-
Σε ολα τα θεματα που γραφει το ιδιο κανει.
-
Λαπ πριν λίγες μέρες τελείωσα μία προσθήκη 2 ορόφων σε υπάρχον ισόγειο. Επειδή έπρεπε να μπουν εξωτερικές και εσωτερικές κολώνες, πριν 2 χρόνια που ξεκίνησε η διαδικασία για την μελέτη του κτιρίου, σκεφτήκαμε και έγινε μελέτη για μεταλλική κατασκευή.
Βγήκε η άδεια, πήγαμε να πάρουμε προσφορές και ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, στην οποία υπάρχει μεγάλη χαλυβουργία και υπήρχαν εισαγωγές από εκεί.
Οι τιμές που ήταν ήδη ψηλές, εκτοξεύτηκαν με αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον διπλάσιες από το να γίνει η δουλειά με μπετόν και είχαμε πάρει και 4 προσφορές.
Εγινε αναθεώρηση της άδειας και κατασκευάστηκε με μπετόν, το οποίο παρ΄ ότι πήρε αυξήσεις κάπου 15 % κατά την διάρκεια της κατασκευής, έμεινε πολύ φτηνότερο από το μεταλλικό.
Επίσης άλλο να κάνεις τον φέροντα οργανισμό από μέταλλο, άλλο να κάνεις μία κατασκευή που έχει ελαφριές κατασκευές, δηλαδή κάπως σαν πιο ισχυρή γυψοσανίδα.
Δηλαδή μην νομίζεις ότι αυτά που σου λένε έχουν την ίδια λογική με ένα κτίριο, είτε από μπετό, είτε από μέταλλο.
Ενα ισόγειο, ή ένα διόροφο σπίτι, μπορείς να το χτίσεις και με φέρουσα τοιχοποιία, όπως τα παλιά, γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι. Απλά το μπετό είναι το πιο σύνηθες και τελικά το πιο φτηνό, γιατί επιτρέπει υπόγεια, μεγάλα μπαλκόνια, πολλούς ορόφους και διάφορα άλλα.
Γενικά δεν υπάρχει κάτι που είναι καλό και φτηνό και δεν το έχουμε ανακαλύψει.
-
Ειδικά σε λαμαρίνες μεγάλου πάχους 355 το αζοφσταλ ήταν σχεδόν μονοπώλιο στην Ελλάδα.
-
Θα απαντήσει κανείς σε αυτά που ρωτάω;
Ή θα γράφετε μ@###ςΚάθεστε και γράφετε πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Μη σας ενδιαφέρει η τιμή. Αφήστε την σε όσους τους ενδιαφέρει.
Εγώ ρώτησα κάτι συγκεκριμένο.
@wantone.
Στο θέμα μας, έχεις άποψη; Έχεις εμπειρία;; Μπορεί να συμβάλεις με κάποιο τρόπο;Δεν έχω λεφτά, δεν έχω οικόπεδα.
Έλεος!Αν είχα θα μου έδιναν οι γονείς μου σπίτια, και θα παρίστανα τον επιτυχημένο στην ζωή.
-
Να το θέσω αλλιώς το ερώτημα μπας και βγάλουμε άκρη.
Εσείς εάν όντως βρείτε έναν κατασκευαστή που κατασκευάζει μονοκατοικίες με αυτόν τον τρόπο τι θα κοιτούσατε;Θα ζητούσατε αγκυρωση στην πλάκα ή θα δεχόμασταν τις βίδες που βάζουν συνήθως για τους κοιλοδοκους;
Θα ζητούσατε ελάσματα για να τα συνδέσετε με κοχλίες ή η συγκόλληση είναι καλύτερη και γιατί;
Ο τσιμεντοσοβας που βάζουν με μεταλλικό πλεγμα σε κάθε πλευρά της τοιχοποιίας, προσφέρει ακαμψία στην κατασκευή ή όχι;
Τέτοια θέλω να μου πείτε. Το τι κάνετε και τι όχι καθως και τι τιμές πιστεύετε ότι κόστιζε το σπίτι όπου μπήκα, είναι εκτός θέματος. Εγώ μίλησα με τους ιδιοκτήτες και μου είπαν οι άνθρωποι τι τους κόστισε και τις αλλαγές έκαναν.
@criuser
Αυτό που καταλαβαίνω απο αυτά που λες είναι πως επειδή οι περισσότεροι ζούμε σε διαμέρισμα ο τρόπος δόμησης με οπλισμένο σκυρόδεμα είναι σχεδόν μονόδρομος για την Ελλάδα. Από την στιγμή που κάποιος δεν μείνει σε διαμέρισμα οι τρόποι δόμησης μπορούν να είναι διαφορετικοί από οπλισμένο σκυρόδεμα και αυτό ανοίγει μια βεντάλια επιλογών. -
Νέος σεισμικ καλεί παλιό.
Ρότζερ. -
Ο μάστορας βοηθάει και λύνει αποριες. Είναι της πιάτσας. Αυτοι εδώ μου θυμίζουν κομματική επιτροπή σοβιετικού τύπου.
-
Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει στον αχταρμά των ερωτημάτων που παραθέτεις. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος και οποίος σου απαντήσει με σαφήνεια είναι τσαρλατάνος
Τα μεταλλικά κτήρια - κατασκευές είναι αποδέκτες στατικά και δυναμικά αν μελετηθούν καταλλήλως και είναι τουλάχιστον ισάξιες με αυτές απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Υπάρχει διαφορά σε αντοχή σε φωτιά αλλά πρώτον υπάρχουν ειδικά πανάκριβα συστήματα βαφής και δεύτερον αυτό δεν απασχολεί τις οικίες.
Σε οικίες, Οι κοχλιωτες συνδέσεις είναι τουλάχιστον ισάξιες με τις συγκολλητες αν μελετηθούν και οι δυο σωστά, μέθοδος συγκόλλησης, διατμηση, θλίψη αντυγος κλπ κλπ
-
Εξεφυγε το θεμα
Χρόνια Πολλά!!!!
και στον φίλο μου τον γιάννι τον πιτσουνιωτη περισσοτερα....
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει στον αχταρμά των ερωτημάτων που παραθέτεις. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος και οποίος σου απαντήσει με σαφήνεια είναι τσαρλατάνος
Για αυτό ρωτάω, αν ήξερα δεν θα ρωτούσα. Θα το κρατούσα μυστικο που λέει και ο otso.
Και εσείς πετάτε μαργαριτάρια απείρου κάλους σε αλλά θέματα που δεν τα γνωρίζετε επαρκώς και τυγχάνει να τα γνωρίζω, αλλά σας απαντώ και προσπαθώ να σας ενημερώσω σε ότι δεν γνωρίζετε.
Αυτό είναι το forum άλλωστε. Ανταλλαγή γνώσεων.Τα μεταλλικά κτήρια - κατασκευές είναι αποδέκτες στατικά και δυναμικά αν μελετηθούν καταλλήλως και είναι τουλάχιστον ισάξιες με αυτές απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Υπάρχει διαφορά σε αντοχή σε φωτιά αλλά πρώτων υπάρχουν ειδικά πανάκριβα συστήματα βαφής και δεύτερον αυτό δεν απασχολεί τις οικίες.
Για την φωτιά από εξωτερικό παράγοντα όπως πυρκαγιές ως μια πιθανή λύση σκεφτόμουν εξωτερική μόνωση από πετροβάμβακα σκληρού τύπου σεβαστού πάχους. Και αλουμινένια παράθυρα και όχι pvc Από εσωτερικό πολύ δύσκολο το βλέπω. Δεν γνωρίζω κάποιον αποδοτικό τρόπο.
Σε οικίες, Οι κοχλιωτες συνδέσεις είναι τουλάχιστον ισάξιες με τις συγκολλητες αν μελετηθούν και οι δυο σωστά, μέθοδος συγκόλλησης, διατίμηση, θλίψη αντυγος κλπ κλπ
Παρατηρώ πως τις συγκολλήσεις τις έχεις πιο ψηλά από ότι τις κοχλιωτες. Εγώ πάλι θα πίστευα το αντίθετο. Άρα πίστευα λάθος τόσο καιρο.
Αναφέρεις τη μέθοδο συγκόλλησης. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Σε τέτοιου είδους κτήρια ποιες είναι; Τι ζητάς πέρα από την πιστοποίηση του συγκόλλητη. Υπάρχουν είδη με διαφορετικό κόστος;
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εξεφυγε το θεμα
Χρόνια Πολλά!!!!
και στον φίλο μου τον γιάννι τον πιτσουνιωτη περισσοτερα....
Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας μένει αυτός ?
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Για αυτό ρωτάω, αν ήξερα δεν θα ρωτούσα. Θα το κρατούσα μυστικο που λέει και ο otso.
Και εσείς πετάτε μαργαριτάρια απείρου κάλους σε αλλά θέματα που δεν τα γνωρίζετε επαρκώς και τυγχάνει να τα γνωρίζω, αλλά σας απαντώ και προσπαθώ να σας ενημερώσω σε ότι δεν γνωρίζετε.
Αυτό είναι το forum άλλωστε. Ανταλλαγή γνώσεων.Τα μεταλλικά κτήρια - κατασκευές είναι αποδέκτες στατικά και δυναμικά αν μελετηθούν καταλλήλως και είναι τουλάχιστον ισάξιες με αυτές απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Υπάρχει διαφορά σε αντοχή σε φωτιά αλλά πρώτων υπάρχουν ειδικά πανάκριβα συστήματα βαφής και δεύτερον αυτό δεν απασχολεί τις οικίες.
Για την φωτιά από εξωτερικό παράγοντα όπως πυρκαγιές ως μια πιθανή λύση σκεφτόμουν εξωτερική μόνωση από πετροβάμβακα σκληρού τύπου σεβαστού πάχους. Και αλουμινένια παράθυρα και όχι pvc Από εσωτερικό πολύ δύσκολο το βλέπω. Δεν γνωρίζω κάποιον αποδοτικό τρόπο.
Σε οικίες, Οι κοχλιωτες συνδέσεις είναι τουλάχιστον ισάξιες με τις συγκολλητες αν μελετηθούν και οι δυο σωστά, μέθοδος συγκόλλησης, διατίμηση, θλίψη αντυγος κλπ κλπ
Παρατηρώ πως τις συγκολλήσεις τις έχεις πιο ψηλά από ότι τις κοχλιωτες. Εγώ πάλι θα πίστευα το αντίθετο. Άρα πίστευα λάθος τόσο καιρο.
Αναφέρεις τη μέθοδο συγκόλλησης. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Σε τέτοιου είδους κτήρια ποιες είναι; Τι ζητάς πέρα από την πιστοποίηση του συγκόλλητη. Υπάρχουν είδη με διαφορετικό κόστος;
Ακουσε σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες όταν μιλάμε για ισόγεια και διόροφα κτίρια.
Μπες στο διαδίκτυο και ψάξε για τρισδιάστατης εκτύπωσης κτίριο και ζήτα να στο φέρουν εδώ.
Υπάρχουν πολλοί που φτιάχνουν λυόμενα, προκατ, μεταλλικά και διάφορα άλλα. Αυτό που έχει σημασία είναι αν καλύπτει όλα όσα χρειάζεσαι και σε αυτό δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Για εμάς οι προδιαγραφές που βάζουν όλοι αυτοί, δεν κάνουν για ιδιωτική κατοικία.
Αν έφτιαχνα ένα ξενοδοχείο με σπιτάκια σε εκτός σχεδίου περιοχή ή σε οικισμό, τότε θα το σκεφτόμουν να κοιτάξω τέτοιες λύσεις, αφού θέλω τυποποίηση που θα μου μειώσει το κόστος.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Για εμάς οι προδιαγραφές που βάζουν όλοι αυτοί, δεν κάνουν για ιδιωτική κατοικία.
Τι εννοεις; Στατικά;
Εγώ στο σπίτι που μπήκα δεν είχα καταλάβει καμία διαφορά από νεόδμητο με οπλισμενο σκυρόδεμα. Δεν σου έδινε αυτήν την ψεύτικη αίσθηση. Το ανάποδο. Μονάχα ο τοίχος είχε μια υφή σαν πιο "μαστιχωτο" αν μπορώ να το περογραψω με αυτόν τον όρο. Από θερμομόνωση μου είπαν ότι δύο χειμώνες ήταν αισθητά καλύτερο από ένα διαμέρισμα που ζούσαν το οποίο όμως ήταν του 80. Το σπίτι χωρίς θέρμανση κρατούσε 18-19 βαθμούς αν και ήταν ανοιχτό από παντού. Άναβαν ελάχιστα την θέρμανση. Λογικά πρέπει να ήταν αντλία θερμότητας. Ξέχασα να ρωτήσω.
Δηλαδή μπορεί να μην είναι σαν κάποια πολυτελή διαμέρισματα άλλα παιδιά πραγματικά ήταν ένα σούπερ αξιοπρεπές σπίτι. Το ζήλεψα να πω την αλήθεια. -
Σπίτι του 80 θα είναι ενεργειακή κατηγορία από Ε - Η. Δηλαδή τίποτα. Λογικό να βλέπει διαφορά.
Δεν μιλάω για στατικές διαφορές. Είπαμε σε ισόγεια και διόροφα έχεις επιλογές.
Μιλάω για το πόσο θέλεις να αλλάξεις τις προδιαγραφές που έχουν και πόσο κοστίζουν αυτές.
Επίσης τι γίνεται με το υπόγειο. Υπάρχει υπόγειο ? Πως είναι φτιαγμένο αν υπάρχει ? Αυτό έχει θεμελίωση, ή είναι πάνω σε βάση σαν τα λυόμενα ? Η βάση περιλαμβάνεται στο κόστος ? Η άδεια οικοδομής ? Και διάφορα άλλα. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε στον αέρα.
-
Ναι κανονικό υπόγειο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Όπως όλα τα σπίτια. Και αυτό λειτουργεί ως πλάκα όπου βιδωνεται η τοιχοποιία πάνω σε έναν οδηγό και οι κοιλοδοκοι μόνοι τους πάνω στην πλάκα. Για αυτό ρώτησα αν αυτός ο τρόπος σύνδεσης με την πλάκα είναι ο σωστός ή θα ήταν καλύτερο να έχει αναμονή για σύνδεση τους με αγκυρωσεις.
Δηλαδή το σπίτι είναι μια μίξη από προκάτ και τυπικής δόμησης.
Ναι οι προδιαγραφές είναι πακετακι με την τιμή που παίρνεις. Δηλαδή έχουν δύο τρία σχέδια κουζίνας και αυτά είναι. (Εμένα μου φάνηκε ωραία και μοντέρνα με τους κρυφούς φωτισμούς της κτλ.) Έχουν ας πούμε δέκα πλακάκια δαπέδου με δύο ποιότητες και διαλέγεις. Και αυτά μοντέρνα του στυλ σατινε και μεγάλα. Έχουν δύο σχέδια πόρτας και διαλεγεις.
Ειναι εργολαβικά.
Για εμένα που δεν έχω σπίτι, δηλαδή από το μηδεν στο κάτι φαντάζουν υπεραρκετά. Για κάποιον που έχει σπίτια θα κοιτάει τις λεπτομέρειες σε υλικά και αισθητική
-
Το υπόγειο περιλαμβάνεται στο 1000 ή είναι 1000 Χ σπίτι και 1000 Χ υπόγειο;
-
Αφήστε τις τιμές. Θα χρησιμοποιήσω την συμβουλή του να μην αναφέρω τιμες. Δεν θα σχολιάσω άλλο τις τιμές διότι θα χαθούμε σε διάφορα άσχετα πόστς γνωστικών. Εγώ ξέρω τι είδα και σε τι μπήκα. Οι άνθρωποι μου μίλησαν με ειλικρίνεια και δεν έχουν καμία σχέση με τον κατασκευαστή. Γύρισαν 5-6 και επέλεξαν αυτόν με βάση την οικονομική τους δυνατότητα
Εγώ ρωτώ αν υπάρχουν και άλλα τέτοια σπίτια σε γνώση σας. Και πως είναι από άποψη τρόπου δόμησης και αν χρειάζεται να γνωρίζει κανεις κάτι που δεν ακούγεται συχνά. Αν υπάρχει παγίδα στον τρόπο δόμησης. Αν είναι σπίτια για μια ζωή που λένε ή όχι.
Τι δύσκολα που είναι τα forums;;
Ρωτάς κάτι και περνάς από αξιολόγηση και κρίσεις απαξίωσης.
Δηλαδή αν ρωτούσα για προκατ από ξύλο και αν έχουν θέμα με ξυλοφαγα έντομα, τι εξετάσεις θα έδινα;
-
Υπάρχουν διάφοροι που φτιάχνουν διάφορα.
Γιατί πρέπει να ξέρουμε εμείς;Αυτοί έχουν υποχρέωση να μας τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις μας.
Μόνο αν είχαμε κάποιο πελάτη που ενδιαφερόταν και είχε κολλήσει σε τέτοιες επιλογές.
-
Σωστό και αυτό. Μπορείς να πας σε μηχανικό και να σε εκπροσωπήσει έναντι του κατασκευαστή;
Σωστή σκέψη!! Φαντάζομαι δεν κοστίζει πολύ αυτό ως υπηρεσία.
Hint: Ο κατασκευαστής είναι από επαρχιακή πόλη με πολλά έτη στην πλάτη του και πολλές κατασκευές. Τώρα πως τον βρήκαν και εγώ απόρησα.
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ναι κανονικό υπόγειο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Όπως όλα τα σπίτια. Και αυτό λειτουργεί ως πλάκα όπου βιδωνεται η τοιχοποιία πάνω σε έναν οδηγό και οι κοιλοδοκοι μόνοι τους πάνω στην πλάκα. Για αυτό ρώτησα αν αυτός ο τρόπος σύνδεσης με την πλάκα είναι ο σωστός ή θα ήταν καλύτερο να έχει αναμονή για σύνδεση τους με αγκυρωσεις.
Δηλαδή το σπίτι είναι μια μίξη από προκάτ και τυπικής δόμησης.
Ναι οι προδιαγραφές είναι πακετακι με την τιμή που παίρνεις. Δηλαδή έχουν δύο τρία σχέδια κουζίνας και αυτά είναι. (Εμένα μου φάνηκε ωραία και μοντέρνα με τους κρυφούς φωτισμούς της κτλ.) Έχουν ας πούμε δέκα πλακάκια δαπέδου με δύο ποιότητες και διαλέγεις. Και αυτά μοντέρνα του στυλ σατινε και μεγάλα. Έχουν δύο σχέδια πόρτας και διαλεγεις.
Ειναι εργολαβικά.
Για εμένα που δεν έχω σπίτι, δηλαδή από το μηδεν στο κάτι φαντάζουν υπεραρκετά. Για κάποιον που έχει σπίτια θα κοιτάει τις λεπτομέρειες σε υλικά και αισθητική
Στη στέψη της θεμελίωσης τα μεταλλικά κτήρια έχουν αγκυροβιδες (anchor bolts) δηλαδή ντιζες με πλάκες αγκυρωσης. Αυτό που βλέπεις να εξέχει πριν την αρμοση των μεταλλικών διατομων είναι ουσιαστικά το σπειρωμα της ντιζας.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ