-
-
@axel12p said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό το μοντέλο δεν είναι με ηλεκτρομοτερ στον πίσω άξονα. Είναι το κλασικό σύστημα του AWD με άξονα και συμπλέκτη.
Να σημειώσω πως η 4κινηση σε αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι για σκληρό off-road αλλά μπορούν να σε γλυτώσουν από πολλά με ένα απλό all season ελαστικό και επίσης είναι έξτρα ασφάλεια. -
@nikonino said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Αν ξέρεις τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και ανεβαίνεις όλο τον χειμώνα σε βουνό που πιάνει χιόνι, θα επέλεγες τετρακίνηση αντί να δώσεις τις 2500 ευρώ για ζάντες και ασύρματη φόρτιση του τηλεφώνου..??!!
Γιαλαντζί τετρακίνηση όχι δεν θα επέλεγα. Αλλά εγώ προσωπικά που ούτως ή άλλως δεν θα του κάνω τέτοια χρήση του αυτοκινήτου, το έχω παραγγείλει fwd.
Μη γιαλατζί ποιες τετρακινήσεις είναι...???!!!
Τρακτέρ και αγροτικά..??!!
Μήπως αυτές με το αργό και τον δεύτερο λεβιέ από το 2000..??!!
Καλά έκανες και επέλεξες αυτό που επέλεξες, μη βγάζεις όμως άχρηστη την τετρακίνηση του κορόλα, ειδικά όταν έχεις πάρει το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά και προφανώς δεν την έχεις δοκιμάσει...!!!
Άλλο λοιπόν δεν θα του κάνω τέτοια χρήση και άλλο ότι έχει τετρακίνηση γιαλατζί, γιατί αυτό θυμίζει την παροιμία, όσα δε φτάνει η αλεπού..............
Το κορόλα δεν το παίρνουμε με τετρακίνηση για να σπείρουμε βαμβάκι, αλλά για να μας βγάλει σε κάποιο χιόνι ή λάσπη χωρίς να χρειαστούν αλυσίδες ή να κολλήσει...!!!
Επίσης αυτή η τετρακίνηση που έχει το βοηθάει πολύ στην οδική συμπεριφορά, όταν κινείται σε βρεγμένο ή γλιστερό οδόστρωμα...!!!
Προς το παρόν χωρίς χειμερινά ελαστικά, απλά με 4 εποχών, ανεβαίνει στο βουνό, άσφαλτο με χιόνι και ανηφόρα και περνάει από χωματόδρομο και κατσικόδρομο με λάσπες..!!!
Μόνο την ταλαιπωρία που γλυτώνεις για να βάλεις βγάλεις αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, τα βγάζει τα λεφτά του, αν και γιαλατζί...!!!
Υπ΄όψιν ότι έχει δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ που εμπλέκεται αυτόματα όταν χρειαστεί ΜΟΝΟ για τους πίσω τροχούς και όχι συνεχώς, όπως είναι όλα τα σύγχρονα γιαλατζί τετρακίνητα...!!!
Το δε καινούργιο , αυτό που παρήγγειλες έχει και επιλογή για χιόνι στην τετρακίνηση, ακόμα πιο γιαλατζί...!!!
Δοκίμασε το από κάποιον που το έχει και τα ξαναλέμε...Σιγά που σας θίξαμε το τρακτέρ. Απλά αν μπει κάποιος στο νήμα, να διαβάσει και τον αντίλογο γιατί έτσι όπως το πάτε μερικοί είναι λες και έχετε ποσοστά στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Μαζοχιστικές τάσεις διακρίνω, από τη μία το αγοράζεις όπως δηλώνεις και από την άλλη το θάβεις...!!!
Τζέκυλ και Χάιντ..??!!
Δεν έχω πρόβλημα, γράψε ότι θες, απλά γράφω κι εγώ τις εμπειρίες μου από το αυτοκίνητο, εσύ το παραγγέλνεις ΟΠΩΣ ΛΕΣ και μετά το θάβεις, ειδικά το τετρακίνητο που προφανώς δεν έχεις ιδέα πως πάει..!!!
Εγώ φίλε μου , εκεί που ήταν να ΚΡΑΞΩ ΤΗΝ ΤΟΓΙΟΤΑ, το έκανα..!!!
Αν διάβαζες αρκετά πίσω θα το έβλεπες, κανένα ζόρι δεν έχω.
Το μοναδικό πράγμα που νοιώθω την ανάγκη να κάνω είναι το να πληροφορήσω όσους ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο, όπως ενημερώθηκα κι εγώ από εδώ μέσα...!!!
Πουλήσει δεν πουλήσει η Τογιότα το ίδιο μου κάνει..!!
Δε μπαίνω όμως να γράψω ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ χωρίς να έχω κάνει μία βόλτα.....Δεν θάβω ρε σύ. Μαζί με τα καλά λέω και τα άσχημα. Είναι το δεύτερο υβριδικό μου. Σου προσφέρει την τετρακίνηση ναι μεν αλλά δεν είναι αυτή που θα σε βγάλει απο τα βαριά τα χιόνια. Soft καταστάσεις.
Μα δεν πήρα το τετρακίνητο για να οργώνω τις βουνοκορφές και τους χωματόδρομους με τις λάσπες.
Το πήρα γιατί θα με γλυτώσει σε κάποιες soft όπως είπες καταστάσεις ,αλλά και για την καλύτερη οδική συμπεριφορά σε γλιστερό τερέν που όλοι το λένε.
Σου έγραψα ότι έχω ελαστικά 4 εποχών και ανεβαίνω στα χιόνια χωρίς αλυσίδες, μου φτάνει, αυτό ήθελα, πάω σε χωριό που πιάνει χιόνι, εκεί χωρίς αλυσίδες δε φτάνεις ,ταλαιπωρία το βάλε βγάλε...!!!
Γιαλατζί ξεγιαλατζί, είναι αρκετή γιαυτό που τη θέλω, εντάξει να ανεβώ στη Βάλια Κάλντα με ένα μέτρο χιόνι δεν μπορώ, ούτε και θα πήγαινα ένα αυτοκίνητο 36 χιλιάδων εκεί να το σπάσω...!!!
Στη Βασιλίτσα όμως και χιόνια να βρω στη διαδρομή θα φτάσω, όταν οι άλλοι θα παγώνουν μέχρι να βάλουν αλυσίδες...!!!
Σε καμμιά αμμουδιά να πέσω το καλοκαίρι, καμμιά βάρκα κ.λπ. θα βγω, δεν θα ψάχνω αγροτικό για να με βγάλει...!!! -
Ετσι ακριβώς .Μεγαλη διαφορά η τετρακίνηση.
-
Γράψανε ήδη τα παιδιά πως το κορόλα στο παραπάνω βίντεο έχει άλλον κινητήρα, άλλο κιβώτιο κι άλλο είδος «τετρακίνησης». Πιθανόν κι άλλη απόσταση απ το έδαφος όπως το βλέπω.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, και τί είδους τεστ είναι αυτό... που για παράδειγμα, πάει σε φρέσκο χιόνι με ασφάλτινα λάστιχα... για δρόμο στο δάσος που απλά πέρασε μια μπουλντόζα, είδαμε πως είναι ακατάλληλο.
Αν και...
Το κυρίως πρόβλημα είναι το ατμοσφαιρικό μοτέρ, με το κλασικό CVT με ιμάντα και το πως (δεν) περνάει η ροπή στους τροχούς.
Έχω την εντύπωση πως τα ηλεκτρικά μοτέρ του υβριδικού, με την άμεση ροπή και τον (αρκετά πιο δυνατό δίλιτρο) κινητήρα είτε σβηστό είτε σε ρόλο ηλεκτρογεννήτριας στις σχεδόν στατικές μανούβρες, ίσως και να περνούσαν καλύτερα κι ομαλότερα τη ροπή στους τροχούς...
Δεν θα το μάθουμε ποτέ
εκτός κι αν κάποιος 4κίνητος πάει και το βάλει σε κάποιον τέτοιο δασικό δρόμο χειμωνιάτικα. -
Εχουν γίνει απειρες δοκιμές...Εχει δοκιμάσει και τη Hybrid και το Rav Hybrid... Βασικα και το TFL εχει κανει πολλές δοκιμές...
-
Εμενα παντως με χειμερινα λαστιχα και σε ασφαλτο με χιονι και σε χωματοδρομο με χιονι και σε λασποχιονα και σε light off road γενικοτερα παει ευκολοτερα απ οτι περιμενα.. δεν εχω κολλησει πουθενα..σιγουρα παιζει ρολο και το λαστιχο..με ενα 80/20 αντιστοιχα στο χωμα μπορει απο μονο του να δεις διαφορα..το θεμα δεν ειναι το awd αλλα αν θα πας να σπασεις καινουργιο αμαξι στα κατσαβραχα..οσον αφορα το awd αυτο που χω δει ειναι οτι σε ανηφορικα δυσκολα κομματια βοηθαει εμπρακτα..εκει το καταλαβαινεις πιο πολυ..

-
Μια χαρά πέρασε για αυτό που είναι το hybrid στο παραπάνω βίντεο, που υπερβαινει τις δυνατότητες του οχήματος.
-
στο 2o video που δείχνει στο hybrid , λέει κάπου στο 13:37 ότι έχει 8.1 ίντσες απόσταση από το έδαφος , δλδ πάνω από 20 cm ενώ σε εμάς εδώ Ελλάδα έχει 16 cm απόσταση
Toyota Corolla Cross