που ΔΕΝ στεκόταν σε αυτά τα προιόντα. Σήμερα όμως και στην Αμερική η Bilt Hamber και η Koch Chemie χτυπιούνται στα ίσα και προτιμούνται από πολλούς detailers.
Τρίτον: Κοιτάει τι είναι οικονομικό για τον απλό τον εραστιτέχνη χρήστη αυτών των προιόντων Περιποίησης.
Τέταρτον: Κάνει εξαιρετικές παρουσιάσεις, προιόντων που δεν είναι να πούμε από τις εταιρίες. Είναι καθαρά δικές του επιλογές. Και με τον τρόπο του και καθαρά λέει και τα κατά των προιόντων ειδικά στα συγκριτικά τεστ που είναι ολοκληρωμένα.
Πέμπτον: Από τον ForensicDetailing γνώρισα το Fusco99 τις δυνατότητές του ως προς την υδροφοβικότητα και την αντοχή του στο χρόνο. Έχει κάνει από όσο έχω παρακολουθήσει, τουλάχιστον 6 παρουσιάσεις της Ιαπωνικής εταιρίας, όταν άλλοι Detailers μπορεί να την έχουν ξεχάσει.
Αυτό λέει πολλά, όταν οι άλλοι παρουσιάζουν ταυτόχρωνα τα ίδια προιόντα και ο ForensicDetailing παρουσιάζει προιόντα που δεν τα παρουσιάζουν οι άλλοι.
Δεν φτιάχνει τίποτα δικό του και προτείνει και από το Alliexpress σφουγγάρι πλυσίματος. Είναι για ένα οικονομικό Detailing αν κάποιος θέλει να βάλει ως προτεραιότητα την οικονομία.
Οπότε δοκίμασα το κερί της Soft99 όπως λέγεται η Ιαπωνική εταιρία και το Turtle Wax, το υβριδικό κεραμικό κερί που είναι σε σπρέι. Νομίζω και αυτό υπόσχεται 12 μήνες.
Εντάξει η εφαρμογή και το σκούπισμα του Turtle Wax ήταν γρήγορη και εύκολο το σκούπισμα.
Το Fusco είχε περισσότερο χρόνο εφαρμογής και αν εφάρμοζες περισσότερο, χρειαζόσουν περισσότερο χρόνο σκουπίσματος.
Έπεσα σε καιρό με βροχές. Καθαρές στην αρχή και μετά λαπροβροχή. Σε 3 βδομάδες με τις καιρικές συνθήκες που περιγράφω το Turtle Wax αδυνάτισε έχασε κατά πολύ την υδροφοβικότητά του και στον μήνα, χάθηκε.
Το Fusco με βροχές και λασποβροχές, κρατάει 50% για 1μιση μήνα.
Που καταλήγω από το δικό μου τεστ. Άλλοι μπορεί να είναι καλύτεροι και να πετυχαίνουν πολύ καλύτερη εφαρμογή των κεριών στο βερνίκι γιατί το καθαρίζουν και το προετοιμάζουν καλύτερα από εμένα.
Να είναι καλά. Νομίζω πως το Ψεκαστό κερί της Turtle αποδυναμώθηκε από τις βροχές. Αυτό που λένε Όξινη Βροχή. Το όξινο σε αντίθεση με το αλκαλικό (στην κλίμακα έχουμε όξινα και αλκαλικά υγρά, προιόντα) δρα πολύ ποιο διαβρωτικά. Δηλαδή, πάρτε ένα όξινο σαμπουάν και ένα αλκαλικό, το όξινο αν και είναι για τα άλλατα, θα δράσει ποιο έντονα, σε σχέση με το δυνατό αλκαλικό που είναι για κουτσουλιές, ξεραμένη λάσπη.
Το οξύ από τις μπαταρίες. Όλοι ξέρουμε πως κάνει τρύπα στα ρούχα. Το λεμόνι στο στόμα ή το ξύδι ξέρουμε πόσο το καταλαβαίνουμε.
Οπότε νομίζω πως οι βροχές αυτές, αν είναι όπως μας λένε Όξινες, διάβρωσαν γρήγορα τα κεριά. Της Turtle διαβρώθηκε ας πως φαγώθηκε για να μην τρομάξει κανείς με τη λέξη, φαγώθηκε γρηγορότερα.
Το Fusco είναι δυνατό. Ένας άγραφος κανόνας λέει πως όσο δυσκολότερα σκουπίζεις ένα κερί, τόσο περισσότερο κρατάει. Το Colinite 476 και το Fusco είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε σκούπισμα αλλά, και αντοχή. Όχι ότι δεν σκουπίζονται που διαβάζω μέσα πως ο άλλος ξανά έπλυνε το αμάξι για να φύγει το Fusco γιατί δεν σκουπιζόταν με πετσέτα.
Εντάξει αν το πασάλιψε και το έκανε κανά χιλιοστό πάχος εφαρμογής που να φύγει; Κάτι άλλο που δείχνει πως το Fusco είναι δυνατό και καλό, είναι το πως κάνει την πετσέτα σκουπίσματος. Θέλει συχνές αλλαγές στο σκούπισμα της πετσέτας και πολλές πετσέτες. Αλλιώς μαζεύεται αρκετό κερί που ΔΕΝ φεύγει σε κουβά με νερό με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα με ζεστο όχι καυτό νερό για 30 λεπτά για να δράσει το λευκό ξύδι με όλη τη δύναμη της οξύτητάς του και μετά με προσθήκη υγρού απορρυπαντικού που λόγο της αυξημένης αλκαλικότητας μειώνει την οξύτητα του λευκού ξυδιού και το αποδυναμώνει.
Για αυτό αφήνω για 30 λεπτά σε ζεστό νερό με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα σε κουβά, τις πετσέτες και μετά προσθέτω το υγρό απορρυπαντικό.
Έκανα τη χαζομάρα να μην χρησιμοποιήσω πολλές πετσέτες για τον καθαρισμό του και μου έμεινε από το Fusco όπως μου έχει μείνει και από το Colinite 476 κερί τεχνητό δυνατό στην πετσέτα που την έκανε σκληρή και ακατάλληλη για το βερνίκι.
Την έχεις για να καθαρίζει εσωτερικά το αυτοκίνητο, τις ζάντες κλπ.
Οπότε. Μου άρεσε το Fusco αν και ενταξει με παίδεψε στο σκούπισμα, όμως κρατάει περισσότερο και κάτι ακόμη: Δεν αφήνει τη σκόνη να κάτσει στο βερνίκι. Το είχα διαβάσει στις κριτικές και το διαπιστώνω.
Από ψεκαστά κεριά, δε χρειάζεται ακριβα. Το Sonax BSD είναι εξαιρετικό και σε τιμή και σε υδροφοβικές ιδιότητες και για Drying Aid και για διάρκεια.
Κοίταξτε δεν είμαι detailer. Είμαι ένας ερασιτέχνης χαμηλού επιπέδου άνθρωπος που ασχολείται όποτε μπορεί με την περιποίηση του αυτοκινήτου.
Εκεί που κατέληξα είναι πως όσα λένε οι εταιρίες σχετικά με την διάρκεια των κεριών, είναι όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές. Δηλαδή το αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ και να κυκλοφορεί όταν δε βρέχει.
Ειδάλλως, οι χρόνοι προστασίας του κεριού προς το βερνίκι μειώνονται κατά πολύ.
Όμως θα μείνω στο Fusco και στο Colinite 476 που τα έχω δουλέψει (το colinite 476 καλύτερα για χειμώνα) και που είναι καλύτερα σε διάρκεια γιατί είναι και "επιθετικά" στις πετσέτες μικροίνας όταν σκουπίζονται.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από άλλες μάρκες που βγάζουν ψεκαστά κεραμικά, υβριδικά κεραμικά, τεχνητά κεριά, γραφένιου. Και ούτε θέλω γιατί δεν είμαι επαγγελματίας δοκιμαστής.
Το Sonax BSD μπορεί και αυτό μόνο του να κάνει μια χαρά δουλειά γιατί στην ουσία δεν είναι Quick Detailer όπως λέει η Sonax αλλά ψεκαστό Sealant οπως έχουμε διαπιστώσει όσοι τα χρησιμοποιούμε. Κρατάει καιρό. Μπορεί και από όσο λένε 4 μήνες.
Σε εμένα 1 μήνα αν μιλάμε για χειμώνα με υγρασίες και βροχή. Εϊνια όμως αστέρι στην τιμή και τις ιδιότητές του. Θέλει εξικοίωση στην εφαρμογή και το σκούπισμα. -
Είμαι ένας ερασιτέχνης χαμηλού επιπέδου άνθρωπος
Σαραντη , ερασιτεχνη χαμηλου επιπεδου ανθρωπε (μου αρεσε αυτο) εχεις καμμια ιδεα για γυαλινα φωτα απο τρακτερ που εβαλα μια σιτα μπροστα στην μουρη και μετα την ξεχασα και σκουριασε και αφησε αποτυπωμα πανω στους προβολεις και δεν φευγει με πλυσιμο , μην σου πω πως ισως εχει φαει και γυαλι και εχει αφησει μικρα μπακλαβαδακια .
Τι λες ; θα κανει τιποτα η τεχνικη για πλαστικα φαναρια ; η αστο και οπου βγει ; -
Είμαι ένας ερασιτέχνης χαμηλού επιπέδου άνθρωπος
Σαραντη , ερασιτεχνη χαμηλου επιπεδου ανθρωπε (μου αρεσε αυτο) εχεις καμμια ιδεα για γυαλινα φωτα απο τρακτερ που εβαλα μια σιτα μπροστα στην μουρη και μετα την ξεχασα και σκουριασε και αφησε αποτυπωμα πανω στους προβολεις και δεν φευγει με πλυσιμο , μην σου πω πως ισως εχει φαει και γυαλι και εχει αφησει μικρα μπακλαβαδακια .
Τι λες ; θα κανει τιποτα η τεχνικη για πλαστικα φαναρια ; η αστο και οπου βγει ;Δεν είμαι και τίποτα WOW. Έχει κάτι αστέρια....
Μπήκε η σκουριά μέσα στο γυαλί; Ψήθηκε. Όχι μην κάνεις με ντουκόχαρτο. Είναι γυαλί. Είναι σκληρή επιφάνεια.
Βασικά με ντουκόχαρτο γίνεται, αλλά μετά θες δράπανο και γυαλιστική αλοιφή για να σβήσεις τη θαμπάδα από το ντουκόχαρτο.
Είσαι κατηγορία ζημιάς σε παρ-πριζ. Δεν είσαι στα πλαστικά φανάρια. Είναι μαλακό το πλαστικό στα φανάρια και δουλεύεται εύκολα.
Έβλεπα αν το βρω στο ιστορικό, στο youtube τον Forsenic Detailing που πήγε να σβήσει γραμμές σε παπριζ από Πόρσε. Αν δεις τη διαδικασία με αλοιφαδόρο, περιστροφικό όμως που είναι σαν το Δράπανο που και αυτό περιστροφικό είναι, με αλοιφή της 3D κατάλληλη για αυτήν τη δουλειά, έκανε κάποια ώρα και με το κρύσταλο να ζεστένεται πολύ.
Το γυαλί και το πλαστικό αλλά το πλαστικό συγχωρεί ευκολότερα, σε υπερθέρμανση, ράγισε με τη μία.
Παει για πέταμα.
Άσε με λίγο να το ψάξω. Κοίτα σαν πρώτη σκέψη μου έρχεται το Iron Remover όχι για βερνίκι που είναι ουδέτερο, αλλά για ζάντες που είναι περισσότερο επιθετικό και βγάζει τα ρινίσματα σιδήρου που κολλάνε στις ζάντες από τα τακάκια των φρένων.
Δε μου έχει τύχει ξανά....Δε θέλω να δώσεις χρήματα χωρίς να πιάσουν τόπο.
Βρε Otso ή βάφεις την σίτα που το προτιμώ, ή παίρνεις μία ανοξείδωτη. Προς το παρόν μην κάνεις τπτ.
Αν μπορείς ανέβασε όχι όλο το φανάρι. Ένα κομμάτι με την σκουριά.
Είναι και σε όλο το φανάρι....Πρώτη σκέψη είναι αυτό το Iron Remover. Θέλω να το σκεφτώ γιατί το δυνατό για ζάντες το φοβάμαι μην θολώσει το φανάρι. Είναι φθηνότερο από το καλό για βερνίκι.
Θέλω να δω τα SDS τα τεχνικά φυλλάδια και πόσο επιθετικά είναι για βερνίκι και για ζάντα.
Aααχ κάτι μου λέει πως μου κάνεις πλάκα όπως τότε για τον Cruser. Ανέβασε photo να το δω lol -
Otso. Θα πιεις μπροστά στο φανάρι έναν Ελληνικό γλυκό. Θα ξεματιάσεις το φανάρι και θα γίνει καινούργιο.
Τα σημάδια από το κερί που έλεγα. Θα βάλω μια πετσέτα.
Το άσπρο το έβαλα και σε κύκλο είναι το κερί που δεν έφυγε, σε πλύσιμο με το χέρι. Στο πλυντήριο δεν ξέρω.
Ξέχασα. Η πετσέτα είναι φλις στην ουσία. Είναι πολύ απαλή. Όχι ιδιαίτερα απορροφητική. Όμως πολύ καλή για σκούπισμα κεριών.
Αυτές πάνε 5 ευρώ οι 3 στον Alie
-
Για τις γρατσουνιές δεν γνωρίζω.
Πρόσφατα όμως με το ανάλογο πανι μικροινων χρησιμοποίησα καθαριστικό τζαμιών της ADBL -
This post is deleted! -
This post is deleted!
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ