-
Στην Μυκονο εχει αντιπροσωπειες; Δεν ειναι μονο αυτο αλλα και τραπεζες εχει που βγαινει χρημα. Αλλα και αλλα μαγαζια γενικα οπου βγαινει χρημα εχει και καταναλωση.
Οποιος ειπε παντως οτι στην επαρχια κανουν ζωαρα μαλλον δεν εχει βγει ποτε απο την ΑΘηνα. Οι περισσοτεροι ειναι φτωχοι και πολλες περιοχες εχουν ερημωσει.
-
@wantone said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Οποιος ειπε παντως οτι στην επαρχια κανουν ζωαρα μαλλον δεν εχει βγει ποτε απο την ΑΘηνα. Οι περισσοτεροι ειναι φτωχοι και πολλες περιοχες εχουν ερημωσει.
Εγω το είπα και εξακολουθώ να το πιστεύω. Δεν ξέρω τι γίνεται σε κάθε χωριο με 50 κατοίκους αλλά σε επαρχιακές μικρές πόλεις όπως αρτα, Γιάννενα, βόλος κτλπ περνάνε μια χαρά. Εχω επισκεφτεί τέτοιου μεγέθους πόλεις πολλές φορές, τις έχω δει με τα μάτια μου και επιμένω στην άποψη μου. Δεν πάτε να χτυπιέστε κάτω, θεωρώ ότι κάνουν πολύ καλύτερη ζωή από ότι στην Αθήνα. Άλλωστε, κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται από επαρχία στις κοντινές μεγαλύτερες πόλεις να κάνουν τη διασκέδαση που δεν μπορούν να κάνουν στην επαρχία, οπότε ούτε αυτό τους λείπει. Πιθανότατα ναι βγάζουν λιγότερα χρήματα αλλά το κόστος ζωής είναι χαοτικά μικρότερο, ενώ η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη.
Το μοναδικό θέμα που θα αναγνωρίσω είναι η πρόσβαση σε νοσοκομεία.Να το ξαναπώ λοιπόν και ας γίνετε όσο trigger γουστάρετε.
ΖΩ Α ΡΑ στην επαρχία! -
Τελείως στον κόσμο σου! Ιδιαίτερα για την Ηπειρο που την γνωρίζω καλά!
Οταν περάσεις στο επίπεδο αποδοχής του λάθους σου, ξανασυζητάμε -
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τελείως στον κόσμο σου! Ιδιαίτερα για την Ηπειρο που την γνωρίζω καλά!
Οσο εσύ στον δικό σου. Έλα, περιμένω να μου πεις τώρα ιστορίες μαρθα βουρτση. Ότι και να πεις, εγώ ξέρω τι έχω δει με τα μάτια μου (και όπως είπα δεν αναφέρομαι ούτε καν στα νησιά, στα οποία γίνεται ΤΟ πάρτι)
-
Στο λέω ζεις σε μια φούσκα!
-
Θα σου πω κάτι που έμαθα στην Ηπειρο και με σόκαρε!
Το επάγγελμα αγρότης σε πολλά χωριά τους ήταν να έχουν ζώα και χωράφια και ζούσαν από ότι παρήγαγαν! Δεν τα εμπορευόντουσαν! Παρήγαγαν για να ζήσουν! Δηλαδή σηκώνονταν το πρωί και εργαζόταν απλά για να φάνε οτι παράγουν! Δηλαδή όπως οι αρχαίες κοινωνίες
Εμείς στις πόλεις αδυνατούμε να το κατανοήσουμε αυτό !Και αυτό μέχρι το 80 σε πολλά χωρια δίπλα από τις μεγάλες πόλεις τους!
Πολλές μεταφορές τις έκαναν με άλογα και καρότσα μέχρι το 90!!!
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την αττική!
Κατά την άποψη μου κακώς! Η ήπειρος είναι κάτι το αδιανόητο! Απίστευτη περιοχή!
-
@dettol said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγω το είπα και εξακολουθώ να το πιστεύω. Δεν ξέρω τι γίνεται σε κάθε χωριο με 50 κατοίκους αλλά σε επαρχιακές μικρές πόλεις όπως αρτα, Γιάννενα, βόλος κτλπ περνάνε μια χαρά. Εχω επισκεφτεί τέτοιου μεγέθους πόλεις πολλές φορές, τις έχω δει με τα μάτια μου και επιμένω στην άποψη μου. Δεν πάτε να χτυπιέστε κάτω, θεωρώ ότι κάνουν πολύ καλύτερη ζωή από ότι στην Αθήνα. Άλλωστε, κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται από επαρχία στις κοντινές μεγαλύτερες πόλεις να κάνουν τη διασκέδαση που δεν μπορούν να κάνουν στην επαρχία, οπότε ούτε αυτό τους λείπει. Πιθανότατα ναι βγάζουν λιγότερα χρήματα αλλά το κόστος ζωής είναι χαοτικά μικρότερο, ενώ η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη.
Το μοναδικό θέμα που θα αναγνωρίσω είναι η πρόσβαση σε νοσοκομεία.Να το ξαναπώ λοιπόν και ας γίνετε όσο trigger γουστάρετε.
ΖΩ Α ΡΑ στην επαρχία!εχεις ζησει ποτε στην επαρχια; πχ κανενα 2 χρονια;
Μιας που ανεφερες το κοστος ζωης στην Τριπολη ξοδευω περισσοτερα απο Αθηνα γιατι στην Αθηνα εχω πολλες επιλογες που πιεζουν τις τιμες προς τα κατω. Βεβαια δεν ξερω τοπικους παραγωγους αλλα και να ηξερα δεν θα τα εδιναν τζαμπα αυτα που παραγουν.
Νερο στην Τριπολη ελαχιστο ειναι 26 ευρω χωρις καταναλωση ενω Αθηνα ειναι 17 ευρω με καταναλωση χαρακτηριστικο παραδειγμα.
-
Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη λέει πολλά.
Με 309.392 ταξινομήσεις το 2024 (αύξηση 14,5% σε σχέση με το 2023), το Sandero ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και παραμένει ως το best seller επιβατικό αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικής από το 2017.
-
Να το ξαναπώ λοιπόν και ας γίνετε όσο trigger γουστάρετε.
ΖΩ Α ΡΑ στην επαρχία!Με ολο τον σεβασμο ειλικρινα στο προσωπο σου αλλα μην βαζεις την Αρτα διπλα στα Γιαννενα και μιλα για περιοχες που εχεις ζησει ,θα το τονισω και παλι δεν το γραφω επιθετικα.
Αν θες ελα Αρτα και οτι φας οτι πιεις δικα μου ,αν οχι σε 24ωρες σε 48 θα μου πεις φιλαρακι φευγω.
Η Αρτα το προηγουμενο Σαββατο (σημερα ειμαι νυχτερινο) ειχε κοσμο ξερεις που?
Στον κινηματογραφο ολα τα μαγαζια εως τις 12 ειχαν κλεισει ,αντε να ηταν 2 ανοιχτα.
Προ κρισης παλι θα το αναφερω η Αρτα ειχε 4 μπουζουξιδικα ,5 κλαμπ, ενα ρεμπεταδικο και ενα με δημοτικη μουσικη κοινως κλαρινα,ολα μα ολα ηταν γεματα ΠΣΚ και μαζι με αυτα εκαναν δουλεια και τα φαγαδικα.Αν μιλας για το οτι ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας και δεν υπαρχει η βαβουρα της Αθηνας οκ συμφωνω.Σε θεμα εργασιας δεν θα γραψω τιποτα γιατι ο καθενας θα πει πως κουραζεται παραπανω.
-
υπαρχει δημοσιος υπαλληλος σε γραφειο
Σε άλλες εποχές μπορεί, πλέον κανένας δεν θέλει να πάει σε νοσοκομείο ή σε τεχνική υπηρεσία με πενιχρούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα
-
Υπαρχουν στρατιες δημοσιων υπαλληλων σε Υπουγεια Πανεπιστημια δημοσιες υπηρεσιες και οργανισμους.
Μια γνωστη μου δουλευει στο Υπ Εξωτερικων και οταν γυρισε απο αποστολη σε πρεσβεια εμεινε 6 μηνες χωρις αντικειμενο. Μετα βρηκε μια δουλεια να κοιταει τα νεα και να κραταει σημειωσεις. Οργανογραμμα και μαναντζερ δεν υπαρχει στο δημοσιο μου ειπε.
-
Δεν είναι όλη η επαρχεια το ίδιο. Η Κόρινθος έχει βιομηχανία και χρήμα η αλευραδα κατσίκια και φτώχεια. Για αυτό μαζευόμαστε όλοι σαν σαρδέλες στα μεγάλα αστικά, γιατί υπάρχουν δουλειές, περίθαλψη και δομές εκπαίδευσης.
Οι περισσότεροι αγρότες βέβαια έχουν δικό τους κλήρο, είναι δηλαδή κληρονόμοι !! -
-
Κιτσάκης, Θεός!
Οταν ερθεις θα σου πω για Κιτσακη
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Να το ξαναπώ λοιπόν και ας γίνετε όσο trigger γουστάρετε.
ΖΩ Α ΡΑ στην επαρχία!Με ολο τον σεβασμο ειλικρινα στο προσωπο σου αλλα μην βαζεις την Αρτα διπλα στα Γιαννενα και μιλα για περιοχες που εχεις ζησει ,θα το τονισω και παλι δεν το γραφω επιθετικα.
Αν θες ελα Αρτα και οτι φας οτι πιεις δικα μου ,αν οχι σε 24ωρες σε 48 θα μου πεις φιλαρακι φευγω.
Η Αρτα το προηγουμενο Σαββατο (σημερα ειμαι νυχτερινο) ειχε κοσμο ξερεις που?
Στον κινηματογραφο ολα τα μαγαζια εως τις 12 ειχαν κλεισει ,αντε να ηταν 2 ανοιχτα.
Προ κρισης παλι θα το αναφερω η Αρτα ειχε 4 μπουζουξιδικα ,5 κλαμπ, ενα ρεμπεταδικο και ενα με δημοτικη μουσικη κοινως κλαρινα,ολα μα ολα ηταν γεματα ΠΣΚ και μαζι με αυτα εκαναν δουλεια και τα φαγαδικα.Αν μιλας για το οτι ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας και δεν υπαρχει η βαβουρα της Αθηνας οκ συμφωνω.Σε θεμα εργασιας δεν θα γραψω π
τιποτα γιατι ο καθενας θα πει πως κουραζεται παραπανω.το αν εχετε μπουζουκια ή οχι δεν με ενδιαφερει και ουτε κρινω την ποιοτητα ζωης απο αυτο. Ουτε 25 να γκομενισω ειμαι και να ψαχνω κλαμπ, ενω στην αθηνα εχω να παω σε μπαρ πανω απο 10 χρονια. Αυτα ειναι για αλλη φαση ζωης.
Το "αν θες ελα αρτα", στο αντιστρεφω και σου λεω "αν θες ελα να μεινεις αθηνα στο μπουρδελο το καθημερινο μας", με συνεχη πιεση, χαμενο χρονο σε χαζομαρες (κινηση, γραφειοκρατια, που εσεις ΔΕΝ εχετε, διοτι οι υπηρεσιες ειναι πολυ μαζεμενες. Ανεφερες ενα παραδειγμα με τον ελγα, που δεν το αμφισβητω, αλλα δεν ειναι ο κανονας. Αν ψαξεις να βρεις ακρη με δημοσια υπηρεσια στην αθηνα, δεν θα τελειωσεις ποτε, οχι σε 2 μερες) και αρκετες ωρες εργασιας (και αυτες περισσοτερες απο οτι στην επαρχια, κατι το οποιο γνωριζω μιλωντας με γνωστους μου σε επαρχιακες πολεις).
Με σεβασμο επισης, επειδη μου εισαι συμπαθης, αλλα οτι και να μου πεις δεν πειθομαι. Εχω ακουσει πολλα χρονια της ζωης μου το παραμυθι της ταλαιπωρης και φτωχης επαρχιας, αλλα ειδα τελικα οτι δεν υπαρχει δρακος, παρα μονο "φιδια" -
Καπου μπερδευτηκαμε
Για τον ελγα δεν εγραψα εγω αλλα ο otso
Τα μπουζουκια κτλ κτλ τα ανεφερα πως καποτε υπηρχε ζωη αλλα πλεον τιποτα.
Για την Αθηνα σου εγραψα πως συμφωνω απο αποψης βαβουρας(εννοω τρεξιμο κινηση κτλ κτλ ) συμφωνω.
Υ.Γ εννοειται πως εισαι καλεσμενος οποτε θες -
Πάλι μόνος σου θα μείνεις να περιμένεις! Πες συμφωνώ!
Πάντως μια χαρά είναι η Αρτα! Σαν τα βπ σε γειτονιές! Αλλά πέρα από αυτό δεν υπάρχουν πολλά εισοδήματα!
Κάποτε πήγα ηπειρωτσκι βόλτα στα βπ και σε κάποια καλά κλαμπς των βπ για λαϊκούς τύπους σαν εμένα, και με ρωτάει αν αυτό είναι η ακριβότερη περιοχή της πρωτεύουσας;;;
Ναι λέω!
Σιγά την περιοχή!!
Χαχαχα
-
Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο επίπονο από ηπειρωτικά πανηγύρια και κλαρινα, μου ξύνουν τα άντερα.
-
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο επίπονο από ηπειρωτικά πανηγύρια και κλαρινα, μου ξύνουν τα άντερα.
Υπάρχουν και τα κρητικά , δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.
Σε τίποτα από όλα αυτά δεν την παλεύω. -
Και όμως παιδιά, τα ίδια έλεγα και εγώ! Αλλά έκατσα να ακούσω καλή ορχήστρα! Εξαιρετική μουσική! Ελληνική τζαζ!
Στα πανηγύρια έχουν χάλια ηχολήπτη και κάτι αρμονια που παίζουν πολύ άσχημα! Ολοι πιωμένοι είναι!
Αν ακούσεις κλαρίνο από σωστό οργανοπαίχτη χαζεύεις!!!
Βλέπεις όλα αυτά τα βουνά της ηπείρου καθώς ακούς να παίζει το κλαρίνο! Η καρδιά της Ελλάδας απο τα βάθη των αιώνων!
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]