-
Κάπως έτσι ήταν και για τους Ελληνες φοιτητές στο εξωτερικό εκεί το μακρινό 70, που τα σπίτια τα νοίκιαζαν από δικηγόρους.
Σε εμας άργησε να έλθει η μόδα. Οσο όμως το κράτος δεν βάζει Τειρεσία για ενοικιαστές για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και να μπορεί κάποιος να νοικιάσει λογικά το ακίνητο του, χωρίς να την πατήσει, όπως την έχει τώρα πατήσει ένας από τους τότε Ελληνες φοιτητές του εξωτερικού, που έχει νοικιάσει το τριάρι των 75 τμ με 480 ευρώ και ο νοικάρης εδώ και ένα χρόνο δεν έχει λέει λεφτά, δεν πληρώνει νοίκια, εδώ και 6 μήνες δεν πληρώνει και κοινόχρηστα και ο δικηγόρος του λέει μην κάνεις τίποτα, παρακάλα να φύγει, γιατί θα δώσεις 2500 σε δικαστήριο και θα πληρώσει ένα μήνα και μετά θα ξανακάνει τα ίδια. Και βέβαια να δούμε τι θα γίνει με τα ανείσπρακτα ενοίκια με την εφορία, γιατί θα βρεθεί και κερατάς και δαρμένος.
Μετά σύμφωνα με αυτά που λένε οι κομμουνιστές, θα είναι κακός ο ιδιοκτήτης αν το δώσει σε εταιρεία να παίρνει βρέξει χιονίσει 300 ευρώ τον μήνα. Η εταιρεία βέβαια θα νοικιάσει 600 όπως είναι, αν το ψιλοβελτιώσει μπορεί και 800, αλλά έχει τον δικηγόρο με μισθό και έτσι στις 15 απλήρωτες μέρες, η αίτηση έξωσης θα έχει πάει στα δικαστήρια....
Κλασσικά όπως πάντα οι κομμουνιστές και οι αριστεροί στηρίζουν τους μπαταχτζήδες, γιατί όπως είπε και η Αχτσιόγλου, η κανονικότητα δεν βολεύει την αριστερά, γιατί πρέπει να υπάρχει ανακατοσούρα ώστε να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα για την εΜπανάσταση...
Βέβαια εδώ έχουμε τον κίνδυνο, η κρίσιμη μάζα να πάει προς το δίδυμο αδελφάκι των κομμουνιστών, τον φασισμό και έτσι να βρεθούν χαμένοι οι αριστεροί, ενώ εμείς οι υπόλοιποι θα είμαστε χαμένοι σε κάθε περίπτωση, όποιο από τα δίδυμα μας κάτσει στο σβέρκο...
-
Μέρα που είναι! Έχεις δίκιο για τους μπαταχτσηδες αλλά για τους φοροφυγάδες δεν λες τίποτα! Για τη δέσμευση περιουσιών που αποκτήθηκαν από μη τιμολογημένα έσοδα και φόρων που δεν μπορούν να αποπληρωθούν με προσαύξηση νόμιμων τόκων υπερημερίας για απολεσθέντα έσοδα δημοσίου επι δεκαετίες φοροδιαφυγής γιατί δεν λες; Δεν συμφωνείς; Λίγοι είναι αυτοί;;;
Δέσμευση ακόμα και περιουσιών που μεταβιβάστηκαν ως προϊόν παράνομων μη τιμολογημένων εσόδων! Ούτε σε αυτό συμφωνείς;
Έτσι λοιπόν θα αποκτήσουμε μια σοβαρή χώρα και οι διάφοροι μπαταχτσήδες προς ιδιώτες αλλά και οι μπαταχτσήδες προς το δημόσιο θα νιώσουν τις συνέπειες των επιλογών τους!
-
Μέρα που είναι απάντησα σε προσωπική αναφορά σε μένα...
Για να μην μένουν λάθος εντυπώσεις και σταματώ εκεί. Μέρα πο είναι.
-
Αυτό που θέλω να σου πω ειναι πως ιδιαίτερα τις προηγούμενες δεκαετίες με μέσα επίσημα ετήσια εισοδήματα 15-25Κ αποκτήθηκαν ως επενδυτικά διάφορα ακίνητα που σήμερα τα δίνουν για ενοικίαση!
Κακώς λοιπόν οι μπαταχτσήδες δεν πληρώνουν τους ιδιοκτήτες και το κράτος πρέπει να φέρει μια ρύθμιση για αυτό, αλλά ταυτόχρονα να μπει στον πειρασμό με ειδικό αλγόριθμο να υπολογίσει τα έσοδα του ιδιοκτήτη για το πώς αποκτήθηκε αυτό το ακίνητο και να του ζητήσει εξηγήσεις και τεκμηρίωση των εσόδων του εάν βρει τρελές αποκλίσεις από τους υπολογισμούς του!
Δηλαδή εάν κάποιος ήταν σωστός και τυπικός ναι το κράτος να τον βοηθήσει να έχει απόδοση η επένδυση του και να στηρίξει και τις δύο πλευρές! Και τον ειλικρινή ιδιοκτήτη και τον ειλικρινή ενοικιαστή που δεν έχει έσοδα να πληρώσει το ενοίκιο!
Αλλά εάν ήταν λαμόγιακι ο ιδιοκτήτης και πέσει σε λαμόγιακι ενοικιαστή, τότε καλή τύχη! Το ρίσκο της παρανομίας είναι υψηλό και για τις δύο πλευρές, ας ταλαιπωρήσει ο ένας τον άλλον!
-
Ετσι για να το τελειώνουμε.
Τις προηγούμενες δεκαετίες το κόστος κατασκευής του σπιτιού, ήταν φτηνό. Τα οικόπεδα πολλά, ο συντελεστής δόμησης της Αθήνας μεγάλος και έτσι και οι τιμές πώλησης ήταν οι μισές από σήμερα, ίσως και το 1/3 κατ΄ αντιστοιχία με τις σημερινές.
Οι περισσότεροι λοιπόν είτε αγόρασαν οικόπεδα, που ήταν φτηνά αλλά τα Πατήσια τότε ήταν εξοχή για παράδειγμα.
Τα πήραν πουλώντας χωράφια στα νησιά, ή ταξιδεύοντας στην θάλασσα που πληρώνονταν σε δολλάρια, ή με άλλη μετανάστευση, ή με δουλειά και βέβαια υπήρχε και κάποια φοροδιαφυγή, αλλά τότε οι φόροι ήταν μικροί έτσι και αλλιώς.
Αυτοί που αγόρασαν τα οικόπεδα τα έδωσαν αντιπαροχή.
Για παράδειγμα το συγκεκριμένο που του χρωστάνε, είναι 60+ ετών σπίτι, σε οικόπεδο που αγοράστηκε με πώληση χωραφιών σε νησί και με εργασία εδώ. Ηταν επιστήμονας και πήρε αντιπαροχή σπίτια για τα παιδιά του.
Μην φαντασιώνεσαι πολλά σενάρια. Τα περί φοροδιαφυγής δεν αφορούν τυρόπιττες και Παντελήδες.
-
Εσύ θεωρείς πως δεν υπολογίζονται αυτά;
Φυσικά και θα προσμετρηθούν και θα αντιπαρατεθούν στις επίσημες φορολογικές δηλώσεις ιδιοκτητών. Τώρα με την ΑΙ στα υπολογιστικά συστήματα μπορούν να γίνουν διασταυρώσεις σε λίγα λεπτά που θα απαιτούσαν χιλιάδες χρόνια σε εργατοώρες προσωπικού! Το θέμα είναι να μπουν στο σύστημα και ψηφιοποιηθούν τα δεδομένα και αυτό παίρνει κάποιο καιρό! Από εκεί και πέρα οι διασταυρώσεις, οι αποκλίσεις εκτος λελογισμενων δαπανών, αντικειμενικών και πραγματικών τιμών εντοπίζονται άμεσα! Προφανώς οι μεγάλες αποκλίσεις θα χτυπούν καμπανάκια.
Οπως είπαν , η ΑΙ θα ασχολείται με τους μικρούς. Θα διασταυρώσει τα πάντα.
Δυστυχώς η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα έχει δυο επίπεδα! Ενα επιπέδο τους μεγάλους, και ένα τους εκατομμύρια μικρούς!
Πολλοί μικροί κυρ Παντεληδες όπως λες το έξτρα μαυρο χιλιαρικακι/μήνα το έχουν εύκολο, ιδιαίτερα τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτό σε 15-20 έτη αγοράζει σπίτι ή γκαρσονιέρες. Εκεί λοιπον να βοηθήσει το κράτος με ρύθμιση για τους κακούς ενοικιαστές αλλά να κάνει και έναν τυπικό έλεγχο και στον ιδιοκτήτη. Φαντάζεσαι μια τέτοια ρύθμιση όπου θα γίνονται γρήγορες εξώσεις ή στήριξη με επίδομα ενοικίου και προς όφελος ιδιοκτητών εφόσον γίνει φορολογική εξακρίβωση πόθεν εσχες; Υποπτεύομαι πως οι μισοί ιδιοκτήτες θα αρκεστουν στον κακοπληρωτη.
-
Κρουζερ, η ονομαστική αναφορά δεν σημαίνει και προσωπική έχθρα, σημαίνει πως όταν στηρίζεις μια πολιτική, καλεισαι να την εξηγήσεις και δικαιολογησεις.
Επειδή υπάρχει μεγάλη έλλειψη αφόρνταμπλ λαϊκής στέγης, να μπορούν δηλαδή να στεγαστουν οι πολλοί στη χώρα, η λύση που δόθηκε είναι τα φιλετα τύπου Ελληνικό να χαριστουν σε ζάπλουτους να τα μετατρέψουν σε πλαηκράουντ για υπερπλούσιους, και στις υπόλοιπες υπερσυμφορημένες στενάχωρες ελληνικές πόλεις, να γκρεμίσουν τα διώροφα του 70-80 και να χτίσουν εταιρικής μορφής πενταόροφα ερμπιενμπήδικου τύπου με ιδιοκτησία από ξένα κεφάλαια.
Μεγάλη πετυχεσιά...
Για επέκταση των σχεδίων πόλεως σε όλη την επικράτεια, να γίνουν σχεδιασμενες οικιστικες περιοχές με σύγχρονη ρυμοτομια και προδιαγραφές, έστω με σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικου τομέα όπως γίνονται όλα τα μεγάλα έργα, και όπως συμβαίνει απ τη Κίνα και την Αγγλία μέχρι τη Σαουδική Αραβία, τα υπόλοιπα Βαλκάνια ή τις Φιλιππίνες, ούτε λόγος!
Μόνο αντιπαροχή και στοίβαγμα ψυχών, ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ που έγινε στο Καραμανλίδικο παρελθόν, με μόνη διαφορά ότι οι ιδιοκτήτες θα είναι αιωνίως ξένοι με λεφτά και το μόνο "έσοδο" των τρικλ νταουν εκονομικς αυτού του τύπου, είναι τα λεφτά που θα βγάλουν να επενδύσουν στα χωριά τους οι Αλβανοί εργάτες και τα μεταχειρισμένα Σιτροεν, έστω τα λίζινγκ, που θα αγοράσουν οι ντόπιοι μικροαστοι...
Και γαμω τα οράματα για το μέλλον της Ελλάντα 2.0 -
Δεν καταλαβες. Οι κυρ Παντεληδες ζουν σε παλιότερες επεκτάσεις σχεδίων πόλεως με σαφέστατα καλύτερη ρυμοτομία από την εποχή της ΕΡΕ και την αστικοποίηση. Αλλά δεν θέλουν να γίνουν νέες επεκτάσεις για τους άλλους συμπολίτες τους. Οι άλλοι πρεπει να ζήσουν σαν τα ποντίκια σε τεράστιες τσιμεντένιες πόλεις για να αυξάνονται τα κέρδη όλων των ενδιαφερομένων μερών
Εν αρχή ας αυξηθούν τα μικτά έσοδα, για τα καθαρά έχουν και τους λογιστές.
-
Δηλαδή βρε παλληκάρια έξω δεν έχουν ψηλά κτίρια ?
Δουλευόμαστε ?
5 και 6 ορόφους έχουν τα κτίρια των 200-300 χρόνων επειδή δεν έχουν σεισμούς.
Τα άλλα τους κτίρια είναι 20-30 όροφοι και σας πειράζει που θα χτιστεί το παλιό διόροφο ?
Εχετε αίσθηση πόσο θέλει το παλιό διόροφο των 80-100 τμ ανά όροφο να ζεσταθεί με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο ? 2500 - 4000 τον χρόνο. Δηλαδή 3-4 φορές περισσότερο όσο κάνει ένα σπίτι των τελευταίων 30 χρόνων με τις συμβατικές μονώσεις.
Τα σπίτια αυτά είναι ευάλωτα σε σεισμούς, τα καλώδια τους είναι αρχαία, κυρίως τα παροχικά, το ίδιο και τα υδραυλικά τους και μία ανακαίνιση ολική με κουφώματα, θέλει 1200 το τμ.
Δηλαδή έχεις ένα σπίτι 100 τμ και θέλεις 120000 για να το φτιάξεις σύγχρονο ενεργειακά, αλλά αντισεισμικά αρχαίο.
Μια χαρά λοιπόν μπορούν να φτιαχτούν νέα κτίρια.
Το ύψος δεν έχει σημασία αφού αυτό που ορίζεται είναι ο συνολικός όγκος. Μεγαλύτερο ύψος, μικρότερη κάλυψη στο έδαφος, μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα κτίρια, καλύτερος φωτισμός, δημιουργία πιλοτών που εξασφαλίζουν θέσεις στάθμευσης και τόσα ακόμα.
Μήπως νομίζετε ότι οι επεκτάσεις σχεδίων είναι εύκολες ?
Ειδικά στην Ελλάδα που δεν είναι κάμπος.
Εννοείται ότι κάνει 30-40 χρόνια όλη η διαδικασία.
Εξω κάνουν ιδιωτική πολεοδόμηση. Δηλαδή ΜΕΓΑΛΕΣ εταιρείες τους δίνουν σαν το Ελληνικό εκτάσεις 100-200 στρεμμάτων και κάνουν πόλεις ολόκληρες.
Κάποτε στο Μόναχο, φεύγοντας προς Σάλτσμπουργκ, είδα στα περίχωρα, ένα συγκρότημα που το έλεγαν ο εκατομμυριούχος.
Γιατί είχαν φτιάξει 1 εκ τμ κατοικίες.
Επίσης δεν σημαίνει ότι πρέπει η Αθήνα να φτάσει στο Λαύριο, στην Χαλκίδα και στην Κόρινθο.
Μια χαρά δόθηκε το Ελληνικό. Τώρα αν δόθηκε φτηνά στον Λάτση ή έπρεπε να δοθεί σε κάποιον άλλον με περισσότερα λεφτά δεν ξέρω.
Πρόσφατο άλλωστε είναι που ο Σύριζα έβριζε τον Σαμαρά ότι ξεπουλάει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς με 300 εκ και μετά την πούλησε ο ίδιος ο Σύριζα στους ίδιους με 45 εκ.
Εγώ όπως έχω πει ξανά θα έκανα και το μεγάλο πρότζεκτ Ελαιώνας - Λαχαναγορά - Βοτανικός.
Συνεδριακό κέντρο - Εκθεσιακό κέντρο - Ξενοδοχεία - Εμπορικά κέντρα - Γραφεία και Κατοικίες, πολλές κατοικίες, που θα μπορούσαν να είναι και κοινωνικές και βέβαια την γηπεδάρα μας, ανάδειξη των 250 στρεμμάτων του ΓΠΑ και βέβαια αρκετά πάρκα.
Με τα λεφτά αυτά θα μπορούσα να αγοράσω παλιές πολυκατοικίες σε πυκνοδομημένες περιοχές και να δημιουργήσω τοπικά πάρκα.
Τώρα ότι αυτά δεν γίνονται, γιατί οι πολιτικοί θέλουν τις μίζες τους, δεν σημαίνει ότι έχω άδικο. Η γιατί κάποιοι ανόητοι εμμονικοί θα φωνάζουν όπως έγινε με τα τρένα και τους Ιταλούς και τα 300 εκ.
Οπότε και υπερπλούσιους θα έχουμε στα νότια και κοινωνική κατοικία 2 χλμ από την Ακρόπολη.
Καλά Χριστούγεννα.
-
Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας φίλε κρουζερ, είναι ότι υπερασπιζεσαι ένα αποτυχημένο μοντέλο, το οποίο εσύ κι όσοι σε διαβάζουν, μην έχοντας δει καλύτερα, το θεωρούν φυσιολογικό κι όχι έκτρωμα.
Όχι ρε συ Κρουζερ, τα διατηρητέα πολυοροφα στα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων, γύρω από πλατείες και λεωφόρους, με τις προδιαγραφές φωτισμού αερισμού κλπ εδώ και 200 χρόνια δεν στεγάζουν οικογένειες.
Στεγάζουν υπηρεσίες, γραφεία κλπ. με κάποιες τουριστικές εξαιρέσεις.
Και πάλι, μιλάμε για κτίρια που δεν έχουν καν μπαλκόνια, σε άλλο κλίμα.
Η Αθήνα είναι πιο νότια απ τη Σικελία.
Αυτό πάντως που γίνεται αυτή τη στιγμή σε πόλεις όπως ο βολος, που θα γεμίσουν ΟΛΑ τα δρομάκια της πόλης, πλάτους 5 μετρων με μια λωρίδα μόνιμου πάρκινγκ, από 4οροφα+ κτίρια εκατέρωθεν, η αντιγραφή της χαβούζας των Αθηνών παντού, είναι καταστροφικό.
Ακριβώς επειδή ΔΕΝ υπάρχει τίποτα απ όσα εσκεμμένα περιγράφει ο κρουζερ, ούτε αερισμός, ούτε αποστάσεις, ούτε καν αντίστοιχος αριθμός θέσεων στάθμευσης με τα διαμερίσματα.
Το να πυκνώσει επί 3 ο πληθυσμός ανά τετραγωνικό μέτρο, σε μέρη όπου ήδη μόλις ανάψουν θέρμανση δεν βλέπεις μπροστά σου και ήδη σπρώχνουν τους κάδους για να παρκάρουν και κάθε διασταύρωση είναι καρμανιόλα, κι όλα αυτά προς όφελος εταιρικών σχημάτων εκτός χώρας, πρέπει να είσαι πολύ "Νεοδημοκράτης" για να μη σε ενοχλεί. -
Ταξιδευτή, εκτός από τα κέντρα των πόλεων με τα υψηλά κτήρια εαν κάτσεις να δεις τις πόλεις της Ευρώπης από το google maps βλέπεις απέραντες εκτάσεις με καλή ρυμοτομία και χαμηλά σπίτια έως τρεις ορόφους. Και η Αττική και άλλες περιφέρειες έχουν τεράστιες τέτοιες εκτάσεις.
Προφανώς όμως, επειδή το σχέδιο πόλεων και ρυμοτομίας εξυπηρετεί τοπικά συμφέροντα, μέσα από μια πελατειακή σχέση τοπικών αρχόντων και το σύμπλεγμα ιδιοκτητών, κατασκευαστών επιμένει η χώρα εδώ και δεκαετίες σε ένα μοντέλο υπερσυγκέντρωσης πολιτών σε διάφορα μέρη ώστε να αυξάνονται οι αντικειμενικές αλλά και εμπορικές αξίες.
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας φίλε κρουζερ, είναι ότι υπερασπιζεσαι ένα αποτυχημένο μοντέλο, το οποίο εσύ κι όσοι σε διαβάζουν, μην έχοντας δει καλύτερα, το θεωρούν φυσιολογικό κι όχι έκτρωμα.
Όχι ρε συ Κρουζερ, τα διατηρητέα πολυοροφα στα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων, γύρω από πλατείες και λεωφόρους, με τις προδιαγραφές φωτισμού αερισμού κλπ εδώ και 200 χρόνια δεν στεγάζουν οικογένειες.
Στεγάζουν υπηρεσίες, γραφεία κλπ. με κάποιες τουριστικές εξαιρέσεις.
Και πάλι, μιλάμε για κτίρια που δεν έχουν καν μπαλκόνια, σε άλλο κλίμα.
Η Αθήνα είναι πιο νότια απ τη Σικελία.
Αυτό πάντως που γίνεται αυτή τη στιγμή σε πόλεις όπως ο βολος, που θα γεμίσουν ΟΛΑ τα δρομάκια της πόλης, πλάτους 5 μετρων με μια λωρίδα μόνιμου πάρκινγκ, από 4οροφα+ κτίρια εκατέρωθεν, η αντιγραφή της χαβούζας των Αθηνών παντού, είναι καταστροφικό.
Ακριβώς επειδή ΔΕΝ υπάρχει τίποτα απ όσα εσκεμμένα περιγράφει ο κρουζερ, ούτε αερισμός, ούτε αποστάσεις, ούτε καν αντίστοιχος αριθμός θέσεων στάθμευσης με τα διαμερίσματα.
Το να πυκνώσει επί 3 ο πληθυσμός ανά τετραγωνικό μέτρο, σε μέρη όπου ήδη μόλις ανάψουν θέρμανση δεν βλέπεις μπροστά σου και ήδη σπρώχνουν τους κάδους για να παρκάρουν και κάθε διασταύρωση είναι καρμανιόλα, κι όλα αυτά προς όφελος εταιρικών σχημάτων εκτός χώρας, πρέπει να είσαι πολύ "Νεοδημοκράτης" για να μη σε ενοχλεί.Εγώ αναφέρω τις προδιαγραφές που υπάρχουν. Τώρα τι γίνεται στον Βόλο δεν το ξέρω.
Αλλά στο εξωτερικό μια χαρά μένουν σε αυτά τα κτίρια, γιατί δεν είναι λίγα.
Σήμερα είχα στο τραπέζι συγγενείς, οι δύο ζουν στην Γερμανία εδώ και 40 χρόνια σε άλλες πόλεις, ένας στην Γαλλία εδώ και 15 χρόνια.
Αλλά αυτή την στιγμή είναι παιδιά κολλητών, σε Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία και έχω πλήρη επαφή για το τι συμβαίνει.
Εχω πάει και εγώ αρκετές φορές, στην Ευρώπη και από επαγγελματική διαστροφή έβλεπα πως ήταν τα πράγματα.
Εχω φιλοξενηθεί σε σπίτα συγγενών και φίλων που ήταν 100-200 ετών σε 1ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο, όλα χωρίς ασανσέρ και μεγάλου ύψους που ανεβαίνεις δεκάδες σκαλιά, κάποια σε σκάλες από μάρμαρο ή μωσαϊκό, άλλες ξύλινες που λες άμα πιάσει καμιά φωτιά άντε γειά...
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ταξιδευτή, εκτός από τα κέντρα των πόλεων με τα υψηλά κτήρια εαν κάτσεις να δεις τις πόλεις της Ευρώπης από το google maps βλέπεις απέραντες εκτάσεις με καλή ρυμοτομία και χαμηλά σπίτια έως τρεις ορόφους. Και η Αττική και άλλες περιφέρειες έχουν τεράστιες τέτοιες εκτάσεις.
Προφανώς όμως, επειδή το σχέδιο πόλεων και ρυμοτομίας εξυπηρετεί τοπικά συμφέροντα, μέσα από μια πελατειακή σχέση τοπικών αρχόντων και το σύμπλεγμα ιδιοκτητών, κατασκευαστών επιμένει η χώρα εδώ και δεκαετίες σε ένα μοντέλο υπερσυγκέντρωσης πολιτών σε διάφορα μέρη ώστε να αυξάνονται οι αντικειμενικές αλλά και εμπορικές αξίες.
Αυτοί έχουν κάμπους. Για κάνε το στην Θεσσαλονίκη, αλλά και εδώ πέρα από τα Μεσόγεια. Και η αποκέντρωση θέλει υποδομές, αποχετεύσεις, δρόμους, τρένα, συγκοινωνίες, πόθεν όλα αυτά, όταν δεν έχουν να πληρώσουν τις απαλλοτριώσεις για βασικά έργα.
Φαντασιώνεστε ανύπαρκτα πράγματα.
Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι σύμπλεγμα ιδιοκτητών - κατασκευαστών, δεν μπορεί να υπάρξει αφού έχουν αντίθετα συμφέροντα.
Ο ιδιοκτήτης θέλει να χτίζει πολύ για να πάρει μεγαλύτερη αντιπαροχή.
Αντίθετα ο κατασκευαστής θέλει να χτίζει λίγο, για να δώσει μικρότερη και να πιέσει και για πιο χαμηλά, λόγο χαμηλότερης αξίας του οικοπέδου.
Οι δήμαρχοι όντως ακούνε τους ιδιοκτήτες αφού ψηφίζουν εκεί.
Οι κατασκευαστές δεν ψηφίζουν εκεί που χτίζουν, παρά μόνο από σύμπτωση.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Οι δήμαρχοι όντως ακούνε τους ιδιοκτήτες αφού ψηφίζουν εκεί.
Οι δήμαρχοι εισηγήσεις μπορεί να κάνουν, η απόφαση όμως για το πόσο θα χτίσεις, αν δεν κάνω λάθος, λαμβάνεται σε γενικότερο πλαίσιο από το αρμόδιο υπουργείο. Εκεί ο ιδιοκτήτης είναι το μικρό ψάρι...
-
Εμ για αυτό δεν πληρώνουμε φόρους; Για να κάνει το κράτος υποδομές!
Παρεπιπτόντως η μισή αττική μέχρι προσφάτως βόθρους είχε!
Από το google maps βλέπω πως η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είναι ένας τεραστίων διαστάσεων κάμπος! Ισάξιος μη πω ανώτερος από πολλές πόλεις στην Ευρώπη! Αλλά και πίσω από τον χορτιατη οροπέδιο μια ακόμη Θεσσαλονίκη ως ελεύθερος χώρος! Βλέπω να έχει και κάποιες συνοικίες με χαμήλα σπίτια! Ωραιότατες και ανθρωπινες!
Προφανώς δεν θα καλυφθεί όλο, δεν έχουμε τέτοιον πληθυσμό... αλλά εκτάσεις υπάρχουν! Βούληση όμως μάλλον όχι!
-
Είδες από το google maps ότι υπάρχουν εκτάσεις? Για πες και σε εμάς που μένουμε εδώ….πέρα από την κοιλάδα του Ανθεμούντα, δεν υπάρχει τίποτα σε σχετικά επίπεδο, όλα είναι βουνά. Δυτικά οι αποστάσεις μεγαλώνουν υπερβολικά. Και πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή υποδομή για το οτιδήποτε, ούτε η προοπτική να μπουν εκτάσεις στο σχέδιο. Φρόντισε ο πασοκάρας βλαχοδήμαρχος να μπουν στο σχέδιο μόνο στη Θέρμη αλλάζοντας ταυτόχρονα τους όρους δόμησης σε όλη την τριγύρω περιοχή προς το δυσμενέστερο. Φρόντισε βέβαια να ακυρωθούν και όλες οι επεκτάσεις σχεδίου για τις οποίες είχαν ήδη πληρώσει εισφορά σε χρήμα και έδαφος οι ιδιοκτήτες στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής.
-
Ποιος δήμαρχος;
Δες τον χάρτη! Τεράστιες εκτάσεις!
Προφανώς ότι έγινε στην θερμή πρέπει να γίνει και προς Σίνδο και πιο πάνω όπως τα βλέπω!
Και η αττική χωριά ενωμένα είναι! Μη τους βλέπεις που οι Αθηναίοι είναι δήθεν και κλανια! Χωριάτες είναι
-
Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τι μιλάς….
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τι μιλάς….
Από τον Αγχιάλο μέχρι τους πρώτους λόφους προς τα πάνω σε ένα ορθογώνιο μέχρι τους πρώτους λόφους μέτρησα μέσω του google maps 25.000 στρέμματα ελεύθερης φλατ επιφάνειας! Και αυτό μονάχα σε ένα ορθογώνιο από τα πέντε που σχεδίασα έτσι εύκολα ανάμεσα από οικισμούς
Βγαίνουν δύο φορές το μέγεθος της Θεσσαλονίκης και περισσεύει ο κάμπος
Για να μην αναφέρω τις άπειρες εκτάσεις από την άλλη πλευρά της πόλης πάνω από Τρίλοφο, Καρδία. Αυτά δεν τα υπολόγισα
Εάν δεις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις έτσι εξαπλώνονται με τις δεκαετίες. Δεν κάνουν αυτό το χάλι των δικων μας πόλεων όλοι ο ένας πάνω στον άλλον.
Υ.γ εάν συνεχίσεις προς Άγιο Αθανάσιο και ανέβεις προς Βαθύλακκο και αυτό όχι μέχρι αυτό και το ενώσεις με το υπόλοιπο που ανέφερα έχει 44.000 στρέμματα φλατ γης δίπλα σε κεντρικους αξονες
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τι μιλάς….
Από τον Αγχιάλο μέχρι τους πρώτους λόφους προς τα πάνω σε ένα ορθογώνιο μέχρι τους πρώτους λόφους μέτρησα μέσω του google maps 25.000 στρέμματα ελεύθερης φλατ επιφάνειας! Και αυτό μονάχα σε ένα ορθογώνιο από τα πέντε που σχεδίασα έτσι εύκολα ανάμεσα από οικισμούς
Βγαίνουν δύο φορές το μέγεθος της Θεσσαλονίκης και περισσεύει ο κάμπος
Για να μην αναφέρω τις άπειρες εκτάσεις από την άλλη πλευρά της πόλης πάνω από Τρίλοφο, Καρδία. Αυτά δεν τα υπολόγισα
Εάν δεις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις έτσι εξαπλώνονται με τις δεκαετίες. Δεν κάνουν αυτό το χάλι των δικων μας πόλεων
Και ξαναλέω ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα….πρόσεξες καθόλου το ανάγλυφο στην Καρδία και τον Τρίλοφο? Ξέρεις τα ειδικά προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών? Τυχαίως είναι η περιοχή που ο πασοκάρας βλαχοδήμαρχος ακύρωσε την επέκταση του σχεδίου. Είναι τα ίδια χωριά που ο ίδιος έφτιαξε αποχέτευση όπου και όπως γούσταρε. Τα δύο αυτά χωριά είναι σε υψώματα,όπου είχε κατηφόρα απλά δεν έφτιαξε για να μην ξοδευτεί και να κάνει την πέμπτη ανάπλαση της πλατείας της Θέρμης σε 20 χρόνια αφού εκεί είναι η πληθώρα των ψηφοφόρων του. Μιλάς για περιοχές που τα κινητά σχεδόν δεν πιάνουν ενώ οι διακοπές ρεύματος όποτε φυσάει πάνω από 5 μποφόρ είναι δεδομένες.
Όσο για τα δυτικά, αν κάνεις μια βόλτα στα χωριά μετά τη Σίνδο θα καταλάβεις γιατί δεν επεκτείνεται εκεί η πόλη. -
Φυσικά με 3d χάρτη το έβαλα!
Ποιος δήμαρχος, για ποιον λες;
Προφανώς και ο πιο χαζός να δει τον χάρτη καταλαβαίνει πως αυτή η περιοχή είναι υποψήφια για επεκτάσεις;
Φλατ εκτάσεις κοντά στην πόλη και σε κεντρικούς άξονες!
Εντοπίσεις καμία συνωμοσία;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ