-
@a-d-p said in ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ:
@w202-amg said in ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ:
Έχω ενδιαφέρουσα ιστορία σήμερα:
Κάποιος έβγαλε δίπλωμα το 1985.
Μερικούς μήνες αργότερα κρίθηκε ακατάλληλος για στράτευση (Ι5) για ψυχολογικούς λόγους.
Ο στρατός κοινοποίησε την απόφαση στο Συγκοινωνιών.
Το οποίο με την σειρά του τον παρέπεμψε σε ιατρική επανεξέταση, στην οποία δεν προσήλθε.
Μετέπειτα το Συγκοινωνιών έβγαλε απόφαση οριστικής αφαίρεσης του διπλώματος λόγω μη παρουσίας στην δευτεροβάθμια ιατρική επιτροπή, η οποία επιδίδεται στον ενδιαφερόμενο. Αυτός κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι το έχει χάσει, οπότε δεν γίνεται η αφαίρεση.
Φτάνουμε το 2025 και καταθέτει αίτηση αντικατάστασης του διπλώματος με νέου τύπου
, (του χαμένου που έχει αφαιρεθεί οριστικά 
)Μετά από 40 χρόνια, που προφανώς οδηγούσε κανονικά έχοντας το "χαμένο" δίπλωμα, ξέχασε και ο ίδιος ότι είχε δηλώσει απώλεια και ότι είχε ακυρωθεί και είπε να το κάνει νέου τύπου

Γιατί με Ι5 δεν βγάζεις δίπλωμα? Χωρίς να τελειώσεις υποχρεωτική εκπαίδευση βγάζεις?
Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.
Δεν είναι ότι δεν βγάζεις, αλλά πρέπει να περάσεις επιτροπή που θα σε κρίνει ικανό να οδηγήσεις με ασφάλεια. Ψυχίατροι κτλ.
Προφανώς έχει να κάνει με την πάθηση.Όπως δεν γνώριζα ότι ο στρατός κοινοποιεί τα Ι5.
Ιδανικά θα έπρεπε να κοινοποιεί και τα σοβαρά πεπραγμένα αλλά τέσπα πολλοί θα πουν ότι είναι φασιστικό.
-
@eltonjohn said in ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ:
Σε περίπτωση απώλειας είναι απαραίτητο να υπάρχει βεβαίωση απώλειας από αστυνομικό τμήμα ή αν κάνεις τη διαδικασία επανέκδοσης μέσω gov.gr / myphoto δεν είναι απαραίτητη η βεβαίωση;
Μέσω gov μόνο, αν πας σε τμήμα ασφαλείας θα σε διώξουν.
Μόνο σε περίπτωση κλοπής νομίζω θέλει δήλωση. Θα ρωτήσω το απόγευμα και θα σας πω.Πέσατε έξω, μοσχομυριστέ administrator!
-
Σε περίπτωση απώλειας είναι απαραίτητο να υπάρχει βεβαίωση απώλειας από αστυνομικό τμήμα ή αν κάνεις τη διαδικασία επανέκδοσης μέσω gov.gr / myphoto δεν είναι απαραίτητη η βεβαίωση;
Μέσω gov μόνο, αν πας σε τμήμα ασφαλείας θα σε διώξουν.
Μόνο σε περίπτωση κλοπής νομίζω θέλει δήλωση. Θα ρωτήσω το απόγευμα και θα σας πω.Πέσατε έξω, μοσχομυριστέ administrator!
Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι και η τελευταία.

Για δώσε λεπτομέρειες
-
ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ζήτησε η διεύθυνση μεταφορών Βεβαίωση απώλειας, ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ μου τη χορήγησε το οικείο τμήμα εξιχνίασης εγκλημάτων, πώς το λένε τέλος πάντων!
Και έγινε και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ η καταχώριση. -
ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ζήτησε η διεύθυνση μεταφορών Βεβαίωση απώλειας, ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ μου τη χορήγησε το οικείο τμήμα εξιχνίασης εγκλημάτων, πώς το λένε τέλος πάντων!
Και έγινε και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ η καταχώριση.Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, απλώς οι δικοί μας κάτω στο Εξιχνίασης τους διώχνουν, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου.
Για ποια περιοχή μιλάμε;
-
Μετά τις ταυτότητες αλλάζουν και τα διπλώματα οδήγησης -Στα 10 χρόνια η ανανέωση για όλους τους οδηγούς
https://www.carandmotor.gr/nea/meta-tis-taytotites-allazoyn-diplomata-odigisis
-
Και έγινε και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ η καταχώριση.Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, απλώς οι δικοί μας κάτω στο Εξιχνίασης τους διώχνουν, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου.
Για ποια περιοχή μιλάμε;
Κάπου στην ελληνική ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ
-
Μετά τις ταυτότητες αλλάζουν και τα διπλώματα οδήγησης -Στα 10 χρόνια η ανανέωση για όλους τους οδηγούς
Δωρεαν φανταζομαι .
-
@otso said in ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ:
Δωρεαν φανταζομαι .
Θα ήθελες

-
Δωρεαν φανταζομαι .
Θα ήθελες

Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως ληγει το διπλωμα στα 65 και δεν ειμαι ικανος , αλλα να σκαβω μεσα σε φρεατια ειμαι ικανοτατος και να δουλευω και 13 αωρο μαλιστα .
Ακομα θυμαμαι στα εργοστασια αυτους που κοντευαν στην συνταξη στα 65 να δουλευουν σαν σκλαβοι και τους βοηθουσα γιατι η συνταξη υπολογιζοταν βασει νομιζω των 2 τελευταιων ετων . Και ειχα παθει σοκ ( οπως σοκολατακι η φοραδω ) το τι χουνερι εκαναν σε ανθρωπους αυτης της ηλικιας . -
Δωρεαν φανταζομαι .
Θα ήθελες

Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως ληγει το διπλωμα στα 65 και δεν ειμαι ικανος , αλλα να σκαβω μεσα σε φρεατια ειμαι ικανοτατος και να δουλευω και 13 αωρο μαλιστα .
Ακομα θυμαμαι στα εργοστασια αυτους που κοντευαν στην συνταξη στα 65 να δουλευουν σαν σκλαβοι και τους βοηθουσα γιατι η συνταξη υπολογιζοταν βασει νομιζω των 2 τελευταιων ετων . Και ειχα παθει σοκ ( οπως σοκολατακι η φοραδω ) το τι χουνερι εκαναν σε ανθρωπους αυτης της ηλικιας .Ακόμα χάρτινο έχεις;
Και που ξέρει η διεύθυνση μεταφορών ότι εσύ είσαι ικανός και σκάβεις χαντάκια, όταν ήσουν 18 ετών σε είδε τελευταία φορά

-
Ξέρω 90 χρονους ΠΟΛΥ ικανότερους από 60χρονους επικίνδυνους.
Η κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί ότι παίζει ρόλο η σωματική κατάσταση,η νοητική και φυσικά το πόσα χρόνια οδηγά ο άλλος.
Ένας οδηγός επιπέδου 85/100 στα 80 του μπορει λόγω αντανακλαστικών να πέσει στο 65/100. Πολλοί άλλοι ήταν στο 55/100 οπότε στα 70 έφτασαν στο 45/100 όπου και δεν πρέπει να έχουν δίπλωμα.
Κάτω από κάθε είδηση ατυχήματος που προκλήθηκε από ηλικιωμένο υπάρχει ένα κοινωνικά ρατσιστικό παραλήρημα......
Εκεί που είναι οι σημερινοί ηλικιωμένοι , θα είμαστε 'αύριο' εμείς.....
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ