-
Σοσιαλιστική πολιτική επέλεξε η κυβέρνηση. Οπότε το ένα λάθος φέρνει το άλλο. Από την πολιτική των επιδομάτων κατέληξε στα τεκμαρτά εισοδήματα.Βασικά λεφτά για το Δημόσιο θέλουν να μαζέψουν.
Αλλά κάνουν ζημιά στη δεξιά υπόσταση της ΝΔ. Τι θα λέει αύριο μεθαύριο η ΝΔ όταν θα διαφημίζει τέτοιες πολιτικές το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά? Ότι δε συμφωνεί και είναι υπέρ της οικονομίας της αγοράς?
Όλα αυτά βολεύουν τον Κυριάκο για να βγάλει όσο πιο εύκολα μπορεί την 4-ετία του, αλλά βλάπτουν μακροπρόθεσμα τη ΝΔ.
Το βασικό μέτωπο της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η καταπολέμηση της ακρίβειας και η μείωση εξόδων και εκσυγχρονισμός του Δημοσίου. Πενιχρά τα αποτελέσματα ως τώρα και στα δύο.
Θα δούμε τι θα ψηφιστεί τελικά, γιατί είναι γνωστη τακτική οι διαρροές για να εκτιμήσουν τις αντιδράσεις.
-
Α εντάξει, καλά είναι ο @andya3.
Ακόμα ελπίζει, τζάμπα είναι άλλωστε.
Στα άλλα νέα.. στις σημερινές ειδήσεις...
Δεν τα βρήκαν οι βιομηχανίες με την κυβέρνηση για το κόστος ενέργειας.
Ούτε διευκολύνσεις, επιδοτήσεις, μείωση τελών. Ναδα!
-
Το 10920 τελικά βγαίνει από το βασικό μισθό Χ 14 μήνες (780Χ14)
Δεν μας λένε όμως πόσο φόρο πληρώνει κάποιος μισθωτός με τον βασικό μισθό (από 202€ έως 325€ αν έχει 2 παιδιά)
Απίστευτα πράγματα, θα το κάνουν τελικά από ότι βλέπω το ανακοίνωσε πριν λίγο ο Μητσοτάκης!!!!
Θα κάνουν όμως έκπτωση 25% στο τέλος επιτηδευματος!!!!
Και 50% αν δηλώνεις πάνω από το 10920€.Το φέρνω μπροστά ένα χρόνο είπε ο Μητσοτάκης αντί για το 2025 την...μείωση του τέλους επιτηδευματος!!!!!
Οι άνθρωποι μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους!
Αιμοποτη λέγαμε τον Τσίπρα!
Αυτοί τελειώνουν από το 2024 οριστικά τους μικρούς!!!!!Με αυτούς ένας ελεύθερος επαγγελματίας η ένα μαγαζάκι που μπορεί για δυο-τρια χρόνια να αποσβένει τα πάγια του δεν θα έχει ζημιές ή μηδενικό εισόδημα ή κάποια χρόνια δεν πάει τελικά καλά!
Κουλοeconomics
-
-
Σας το έχω γράψει θα φτάσουν στο σημείο να παρκαλαανε για κατάργηση ρευστού.
Λαπ σπικινγκ.
-
Θυμίζω ότι 54% πήρε στους ΕΕ ο Κούλης. Δεύτεροι οι ζαίοι με μόλις 17.3%. Καλοφάγωτο αλλά όλους θα μας πάρει η μπάλα με αυτά τα χάλια.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν μας λένε όμως πόσο φόρο πληρώνει κάποιος μισθωτός με τον βασικό μισθό (από 202€ έως 325€ αν έχει 2 παιδιά)
Απίστευτα πράγματα, θα το κάνουν τελικά από ότι βλέπω το ανακοίνωσε πριν λίγο ο Μητσοτάκης!!!!
Και 50% αν δηλώνεις πάνω από το 10920€.Το φέρνω μπροστά ένα χρόνο είπε ο Μητσοτάκης αντί για το 2025 την...μείωση του τέλους επιτηδευματος!!!!!
Αυτοί τελειώνουν από το 2024 οριστικά τους μικρούς!!!!!Με αυτούς ένας ελεύθερος επαγγελματίας η ένα μαγαζάκι που μπορεί για δυο-τρια χρόνια να αποσβένει τα πάγια του δεν θα έχει ζημιές ή μηδενικό εισόδημα ή κάποια χρόνια δεν πάει τελικά καλά!
Κουλοeconomics
οχι, δεν ειναι νεα
τα ειχε κανει και ο μπαμπας του....
το 1993 που ανοιξα την εταιρεια, πληρωσα κατι ξεγυρισμενους φοροι γιατι ετσι. ασχετα που δεν ειχα βρακι να φορεσω, πηγαινα στην αγονη στα νησια να κανω σεμιναρια για κομπιουτερ για να τρωω και να πληρωσω οσους χρωσταγα καθοτι τα πρωτα χρηματα βγηκανε μετα απο χρονια - δεν γεννηθηκα βλεπεις αστονουδουλης και πασοκος.
η αιτια ηταν οτι καθοτι αφραγκοι με τον συναιτερο, ειχαμε νοικιασει φθηνα για γραφεια, μια πρωην εκθεση τζακιων. με τη συμφωνια με τον τζακα να μεινουν τα τζακια στη θεση τους και να ερχεται οταν εχει πελατη να τον φερνει να τους τα δειχνει. εγω εγραφα c++ αναμεσα σε καμιναδες και ξυλα και ο μπαμπακουλις μου επαιρνε φοροι με τα τετραγωνικα (!) της εκθεσης τζακιων. αντικειμενικα κριτηρια τα λεγανε τοτες. -
Εδώ δείτε πως το παρουσιάζουν οι ξεδιάντροποι...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κουλοeconomics
οχι, δεν ειναι νεα
τα ειχε κανει και ο μπαμπας του....
το 1993 που ανοιξα την εταιρεια, πληρωσα κατι ξεγυρισμενους φοροι γιατι ετσι. ασχετα που δεν ειχα βρακι να φορεσω, πηγαινα στην αγονη στα νησια να κανω σεμιναρια για κομπιουτερ για να τρωω και να πληρωσω οσους χρωσταγα καθοτι τα πρωτα χρηματα βγηκανε μετα απο χρονια - δεν γεννηθηκα βλεπεις αστονουδουλης και πασοκος.
η αιτια ηταν οτι καθοτι αφραγκοι με τον συναιτερο, ειχαμε νοικιασει φθηνα για γραφεια, μια πρωην εκθεση τζακιων. με τη συμφωνια με τον τζακα να μεινουν τα τζακια στη θεση τους και να ερχεται οταν εχει πελατη να τον φερνει να τους τα δειχνει. εγω εγραφα c++ αναμεσα σε καμιναδες και ξυλα και ο μπαμπακουλις μου επαιρνε φοροι με τα τετραγωνικα (!) της εκθεσης τζακιων. αντικειμενικα κριτηρια τα λεγανε τοτες.Η φάση είναι ...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Α εντάξει, καλά είναι ο @andya3.
Ακόμα ελπίζει, τζάμπα είναι άλλωστε.
Στα άλλα νέα.. στις σημερινές ειδήσεις...
Δεν τα βρήκαν οι βιομηχανίες με την κυβέρνηση για το κόστος ενέργειας.
Ούτε διευκολύνσεις, επιδοτήσεις, μείωση τελών. Ναδα!
Εσύ για ποιο πράγμα πανηγυρίζεις γύρε? Νομίζεις ότι σε αφορούν όλα αυτά? Θ' αλλάξει τίποτα στη ζωή σου?
Η ληστρική επιχείρηση "Ελληνικό Δημόσιο" προσπαθεί να μαζέψει λεφτά για δικούς του λόγους και για τις δικές του ανάγκες.
Θα πάρει κάποια αλλά θα χάσει κιόλας με τέτοιες αποφάσεις. Η χασούρα στο τέλος θα είναι μεγαλύτερη.
Ας εφαρμοστεί πρώτα το μέτρο, έχω ακόμα έντονες αμφιβολίες. Και θα γίνει ταμείο μετά για το κράτος. -
Οι δαπάνες δημοσίου είναι συγκεκριμένες. Να τις μειώσουμε; μεγάλη συζήτηση εφόσον αναλυθεί σε ποιον τομέα θα κάνουμε περικοπές και με τι θα τις αντικαταστήσουμε.
Σε ποιον τομέα να μειώσουμε τις δαπάνες; Στην υγεία, στην παιδεία, στην άμυνα, στην κεντρική δημοσια διοίκηση, στους δήμους; που;
Εφόσον λοιπόν οι δαπάνες είναι συγκεκριμένες, και μέχρι να δούμε τι πρέπει να καταργήσουμε, το να συμμετέχουν περισσότεροι, σημαίνει πως το επόμενο φορολογικό έτος θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι φορολογικές ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές.
Εγώ θέλω να ζήσω στην χώρα αυτήν και να δημιουργήσω. Δεν θέλω να πληρώνω την φοροδιαφυγή των υπολοίπων και αυτοί να αγοράζουν αυτοκίνητα και σπίτια ενώ εγώ να ζω στο ενοίκιο και να αγοράζω ταπεινά κουβαδάκια.
Απλά, τίμια και δίκαια θέλω να αποδίδονται τα φορολογικά βάρη.
-
Είναι που λέμε, ας ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, κι ας μην αποκτήσω ούτε κοτετσι...
Το βασικό πάντως είναι, ότι το νεο νεοδημοκρατικό
νομοσχέδιο, δίνει τουλάχιστον τόσο πολλά κίνητρα μείωσης της φοροδιαφυγής. -
Η δίκαιη επιβάρυνση των φορολογικών βαρών είναι "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;"
Να βλέπεις τον κλέφτη να ζει άνετα και να πληρώνεις το δικό του μερίδιο στα φορολογικά βάρη είναι λογικό;
-
Όπως ένας πολίτης καλείται να τα βγάλει πέρα με τα λεφτά που βγάζει, το ίδιο πρέπει να κάνει και το κράτος. Βάζει τις προτεραιότητές του και δίνει όσα χρήματα έχει εκεί που νομίζει ότι είναι καλύτερο.
Αυτή η αρρωστημένη κρατικίστικη λογική ότι το κράτος είναι ubers alles και πάει και ληστεύει τους πολίτες του με φόρους και τεκμαρτά εισοδήματα ή ότι άλλο σκεφτεί όποτε γουστάρει.
Η πάει και δανείζεται όσα γουστάρει χρεώνοντας τους πολίτες του και τις επόμενες γενιές. Είναι η βασικότερη αιτία της πρόσφατης χρεωκοπίας.Το κράτος στηρίζεται στα λεφτά των πολιτών. Και όχι όλων, αυτών του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Όταν το κράτος κυνηγάει και αδικεί τους χρηματοδότες και πελάτες του, βγάζει τα μάτια του και τα μάτια της Ελληνικής οικονομίας με τα χέρια του.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η δίκαιη επιβάρυνση των φορολογικών βαρών είναι "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;"
Να βλέπεις τον κλέφτη να ζει άνετα και να πληρώνεις το δικό του μερίδιο στα φορολογικά βάρη είναι λογικό;
Δίκαιο θα ήταν Lap μου αν έδινε αφορολόγητο και στους ΕΕ και καταργούσε το τέλος επιτηδεύματος και την προκαταβολή φόρου.
Όταν για το ίδιο εισόδημα ο ΕΕ αποδίδει ταμειακά 2000€ και ο μισθωτός 200€ είναι παραλογισμός.
Για εμένα η κύρια αιτία είναι ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν στην κατάργηση του ρευστού.
Στις άλλες χώρες δεν το έχουν πετύχει υποχρεωτικά αλλά γιατί απλά βολεύει και δεν έχει κάποιος να κρύψει κάτι.
Δεν τους ενδιαφέρει έξω τι πληρώνει κάποιος στο κράτος , τους ενδιαφέρει να φαίνονται όλα για να μπορούν να εχουν καλή πιστοληπτική ικανότητα με τις τράπεζες , τους προμηθευτεύς τους , και να έχουν καλή εικόνα απέναντι στους Franchisors τους.Εδώ κατά την άποψη μου τα μαύρα και η αδιαφάνεια που επιτυγχάνεται μεσω της πολυπλοκότητας των νόμων είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να κάνουν περιουσίες οι πολιτικοι σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μέσω της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος σε συνεργασία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετουν.
-
Ναι ρε συ, είναι υπέρμετρη η φορολόγηση, αλλά επίσης υπέρμετρη είναι και η φοροδιαφυγή.
Μιλάμε για δεκάδες δις, σε βάθος μιας δεκαετίας είναι σχεδόν το μισό χρέος της χώρας.Έχετε κάνει οικονομική ανάλυση τι σημαίνει να φεύγουν στο εξωτερικό 600.000 νέοι. Το κόστος ευκαιρίας είναι σχεδόν τρισεκατομμύριο σε βάθος 35 ετιας.
Πέρα δηλαδή από το ονομαστικό χρέος υπάρχει και αυτό ως κόστος ευκαιρίας. Η χώρα θα χάσει πάνω από τρισεκατομμύριο τα επόμενα 35, έτη από χαμένο εργατικό δυναμικό υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Η χωρα είναι σαν να δέχτηκε επιθεση από πόσες χώρες και σαν να κατέστρεψαν τις υποδομές της και τη νεολαία της. Αυτό συμβαίνει σε βάθος 35 ετιας. Αυτό είναι το κόστος.
Και θα αναλύσουμε το αν θα πρέπει κάποτε να πληρώσουν όσοι φοροδιαφευγουν;
Ξαναλέω είναι υπέρμετρη η φορολόγηση αλλά κάτι πρέπει να γίνει.
Θέλω και πόθεν έσχες....και ότι λέω από ότι φαίνεται, γίνεται πολιτική πρόταση!
Και όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει πλούτο ετων, πρόστιμο ή δήμευση και χαμηλό ενοίκιο σε νέες οικογένειες που τα βγάζουν πέρα δύσκολα.
Όπως λες και έχω πει και εγώ, θα παρακαλάνε για κατάργηση ρευστού και απλοποίηση φορολογικού συστήματος σε κάθε εργασιακό κλάδο της οικονομίας.
Από όσο έχουμε δει, τον τελευταίο αιώνα οι Έλληνες δεν τα πήγαμε καλά με την φοροδιαφυγή. Οπότε, στον επόμενο και με τη βοήθεια της τεχνολογίας κάτι πρέπει να γίνει, μπας και καταφέρει η χώρα να λειτουργήσει στις προδιαγραφές που μπορεί.
-
Η αιτία της πρόσφατης χρεοκοπίας είναι οτι οι Πασοκονουδούλες έβλεπαν το κράτος ως τσιφλίκι τους και διόριζαν τριτοξάδερφα, γκόμενες, κολλητάρια και μπατζανάκηδες. Οι μίζες πήγαιναν σύννεφο, πετάξαμε άπειρα στους Ολυμπιακούς αγώνες και κάθε τέτοιο βλαχοκίτς πανηγυράκι, στα εξοπλιστικά κτλ. Δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε για να βγεί το αφήγημα με το ζόρι.
Από εκεί και πέρα λέω ναι προσωπικά σε μεγάλους φόρους αρκεί να πιάνουν τόπο και να μην υπάρχουν για να ταίζουμε τους ανεπρόκοπους κοπρίτες ως συνήθως απλά και μόνο επειδή έχουν το σωστό επίθετο.
Η προκαταβολή φόρου είναι μια χυδαιότητα που δε νομίζω οτι υπάρχει αλλού επειδή αναφέρθηκε. Τα μετρητά είναι ελευθερία, το να πάμε σε ακόμα περισσότερο digital surveillance είναι για μένα λάθος δρόμος.
-
Είναι άλλο να πληρώσουν όσοι φοροδιαφευγουν κι άλλο να τα πάρουν από αυτούς που δεν μπορούν να κρυφτούν.
Με αυτές τις εξελίξεις κι αν υπήρχε κάποιος που να ήταν ευσυνείδητος, δεν θα μείνει κανένας.
Αν βέβαια στόχος είναι να μην υπάρχουν μικροεπαγγελματίες, κινούνται στον σωστό δρόμο.Ξέρω ότι δεν θα συνεννοηθούμε, αφού τα κορίτσια που φτιάχνουν νύχια, κονομανε 5000€ το μήνα.
-
Ναι υπάρχουν νυχουδες που βγάζουν πολλά μαύρα. Και εσύ και άλλοι στερούνται πράγματα για να πληρώνουν το δικό τους μερίδιο στα φορολογικά βάρη. Αν είναι 3Κ ή 5Κ εξαρτάται την πελατεία και την περιοχή.
Παρόλα αυτά, έχω την αίσθηση πως οι ακροαριστεροί κλέφτες θέλουν δημόσιο γιατί δεν θα το πληρώνουν οι ίδιοι αλλά κάποιοι άλλοι, ενώ οι ακροδεξιοί νεοφιλελευθεροι κλέβουν διότι θα ήθελαν να μην υπάρχει το δημόσιο.
Τα άκρα συναντιούνται στην κλεψιά
-
Ψιλο άσχετο , αλλά όποιο μαγαζί νυχάδικο βλέπω στην πόλη μου πάνω από εξάμηνο δε ζει ανοιχτό, πως να ανταγωνιστεί το κατ'οίκον "μαύρο" .
Επίσης άσχετο , θυμάμαι φοιτητής είχα μία σχέση, η οποία είχε όλο τον εξοπλισμό νυχιών ( μέχρι και φουρνάκι είχε, λες και είχε βγεί το νύχι από καλίμπρα) και μέρα παρά μέρα έβαφε και ξέβαφε νύχια μόνη της ( τα δικά της ) . Τι μανία έχει πιάσει τα τελευταία χρόνια τις γυναίκες και πάνε σε νυχούδες ανά δέκα μέρες; Ήμαρτον ! τόσα χρόνια μόνες τους τα έφτιαχναν!!! Σπατάλες!!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2