-
Θα είναι τα πρώτα καράβια που πρέπει να τα γράψουμε στην express service….καραβοφάναρα….
Γράψτε λάθος, νόμιζα ότι μιλάμε για τις LCS…. -
O Δενδιας εξαγγείλε ένα μεγαλοπνοο πρόγραμμα για 7 constellation (ffg62) σε 15 χρόνια. Άλλο constellation, άλλο οι freedom.
Οι constellation βασίζονται στο σκαρί των fremm, θα έχουν πάνω τα πάντα από οπλα, θα ναυπηγησουν και οι Αμερικανοί για την πάρτη τους καμία 50ρια ωστε να έχουμε σίγουρη υποστήριξη, εξέλιξη, αναβαθμίσεις και παραχωρήσεις... Συν το ότι λένε και για ναυπήγηση στην Ελλάδα από την onex.
Είναι μια φαινομενικά λογική απόφαση με μόνο ερωτηματικό το ότι μιλάμε για πλοία 6000 τόνων, αντίστοιχα ακριβών οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει χρημα για κάτι τετοιο η είναι απλή φωτοβολίδα. -
Οι 7 constellation θα κοστίσουν 9-10 δις αν δεν κάνω λάθος…ακόμα και σε διάστημα 15 ετών δύσκολα θα βρεθούν τόσα χρήματα.
-
Με τον ρυθμο απομείωσης του χρέους λόγω πληθωρισμού θα έλεγα πως μπορούμε να δώσουμε 10 σε 15 έτη.
Δεν ξέρω την τύφλα μου από αυτά. Απορώ πως καταλαβαίνετε εσείς και λέτε και διαφορες ονομασιες κλάσεων κτλ
Λένε είναι καλές.... Οκ τότε.... Με το καλό να τις πάρουμε.... Πρέπει να έχουμε καλό ναυτικό εάν η χώρα θέλει να έχει παρουσία στη Μεσόγειο
-
@kkostask said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Οι 7 constellation θα κοστίσουν 9-10 δις αν δεν κάνω λάθος…ακόμα και σε διάστημα 15 ετών δύσκολα θα βρεθούν τόσα χρήματα.
Η μεγάλη διαφορά των αμερικανικών οπλων με τα ευρωπαϊκά είναι οι πιστώσεις FMF. Και πάλι μεν χρεώνεσαι προφανώς αλλά "διακρατικα" με τις ΗΠΑ, δεν βγαίνεις στις αγορές να δανειστείς ζεστό χρημα με βαση επιτοκια και επενδυτικες βαθμιδες. Γι αυτό και τα f35, γι αυτό και οι constellation.
-
-
Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει τεχνογνωσία και οι άνθρωποι θα αποκτήσουν εργασία.
Καλά νέα!
-
@lap said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Με τον ρυθμο απομείωσης του χρέους λόγω πληθωρισμού θα έλεγα πως μπορούμε να δώσουμε 10 σε 15 έτη.
Δεν ξέρω την τύφλα μου από αυτά. Απορώ πως καταλαβαίνετε εσείς και λέτε και διαφορες ονομασιες κλάσεων κτλ
Λένε είναι καλές.... Οκ τότε.... Με το καλό να τις πάρουμε.... Πρέπει να έχουμε καλό ναυτικό εάν η χώρα θέλει να έχει παρουσία στη Μεσόγειο
Και εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα λαπ μου.
Με το φτωχό μου το μυαλό βλέπω δυο brokers να κάνουν δουλίτσες για τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες , τον ΠΘ μας απο την μια πλευρά και τον Ερντογάν απο την άλλη.
Θα πάρουμε super ντουπερ F35 εμείς και θα πάρουν σουπερ ντούπερ F16 ταυτόχρονα οι άλλοι που ακυρώνουν ουσιαστικά την υπεροχή των F35.
Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι αυτόι που θα εισπράξουν το μπαγιόκο και θα δουλέψουν μεροκάμματο στην κατασκευή όλων αυτών.Και εμείς στο τέλος θα βλέπουμε την δημόσια υγεία και παιδεία να γκρεμίζονται λόγω έλλειψης πόρων.
-
@vagkirk said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
@lap said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Και εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα λαπ μου.
Με το φτωχό μου το μυαλό βλέπω δυο brokers να κάνουν δουλίτσες για τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες , τον ΠΘ μας απο την μια πλευρά και τον Ερντογάν απο την άλλη.
Θα πάρουμε super ντουπερ F35 εμείς και θα πάρουν σουπερ ντούπερ F16 ταυτόχρονα οι άλλοι που ακυρώνουν ουσιαστικά την υπεροχή των F35.
Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι αυτόι που θα εισπράξουν το μπαγιόκο και θα δουλέψουν μεροκάμματο στην κατασκευή όλων αυτών.Και εμείς στο τέλος θα βλέπουμε την δημόσια υγεία και παιδεία να γκρεμίζονται λόγω έλλειψης πόρων.
Με μια διαφορά όμως, ο "broker" ερντογαν (Τουρκια) δεν τα αγοραζει για παρελάσεις μονο, ενίοτε τα χρησιμοποιεί κιόλας (Κύπρος, Συρία, Λιβύη κλπ), άρα δεν νοιάζεται μόνο για το.μπαγιοκο στις τσέπες των Αμερικανών...
-
Δεν ξέρω vagkirk, αυτά είναι θέματα ειδικών.
Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει ΔΝΤ και τρόικα να μας χρηματοδοτήσουν όπως όταν το χρέος μας ξέφυγε.
Εάν γίνει η στραβή δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος από το ότι η ίδια η χώρα θα πρέπει να είναι σε θέση να σταματήσει όποιον την επιβουλεύεται.
Δυστυχώς έχουμε μπλέξει στην γειτονιά που είμαστε. Και είναι μεγάλο κρίμα γιατί όπως λες τόσες γενιές Ελλήνων παλεύουν να κρατήσουν ένα υψηλό επίπεδο με μεγάλο οικονομικό κόστος.
Όταν και οι γύρω μας θα βλέπουν τον κόσμο της δικαιοσύνης και της αγάπης όπως γίνεται στην κεντρική Ευρώπη τότε θα τον δούμε και εμείς και θα σύρουμε το χορό πρώτοι, ως ένας φιλειρηνικος και καλοπερασακιας λαός. Δεν υπάρχει λόγος να πολεμούν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Εάν το κάνουμε όμως μόνοι μας, τότε δεν χρειάζεται να πω τι θα είμαστε.
-
@vagkirk said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
δεν ισχύει αυτό σε κανένα σύμπαν
και λάβε υπόψη οτι εμείς έχουμε ήδη μερικά απο τα (σουπερ) F-16 και θα ξέρουμε καλλίτεραTα νεα είναι απο την Αυστραλία δεν κυκλοφορούν ευρύτερα στα δικά μας μεσα αλλα με λίγα λόγια η boeing Αυστραλίας δοκιμάζει ενα drone που θα δρα μαζί με τα F-35 το MQ-28 Ghost Bat.
Τα σημεία που πρέπει να συγκρατήσετε
εχει κινητήρα τζετ και μπορεί να ακολουθεί τα F-35 κουβαλώντας αξιόλογα οπλικά φορτία
boeing και lockheed χρησιμοποιούν κοινή πλατφόρμα για λογισμικά επικοινωνίες ... πρωτοφανές !
Ενα f-35 θα μπορεί να ελέγχει "at least 5 ghost bat" !!!https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_MQ-28_Ghost_Bat
ο επόμενος πόλεμος δεν θα γίνει όπως ο προηγούμενος και όποιος εστιάζει στο παρελθόν για να βρει ελαττώματα διαστρεβλώνοντας τα παθήματα που πληρώθηκαν με αίμα θα βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως ...
το αεροπορικό δόγμα εχει αλλάξει
η αεροπορική υπεροχή έγινε αεροπορική ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
και όποιος κατάλαβε κατάλαβε... -
Έκατσα να διαβασω κάποια άρθρα για να καταλάβω τι συμβαίνει. Τα μισά κατάλαβα αλλά έστω και με αυτά κάτι νομίζω πως κατάλαβα.
Για αρχή δεν μιλαμε για δόγμα (δεν ξέρω αν το λέω και σωστά) όπου ένας μάγκας θα κυνηγάει έναν άλλο μάγκα και όποιος αντέχει τα g και έχει καλύτερη ικανότητα να πιλοταρει θα κερδίζει. Αυτά είναι εποχής του 50 ή δόγμα μάχης του πεζικού για μάχη σώμα με σώμα. Εκτός πραγματικότητας στη νέα εποχή.
Μιλάμε για ένα δίκτυο σαν ιστό αράχνης, όπου ένα αεροπλάνο νέας γενιάς θα έχει εντοπίσει μέσω άλλων μέσων το αντίπαλο του το οποίο μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη της χώρας, θα εξαπολύει επίθεση με τα συστήματα που είναι πιο κοντά στο εχθρικό είτε επίγεια, είτε επιθαλασσια είτε ακόμα και από άλλα αεροπλάνα ή drones. Όχι από αυτά που κουβαλάει το ίδιο. Άλλωστε, είπαμε το ίδιο μπορεί να πετάει στην άλλη άκρη της χωρας!!!
Άρα, οι πόλεμοι (μακρυά από εμάς και όλους του ανθρώπους, πραγματικά πολύ άχαρο θέμα να συζητούμε αλλά τι να κάνουμε επικαιρότητα) θα γίνονται σε επίπεδο του ποιος θα έχει καλύτερο και πυκνότερο ιστό αράχνης.
Δεν ξέρω οι ειδικοί θα μας πουν αλλά κάνω μια προβολή στο μέλλον πως εάν δύο κράτη αναπτύξουν αυτήν την τεχνολογια σε υψηλό επίπεδο και έρθουν σε σύγκρουση, τότε στην ουσία η αεροπορία θα καταστεί μη αξιοποιήσιμη και πάλι το πεζικο θα αποτελεί το μοναδικό εργαλείο κυριαρχίας όπως κατά τον 18-19 αιώνα.
-
Δεν συμμετέχει στο forum και ο @tomcruise να μας πει.
-
Συμφωνώ σε όλα εκτός από την τελευταία παράγραφο
Να φτάσουν στο ίδιο τεχνολογικό επίπεδο με τις ΗΠΑ αποκλείεται γιατί κανείς δεν μπορεί να τους παρακολουθήσει λόγω χρήματος .Ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός για το 2024 σχεδόν 800 Δις $ απο τα οποία 50 Δις μαύρα προτζεκτς που δεν έχει πρόσβαση ούτε ο Πρόεδρος!
-
Δηλαδή εαν το καταλαβαίνω σωστά, για να μπει ένα τέτοιο αεροπλάνο ( τα άρθρα το λένε ως πλατφόρμα) σε άμεση αερομαχία με ενα εχθρικό όπου θα ξεκινήσει ο σκυλοκαυγας και οι ελιγμοί κτλ θα πρέπει το εχθρικό αεροσκάφος να περάσει αυτόν τον ιστό, θα πρέπει να έχει ξεφύγει μια σειρά από πυραύλους που θα τον κυνηγούν τους οποίους θα τους έχει ενεργοποιήσει το αεροσκάφος νέας γενιάς από τιτανοτεραστια απόσταση και όταν το καταφέρει όλο αυτό, να ταξιδέψει μια μεγάλη απόσταση και να μπει σε αερομαχία με το νέας γενιάς αεροσκάφος το οποίο θα ζητήσει (φαντάζομαι) συνδρομή από ένα άλλο αεροσκάφος το οποίο και αυτό (το δεύτερο που συνδραμει) θα εξαπολύσει πυραύλους κατά του εχθρικού που θα κάνει αερομαχία με το νεας γενιάς, και πάλι απο την αλλη άκρη της χώρας. Δηλαδή, δεν θα χρειάζεται να τρέξει ως το σημείο της μάχης για να συνδράμει.
Ή ακόμα και το ίδιο το αεροπλάνο νέας γενιάς που το κυνηγά ένα προηγούμενης γενιάς θα μπορεί να χειρίζεται και να εξαπολύει πυραύλους από διάφορα σημεία και μέσα εκτός αυτών που κουβαλά το ίδιο, δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά θα το παρασέρνει σε σημεία που θα του εξαπολύει ομοβροντία από πυραύλους!Εάν αυτά ισχύουν, ερώτηση απλή και ίσως χαζή. Το αεροσκάφος προηγούμενης γενιάς που θα έχει περάσει από τον ιστό πυραύλων και θα τα έχει καταφέρει με έναν κινηματογραφικο τρόπο, θα έχει ταξιδέψει μέχρι να βρει που πετάει το νεας γενιάς αεροπλάνο, θα έχει άραγε καύσιμα για να μπει σε αερομαχια κλειστού τύπου ή οπως αλλιώς λέγεται;
-
Θα πρέπει πρώτα να δει την "πλατφόρμα"
που σημαίνει δυο πράγματα
η περιμένει παθητικά να ανιχνεύσει κάποια εκπομπή που θα περιμένει μεχρι να τελειώσουν τα καύσιμα
ή θα ανοίξει το ρανταρ του ... μέγα λάθος !Αυτό είναι το κόλπο του f-35 με τα link και τα drone συνοδείας
θα βάζει τις νυχτερίδες να εκτίθεται στοχεύοντας τα όπλα τους και όποιος τσιμπήσει και πάει να τις λοκάρει θα τρώει ενα βλήμα απο 100 χλμ μακρυάΟι παγίδες που χρησιμοποιούσαν οι εμπεκόμενοι στον πόλεμο Ιραν-Ιρακ σε digital stealth έκδοση
-
This post is deleted! -
Αααα! Δεν το ήξερα αυτό. Αν ανοίξουν ραντάρ εντοπίζονται. Μαθαμε και κάτι νέο σήμερα!!
Άρα όντως θα κινείται stealth θα χρησιμοποιεί διαφορα αλλα ραντάρ και θα εξαπολύει πυραύλους και θα χάνεται, ενώ θα μπορεί να εξαπολύει πυραύλους από άλλα μέσα. Δηλαδή θα είναι ένα μικρό κέντρο επιχειρήσεων....σωστά;
Και εμείς ακόμα μιλάμε για diesel και addblue!!!!!
-
Θα ενεργοποιήσουμε τα σπιτφάιρ.
Θα πετάνε με χαμηλή ταχύτητα, τα ραντάρ θα τα νομίζουν για αετούς και όταν έλθουν κοντά θα του σκάνε μία ριπή με το πολυβόλο...
Οπως στην ναυμαχία με τους εξωγήινους που ενεργοποίησαν το Μιζούρι που δεν είχε ηλεκτρονικά να το μπλοκάρουν.
-
Τι είπες τώρα.... Η σκηνή με τους ac dc.
Το έβλεπα με τέρμα τν ήχομπαρα. Όλη η πολυκατοικία έτρεμε....
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)