-
Κάπως έτσι. Άλλο πράγμα η κοστολόγηση άλλο πράγμα ο τεχνικός διευθυντής και η εμπειρία καιοι γνώσεις του κτλ.
Άλλωστε αυτό δείχνει η πραγματικότητα.
Εάν δεν υπάρχουν μυστικά εσύ μη προσλαβεις έναν έμπειρο μηχανικό ή μη πας σε έμπειρο γιατρό.
Πάνε σε όποιον να ναι
-
-
-
Τώρα έχουν αρχίσει τα «μα μου», πως τελικά, τα ev δεν είναι και τόσο φθηνά στην συντήρηση, γιατί π.χ αλλάζουν ελαστικά πολύ νωρίτερα κλπ.
Τυχαίο; -
Όχι δεν ειναι τυχαίο. Σου κρυβόντουσαν όλοι τους αλλά τους βρήκες. Είσαι εσύ ένας....
-
@bassstarlet said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τώρα έχουν αρχίσει τα «μα μου», πως τελικά, τα ev δεν είναι και τόσο φθηνά στην συντήρηση, γιατί π.χ αλλάζουν ελαστικά πολύ νωρίτερα κλπ.
Τυχαίο;η συσταση της τεσλα ειναι αλλαγη ελαστικων μπρος-πισω στα 10k km. Απο οτι θυμαμαι δεν υπαρχει συγκεκριμενη συσταση για ολικη αλλαγη, περα απο το κλασσικο, αναλογα με το βαθος του πελματος και περιπου στα 40k km. Η πραγματικοτητα παντως φαινεται να ειναι οτι χρειαζονται αλλαγη νωριτερα απο ελαστικα θερμικων, λογω του αυξημενου βαρους. Βεβαιως, το πόσο νωριτερα εξαρταται και απο το στυλ οδηγησης του καθενος.
Επισης, επειδη τα ελαστικα των ηλεκτρικων αυτοκινητων ειναι ειδικα (εχουν εξτρα ηχομονωση με κατι σαν βαμβακι, αν θυμαμαι καλα, στην εσωτερικη πλευρα τους) εχουν αυξημενο κοστος σε σχεση με των θερμικων.
Επομενως, ναι το κοστος ελαστικων ειναι αυξημενο σε σχεση με τα θερμικα.
Το εχω ξαναπει ομως, οτι ειναι λαθος να σκεφτεται κανεις οτι αγοραζω ηλεκτρικο αυτοκινητο για να κερδισω χρηματα. Συνολικα ναι, θα εξοικονομησεις, ειναι σιγουρο αυτο, αλλα αυτο που κερδιζεις (για οποιον του αρεσει ο τυπος αυτος αυτοκινητου-οδηγησης) ειναι η εμπειρια οδηγησης. Η εξοικονομηση πορων ειναι το κερασακι στην τουρτα. -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
συσταση της τεσλα ειναι αλλαγη ελαστικων μπρος-πισω στα 10k km
Αυτές τις εργασίες του προγράμματος συντήρησης, η τεσλα προτείνει να γίνονται σε τυχαία συνεργεία;
Κάποιος με τεσλα στη Λάρισα, που τις κάνει;
Απορία το έχω, δεν ρωτάω ειρωνικά
-
Τι σε νοιάζει η Λάρισα;;; Στον Βόλο πρεπε να ρωτήσεις...?
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
συσταση της τεσλα ειναι αλλαγη ελαστικων μπρος-πισω στα 10k km
Αυτές τις εργασίες του προγράμματος συντήρησης, η τεσλα προτείνει να γίνονται σε τυχαία συνεργεία;
Κάποιος με τεσλα στη Λάρισα, που τις κάνει;
Απορία το έχω, δεν ρωτάω ειρωνικά
κατι τοσο απλο οσο αλλαγη ελαστικων, καταλαβαινεις οτι το κανεις οπου θελεις.
Για εξειδικευμενες εργασιες, ειναι οντως προβλημα το γεγονος οτι υπαρχει αυτην τη στιγμη service center μονο στην αθηνα. Βλεπω ανθρωπους απο αλλες περιοχες να αγοραζουν τεσλα (ειδικα απο νησια) και απορω με το θαρρος τους, εγω ποτε δεν θα το εκανα.
Απο αρχες νοεμβριου, πηγαινει mobile service στην θεσσαλονικη. Ψιλο εξυπηρετειται ετσι η βορεια ελλαδα, αλλα προφανως δεν ειναι λυση αυτο. Μεσα στην επομενη χρονια θα ανοιξει service center στη θεσσαλονικη, μαζι με εκθεση.
Επομενος supercharger εχει ηδη κλεισει για ιωαννινα, αρχες του 2024 και ψιλο απορω πως θα γινει να υπαρχει εκθεση και service στην θεσσαλονικη, χωρις supercharger. Ισως επιταχυνουν τις διαδικασιες και τον εγκαταστησουν νωριτερα (λεγεται οτι θα ειναι μεσα στο cosmos). -
Ρε ας είχα Τέσλα και ας έκανα 45 λεπτά στάση σε ταξιδι. Μια δυο φορές το έτος που πάω.
Στο φόρουμ χάνω ώρες με βλακείες το τεσλα με μάρανε
-
Απλό καλώδιο υπό ηλεκτρική τάση
Στη βροχή
Πάνω από δρόμο
Να τρίβεται πάνω σε καλώδιο της ΔΕΔΔΗΕ
Χωρίς σήμανση (όχι ότι θα επιτρεπόταν αν είχε πχ φωσφοριζέ ταινία τυλιγμένη γύρω του, αλλά λέμε τώρα)
Χωρίς άνθρωπο να προσέχει μήπως περάσει πχ άλλος ανεύθυνος με κάτι να εξέχει κάθετα από το όχημά του και ξηλώσει το καλώδιο ή/και προκαλέσει ατύχημα
Αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο
Αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση σε τέτοιες γειτονιές.
Πρέπει να βρεθεί μια άλλη τεχνολογία η να γεμίζουν πολύ γρήγορα οι μπαταρίες
-
Αν δεν μπορούν να φορτίσουν σε τέτοιες περιοχές υπάρχουν και σπίτια στα προάστια να μετακομίσουν με δυνατότητα πάρκινγκ και φορτιστή. ή ας περιμένουν να φτιάξουν φορτιστάδικα στις γειτονιές τους.
-
Πες τα!!!!
-
Να τους επιδοτήσουν κι ένα σπίτι τώρα που τους καλόμαθαν τους ηλεκτρολάγνους.
-
Το diesel που το φορολογούν λιγότερο, καλά κάνουν;
Μια επιδότηση ενός ηλεκτρικού είναι έως και μικρότερη από το φορολογικό οφελος από τον μειωμένο ΕΦΚ στο diesel κατά την διάρκεια χρήσης ενός οχήματος
-
βενζίνη έχω αγαπητέ και όχι δεν θέλω να επιδοτώ λεφτάδες να αγοράζουν Tesla για παιχνίδι.....
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
> Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση σε τέτοιες γειτονιές.Πρέπει να βρεθεί μια άλλη τεχνολογία η να γεμίζουν πολύ γρήγορα οι μπαταρίες
πω πω τέμπορες και μόρες!
τί είπε ο στόμας του Λαπ!?!!1!
τί πληκτρολόγησε ο δάχτυλός του!?Δηλαδή, καθώς οπουδήποτε στην Ελλάδα ο πληθυσμός είναι πάνω από 5000 κατοίκους, οι περισσότεροι ζουν σε τέτοιες γειτονιές με τριώροφα, δεν θα προχωρήσει ποτέ η ηλεκτροκίνηση;
Και γιατί «μαλώνουμε» τόσο καιρό ρε παιδιά, αφού όλοι συμφωνούμε;Και ότι το τέσλα είναι εξωπραγματική εμπειρία όταν λύσεις αυτά τα προβλήματα συμφωνούμε, μάλλον όλα τα ηλεχτρικά...
-
@elteo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Απλό καλώδιο υπό ηλεκτρική τάση
Στη βροχή
Πάνω από δρόμο
Να τρίβεται πάνω σε καλώδιο της ΔΕΔΔΗΕ
Χωρίς σήμανση (όχι ότι θα επιτρεπόταν αν είχε πχ φωσφοριζέ ταινία τυλιγμένη γύρω του, αλλά λέμε τώρα)
Χωρίς άνθρωπο να προσέχει μήπως περάσει πχ άλλος ανεύθυνος με κάτι να εξέχει κάθετα από το όχημά του και ξηλώσει το καλώδιο ή/και προκαλέσει ατύχημα
Αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο
Αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες
Η συγκεκριμένη φωτό έχει κυκλοφορήσει στα γκρουπάκια της ηλεκτροκίνησης από την αρχή της εβδομαδος. Είναι από τη Θεσσαλονίκη, το όχημα δεν έχει πίσω πινακίδα και η μπροστινή είναι αλβανική, όποτε δεν τον έχεις επιδοτήσει εσυ φίλε μου για να το αγοράσει.
Το όχημα είναι Vw id6 το οποίο προορίζεται για την ασιατική αγορά και είναι απορίας άξιο πως βρέθηκε στην Ευρώπη.Ναι προφανώς ο άνθρωπος είναι εγκληματίας.
-
@elteo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
βενζίνη έχω αγαπητέ και όχι δεν θέλω να επιδοτώ λεφτάδες να αγοράζουν Tesla για παιχνίδι.....
Κι εγω δε θελω να επιδοτω κανεναν να αγοραζει ηλιακο, κλιματιστικα, ψυγεια, και κουφωματα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης