-
Τους κλέφτες σκέφτομαι. Η μονοκατοικία είναι βατή. Εχει ξεφύγει η κατάσταση. Κλέβουν και τους βγάζουν έξω και ξανά κλέβουν. Είναι ψυχολογική επιβαρυνση για τον ιδιοκτήτη. Βάζεις τον κόπο της ζωής σου σε ένα σπίτι και υποβάλεις τον εαυτό σου σε μια ψυχολογική φθορά και φυλακή λόγω των κλεφτών που δρουν ανεξέλεγκτα
Είναι μια γνωστή κοινωνική ομάδα η οποία είδατε πως εάν τους κόψουν τα επιδόματα, για να ζήσουν θα κλέβουν. Δεν έχουν κανένα άλλο προσόν ώστε να ενταχθούν αρκετοί από αυτούς στην κοινωνία και οικονομία. Ούτε και η κοινωνία τους δείχνει ανοχή και εμπιστοσύνη.
Οπότε η επιβάρυνση στην κοινωνία είναι πολλαπλάσια από ότι το κόστος των επιδομάτων που οι λαϊκιστές κατέκριναν ευκόλως.
Τα μείωσαν τώρα, εάν δεν κάνω λάθος, και έχει γίνει χαμός.
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Τους κλέφτες σκέφτομαι. Η μονοκατοικία είναι βατή. Εχει ξεφύγει η κατάσταση. Κλέβουν και τους βγάζουν έξω και ξανά κλέβουν. Είναι ψυχολογική επιβαρυνση
Τα λες σε μενα που μένω ΜΕΝΙΔΙ σε ισόγειο???
Που μου έχουν κλέψει την μηχανή???
Η συμπαθης ομαδα μου έκλεψε μεχρι και ΜΠΟΝΣΑΙ γλαστρα που μου έφερε δώρο ο αδερφός μου οταν πήγα σε αυτό το σπίτι!!!!!!
χαχαχαχαχα
Εχω βαλει συναγερμούς και ΚΑΜΕΡΕΣ παντού. Μάλλον τα γνωρίζω μιας και ειμαι παθων
Πριν να αγοράσω αμαξι , γ@μηθηκα σε εξοδα και προσωπική εργασία να φτιάξω parking με αυτοματισμούς κτλ για να προστατευτώ.
Παρόλα αυτά επειδή εχω μείνει και σε πολυκατοικία, η μονοκατοικία δεν συγκρίνεται εχει πολύ περισσότερα θετικα από αρνητικα. Βεβαια αυτό είναι προσωπική αποψη , κάποιος μπορεί να έχει διαφορετική αποψη
ΥΓ και σε πολυκατοικιες σκαρφαλώνουν πλέον, εκλεψαν την Θεια μου και τον αδερφο μου πριν 4-5 χρόνια που μένουν σε 1ο και 3ο οροφο πολυκατοικίας αντιστοιχα, πουθενα δεν είσαι προστατευμένος και ο συναγερμός στο σπίτι πλέον είναι ΥΠΕΡαπαραίτητος
-
Είδα εκπομπή του σροιτερ. Οι άνθρωποι εκ πεποιθήσεως κλέβουν. Αλληλοσυγχαίρονται που κλέβουν διότι το θεωρούν μεροκάματο. Ακριβώς με αυτά τα λόγια. Μεροκάματο η κλοπή!
Δεν κατανοούν τους ηθικούς κανόνες, τους νομικούς όρους, την έννοια της κλοπής.
Το ένστικτο επιβίωσης είναι ανώτερο από όλα αυτά, και αυτό είναι λογικό.Πρέπει να φτιαχτούν κοινωνικά προγράμματα εργασίας σε δήμους ΜΟΝΑΧΑ για αυτούς. Να έχουν προοπτική εργασίας, εξασφαλισμένο μεροκάματο και ασφάλιση. Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Οπως έχουμε πριμοδοτήσει μια σειρά κοινωνικών τάξεων σε διάφορα θέματα πρέπει να ασχοληθεί η πολιτεία και με αυτό και να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να έχουμε αλλά οφέλη.
Εάν τον πιάσουν να κλέβει, όλη την αξία και τις ζημιές που προκάλεσαν να την πληρώνουν στον ιδιοκτήτη με κοινωνική εργασία.
10.000 ευρώ ως σύνολο; Θα εργάζεται για 10.000 ευρώ. Δηλαδή 1,5 έτος θα εργάζεται σε δημόσια έργα δωρεάν και το κράτος θα πληρώνει στο θύμα τα 10.000 ευρώ του, ωσάν να πλήρωνε μισθό στον εργάτη.
Έτσι θα μάθουν βιωματικά ότι το να κλέβεις έχει συνέπειες σοβαρές. Οχι απλα φυλακή λίγους μήνες και μετά ξανά βόλτες έξω.
Τώρα σαν τον σκύλο κυνηγούμε την ουρά μας. Τους πιάνουν βγαίνουν και αυτοί απλά πάνε για εργασία και ξανά κλέβουν.
Δηλαδή έχει σκεφτεί κανείς και οικονομοτεχνικά πόσο κοστίζει για να τους πιάσεις;;; Και αυτοί να ξανά κάνουν τα ίδια σε 6 μήνες;;;
Πληρωμένες εργατοώρες αστυνομικών, καύσιμα σε οχήματα, συστήματα και δεν ξέρω 'γώ τι, πέρα φυσικά από τους κινδύνους κατα την σύλληψη.
Μήπως είναι καλύτερα να τα πληρώνουμε αυτά που ούτως ή άλλως πληρώνουμε ώστε να εργάζονται με εξασφαλισμένο μεροκάματο χωρίς άγχος.
Η ψυχολογική επιβάρυνση στον παθόντα ή υποψήφιο θύμα είναι τεράστια
-
Δεν κλέβουν από ανάγκη για επιβίωση.
Κλέβουν από μαγκιά...
Οπως έχουν όπλα από μαγκιά...
Και οι Κρητικοί το ίδιο βέβαια...
Καλύτερη η πολυγαμία των Μορμόνων που είδα στο βίντεο που ανέβασε ο Πήλιου...
Μικρό ήταν σχετικά το είδα και γρήγορα, είχε κάνει και περίληψη...
-
Επειδή ΣΕΒΟΜΑΙ το νήμα που είμαστε ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ αλλο για τα κλεφτρονια.
Παρακαλω μην συνεχισετε ούτε εσεις.
Είναι για ΦΒ το νήμα, μην το συνεχίσουμε με πολιτική είτε συμφωνούμε ειτε διαφωνούμε
-
https://energypress.gr/news/thessaloniki-arpaxan-tria-hiliometra-kalodia-axias-3000-eyro-apo-fotoboltaika-stin-assiro
https://energypress.gr/news/halkidiki-eklepsan-kalodia-axias-50000-eyro-apo-fotoboltaika-parkaΣόρρυ, δεν κρατήθηκα. Αλλά είναι σχετικό με το νήμα.
-
Πέρα από τους κλέφτες που είπαμε οι ποινές πρέπει να είναι βιωματικές, όπως εργασία για 2 έτη και στους τρεις , π.χ σε δημόσια έργα μέχρι να αποπληρωθεί η ζημιά....Και ο κλεπταποδόχος του χαλκού πρέπει να ελεγχθεί και να μπει ισόβια, αθροίζοντας την οικονομική επιβάρυνση που επέφερε στους παθόντες. Ολοι μαζί δρουν ως εταιρία. Με κεντρική διαχείρηση που πληρώνει τους εξωτερικούς συνεργάτες. Ολοι μέσα και πετάξτε το κλειδί.
Αλλά....οι κλεπταποδόχοι (γενικότερα) στην Ελλάδα έχουν αξία.
Αυτά τα πάρκα τώρα ήταν ασφαλισμένα; Πως θα βρουν ξανά τα κεφάλαια για αποκατάσταση της επένδυσης
-
Αυτά τα πάρκα τώρα ήταν ασφαλισμένα; Πως θα βρουν ξανά τα κεφάλια για αποκατάσταση της επένδυσης
Έχω την εντύπωση ότι όλοι τα ασφαλίζουν πλέον. Αλλά έχουν απαιτήσεις οι ασφαλιστικές για συστήματα επιτήρησης (από τα πεταχτά που διαβάζω).
Για τα πάρκα. Για οικιακές εγκαταστάσεις δεν ξέρω.
-
Ε δεν είναι να κάνεις τίποτα στην χώρα αυτή. Δεκαετίες κάνεις οικονομίες για να απολαύσεις κάτι, και έρχεται και στο διαλύει το κάθε τσογλανι.
-
Δεν ξέρω εάν υπάρχει σχετικό νήμα. Αλλά ας πάμε σε άλλο τοπικό, όπου θα αναλύουμε τις νέες τάσεις σε συστήματα ασφαλείας ώστε να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.
Για παράδειγμα η νέα τάση με AI συστήματα όπου μπορεί διαβάζει τις προθέσεις του κλέφτη πριν καν μπει στο οικόπεδο, τον παρακολουθεί καθώς πλησιάζει εξετάζοντας τις κινήσεις του, και ενεργοποιεί συστήματα με το που ακουμπήσει τον φρακτη. -
Δεν ξέρω εάν υπάρχει σχετικό νήμα. Αλλά ας πάμε σε άλλο τοπικό, όπου θα αναλύουμε τις νέες τάσεις σε συστήματα ασφαλείας ώστε να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.
Για παράδειγμα η νέα τάση με AI συστήματα όπου μπορεί διαβάζει τις προθέσεις του κλέφτη πριν καν μπει στο οικόπεδο, τον παρακολουθεί καθώς πλησιάζει εξετάζοντας τις κινήσεις του, και ενεργοποιεί συστήματα με το που ακουμπήσει τον φρακτη.και αν μπορει να ενεργοποιει ηλεκτροφορα συρματα ξεχωριζοντας ζωα πουλια απο ανθρωπους και να τους κανει ψητους .
-
Όντως μπορεί να ξεχωρίσει ανθρώπους από πουλιά, ζώα κτλ ( ακόμα και ανθρώπους που παριστάνουν ζώα μπορεί να ξεχωρίσει) αλλά και κινήσεις των ανθρώπων. Εάν μάλιστα φορούν προστατευτικά και καλύπτουν το πρόσωπο τους το αντιλαμβάνεται και ήδη έχει στείλει σήμα πριν καν μπουν. Εάν παραμείνουν έξω από τον φράκτη έχει ανάψει φώτα. Εάν κάνουν πως τον πιάνουν ξεκινά ο συναγερμός. Βέβαια τα ρυθμίζεις αυτά.
Είναι δηλαδή ενεργητική προστασία ενώ οι κάμερες είναι απλά μια παθητική για να δεις τις έγινε εκ των υστέρων. Πιστεύω τεράστια διαφορά.
Φυσικά βγάζουν φωτογραφίες 4Κ τους κλέφτες και τα οχήματα τους για αρχείο και τα στέλνουν live.
Δηλαδή εάν τις προηγούμενες μέρες περνούσε αυτοκίνητο που δεν ανήκει στην γειτονιά το καταγράφουν και ενημερώνουν. Οπως επίσης μπορούν να αναγνωρίσουν τιννιδιοκτητ, τους γείτονες και αμέσως εστιάζουν στον ξένο.
Είπαμε είναι σαν άνθρωποι, έχουν νοημοσύνη.
Και εννοείται σε απόλυτο σκοτάδι βλέπουν με υπέρυθρες
-
Παράδειγμα
Οκ αυτός έχει κάνει υπερβολικά συστήματα. Αλλά γενικότερα από τότε έχουν προοδεύσει πολύ. Με υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ομαλότητας και δυνατότητες καθαρού ζουμ και φυσικά πιο πολύπλοκη νοημοσύνη όπου αναλύει σενάρια παραπλάνησης. Αυτά είναι τα πρώτα του είδους πριν λίγα έτη.
Αλλά γενικά έχουμε μια ιδέα όπου έχει ιδιοποιηθεί η αστυνομία, ο ιδιοκτήτης και έχουν βγάλει φωτογραφίες αυτού που πλησίασε.
-
Εντωμεταξύ, είδα ένα νέο σύστημα με 4Κ Ανάλυση και 16 ΤΒ εάν θυμάμαι σωστά χώρο όπου κρατάει αρχείο για 15-20 έτη σε συμπιεσμένος φακέλους.
Του λες πες ποιος πλησίασε από την τάδε περιοχή το σπίτι και σου δείχνει φάτσες και ημερομηνίες για 15-20 έτη. Εάν του πεις πες μου για έναν συγκεκριμενο σου βγάζει λίστα με το βίντεο όλων των φορών που πλησίασε. Τον αναγνωρίζει.
Καλά εάν ανέβηκε στον φράκτη τελείωσε έχει γίνει χαμός από σειρήνες κτλ
Υ,γ και η τελευταία τάση είναι να αντιλαμβάνεται ακόμα και το ιδιαίτερο τρόπο περπατήματος. Δηλαδή ακόμα και αν δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του.
Τεσπα μην χαλάω το τοπικό. Πήρατε μια γεύση τι παίζει στην αγορά για να προστατέψετε την επένδυση σας. Δεν γνωρίζω εάν έχουν έρθει Ελλάδα.
-
Επιτελους επεστρεψε η παραγωγη σε παλεψιμα επιπεδα...
Γιατι για 2 μηνες ειχα τεραστια καταναλωση και ανυπαρκτη παραγωγη. -
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Γιατι για 2 μηνες ειχα τεραστια καταναλωση και ανυπαρκτη παραγωγη.Ωραιος, και μενα ετσι είναι. Τωρα αρχιζει και ψιλοπαλεύεται η παραγωγη αν και ακόμα πεσμενη σχετικα.
Νομίζω και ελπιζω ότι από μεσα με τελη φεβρουαριου θα αρχισει να πέρνει τα πάνω της και να αρχισω να φτανω αυτα που ξοδεύω και από μεσα Μαρτιου να παραγω περισσότερο από οτι ξοδευω
-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Γιατι για 2 μηνες ειχα τεραστια καταναλωση και ανυπαρκτη παραγωγη.Ωραιος, και μενα ετσι είναι. Τωρα αρχιζει και ψιλοπαλεύεται η παραγωγη αν και ακόμα πεσμενη σχετικα.
Νομίζω και ελπιζω ότι από μεσα με τελη φεβρουαριου θα αρχισει να πέρνει τα πάνω της και να αρχισω να φτανω αυτα που ξοδεύω και από μεσα Μαρτιου να παραγω περισσότερο από οτι ξοδευω
Σημερα εδωσα 50 ευρω για να μετακινησω τον ηλιακο 20-30 εκατοστα πιο περα ( οσο πηγαινε δηλαδη) γιατι μου εκανε ακριβως 20-30 εκ σκια στα πανελ
-
Ερώτηση. Στις 2:30 το βράδυ, πώς και έκανε ένα πικ στην παραγωγή ρεύματος; Από το φεγγάρι;
-
Ερώτηση. Στις 2:30 το βράδυ, πώς και έκανε ένα πικ στην παραγωγή ρεύματος; Από το φεγγάρι;
Η πορτοκαλι γραμμη ειναι η καταναλωση, το γραφει αλλωστε ακριβως απο κατω
-
Α, λάθος.
Οκ, τι έκανες 2:30 το βράδυ;
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα