-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Δεν ειπα πως το λενε λαθος.
5χρονια Γερμανια (εφυγα 5)αλλα μου εμεινε η προφορα οταν μιλαω τα λιγα που θυμαμαι .
Αδερφη γυμνασιο λυκειο Γερμανια και δεν εχει την προφορα την δικη μου. -
-
Φυσικά και λέγεται βε και όχι βι.
Το v διαβάζεται ως "φάου"
Οπότε το σωστό είναι φάου-βε, ντας αουτο
Καθηγηταρες μου εσείς που ξέρετε και γερμανικά
Γενικά στην Γερμανία χρησιμοποιούν τα Schriffdeutsch, αλλά κάθε περιοχή έχει μεγάλες διαφορές. Πολλές φορές Γερμανός δεν καταλαβαίνει Γερμανό. Μη ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι μια ομοσπονδία κρατιδίων κοινής καταγωγής
Εγω ας πούμε πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τα κυπριακά που είναι ελληνικά αλλά έχουν διαλεκτο.
-
Δεν μας αφορα πως μιλανε οι Γερμανοι, Η γλωσσα τους ειναι αηδια. Αχώνευτη
-
Το να ακούμε στα αγγλικά πως λέγεται το γράμμα, είναι περίεργο.
Πάντως και εγώ Βε το διδάχτηκα πριν 55 χρόνια στην ΓΣΑ που πήγαινα στα πρώτα της τμήματα στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, έτσι το λένε και τα γερμανόφωνα ξαδέλφια μου, που ζουν στην Γερμανία.
Οπως και το Φάου...
-
Μην επιμένεις. "Βε" το λένε, και σε κάποιες επαρχιες βάζουν λιγάκι ένα ϊ μετά το Ε , δηλαδή "βεy"
Σίγουρα και με τίποτα βι.
Δηλαδή θα ήταν φάου Βέ:υ
Στο βίντεο που έβαλες σε άλλα παράδειγμα στα σχόλια κάτω οι Γερμανοί λένε πως τα λέει λάθος.
-
@alexandros-k said in Toyota C-HR 2023:
Συμφωνω απολυτα .
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Συμφωνω απολυτα .
Πολύ ωραία γλώσσα. Μάλιστα στο συντακτικό της είναι βασισμένη στην αρχαία ελληνική. Λόγω της πιστής μετάφρασης του Ευαγγελίου από τα Αρχαία Ελληνικά.
-
Dativus...
-
Γενικά οι Γερμανοί της φιλολογίας και φιλοσοφίας είναι μεγάλοι φιλέλληνες. Γενικά σε μια μερίδα μορφωμένων με κλασικές σπουδές υπάρχει μια λατρεία για την Ελλάδα όχι μονάχα της αρχαίας εποχής αλλά και του νεοσύστατου κράτους.
Τους βλέπεις κάθε καλοκαίρι κόκκινους από τον ήλιο μεσήλικες ή τρίτης ηλικίας να γυρίζουν και να θαυμάζουν τους αρχαίους θησαυρούς της Ελλάδας με 45 βαθμούς ντάλα ήλιο.
Δυστυχως η τρέλα στο κεφάλι μερικων εξ αυτών ανά την ιστορία αμαύρωσε τη φήμη τους. Ενώ γενικά το δόγμα της θρησκείας τους είναι για εμάς απότομο και εκδικητικό.
-
Η πολλη παρεα με τον αντυα , βλαπτει
-
-
Πηγε μεταναστης εκει που αγαπανε την Ελλαδα
-
Μουχαχαχαχα.... Θα βρει φθηνά audi.
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Συμφωνω απολυτα .
Πολύ ωραία γλώσσα. Μάλιστα στο συντακτικό της είναι βασισμένη στην αρχαία ελληνική. Λόγω της πιστής μετάφρασης του Ευαγγελίου από τα Αρχαία Ελληνικά.
Καταπληκτική γλώσσα….σαν να σου έχουν χώσει ένα μαχαίρι στην πλάτη και βογκάς….
-
Ναι επειδή είναι φωνακλαδες ή έτσι τους παρουσιάζουν σε διάφορες ταινίες.
Αν τους ακούσεις σε ήρεμες φάσεις είναι ωραία..... Όπως έχω πει έχουν τελείως τετράγωνη δομή συντακτικού το οποίο θυμίζει πάρα πολύ αρχαία ελληνικά και αυτό βοηθά την σκέψη αλλά και τα νοήματα.
Πάντως ότι θα ακούγαμε την Βίβλο στα γερμανικά σε θέμα με το chr.... Μόνο εμείς θα τα καταφέρναμε.
Αντίστοιχα και τα αγγλικά. Πολύ ωραία γλώσσα. Την ακούς από Βρετανούς και την απολαμβάνεις.
-
Ναι επειδή είναι φωνακλαδες ή έτσι τους παρουσιάζουν σε διάφορες ταινίες.
Αν τους ακούσεις σε ήρεμες φάσεις είναι ωραία..... Όπως έχω πει έχουν τελείως τετράγωνη δομή συντακτικού το οποίο θυμίζει πάρα πολύ αρχαία ελληνικά και αυτό βοηθά την σκέψη αλλά και τα νοήματα.
Πάντως ότι θα ακούγαμε την Βίβλο στα γερμανικά σε θέμα με το chr.... Μόνο εμείς θα τα καταφέρναμε.
Αντίστοιχα και τα αγγλικά. Πολύ ωραία γλώσσα. Την ακούς από Βρετανούς και την απολαμβάνεις.
Ποιος χέστηκε για το συντακτικό τους ρε συ lap….
Για πες Donaudampfschiffartzgeselschaftbeamter…ή hinterbliebenenversogungen…..είναι πραγματικές λέξεις…. -
Γιατί τα ελληνικά της Θεσσαλίας είναι καλύτερα;
-
Στη Τουρκία μήπως το λένε Cee Htee Ree?
Ή μήπως το ευαγγέλιο δεν είναι γραμμένο στα αρχαία ελληνικά, αλλά στην κοηνή ελλινιστική;
Η τιμή κι αυτού του αυτοκινήτου ξέφυγε, όπως κι η εμφάνισή του, είναι πλέον αμάξι τύπου σιρόκο, form over function, κυρίως στυλιστικη επιλογή παρά με άλλα κριτήρια. -
Βλέποντας βίντεο και διαβάζοντας κριτικές όλοι αναφέρουν ότι είναι πολύ βελτιωμένο στο θορύβο κινητήρα - cvt.
Σημαντική βελτίωση κατά την άποψη μου καθώς ήταν το πιο αρνητικό σημείο του αυτοκίνητου όταν το είχα δοκιμάσει.
Toyota C-HR 2023