-
Καλημέρα παιδιά. Θέλω λίγο την βοήθεια σας. Έχω ένα 147, μοντέλο 2007. Σκέφτομαι να το κάνω μετατροπή σε υγραέριο. Τι πιστεύετε; Έχει κανείς σας ανάλογη εμπειρία; Θα μου δημιουργήσει θέματα στην μηχανή;
-
Ιταλικό κι υγραέριο είναι ταμάμ συνδυασμός. Προχώρα το.
-
Προχώρα το.
-
Καλημέρα παιδιά. Θέλω λίγο την βοήθεια σας. Έχω ένα 147, μοντέλο 2007. Σκέφτομαι να το κάνω μετατροπή σε υγραέριο. Τι πιστεύετε; Έχει κανείς σας ανάλογη εμπειρία; Θα μου δημιουργήσει θέματα στην μηχανή;
Το αμάξι δουλεύει σωστά στη βενζίνη και στα ρεύματα τώρα πριν τη μετατροπή ; Εάν δε έχει θέματα προχώρησε . Με σωστή ρύθμιση και ένα ποιοτικό Κιτ δε θα έχεις θέματα .
-
Ερώτηση. Fiat punto evo (το τελευταίο που βγήκε πριν περίπου 10 χρόνια) 1400 ατμόσφαιρα μετατροπη σε υγραέριο.
Έχει κανείς εμπειρία; Ιστορίες τρόμου ευπρόσδεκτες. -
Τα fiat είναι πολύ δεκτικά στο αέριο, το συγκεκριμένο έβγαινε και από το εργοστάσιο σαν υγραεριοκινητο
-
Ερώτηση. Fiat punto evo (το τελευταίο που βγήκε πριν περίπου 10 χρόνια) 1400 ατμόσφαιρα μετατροπη σε υγραέριο.
Έχει κανείς εμπειρία; Ιστορίες τρόμου ευπρόσδεκτες.Αν τα ετήσια χιλιόμετρά σου είναι πολλά και με τη βενζίνη στα 2€ ότι και να μου έλεγαν εδώ θα το ρίσκαρα και θα το έκανα.
Έχω βρεθεί σε τέτοια θέση και μου βγήκε η επιλογή, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Βέβαια πιστεύω πως το ρίσκο που παίρνεις είναι μικρό, πλέον υπάρχει εμπειρία στο υγραέριο. -
Έχει κανείς εμπειρία; Ιστορίες τρόμου ευπρόσδεκτες.Τρια βασικα.
Συστημα να ειναι ποιοτικο και ρυθμισιμο (υπαρχουν καποια κλειδωμενα-προρυθμισμενα τα οποια δεν ρυθμιζονται).
Σωστη εγκατασταση και ρυθμιση συστηματος - μειγματος κλπ.
Σωστη συντηρηση. -
Έχει κανείς εμπειρία; Ιστορίες τρόμου ευπρόσδεκτες.Προχωράς βάλε σύστημα με υποστήριξη και με σωστη ρύθμιση δε θα εχεις θέματα .
Εάν έχεις πολλά χιλιόμετρα δες και τη ανάφλεξη του. Πρέπει το αμάξι να δουλεύει σωστά στη βενζίνη πρίν τη μετατροπή . -
θελω την αποψη σας για προσθηκη υγραεριου σε hundai accent 2000, και σε mitsubishi carisma 2000 .
Γενικα τελευταια κανουμε χλμ και τα 20 ευρω δεν φτανουνε σε βενζινη. Πολυ μου ειπανε δες την δυνατοτητα για αεριο διοτι κερδιζεις σε χρηματα.
Εγω εχω ακουσει προβληματα, αλλα και ατομα που δεν ειχανε κανενα θεμα . Αλλα συντηρηση σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα συστημα που δουλευει ναι μεν με αεριο αλλα παραλληλα καιει και ελαχιστη βενζινη για την λιπανση του κινητηρα και οχι μονο αεριο .
Ποια η γνωμη σας ;. και που θα μπορουσα να απευθυνθω; -
Το accent σηκώνει Άνετα αέριο, για το carisma δεν ξέρω.
Πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο?
Πόσα χιλιόμετρα έχουν?Το πρόβλημα είναι η ηλικία τους, έχουν κλείσει 25 χρόνια, πόσα χρόνια λες να αντέξουν ακόμα για να σου κάνουν απόσβεση στην επένδυση της εγκατάστασης του αερίου?
Σωστά άκουσες, θα ψεκάζει ταυτόχρονα συνέχεια ή μετά από κάποιες στροφές και βενζίνη (ελάχιστη ποσότητα για να λιπαινει το χώρο καύσης)
-
@johnmegarythmos said in Υγραέριο:
θελω την αποψη σας για προσθηκη υγραεριου σε hundai accent 2000, και σε mitsubishi carisma 2000 .
Γενικα τελευταια κανουμε χλμ και τα 20 ευρω δεν φτανουνε σε βενζινη. Πολυ μου ειπανε δες την δυνατοτητα για αεριο διοτι κερδιζεις σε χρηματα.
Εγω εχω ακουσει προβληματα, αλλα και ατομα που δεν ειχανε κανενα θεμα . Αλλα συντηρηση σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα συστημα που δουλευει ναι μεν με αεριο αλλα παραλληλα καιει και ελαχιστη βενζινη για την λιπανση του κινητηρα και οχι μονο αεριο .
Ποια η γνωμη σας ;. και που θα μπορουσα να απευθυνθω;Εχει προβληματα τωρα με βενζινη; Καιει λιπνατικο (λαδι);
-
Ποια η γνωμη σας ;. και που θα μπορουσα να απευθυνθω;Εχει προβληματα τωρα με βενζινη; Καιει λιπνατικο (λαδι);
το accent ναι καιει λαδια
το carisma οχι . Απλα θελει συχνα βενζινη.
μια εβδομαδα 350 χλμ ειχα κανει και φευγανε τα 20ρικα βενζινη γρηγορα. -
μια εβδομαδα 350 χλμ ειχα κανει και φευγανε τα 20ρικα βενζινη γρηγορα.Ποσα λιτρα ή μλ στα ποσα χιλιόμετρα;
Αλλα προβληματα εχουν; -
μια εβδομαδα 350 χλμ ειχα κανει και φευγανε τα 20ρικα βενζινη γρηγορα.Ποσα λιτρα ή μλ στα ποσα χιλιόμετρα;
Αλλα προβληματα εχουν;Και να μην έχουν θα βγάλουν (απόλυτα φυσιολογικό) και αν θα βγάλουν μάντεψε... "θα φταίει η μετατροπή" και "δεν σηκώνουν υγραέριο"
-
This post is deleted! -
Ποια η γνωμη σας ;. και που θα μπορουσα να απευθυνθω;Και τα 2 αμάξια καθαρά λογω ηλικίας εάν αποφασίσεις για υγραέριο , πρεπει να γινει έλεγχος οτι δουλεύουν σωστά στη βενζίνη και το κύκλωμα ψύξης .
To Accent το πιο πιθανόν η κατανάλωση λαδιου ειναι από τσιμουχάκια βαλβιδων.
Συστημα δε χρειάζεσαι κατι ακριβό .
Εγω σε Corsa C 2003 έβαλα εδω και 1 χρόνο και εχω κανει ακριβως 25000 . Μου στοιχισε 900 + αναλώσιμα ( κολλάρο νερού + πολλ/στη) που δε επηρεάζεται απο το υγραέριο . -
Ποια η γνωμη σας ;. και που θα μπορουσα να απευθυνθω;Και τα 2 αμάξια καθαρά λογω ηλικίας εάν αποφασίσεις για υγραέριο , πρεπει να γινει έλεγχος οτι δουλεύουν σωστά στη βενζίνη και το κύκλωμα ψύξης .
Εγω σε Corsa C 2003 έβαλα εδω και 1 χρόνο και εχω κανει ακριβως 25000 . Μου στοιχισε 900 + αναλώσιμα ( κολλάρο νερού + πολλ/στη) που δε επηρεάζεται απο το υγραέριο .ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση. Τι συστημα ειχες βαλει;
κοιταγα lovato . Που θα μου προτεινες να παω; .
Φοβαμαι την ασφαλεια του υγραεριου να πω την αληθεια αλλα το ψαχνω.
Επισης κανονικα οσοι εχουνε αεριο δεν μπορουνε να παρκαρουνε σε υπογειο παρκινγκ; οπως πχ στο υπογειο παρκινγκ του golden home ; διοτι υπαρχει ταμπελα εξω οτι απαγορευεται. Αλλα δεν πιστευω οτι κανενας το προσεχει αυτο, ολοι θα παρκαρουνε. Γενικα υπαρχει καποιος αλλος περιορισμος σχετικα με το αεριο; . Εσυ καθε ποτε κανεις συντηρηση στο αεριο; και τι πρεπει να προσεχεις; μου λενε καθε χρονο θελει συντηρηση; . κοστος; . Προβληματα αμα εχει κρυο καιρο ; υπαρχουνε; .
Ο κινητηρας ξεκιναει με βενζινη και μετα με αεριο; .
Εχω δει σε γνωστο με αεριο που ειχε σε τζιπ οταν πηρε φωτια το αυτοκινητο απο πυρκαγια δεν εσκασε καμια μπουκαλα αλλα εξαερωθηκε το αεριο και δεν θεμα να σκασει κατι. Τελος μου ειπε ενας γνωστος μου οτι δεν μπορεις να κανεις αποτομες γκαζιες θελει μαλακο γκαζι διοτι αναβει το check.
Κοιτωντας στο site του lovato μου δινει επιλογη και για φυσικο αεριο αντι για υγραεριο . Τι αξιζει περισσοτερο; . -
Εγω σε Corsa C 2003 έβαλα εδω και 1 χρόνο και εχω κανει ακριβως 25000 . Μου στοιχισε 900 + αναλώσιμα ( κολλάρο νερού + πολλ/στη) που δε επηρεάζεται απο το υγραέριο .ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση. Τι συστημα ειχες βαλει;
κοιταγα lovato . Που θα μου προτεινες να παω; .
Φοβαμαι την ασφαλεια του υγραεριου να πω την αληθεια αλλα το ψαχνω.
Επισης κανονικα οσοι εχουνε αεριο δεν μπορουνε να παρκαρουνε σε υπογειο παρκινγκ; οπως πχ στο υπογειο παρκινγκ του golden home ; διοτι υπαρχει ταμπελα εξω οτι απαγορευεται. Αλλα δεν πιστευω οτι κανενας το προσεχει αυτο, ολοι θα παρκαρουνε. Γενικα υπαρχει καποιος αλλος περιορισμος σχετικα με το αεριο; . Εσυ καθε ποτε κανεις συντηρηση στο αεριο; και τι πρεπει να προσεχεις; μου λενε καθε χρονο θελει συντηρηση; . κοστος; . Προβληματα αμα εχει κρυο καιρο ; υπαρχουνε; .
Ο κινητηρας ξεκιναει με βενζινη και μετα με αεριο; .
Εχω δει σε γνωστο με αεριο που ειχε σε τζιπ οταν πηρε φωτια το αυτοκινητο απο πυρκαγια δεν εσκασε καμια μπουκαλα αλλα εξαερωθηκε το αεριο και δεν θεμα να σκασει κατι. Τελος μου ειπε ενας γνωστος μου οτι δεν μπορεις να κανεις αποτομες γκαζιες θελει μαλακο γκαζι διοτι αναβει το check.
Κοιτωντας στο site του lovato μου δινει επιλογη και για φυσικο αεριο αντι για υγραεριο . Τι αξιζει περισσοτερο; .Προτιμησε υγραεριο.
Ειναι ασφαλες (οπως και η βενζινη, αρκει να γινει σωστη εγκατάσταση).
Και γρηγορα τρέχει αρκει να γινει σωστή ρυθμιση.Συστημα ποιοτικο που να ρυθμιζεται.
Σωστη εγκατασταση.
Σωστη ρυθμιση (καθ οδον).
Σωστη συντηρηση. -
Ειδικά για παλιά αυτοκίνητα είναι οτι πρέπει το υγραέριο
Ομως τα αυτοκίνητα πρεπει να λειτουργούν απροβληματιστα και σε βενζινη
Ειχα βαλει της BRC σε παλιο corsa και δουλευε μια χαρά
4 πράγματα είναι σημαντικα για να μην έχεις προβληματα όμως σε παλια αμάξια¨
1ον Ο κινητηρας να μην εχει θεματα σε βενζινη, αν έχει πρώτα φτιάξε αυτα και μετα κοιτα για υγραέριο
2ον Η επιλογη της μαρκας, υπάρχουν 2-3 καλές στην αγορά που είναι λίγο πιο ακριβες αλλα δουλευουν πιο σωστα. Εγω ξέρω για BRC και Lovato μπορεί να υπάρχουν και άλλες καλές και αξιόπιστες
3ον Η επιλογή εγκαταστατη ωστε να σου το εγκαταστήσει καλα (χωρις διαροές κτλ) και χωρις προβλήματα ειναι το Α και το Ω.
4ον Η σωστή ρυθμιση προγραμματισμός του συστηματος. Αυτες οι μετατροπές συνήθως καίνε και λίγο βενζινη παράλληλα με το αεριο ή μια στο τόσο για να λιπαίνεται ο θάλαμος καυσης που το αεριο δεν κάνει. Κανονικα θα έπρεπε να πάει μαζι με το 3 αλλα δυστηχώς ξέρω περιπτωση που ο εγκαταστατης είχε κανει αριστη μεν εγκατασταση , κακό προγραμματισμό όμως και δεν ψέκαζε το σύστημα οσο συχνα έπρεπε βενζινη με αποτέλεσμα να έχει προβλήμματα αργότερα και μέτριας οικονομικα ζημιας που θα είχε αποφθεχθει αν είχε γινει προγραμματισμός σωστος. Προφανώς κανενας δεν παραδέχεται τέτοια πράγματα και το κόστος καταλήγει στον ιδιοκτήτη. Οπότε ξανα οπως και πριν είναι παρα πολύ σημαντικο να το βάλει καλός εγκαταστατης.
Αρα Για 2 Λογους προσεχε πάρα πολύ που θα το εγκαταστήσεις καθως είναι μακράν το πιο σημαντικο σε μια εγκατασταση αεριου σε αυτοκίνητο
Υγραέριο