-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Το θέμα είναι πως δεν μπορεί να αυξηθεί διότι το κράτος έχει παραπανίσιες δαπάνες αλλά και γιατί έχουμε 16 δις/έτος φοροδιαφυγή!
Οπότε αυτόν τον άνθρωπο οντως τον έχει πιέσει το κράτος κσι τον έφερε σε αυτήν τη κατάσταση , ΑΛΛΑ ΚΑΙ οι άλλοι που του χτυπούν την πλάτη και πλουτίζουν με μαύρα!Έλα βρε Lap μου δεν μπορούν, έχουν γεμίσει τα ταμεία με την υπεραπόδοση ΦΠΑ ένα δύο χρόνια τώρα λόγω ακριβείας και πληθωρισμού, με 24% ο μεγάλος και 13% στα τρόφιμα, ούτε στη Δανία και τη Νορβηγία τέτοια φορολογικά έσοδα σε αντίθεση των Ευρωπαϊκών διατάξεων που επέβαλαν τη μείωση του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Τα ίδια ακριβώς και για το καφενεδάκι του Πηλίου, από τον Ιανουάριο του 2025 θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμο στην ΕΕ γιατί είμαστε οι μοναδικοί που δεν έχουμε ανεβάσει το αφορολογητο οριο για Τζίρο και ΦΠΑ στα 30.000€ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Οι τύποι αυτοί απροκάλυπτα έχουν βαλθεί να τελειώσουν του μικρούς σε κάθε τομέα.
Δεν βλέπεις τι γίνεται με το πρόγραμμα σπίτι μου που δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο 10% εγκρίσεων; Έχουν ανεβάσει τις τιμές οι ιδιοκτήτες στο θεό, δεν τους νοιάζει, έχουμε τα ακριβότερα ενοικια στον κόσμο σε σχέση με τους μισθούς- πρώτοι με +30% αυξητική τάση στην Ευρωζώνη- και ακόμη και με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο δεν μπορούν εργαζόμενα ζευγάρια να ανταπεξέλθουν στη δόση.
Αυτά βλέπουν έμαθα στην Ταϊλάνδη και παριγορουνται, λένε πως οι Ταϊλανδέζες σύζυγοι που ζουν Ελλάδα αποθαρρύνουν τις συμπατριωτισσες τους στα διάφορα φόρουμ και δεν μπορούν τα παληκάρια μας της ποντοπόρου Ναυτιλίας να βρουν νύφες ακόμη και αν καθαρίζουν 100.000€ το χρόνο.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
ο γιατρός έπρεπε να έχει ειδικό καθεστώς φορολόγησης όπως οι ποδοσφαιριστές που είδα στο ταξ χέβεν.
Αυτό που λες έχει τα ίδια προβλήματα όπως το έκτρωμα της τεκμαρτής φορολόγησης στους Ελ.Επαγγελματιες που μας επέβαλε η ΝΔ από πέρσι.
Θα προκαλούσε πολλές στρεβλώσεις και αδικίες.Το απλούστερο όλων θα ήταν να θεσπιστεί πως οι ιατρικές δαπάνες εκπίπτουν από το ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ εισόδημα κατά 100%.
-
Αν και πλέον δεν κάνω τζάμπα ψυχοθεραπεία σε κολλημένους, απλά για αποκατάσταση της αλήθειας, ο γιατρός έπρεπε να έχει ειδικό καθεστώς φορολόγησης όπως οι ποδοσφαιριστές που είδα στο ταξ χέβεν.
Γιατί όταν στην καλύτερη φτάνεις 34 για να δουλέψεις σαν ειδικευμένος στην Ελλάδα, ενώ ο οικονομολόγος της μη επιστήμης με τα 35 μαθήματα μπορεί να βγάζει λεφτά από τα 23 του, βάζω και τον στρατό μέσα και για τους δύο, ο γιατρός για να χτίσει πελατολόγιο αν δεν είναι κληρονόμος φτάνει χαλαρά τα 40 για να αρχίσει να βγάζει λεφτά.
Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε γεμίσει 80άρηδες γιατρούς που συνεχίζουν να δουλεύουν επειδή ακριβώς έχουν πια την πελατεία και αυτό γίνεται διεθνώς.
Επίσης κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνει και για τους μισθωτούς που έχουν υψηλούς μισθούς, γιατί δεν μπορεί να έχουν τέτοια φορολογία.
Πάνω από 40-43 μαθήματα έχουν οι οικονομικές σχολές!
Αλλα 10-15 αναλόγως τα μεταπτυχιακά πας στα 50-57 μαθήματα αναλόγως την κατεύθυνση!
Στην ιατρική πόσα έχουν; Θα ρωτήσω συγγενή μου!
Να ξέρεις δεν έχουν όλοι οι ιατροί αυτό το σύμπλεγμα που αναφέρεις! Οι δεξιοί ιατροί ίσως το έχουν!
Το γεγονός πως πιστεύεις ότι τα οικονομικά δεν είναι επιστήμη, δείχνει πως δεν κατανοείς την ορολογία και ετυμολογία!
Ούτε καν το πείραμα δεν κατανοείς το τι είναι!
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Το θέμα είναι πως δεν μπορεί να αυξηθεί διότι το κράτος έχει παραπανίσιες δαπάνες αλλά και γιατί έχουμε 16 δις/έτος φοροδιαφυγή!
Οπότε αυτόν τον άνθρωπο οντως τον έχει πιέσει το κράτος κσι τον έφερε σε αυτήν τη κατάσταση , ΑΛΛΑ ΚΑΙ οι άλλοι που του χτυπούν την πλάτη και πλουτίζουν με μαύρα!Έλα βρε Lap μου δεν μπορούν, έχουν γεμίσει τα ταμεία με την υπεραπόδοση ΦΠΑ ένα δύο χρόνια τώρα λόγω ακριβείας και πληθωρισμού, με 24% ο μεγάλος και 13% στα τρόφιμα, ούτε στη Δανία και τη Νορβηγία τέτοια φορολογικά έσοδα σε αντίθεση των Ευρωπαϊκών διατάξεων που επέβαλαν τη μείωση του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Η υπεραπόδοση ήρθε από το 10% αύξησης της χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών σε δύο τρεις συγκεκριμένους κλάδους! Κάπου στα 6 δις! Καταλαβαίνεις το τι γίνεται! Πιο πολλά είναι τα μαύρα από 16δις/ετος! Το 16 είναι μετριοπαθές νούμερο!
Με 6 δις λιγότερο φόρο στρατηγικά επιμερισμένο σε παραγωγικούς κλάδους γίνεται δουλίτσα, κάτι κάνουμε ως χώρα!!!
Τα ίδια ακριβώς και για το καφενεδάκι του Πηλίου, από τον Ιανουάριο του 2025 θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμο στην ΕΕ γιατί είμαστε οι μοναδικοί που δεν έχουμε ανεβάσει το αφορολογητο οριο για Τζίρο και ΦΠΑ στα 30.000€ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Στον τζίρο στα καφενεία δεν έχει νόημα, θα παράγει πληθωρισμό ! Στα κέρδη πρέπει! Αντιθετως, στις υπηρεσίες είναι καλό στον τζίρο!
Οι τύποι αυτοί απροκάλυπτα έχουν βαλθεί να τελειώσουν του μικρούς σε κάθε τομέα.
Ως έναν βαθμό ναι, αλλά αυτό που με τσαντίζει είναι ότι οι μικροί δεν έχουν την πονηριά και την κριτική ικανότητα να καταλάβουν το τι γίνεται! Υπερασπίζονται τα λαμόγια του κλάδου τους και δη απροκάλυπτα! Προφανώς το κράτος θα τους τελειώσει! Του δίνουν την δικαιολογία να το πράξει! Αντί να τους απομονώσουν ως παράσιτα στον κλάδο τους, τους υπερασπίζονται! Στρέφεται η κοινωνία οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που υπερφορολογούνται κατά αυτών όσων κρύβουν σε μεγάλο ποσοστό τις συναλλαγές τους και έρχεται το κράτος με ηθική και λαϊκή επιταγή και ρίχνει στο κεφάλι τεκμαρτό! Φέτος πέρασαν και επαυξημένο με συναλλαγές! Δηλαδή, μια μορφή κοινωνικού αυτοματισμού!
Προφανώς ο εκβιασμός του "τόσα με απόδειξη και τόσα χωρίς" μεταβιβάζει το πρόβλημα στον πελάτη κάνοντας τον συνεργό εξ ανάγκης!
Δεν βλέπεις τι γίνεται με το πρόγραμμα σπίτι μου που δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο 10% εγκρίσεων; Έχουν ανεβάσει τις τιμές οι ιδιοκτήτες στο θεό, δεν τους νοιάζει, έχουμε τα ακριβότερα ενοικια στον κόσμο σε σχέση με τους μισθούς- πρώτοι με +30% αυξητική τάση στην Ευρωζώνη- και ακόμη και με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο δεν μπορούν εργαζόμενα ζευγάρια να ανταπεξέλθουν στη δόση.
Μεγάλη μπίζνα με τις τράπεζες! Φουσκώνουν ισολογισμούς μιας και δεν δίνουν επιχειρηματικά δάνεια, και δημιουργούν την επόμενη γενιά κόκκινων δανείων!
Αυτά βλέπουν έμαθα στην Ταϊλάνδη και παριγορουνται, λένε πως οι Ταϊλανδέζες σύζυγοι που ζουν Ελλάδα αποθαρρύνουν τις συμπατριωτισσες τους στα διάφορα φόρουμ και δεν μπορούν τα παληκάρια μας της ποντοπόρου Ναυτιλίας να βρουν νύφες ακόμη και αν καθαρίζουν 100.000€ το χρόνο.
Πάντοτε τα ποστ σου καταλήγουν σε μούρλα
-
-
Αν και πλέον δεν κάνω τζάμπα ψυχοθεραπεία σε κολλημένους, απλά για αποκατάσταση της αλήθειας, ο γιατρός έπρεπε να έχει ειδικό καθεστώς φορολόγησης όπως οι ποδοσφαιριστές που είδα στο ταξ χέβεν.
Γιατί όταν στην καλύτερη φτάνεις 34 για να δουλέψεις σαν ειδικευμένος στην Ελλάδα, ενώ ο οικονομολόγος της μη επιστήμης με τα 35 μαθήματα μπορεί να βγάζει λεφτά από τα 23 του, βάζω και τον στρατό μέσα και για τους δύο, ο γιατρός για να χτίσει πελατολόγιο αν δεν είναι κληρονόμος φτάνει χαλαρά τα 40 για να αρχίσει να βγάζει λεφτά.
Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε γεμίσει 80άρηδες γιατρούς που συνεχίζουν να δουλεύουν επειδή ακριβώς έχουν πια την πελατεία και αυτό γίνεται διεθνώς.
Επίσης κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνει και για τους μισθωτούς που έχουν υψηλούς μισθούς, γιατί δεν μπορεί να έχουν τέτοια φορολογία.
Πάνω από 40-43 μαθήματα έχουν οι οικονομικές σχολές!
Αλλα 10-15 αναλόγως τα μεταπτυχιακά πας στα 50-57 μαθήματα αναλόγως την κατεύθυνση!
Στην ιατρική πόσα έχουν; Θα ρωτήσω συγγενή μου!
Να ξέρεις δεν έχουν όλοι οι ιατροί αυτό το σύμπλεγμα που αναφέρεις! Οι δεξιοί ιατροί ίσως το έχουν!
Το γεγονός πως πιστεύεις ότι τα οικονομικά δεν είναι επιστήμη, δείχνει πως δεν κατανοείς την ορολογία και ετυμολογία!
Ούτε καν το πείραμα δεν κατανοείς το τι είναι!
@red_monster Edit - Διεγράφησαν υβριστικές εκφράσεις. Κανονικά αυτό ήταν για απευθείας ποινή, αλλά λόγω της αυριανής Εθνικής γιορτής - θα ήταν κρίμα να αμαυρώσουμε την ημέρα - δείχνουμε επιείκεια. Δέχεστε προειδοποίηση όμως. {Admin}
-
Δεν είναι ανσλφαλειες. Απαντώ στις χαζομάρες των δύο εργολάβων του φόρουμ. Δεν είναι τυχαία φαινεται η σύνδεση Χαζομάρα = εργολάβος.
Δεν φταίω εγώ.
Πρώτος εσύ αναφέρεις συνεχώς τις εξετάσεις και σου απαντώ, το ίδιο και ο ταξιδευτής πρώτος αναφέρεται σε μη επιστήμη και του απαντώ.
Είπαμε...όπου υπάρχει χαζομάρα δίπλα και ένας εργολάβος. Τυχαίο....δεν νομίζω.
-
Τα οικονομικα είναι σοφτ σαιενς, δεν είναι θεώρηση του ταξιδευτή αυτό.
Προσωπικά μου είναι αδιάφορες και εξετάσεις και οι βάσεις εισαγωγής. Αυτό δεν αναιρεί ότι ακόμα σε πειράζει η αποτυχία σου -
Μα το πρόβλημα με το μεταναστευτικό δεν είναι ακριβώς η μετανάστευση, αλλά ο μετανάστης που έρχεται από ένα άλλο εντελώς τρόπο ζωής και κουλτούρα και δεν θέλει να ενσωματωθεί.
Εχουμε Αιθίοπες μετανάστες στην Ελλάδα. Χριστινοί σχεδόν όλοι.
Εχουν την Εκκλησία τους που τους έχει δώσει η δική μας Εκκλησία, δουλεύουν δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι αρνητικό για αυτούς.Είχαμε τα παλιά χρόνια τους Πολωνούς. Ανθρωποι αξιοπρεπείς με κουλτούρα που ήρθαν στα δύσκολα και αρκετοί γύρισαν όταν έφτιαξαν οι καταστάσεις.
Με τους Αλβανούς, ήταν τόσοι πολλοί που θα εύρισκες κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα. Η επόμενη γενιά έχει ενσωματωθεί εντελώς, αφού άλλωστε οι διαφορές μας, δεν ήταν πραγματικές.
Το ίδιο με άλλους Βαλκάνιους.
Ακόμα και Αργεντίνους και Βραζιλιάνους και Χιλιάνους θα μπορούσαμε να είχαμε ενσωματώσει.
Αρκεί να έχουμε τον ίδιο αξιακό κώδικα.
Οταν ο άλλος έρχεται από την Σαρία σε μια χώρα που το να σκοτώσεις άνθρωπο σημαίνει το πολύ 17 χρόνια σε μια ήπια φυλακή, το κόστος για αυτόν είναι ανύπαρκτο.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις ανθρώπων μουσουλμάνων που δεν είναι φανατικοί και μια χαρά θα μπορούσαν να ενσωματωθούν.
Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται μια διαδικασία ελέγχου σε αυτά τα πράγματα και κυρίως αφήνουν διάφορους μέσω ΜΚΟ ή που στεγάζουν 10-20 άτομα σε ένα διαμέρισμα και βγάζουν πολλά λεφτά.
Πάντοτε το δουλεμπόριο ήταν κερδοφόρο για τους δουλέμπορους.
Πόσο μάλλον όταν αυτοί έγιναν η κυρίαρχη εξουσία στην δύση μέσω των γνωστών χρήσιμων ηλιθίων που τους στήριζαν στο δουλεμπόριο.
Μια σοβαρή όμως μεταναστευτική πολιτική δεν αφήνει κόσμο να έρχεται και να λιάζεται γιατί έτσι μπαίνει εύκολα στο τρυπάκι της παρανομίας.
Γνωστός οικοδόμος από Συρία που ζει 30 χρόνια στην Ελλάδα στην κρίση προσπάθησε να πάει στην Γερμανία. Εκεί για να αρχίσει να δουλεύει στην οικοδομή, έπρεπε να περάσει σχολεία 3 χρόνια, αρχικά για την γλώσσα μετά εργασιακά και θα δήλωνε μόνο μια ειδικότητα. Χτίστης, στεγάς, πλακάς κλπ, όχι τα πάντα όλα που είχαμε εδώ.
Προφανώς ξαναγύρισε. Ανοιξε και λίγο η δουλειά εδώ.
Οι Γερμανοί λένε ότι θέλουν κάθε χρόνο 400.000 επιλεγμένους μετανάστες.
Ας κάνουμε κάτι ανάλογο.
Και βέβαια για τους παραβατικούς η απέλαση να είναι εύκολη.
-
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Προσωπικά μου είναι αδιάφορες και εξετάσεις και οι βάσεις εισαγωγής. Αυτό δεν αναιρεί ότι ακόμα σε πειράζει η αποτυχία σουΤρεις το λάδι, τρεις το ξύδι και έξι το λαδόξυδο...
Πόσα μαθήματα να θέλεις για να το μάθεις αυτό ?
-
Προσωπικά μου είναι αδιάφορες και εξετάσεις και οι βάσεις εισαγωγής. Αυτό δεν αναιρεί ότι ακόμα σε πειράζει η αποτυχία σουΜα δεν νιώθω αποτυχία. Σου είπα ξανά και ξανά . Στην τρίτη γυμνασίου μου ήρθε η ιδέα για μηχανικός αλλά και το περιβάλλον μου που γνωρίζει μου είπε πως δεν είναι όπως το φαντάζομαι. Είναι δύσκολο επάγγελμα και όχι για την εισαγωγή στις σχολές. Πίστεψε με δεν νιώθω κανένα κόμπλεξ. Εσυ ως συνήθως κολλάς με κάτι που σου είπαν και δη σε μια ιδιωτική συζητηησ, το μεγαλοποιείς και το χρησιμοποεί ς δήθεν ως ψυχαναλυτής. Απόδειξη ότι δεν είναι αποτυχία..... δεν έδωσαν καν αυτό το πεδίο. Δεν με ενδιέφερε μετά ένα σημειο
-
Προσωπικά μου είναι αδιάφορες και εξετάσεις και οι βάσεις εισαγωγής. Αυτό δεν αναιρεί ότι ακόμα σε πειράζει η αποτυχία σουΣτην πράξη δεν υπάρχει ούτε hard science . Για αυτό τονίζω το όρο πείραμα.
Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επιστήμονες που ΚΑΝΟΥΝ επιστήμη σε εργαστήρια γνωρίζουν τι πάει να πει πείραμα. Και δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που αντιλαμβάνεται ο ταξιδευτής και μάλλον εσύ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ άλλωστε θα γελάσει και ο θυρωρός κάθε πανεπιστημίου ανά τον πλανήτη, εάν περάσει και του πει με στόμφο πως τα οικονομία ΔΕΝ είναι επιστήμη.
Το πιο ωραίο είναι να το ακούς από καθηγητές οικονομικών. Ξέρεις αυτομάτως τι έκαναν για να πάρουν το πτυχίο τους.
Για όποιον χρόνο να το δει.
Τις καλημέρες μου.
-
Προσωπικά μου είναι αδιάφορες και εξετάσεις και οι βάσεις εισαγωγής. Αυτό δεν αναιρεί ότι ακόμα σε πειράζει η αποτυχία σουΜα δεν νιώθω αποτυχία. Σου είπα ξανά και ξανά . Στην τρίτη γυμνασίου μου ήρθε η ιδέα για μηχανικός αλλά και το περιβάλλον μου που γνωρίζει μου είπε πως δεν είναι όπως το φαντάζομαι. Είναι δύσκολο επάγγελμα και όχι για την εισαγωγή στις σχολές. Πίστεψε με δεν νιώθω κανένα κόμπλεξ. Εσυ ως συνήθως κολλάς με κάτι που σου είπαν και δη σε μια ιδιωτική συζητηησ, το μεγαλοποιείς και το χρησιμοποεί ς δήθεν ως ψυχαναλυτής. Απόδειξη ότι δεν είναι αποτυχία..... δεν έδωσαν καν αυτό το πεδίο. Δεν με ενδιέφερε μετά ένα σημειο
Πρόσεξε αλεπού εκεί που πηδάς, πάνω από το κεφάλι σου έχει κάτι κρεμαστάρια
-
Προσωπικά μου είναι αδιάφορες και εξετάσεις και οι βάσεις εισαγωγής. Αυτό δεν αναιρεί ότι ακόμα σε πειράζει η αποτυχία σουΣτην πράξη δεν υπάρχει ούτε hard science . Για αυτό τονίζω το όρο πείραμα.
Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επιστήμονες που ΚΑΝΟΥΝ επιστήμη σε εργαστήρια γνωρίζουν τι πάει να πει πείραμα. Και δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που αντιλαμβάνεται ο ταξιδευτής και μάλλον εσύ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ άλλωστε θα γελάσει και ο θυρωρός κάθε πανεπιστημίου ανά τον πλανήτη, εάν περάσει και του πει με στόμφο πως τα οικονομία ΔΕΝ είναι επιστήμη.
Το πιο ωραίο είναι να το ακούς από καθηγητές οικονομικών. Ξέρεις αυτομάτως τι έκαναν για να πάρουν το πτυχίο τους.
Για όποιον χρόνο να το δει.
Τις καλημέρες μου.
Τόσο χρόνια στη υποχρεωτική εκπαίδευση και άλλα τόσα με το πληρωμένο μεταπτυχιακό και δεν έχεις πάρει μυρουδια ! Μην απορείς μετά για αυτά που σου συμβαίνουν !
-
Σβήσε το βίντεο....θα φας μπαν.
Βλέπουμε εσένα που έχεις καταλάβει. Ας είναι καλά οι γνωριμίες και οι κληρονομιές.
-
Σβήσε το βίντεο....θα φας μπαν.
Βλέπουμε εσένα που έχεις καταλάβει. Ας είναι καλά οι γνωριμίες και οι κληρονομιές.
Θενκς μπρο !
-
Είσαι και σκατογκαντεμης. Έπαθα λουμπάγκο στο άνω μέρος της πλάτης. Πωωωω
Που είναι ο γιατρός;;;
-
Παίχτο αρκούδα...
Πήγαινε στην κάσσα της πόρτας στην γωνία και κάνε μασσάζ πιέζοντας το σημείο.
Η σε άλλη γωνία πιθανόν πλαινού τοίχου ντουλάπας.
-
Άσε..... δεν μπορώ να κουνηθώ. Τι μάτι είναι αυτό. Μια χαρά ήμουν
Να ζητήσω μπανιάρισμα του τέρατος λόγω γκαντεμοσαυριασης
-
Είσαι και σκατογκαντεμης. Έπαθα λουμπάγκο στο άνω μέρος της πλάτης. Πωωωω
Που είναι ο γιατρός;;;
Αυτά παθαίνεις αν είσαι μπάρμπας με καθιστική ζωή και εργασία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3