-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά γνώμη μου, εφόσον εγώ την λέω μάλλον δική μου θα ναι.
Απλώς, πιστεύω πως μιας και αναφέρεις ως επιχείρημα τον όρο (κόσμιο), κάτι που σημαίνει με ευγενικό τρόπο, θα ήταν ευγενικό εκ μέρους σου, οπως φυσικά αναφέρεις και εσύ, να είσαι κόσμιος δηλαδή ευγενικός και να κρίνεις τους άλλους μεν ως προς τον αυτοπροσδιορισμό τους, αναφέροντας και τον δικό σου.
Τελευταία φορά που κοίταξα στο Savoir Vivre, ανέφερε πως για να συμμετέχεις σε μια συζήτηση κρίνοντας τις απόψεις των συμμετεχόντων, πρέπει και εσύ να παραθέσεις τη δική σου. Αυτό, όντως, θα ηταν ευγενικό εκ μέρους σου.
Σαν να συμμετέχεις σε αθλητική συζήτηση για ομάδες χωρίς να αναφέρεις ποια θεωρείς καλύτερη ομάδα. Είναι κάπως....όπως και να το κάνουμε.
Τρικυμία εν κρανίω...
Two minutes before.....
Τελευταία φορά που κοίταξα, δεν απαγορευόταν ο (κόσμιος) σχολιασμός
Δεν σου απαγόρεψα να σχολιάσεις.
-
Από όσο θυμάμαι, ούτε και εγώ.
Απλώς, όπως σωστά λες δεν μου απαγορεύεις να σχολιάσω μεν αλλά με κρίνεις μη κόσμια καθώς όντως σχολιάζω τον δικό σου μη ευγενικό τρόπο που ελευθέρως σχολιάζει τις απόψεις των υπολοίπων.
Άρα, είτε δεν μου επιτρέπεις να σχολιάσω, είτε συμμετέχεις με μη κόσμιο τρόπο στην συζήτηση. Σωστά;
-
Απλώς, όπως σωστά λες δεν μου απαγορεύεις να σχολιάσω μεν αλλά με κρίνεις μη κόσμια καθώς όντως σχολιάζω τον δικό σου μη ευγενικό τρόπο που ελευθέρως σχολιάζει τις απόψεις των υπολοίπων.
Άρα, είτε δεν μου επιτρέπεις να σχολιάσω, ή συμμετέχεις με μη κόσμιο τρόπο στην συζήτηση. Σωστά;
Μια χαρά κόσμια σε σχολιάζω.
Αν νομίζεις πως δεν σχολιάζω κόσμια, κάνε μου report.
-
Άρα, είτε δεν μου επιτρέπεις να σχολιάσω, ή συμμετέχεις με μη κόσμιο τρόπο στην συζήτηση. Σωστά;
δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα κοσμιας αναγραφης σχολιων. αλλωστε θεση ποτε δεν εκφραζεις
υπαρχει ομως θεμα υποτιμητικης αντιμετωπισης των συνομιλητων σου καθως δεν εκφραζεις αποψη, ουτε καν κριτικη, μονο επιλεκτικα σλογκανακια προς ληψη-τερψη χειροκροτηματων παντεληδων. ενιοτε και επι προσωπικου. οχι? -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα κοσμιας αναγραφης σχολιων. αλλωστε θεση ποτε δεν εκφραζεις
υπαρχει ομως θεμα υποτιμητικης αντιμετωπισης των συνομιλητων σου καθως δεν εκφραζεις αποψη, ουτε καν κριτικη, μονο επιλεκτικα σλογκανακια προς ληψη-τερψη χειροκροτηματων παντεληδων. ενιοτε και επι προσωπικου. οχι?Έχω μάθει παρακολουθώντας τους καλύτερους!
-
Άρα, σύμφωνα με ότι γράφεις, στο περιβάλλον σου, συγγενικό και επαγγελματικό όταν κάποιος σου παραθέτει την γνώμη του ενδέχεται να του απαντήσεις πως έχει "τρικυμία εν κρανιω."
Και αυτό θα πρέπει να το θεωρεί ως έναν κόσμιο τρόπο αντίδρασης και επικοινωνίας εκ μέρους σου.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
υπαρχει ομως θεμα υποτιμητικης αντιμετωπισης των συνομιλητων σου καθως δεν εκφραζεις αποψη, ουτε καν κριτικη, μονο επιλεκτικα σλογκανακια προς ληψη-τερψη χειροκροτηματων παντεληδων. ενιοτε και επι προσωπικου. οχι?Έχω μάθει παρακολουθώντας τους καλύτερους!
...προς αποδειξη των παραπανω...
-
Πέρασαν δεν πέρασαν οι εκλογές;;; έχουμε και άλλες;;;
-
Άρα, σύμφωνα με ότι γράφεις, στο περιβάλλον σου, συγγενικό και επαγγελματικό όταν κάποιος σου παραθέτει την γνώμη του ενδέχεται να του απαντήσεις πως έχει "τρικυμία εν κρανιω."
Και αυτό θα πρέπει να το θεωρεί ως έναν κόσμιο τρόπο αντίδρασης και επικοινωνίας εκ μέρους σου.
Νομίζω πως δεν είσαι ούτε στο συγγενικό μου περιβάλλον, ούτε στο επαγγελματικό.
-
Δεν είμαι και για αυτό ανέφερα το "Σύμφωνα με ότι γράφεις"
Αλλιώς θα έγραφα "Από όσο σε γνωρίζω προσωπικά" .
-
Αφού δεν είσαι λοιπόν, τι σε νοιάζει τι κάνω στο συγγενικό ή στο επαγγελματικό μου περιβάλλον;
-
Αφού δεν είσαι λοιπόν, τι σε νοιάζει τι κάνω στο συγγενικό ή στο επαγγελματικό μου περιβάλλον;
Δεν ανέφερα πως με νοιάζει, επικαλέστηκα το περιβάλλον σου για να σου δώσω να καταλάβεις πως κανεις λάθος. Και αυτό διότι έκανα την υπόθεση ότι επικοινωνείς κόσμια με το περιβάλλον σου. Οπότε όταν δεν βρίσκεις ως αγένεια τη φράση "τρικυμία εν κρανιω" σου δίνω ιδέες μήπως θα μπορούσες να την αναφέρεις και στο συγγενικό και επαγγελματικό σου περιβάλλον.
Δοκίμασε το και γράψε μας τις αντιδράσεις τους. Λογικά σύμφωνα με τα γραφόμενα σου, θα το εκλάβουν ως κόσμιο τρόπο επικοινωνίας.
-
Δοκίμασε το και γράψε μας τις αντιδράσεις τους. Λογικά σύμφωνα με τα γραφόμενα σου, θα το εκλάβουν ως κόσμιο τρόπο επικοινωνίας.
Μήπως θέλεις να σου πω και κάθε πότε πάω τουαλέτα για να μου υποδείξεις πότε είναι ο σωστός χρόνος για να το κάνω σε περίπτωση που το κάνω λάθος;
-
Όχι, διότι δεν αναφερθήκαμε σε αυτό το θέμα και δεν θα συμμετείχα σε μια τέτοια συζήτηση ούτως η άλλως.
Αντιθέτως, στην παράθεση της γνώμης μου για κάποιο άλλο θέμα, εσυ με εκρινες, κόσμια σύμφωνα με τα γραφόμενα σου, πως έχω "τρικυμία εν κρανιω"
Οπότε ας παραμείνουμε μονάχα σε αυτό!
-
-
Διαβάστε με δική σας ευθύνη , παρακαλούνται ειδικά οι επαγγελματίες που ψήφισαν ΝΔ και βρίσκονται κοντά σε παράθυρα ή μπαλκόνια να απομακρυνθούν πριν την ανάγνωση.
Αληθινοί κεντροδεξιοί , όχι λαικιστές εθνικιστές της πλάκας που ξεπέρασαν 100 φορές τον Τσίπρα σε επιδοματική πολιτική.
Φορολογία 2024. Η Ρουμανία
https://www.capital.gr/me-apopsi/3748127/forologia-2024-i-roumania-stirizei-tis-mme-1-3-kai-sugkrouetai-me-megales-etaireies-kai-poluethnikes/Το 2015 το ΑΕΠ της Ρουμανίας ήταν 160 δισ. ευρώ και αυτό της Ελλάδας 177 δισ. Το 2023 η Ρουμανία θα κλείσει με ΑΕΠ περίπου 324 (!) δισ. και η Ελλάδα θα πιάσει μάλλον τα 225 δισ., έχοντας ξεκολλήσει από τη στασιμότητα της περιόδου 2015 – 2020.
Η πρώτη κίνηση που ανακοινώθηκε ήταν η μείωση των κρατικών δαπανών κατά 3 δισ. ευρώ, με σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η επιλογή συνοδεύτηκε με την κατάργηση περίπου 200.000 θέσεων που υπήρχαν στο οργανόγραμμα του κράτους αλλά δεν καλύπτονταν, δεσμεύοντας κάθε χρόνο κονδύλια.
Ο συνδυασμός που έδωσε "turbo boost" και βοήθησε τη Ρουμανία να "τρέξει" με σπασμένα φρένα τα χρόνια που πέρασαν ήταν το μείγμα φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, προσέλκυσης επενδύσεων, Δικαιοσύνης που έκανε τη δουλειά της, πολεοδομικής ευελιξίας και ανάδειξης της μεσαίας τάξης.
Επέλεξαν να απλοποήσουν τη φορολογία για τους μικρομεσαίους (με τζίρο παλαιότερα ως 100.000 ευρώ, πλέον ως 500.000 ευρώ), θεσπίζοντας και αυτοί ελάχιστη φορολόγηση, αλλά με έναν τρόπο που τους απογείωσε:
*- Η "κανονική" φορολογία στη Ρουμανία είναι 16% επί των κερδών, με όλα τα έξοδα της εταιρείας να "περνάνε" κανονικά, χωρίς προκαταβολές φόρου, τέλη επιτηδεύματος και λοιπά "εξωτικά".
- Για τους μικρομεσαίους η κατάσταση έγινε πιο απλή: Έχεις υπάλληλο; Αν όχι, παραμένεις στο 16%. Αν ναι, γίνεσαι "μικροεταιρεία" και φορολογείσαι με φόρο 1% επί των εσόδων, για έσοδα ως 500.000 Ευρώ!
- Προσοχή, όχι επί των κερδών, αλλά επί των εσόδων.
- Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά... ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας "άσπρισαν", το ΑΕΠ διπλασιάστηκε μιας και δεν είχε κάποιος λόγο να κρύψει λεφτά, οι καταθέσεις "φούσκωσαν", η "λευκή" οικονομία ανέβηκε πολύ και φυσικά τα έσοδα του κράτους μεγάλωσαν, αυξήθηκαν σημαντικά! Η ανεργία υποχώρησε και πλέον οι μικρομεσαίοι απασχολούν στη Ρουμανία το 60% περίπου των θέσεων εργασίας, παρά το ότι το μερίδιό τους στην οικονομία είναι 49%.
- Κράτησε και αυτό: Δεν είναι τυχαίο ότι με τη χαμηλή φορολογία είναι ελάχιστο το ποσοστό των Ρουμάνων (εταιρειών και φυσικών προσώπων) που χρωστάνε στο δημόσιο!*
ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΔΙΤΕΣ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ που έλεγε και ο αήμνηστος Τζιμάκος!!!
-
Καθένας με τον πόνο του
-
Χρέος ως προς το ΑΕΠ.
Ρουμανία
Ελλάδα
-
Εντάξει...ένας τέτοιος μουρλός ακροδεξιός θα πιάσει 61% στη χώρα μας!!!!
Άλλωστε με τους Αργεντινούς είμαστε πολύ κοντά σε επίπεδο IQ , χώρες με τεράστιες δυνατότητες που ξεπουλήθηκαν από αετονυχιδες πολιτικούς...https://twitter.com/YGrigori/status/1726479200151085364?t=IHa573ygTJ7E5y_OxMM7UQ&s=19
https://twitter.com/SallyMayweather/status/1726372448986366021?t=7uvW9_kdM510hTFYm61vdA&s=19
https://twitter.com/KonAnastopoulos/status/1726505188436172962?t=SWui-Lbp4WFhNLg7QuRYlg&s=19
Εντάξει, απίστευτος , σαν να ακούω τύπους που σχολιάζουν στο Πρώτο Θέμα κάτω από είδηση δολοφονίας άοπλου γύφτου, ή κάποιους διάττοντες αστέρες που πέρασαν και από εδώ μέσα αλλά ευτυχώς τους ξέρασε ο χώρος που μας φιλοξενεί μόλις αποκαλύφθηκε ο πραγματικός εαυτός τους.
Λέμε για τον Κασελλακη εμείς...
Ο Κασελλακης είναι ο ... Τζωρτζ Ουάσιγκτον μπροστά σε αυτό τον τύπο! -
Εννοείται θα πήγαινε τρένο ένας τέτοιος ειδικά αν κατέβαινε με τη μεγάλη κεντροδεξιά και ευρωπαική παράταξη του τόπου. Από 80 χιλιάδες ψήφους και πάνω αν ήταν βουλευτής.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2