-
Oύτε καν αλλά δε μπορώ να τα εξηγώ 100 φορές. Χειρότερα από αυτά που ζούμε και από αυτά που θα έρθουν δε μπορώ να τα φανταστώ. Σχέδιο δεν είναι δική μου δουλειά να φτιάξω αλλά των πολιτικών που θα το αναλάβουν.
Τουλάχιστον (με φυσικά το πακέτο βοήθειας και κάποιες διακρατικές συμφωνίες) θα είχαμε την ευκαιρία να χτίσουμε τη χώρα από την αρχή αντί να επιβιώνουμε ως λεκαντζούδες της Ευρώπης. Τα περι "παλικαριάς" και "επανάστασης" και τη μη πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον είναι απλά δεξιές προβολές επειδή φοβάστε και τη σκιά σας και προτιμάτε να σκύβετε το κεφάλι παρά να διεκδικήσετε κάτι καλύτερο. -
Έτσι είναι, με διακρατικές συμφωνίες και εμπόριο με χώρες χιλιάδες χλμ μακριά μας σήμερα θα ειχαμε κατακτήσει την οικουμένη. Στα πόδια μας θα είχαμε τον ηλον να μας παρακαλάει...
Στον κάθε δεξιό που ζει σε τριάρι και τρώει ζαμπονακι από τα λιντλ με αμάξι 20ετιας θα αντιστοιχούσε ικανή μερίδα προσουτο καθημερινά, 150τμ στην βουλιαγμένη και ένα νέο suv ανά τριετία. Τι, οχι; -
Είπε κανένας κάτι τέτοιο; Εμείς μιλάμε για υγεία, παιδεία και στέγη δωρεάν, ένα κράτος πρόνοιας που πρέπει να χτιστεί μέσω της σωστής κατανομής των πόρων και όχι της υπερσυσσώρευσης του πλούτου σε λίγους. Όχι για ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας "για το καλό των ισολογισμών", κλείσιμο νοσοκομείων κτλ. Δε μιλήσαμε ποτέ για χαϊλίκια για τσομπανοτραβόλτα της κακιάς ώρας.
-
Είδαμε και αυτούς τους ψευτόμαγκες που σήκωσαν το κεφάλι πόσο πόνεσε ο σβέρκος τους από τη σφαλιάρα. Αλλά τότε ήταν αριστερή επανάστα -γιατί βόλευε το αφήγημα. Και τώρα δεν θεωρούνται αριστεροί αλλά προδότες. Και καθόμαστε και ασχολούμαστε με ιδεοληψίες του 19ου αιώνα που είδαμε ποσό πέτυχαν όπου εφαρμόστηκαν.
-
Δεν έχω δει κανέναν αριστερό να κυβερνάει προς το παρόν, όταν δω θα ενημερώσω σχετικά με τις πράξεις του και ως συνήθως θα είμαι αμείλικτος στην κριτική μου. Δε χαρίζομαι σε κανέναν.
-
Ελπίζω να μην χρειαστεί να δούμε…και όλα τα αλλά είναι απλά ανεφάρμοστα ευχολόγια.
-
Ε αν ειναι καλύτερα να καταστρέφεται η χώρα με τη δεξιά και το τσίρκο απατεώνων τότε οκ.
-
Έχεις απόλυτο δίκιο, μιλάμε η χώρα έχει γίνει σαν πεδίο δοκιμής πυρηνικών όπλων, για τέτοια καταστροφή μιλάμε. Ενώ με τους «δικούς» σου θα ήταν παράδεισος…
-
Το καλό είναι να μην καταστρέφεται η χώρα καθόλου. Αυτές οι θεωρητικές παπατζες "θα τα κάνουμε τώρα όλα ίσωμα αλλά σε n (απροσδιοριστο) χρόνια θα είστε σουπερ" να με συγχωρείς αλλά είναι για τα μικρά παιδιά. Και κατά την άποψή μου καμιά καταστροφή δεν συντελείται. Οι πολλοί συμπολίτες μου ζουν καλύτερα απ ότι επί μνημονιων. Εσύ βέβαια μπορεί να πιστεύεις κάτι άλλο, οκ.
-
Τουλάχιστον (με φυσικά το πακέτο βοήθειας και κάποιες διακρατικές συμφωνίες) θα είχαμε την ευκαιρία να χτίσουμε τη χώρα από την αρχή
Εμείς με χαμηλής προστιθέμενης αξίας πρωτογενή εξαγωγικό κλάδο να κάνουμε συμφωνίες με ποιες οικονομίες αν όχι με τις διπλανές οι οποίες μπορούν να αντισταθμίσουν την χαμηλή παραγωγικότητα μας (δεν σημαίνει τεμπελιά) με την εγγύτητα και τις διακρατικές συμφωνίες της Ευρώπης;
Έχεις ιδέα του τι λες; Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι με διπλή μη πω τριπλή υποτίμηση του νομίσματος μας με σκοπό να έχει μια κάποια ανταλλακτική ισοδύναμη αξία αυτό που θα πουλάμε με αυτό που θα μας δίνουν. Δεν θα μας δίνουν ένα αυτοκίνητο με κάποιους τόνους πορτοκάλια. Δεν είναι τόσο χαζοι. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι τριπλασιαζουμε το χρέος μας. Ξέρεις τι κάνει μια μεγάλη χώρα που έχει κάποιον με ένα χρέος περί του 1000% του ΑΕΠ και της ζητά βοήθεια;
Ξέρεις πως θα βλέπει τη χώρα μας αυτος που θα του ζητάμε να μας βοηθήσει σε μια τέτοια οικτρή οικονομική κατάσταση;.... Τόπος διακοπών θα γίνει η χώρα και όχι όπως σήμερα. Μη πω τι.
Οι τράπεζες από πού θα δανείζονται για να χρηματοδοτήσουν την οικονομία;
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τουλάχιστον (με φυσικά το πακέτο βοήθειας και κάποιες διακρατικές συμφωνίες) θα είχαμε την ευκαιρία να χτίσουμε τη χώρα από την αρχή
Εμείς με χαμηλής προστιθέμενης αξίας πρωτογενή εξαγωγικό κλάδο να κάνουμε συμφωνίες με ποιες οικονομίες αν όχι με τις διπλανές οι οποίες μπορούν να αντισταθμίσουν την χαμηλή παραγωγικότητα μας (δεν σημαίνει τεμπελιά) με την εγγύτητα και τις διακρατικές συμφωνίες της Ευρώπης;
Έχεις ιδέα του τι λες; Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι με διπλή μη πω τριπλή υποτίμηση του νομίσματος μας με σκοπό να έχει μια κάποια ανταλλακτική ισοδύναμη αξία αυτό που θα πουλάμε με αυτό που θα μας δίνουν. Δεν θα μας δίνουν ένα αυτοκίνητο με κάποιους τόνους πορτοκάλια. Δεν είναι τόσο χαζοι. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι τριπλασιαζουμε το χρέος μας. Ξέρεις τι κάνει μια μεγάλη χώρα που έχει κάποιον με ένα χρέος περί του 1000% του ΑΕΠ και που της ζητά βοήθεια;
Ξέρεις πως θα βλέπει τη χώρα μας αυτος που θα του ζητάμε να μας βοηθήσει σε μια τέτοια οικτρή οικονομική κατάσταση;.... Τόπος διακοπών θα γίνει η χώρα και όχι όπως σήμερα. Μη πω τι.
Οι τράπεζες από πού θα δανείζονται για να χρηματοδοτήσουν την οικονομία;
Αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ρίχνουμε μια απροσδιοριστη πορδή περι brics και καθαρίσαμε.
Πριν από κάποιο καιρό που τα ξανασυζητουσαμε λέγαμε ότι μέχρι και το ίντερνετ θα έπρεπε να περιοριστεί για να μπορούμε να ελέγχουμε την κίνηση των κεφαλαίων...
Κάποιοι επιμένουν ντε και καλά να μας πείσουν ότι είμαστε ένα με την Ερυθραία σε επίπεδο ζωής. "Λυπαμαι" αλλά δεν είμαστε... -
@pp said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@diego1960 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν έχω δει κανέναν αριστερό να κυβερνάει προς το παρόν, όταν δω θα ενημερώσω σχετικά με τις πράξεις του και ως συνήθως θα είμαι αμείλικτος στην κριτική μου. Δε χαρίζομαι σε κανέναν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνησε αριστερό πανηγύρι για λιγες παραστάσεις.
Το έχουμε ξαναπεί, και θα το ξαναπούμε για να το καταλάβουν και οι αριστεροί αρνητές!Δεν είναι αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δικό σας συνεταιράκι ήταν. Ένα ευρωμνημονιακό μόρωμα, ΝΑΤΟικό και υπέρ Ουκρανίας. Μαζί ψηφίζατε τα Μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση Υγείας και εργασιακών, τη φτωχοποίηση του κόσμου και τις εργαλειοθήκες ΟΟΣΑ. Σάρκα από τη σάρκα σας είναι, "Ευρώπη και ας τρώγωμεν πέτρες".
Μέχρι και ένας δεξιός μπορεί να τα καταλάβει αυτά, για προσπάθησε λίγο παραπάνω. Ειλικρινά τα ίδια πράγματα 100 φορές και δε λέει να καρφωθεί στο μυαλό. -
@pp said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνησε αριστερό πανηγύρι για λιγες παραστάσεις.
Το έχουμε ξαναπεί, και θα το ξαναπούμε για να το καταλάβουν και οι αριστεροί αρνητές!Δεν είναι αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δικό σας συνεταιράκι ήταν. Ένα ευρωμνημονιακό μόρωμα, ΝΑΤΟικό και υπέρ Ουκρανίας. Μαζί ψηφίζατε τα Μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση Υγείας και εργασιακών, τη φτωχοποίηση του κόσμου και τις εργαλειοθήκες ΟΟΣΑ. Σάρκα από τη σάρκα σας είναι, "Ευρώπη και ας τρώγωμεν πέτρες".
Μέχρι και ένας δεξιός μπορεί να τα καταλάβει αυτά, για προσπάθησε λίγο παραπάνω. Ειλικρινά τα ίδια πράγματα 100 φορές και δε λέει να καρφωθεί στο μυαλό.Μήπως προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου τελικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αριστερά? Εκτός και αν θεωρείς αριστερά στην Ελλάδα κάτι εκτρώματα/απολιθώματα τύπου ΟΑΚΚΕ,ΚΚΕ-ΜΛ, ΟΚΔΕ κλπ
-
Ε ναι, αυτά είναι εκτρώματα αλλά η ΝΔ η μεγάλη φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή παράταξη του τόπου
-
Ντιέγκο συγχωρα με άλλα όλα αυτά που λες το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τις πεποιθήσεις όσων δεν ασπάζονται τις φιλολαϊκές σου απόψεις που εκφράζεις σε άλλα θέματα.
Αυτός που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην αριστερά, μιας και λες πως είσαι αριστερός και την υπερασπίζεσαι, είναι ένας ανίδεος, πολιτικός λόγος που απλουστευει συνθήκες και γεγονότα. Ενισχύεις τα επιχειρήματα των μη αριστερών με αυτά που λες με τόση σιγουριά ενώ δεν έχεις ιδέα του τι λες και πόσο παιδικά μοιάζουν.
Η σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά ή ακόμα και κεντροαριστερά έχει πρόγραμμα, πλαίσια στα οποία ασκεί πολιτική και συγκεκριμένες μετρήσιμες πολιτικές τις οποίες προωθεί προκειμένου να πείσει για να κυβερνήσει για το συμφέρον , όπως τουλάχιστον ευαγγελίζεται, των εργαζομένων. Έχει σκοπό την διακυβέρνηση του τόπου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του με όλες τις παραμέτρους και τις δεσμεύσεις του στο γενικότερο πλαίσιο στο οποίο υπάρχει και συνδιαλέγεται.
Είναι με λίγα λόγια ευρωπαϊκή αριστερά και το πλαίσιο και τα όρια της είναι οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί της.
Το να προβάλει ιστορίες για άγριους είναι το καλύτερο δώρο για τις μη αριστερές πολιτικές δυνάμεις, διότι ενισχύουν τον φόβο του πολιτών πως οι προτάσεις της είναι ανεύθυνες προτάσεις.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Η σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά ή ακόμα και κεντροαριστερά έχει πρόγραμμα, πλαίσια στα οποία ασκεί πολιτική και συγκεκριμένες μετρήσιμες πολιτικές τις οποίες προωθεί προκειμένου να πείσει για να κυβερνήσει για το συμφέρον , όπως τουλάχιστον ευαγγελίζεται, των εργαζομένων. Έχει σκοπό την διακυβέρνηση του τόπου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του
Ώρε Λαπ, μπερδεύεις τις επιθυμίες σου και τις ευχές με την πραγματικότητα.
Που την είδες εσύ αυτή την "σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά";
Δώσε κάνα δυο παραδείγματα να ξέρουμε κι εμείς, που βλέπουμε μόνο καριερίστες, οι οποίοι επειδή δεν είναι νεοναζί ή επειδή στα οικονομικά είναι λίγο πιο ήπιοι απ τη Σχολή του Σικάγο κι ανησυχούν και για τα NOx των επιβατικών καθήμενοι μπροστά στο τζάκι πίνοντας το κοκτέιλ τους με χάρτινο καλαμάκι, ίσως όντως νομίζουν πως είναι μοντέρνοι Τσε Γκεβάρα... -
Το σημερινό ανέκδοτο της ημέρας είναι αυτό το "σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά" μαζί με τα λιμά της σοσιαλδημοκρατίας δλδ τους ΠΑΣΟΚους aka τις πλύστρες του συστήματος. Τι αμαρτίες πληρώνω γμτ; Πιστεύουν ακόμα εν έτει 2023 ότι μπορεί να υπάρξει αριστερά στην Ευρώπη και να δημιουργήσουν συνθήκες ανθρώπινες στον καπιταλισμό. Για αυτό και πάει πανευρωπαϊκά τόσο καλά η σοσιαλδημοκρατία μάλλον! Γιατί κατάλαβαν όλοι ότι αν είναι να εφαρμοστούν δεξιές πολιτικές (που μόνο τέτοιες εφαρμόζονται στην ΕΕ), καλύτερα να το κάνουν οι original και όχι οι μαθητευόμενοι μάγοι χωρίς γραβάτες.
Ευτυχώς που έχω μπλοκάρει το lap και δεν τα διαβάζω αυτά εκτός σπάνιων περιπτώσεων γιατί δε μπορώ να απαντήσω πιο σοβαρά.
-
Είπε κανένας κάτι τέτοιο; Εμείς μιλάμε για υγεία, παιδεία και στέγη δωρεάν, ένα κράτος πρόνοιας που πρέπει να χτιστεί μέσω της σωστής κατανομής των πόρων και όχι της υπερσυσσώρευσης του πλούτου σε λίγους. Όχι για ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας "για το καλό των ισολογισμών", κλείσιμο νοσοκομείων κτλ. Δε μιλήσαμε ποτέ για χαϊλίκια για τσομπανοτραβόλτα της κακιάς ώρας.
Δλδ παρολη την κρυάδα που πετάς ανά πέντε ποστ την ίδια, στο τέλος της ημέρας ο πολίτης πάλι θα έτρωγε(;) ζαμπονακι από τα λιντλ, πάλι θα έμενε σε δυαροτριαρι στα Πατήσια, πάλι θα οδηγούσε αμάξι 20ετιας. Και ο "πλούτος που θα μοιραστει" που είναι στο σενάριο αυτο;
Και θα τράβαγε και ένα προσθετο ασυλληπτο καθημερινό ζόρι επιβίωσης και φτωχιας μέχρι να δουλέψουν οι νέες διακρατικές οικονομικές συμφωνίες με τους εξωγήινους στην άλλη άκρη της γης που θα αγοράζουν τα κεράσια μας χρυσά και όχι μπιρ πάρα όπως η κακή εε.
Θα ζούσε όμως παρακαλωντας να αρρωστήσει, μόλις έμπαινε σε νοσοκομείο θα είχε να λέει ότι έζησε μια ζωή σκ@τ@ αλλα η περίθαλψη θα ήταν (μαγικά) υπερλουξ. Άσε που τα σχολεία μας θα γινονταν επιπεδου Ητον. Η γειτονική Αλβανία άλλωστε επί Χότζα κάπως έτσι ήταν. -
@fiverg said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
ο πολίτης πάλι θα έτρωγε(;) ζαμπονακι από τα λιντλ
Κι εγώ τέτοιο τρώω πάντως. Δεν ξέρω τι νομίζεις ότι τρώει ο μέσος; Έλληνας...
-
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@fiverg said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
ο πολίτης πάλι θα έτρωγε(;) ζαμπονακι από τα λιντλ
Κι εγώ τέτοιο τρώω πάντως. Δεν ξέρω τι νομίζεις ότι τρώει ο μέσος; Έλληνας...
Βρε ασε τι τρώει τώρα. Όταν θα γίνει η πιρουέτα της ρήξης θα περνάει καλύτερα ναι η ου; Θα τρώει ας πούμε φουαντρε όταν μοιραστει ο πλουτος;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]