-
Κάθε περιοχή της χώρας έχει διαφορετική νομοθεσία για τα δάση.
Συνήθως με αναφορές στον τρόπο που απελευθερώθηκε και έγινε μέρος του Ελληνικού κράτους.Δεν ήταν πάντα συνεταιρισμοί. Δηλαδή δεν ήταν μέτοχοι, αλλά ιδιοκτήτες.
Κάποια στιγμή θα αναφέρω παραδείγματα.
Μια και ανέφερες την Ηπειρο, ο πατέρας φίλου μου την δεκαετία του 30 φύτευσε πεύκα σε χωράφι, έξω από τα Γιάννενα για να μαζεύει το ρετσίνι.
Προφανώς σήμερα το χωράφι θεωρείται δασικό και πρακτικά χάθηκε ιδιοκτησιακά, έστω και αν γύρω του είναι χωράφια.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το θέμα των δασών έχει πολλά θέματα που έχουν να κάνουν και με την νοοτροπία που επικράτησε μετά την μεταπολίτευση με τους "οικΩλόγους"...
Τα παλαιότερα χρόνια, τα δάση θεωρούνταν καλλιέργειες, ο κόσμος στα χωριά έβαζε δασικά δέντρα, κυρίως πεύκα γιατί το ρετσίνι έφερνε χρήμα.
Μετά με τις φωτιές στην Αττική στο τέλος του 70, ο Μπούτος φοβούμενους τους οικΩλόγους και την αντιπολίτευση, πέρασε ένα νόμο, που τα δάση χάθηκαν από τους πολίτες και πέρασαν στους ξύστες των δασαρχείων, που προφανώς δεν κάνουν αυτά που πρέπει, πάντα γιατί δεν έχουν λεφτά και κόσμο, στην πράξη όλοι ξέρουμε γιατί.
Οσο λοιπόν έχουμε δάση μπιμπελό, αυτά θα καίγονται.
Τα δάση πρέπει να γυρίσουν στις τοπικές κοινωνίες, να ξαναγίνουν καλλιέργειες δασικού χαρακτήρα, να γίνουν αντιπυρικές σοβαρών διαστάσεων και πολλά ακόμα.
Εντιτ
Οπως έχω γράψει, πλέον για κάποιους που βρίζουν και χαρακτηρίζουν εύκολα τους συνομιλητές τους , δεν θα υπάρχουν πλέον απαντήσεις ή σχόλια..@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάθε περιοχή της χώρας έχει διαφορετική νομοθεσία για τα δάση.
Συνήθως με αναφορές στον τρόπο που απελευθερώθηκε και έγινε μέρος του Ελληνικού κράτους.Δεν ήταν πάντα συνεταιρισμοί. Δηλαδή δεν ήταν μέτοχοι, αλλά ιδιοκτήτες.
Κάποια στιγμή θα αναφέρω παραδείγματα.
Μια και ανέφερες την Ηπειρο, ο πατέρας φίλου μου την δεκαετία του 30 φύτευσε πεύκα σε χωράφι, έξω από τα Γιάννενα για να μαζεύει το ρετσίνι.
Προφανώς σήμερα το χωράφι θεωρείται δασικό και πρακτικά χάθηκε ιδιοκτησιακά, έστω και αν γύρω του είναι χωράφια.
βλεπω 'εργολαβικη' ματια στο θεμα ή μου φαινεται?
-
Ποσοστά Καρατζαφερικής ΝΔ ο καιρός πλέον...
-
Μια καλά δομημένη πολιτική μαφία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών καίει τον τόπο.
Η σύζυγος του βουλευτή επικρατείας της ΝΔ Γιώργου Γεραπετρίτη, Αλεξάνδρα Γουρζή είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ΑΠΕ και προϊσταμένη στο τμήμα δικαστικής εκπροσώπησης και νομικής υποστήριξης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), δηλαδή της Αρχής που γνωμοδοτεί για τις άδειες. Παράλληλα ο πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη – Μιχάλης Γουρζής πατέρας της Αλεξάνδρα Γουρζή – είναι αντιπρόεδρος της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που εκτός των άλλων έργων, όπως η κατασκευή πολυτελών κατοικιών στο Μεταξουργείο όπου κατά σύμπτωση, απέκτησε διαμέρισμα και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, τοποθετεί και θα τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στην Βόρεια Εύβοια.
ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε.
Αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και το βουλευτικό αξίωμα που πήρε χωρίς καν να μπει στην διαδικασία να ψηφιστεί, βουλευτής επικρατείας ο Γιώργος Γεραπετρίτης και στις 8 Αυγούστου, εν μέσω διακοπών του λαού… αδειοδοτείται η θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του πεθερού του ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε. μετά από εισήγηση της κόρης του Αντιπροέδρου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Αλεξάνδρας Γουρζή για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην καταπράσινη τότε Εύβοια.Δηλαδή η κόρη του αντιπροέδρου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ, δίνει άδεια στον μπαμπά της.
Η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν η εισηγήτρια στις αποφάσεις του ΣτΕ (2499/2012) και (1421/2013), σύμφωνα με τις οποίες, κατ’ εξαίρεση του Συντάγματος οι ανεμογεννήτριες μπορούν να τοποθετηθούν σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, ακόμα κι αν είναι προστατευόμενες περιοχές Natura !!!
Η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη
Εκστρατεία για την κάμψη των κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε όλη τη χώρα, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αναλαμβάνει από το «Πράσινο Ταμείο» η κοινή πρωτοβουλία EPLO/ISD και ΣΥΚΓΛΙΣΕΙΣ, πρόεδρος στην οποία είναι η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα, το «Πράσινο Ταμείο» αναθέτει στους δύο φορείς ένα έργο ύψους 130.000 ευρώ με σκοπό να εξασφαλιστεί η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, που εναντιώνονται στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων στην επικράτεια. Μέσα στη σχεδιασμένη προπαγάνδα για την εξυπηρέτηση των σκοπών και των συμφερόντων των αρπακτικών των ΑΠΕ, είναι αυτή που τάχα δεν προκαλούν θανάτωση της ορνιθοπανίδας. -
Εντιτ
Οπως έχω γράψει, πλέον για κάποιους που βρίζουν και χαρακτηρίζουν εύκολα τους συνομιλητές τους , δεν θα υπάρχουν πλέον απαντήσεις ή σχόλια..Δεν βριζει κάνεις κανέναν.
Λέμε τις αλήθειες.
Συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες. Η Ελλάδα είναι αν όχι η πρώτη αλλά από τις πρώτες σε κλέφτες επαγγέλματιες.
Ποιος ο λόγος λοιπόν να μιλάμε και να συζητούμε για το τι θα έπρεπε να γίνει το οποίο απαιτεί κονδύλια αφού η λογική είναι να γίνεται συνεχόμενη επίκληση στον απροσδιόριστο ξυστη ως εχθρό της χώρας για να έχουν ηθικό πλεονέκτημα όσοι κλέβουν συστηματικά και δη μεγάλα ποσά. Δεν μιλάμε για μικρά ποσά της καθημερινότητας. Μιλαμε για χιλιάρικα.
Με λίγα λόγια στον δημόσιο διάλογο κατηγορούν συστηματικά τους δημ υπαλλήλους για κάθε τι στραβό, οι οποίοι τέλος πάντων πληρώνουν και έναν τυπικό φόρο ....ποιοι;;; οι πλούσιοι που εμφανίζονται ως φτωχοί!!!
Συμφωνείς πως αυτη η υποκρισία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας;
-
Κρίμα που δεν στείλαμε τον Αυγενάκη στη Ρόδο να χορέψει τον χορό της βροχής να "τα σβήσει όλα εγώ..."
Προλαβαίνουν όμως να τον στείλουν στο Βόλο, μπας και μας γλιτώσει.
-
Με βάση το γεγονός ότι π.χ. στην Εύβοια δεν έχει τοποθετηθεί ούτε 1 (μία) στα καμμένα, αν έψαχνα θεωρίες συνομωσίας θα έλεγα ότι είναι πιο πιθανό τις φωτιές να τις βάζουν "πετρελαιάδες" και "αεριάδες".
Αν το συνδυάσουμε π.χ. και με το ότι οι βρεττανοί ανακάλυψαν (μετά από χρόνια) ότι την "περιβαντολογική" εκστρατεία περί μη εξόρυξης (δικού τους) ΦΑ από παράκτια κοιτάσματά (τους) την χρηματοδοτούσαν ρωσικά συμφέροντα, έχω και έτοιμο ένα πιο ωραίο σενάριο από έναν ψωρο-γεραπετρίτη. -
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εντιτ
Οπως έχω γράψει, πλέον για κάποιους που βρίζουν και χαρακτηρίζουν εύκολα τους συνομιλητές τους , δεν θα υπάρχουν πλέον απαντήσεις ή σχόλια..Δεν βριζει κάνεις κανέναν.
Λέμε τις αλήθειες.
Συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες. Η Ελλάδα είναι αν όχι η πρώτη αλλά από τις πρώτες σε κλέφτες επαγγέλματιες.
…..Με τι ασχολείσαι? Για να δούμε αν και ο δικός σου κλάδος συμπεριλαμβάνεται!
Δεν συμπεριλαμβάνεται. Πληρώνω άπειρους φόρους.
-
Φασεβοοκ!!! Η σοβαρότερη ενημέρωση!
Για αριστερούς ίσως και η μοναδική ενημέρωση γιατί μέχρι εκεί ξέρουν και πάνε!
H αλήθεια είναι οτι δε μας κόβει και πολύ να βλέπουμε μονοκούκι ΣΚΑΙ, Μέγκα και λοιπές δυνάμεις που κάνουν πάνω από όλα αδέσμευτη, σοβαρή και ερευνητική δημοσιογραφία. Aλήθεια πως τα προτιμάει τα ντολμαδάκια ο Κούλης; Θα του κάνουν και άλλες τέτοιες σοβαρές ερωτήσεις; Έχει ρεψιματάκια ο γλυκούλης αν φάει πολλά;
-
Το είδα το πρωί και μου έκανε εντύπωση που αν και είναι αριστερός ο Λυγερός, θεωρεί ότι πρέπει να ψηφίζουν οι απόδημοι.
Αποφεύγει όμως να πει ποιοι τελικά θα μπορούν να ψηφίσουν. Μάλλον και αυτός δεν έχει μπει στο κόπο να διαβάσει τα νομοσχέδια και το ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου.
Παρόλο αυτά θεωρεί ότι πρέπει να ψηφίζουν και αναφέρει άλλους λόγους.
-
Εντιτ
Λέμε τις αλήθειες.
…..Με τι ασχολείσαι? Για να δούμε αν και ο δικός σου κλάδος συμπεριλαμβάνεται!
Δεν συμπεριλαμβάνεται. Πληρώνω άπειρους φόρους.
Για αυτό και θυμώνω που κάποιοι κλέβουν χιλιάρικα και για να λειτουργήσει το κράτος φορολογεί εμένα που δεν γίνεται να μην εμφανίσω έσοδα. Και έχεις αυτούς τους κλάδους να κουνούν το δάχτυλο και να λενε λένε λένε.
Ανα 100 ευρώ τα 60 είναι κρατήσεις και φόροι κάθε είδους. Η αλήθεια είναι πως τελευταία έπεσαν κατά 5 ευρώ. Καλό αυτό.
Α ξέχασα εχω και κάποια πάγια που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα 60.Οπότε φανταζεσαι για να βγάλω ένα σεβαστό ποσό τι τζίρο και εργασία πρέπει να ρίξω.
Οκ πες μας με τι ασχολείσαι.
Για να το κρίνουμε εμείς.Το τι θα κρίνεις εσύ δεν με αφορά. Κράτα αυτό που σου λέω. Δεν υπάρχει τίποτα σε ρευστό. Ούτε 1 ευρώ. Δεν έχω ρευστό ούτε στην τσέπη μυ. Όλα ηλεκτρονικά και επίσημα.
-
Εσυ pp ακόμα πετάς με αυτά τα μυαλά;
-
Χαχα τι είσαι εσύ βρε ταλαιπωρε pp που θα κρίνεις. Αφού δεν ξέρεις από φορολογικά.
Έτσι είναι άκου που σου λέω. Δυστυχώς, έτσι είναι.
Για αυτό λέω, επειδή ξέρω πως είναι. Όλα ηλεκτρονικά για ολους και φόρος στα τάρταρα για όλους.
ΦΠΑ στο 8% και να δω μετά τους κλέφτες να λένε λένε λενε
-
H κωλοφυλλάδα η Αυγή ας τα πιάσουμε από την αρχή, δεν είναι αριστερή εφημερίδα εδώ και χρόνια, είναι πλέον ξεσκονόπανο του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά την έχω αφοδευμένη. Εφημερίδα των συντακτών νομίζω το ίδιο, δε μπαίνω ποτέ να διαβάσω. Καλύτερη ενημέρωση βρίσκεις πλέον στο twitter σε διάφορα πολιτικά accounts.
Ούτε Ριζοσπάστη διαβάζω αν και σίγουρα θα είναι πιο σοβαρός από τις 2 παραπάνω, ο πήχης είναι πολύ χαμηλά όμως.
Το πρόβλημα είναι οτι πλέον με τόσο κωλοπέτσωμα που έχουν φάει τα έυκολα προσβάσιμα ΜΜΕ πχ στην τηλεόραση, δε μπορείς να δεις σοβαρό ρεπορτάζ ΠΟΥΘΕΝΑ, έχει φτάσει να φαίνεται το παληκαράκι από το Όπεν (νομίζω), ένας νεαρός πέρσι/πρόπερσι ως όαση δημοσιογραφίας επειδή απλά κάνει τη δουλειά του και δε γλείφει πατόκορφα την κυβέρνηση. Εμένα με προβληματίζει οτι έχουμε φτάσει να έχουμε ελευθερία του Τύπου επιπέδου μπανανίας στη Λατινική Αμερική. Θα έπρεπε και εσένα και όλους. -
Εσυ pp ακόμα πετάς με αυτά τα μυαλά;
Δεν πετάω καρδιά μου… μακάρι να πετούσα, αλλά είμαι γραφιάς.
Εσυ με τι ασχολείσαι?Ναι καλά, πλεον γραφιας Ε;;; Όχι που θα πετούσες με την τρέλα σου.
Και εγώ σε γραφείο εργάζομαι. Αλλά εχψ και ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς σε εξωτερικό περιβάλλιν
-
Που ξέρεις ότι ξημεροβραδιαζομαι... Αφού δεν είσαι ούτε μήνα εδώ μάλιστα το μήνα που έχω πολλές δουλειες και δεν έχω χρόνο και μπαίνω κλεφτα.
Ρε συ με το μυαλό που έχεις αποκαλύπτεσαι συνεχώς. Κάλυψε καλύτερα το νέο σου προφίλ.
B2B είμαι, με τελείως επίσημη ηλεκτρονική συναλλαγή.
-
Αφού μου κάνεις παράθεση βρε τζιμανι και βγάζει στον browser ειδοποίηση, έτσι όταν κοιτώ την οθόνη μου, μου ανάβει ειδοποίηση ή ανοίγω κάποιο tab βλέπω κόκκινη ειδοποίηση το σήμα των 4τ
Πόσο ανιδεος πια;
Δεν ισχύει τίποτα από όσα λες. Αλλά επειδή είσαι συγκεκριμένων ικανότητων και λογικής όπως μας την αναλύεις, θα σε αφήσω να φαντάζεσαι
-
-
Μάνατζερ ράγκμπι - θαμώνας fora
-
Πηλιουριτη ευχομαι να τελειώσει γρήγορα ο εφιάλτης και να βγεις αλώβητος εσυ και ο πανέμορφος νόμος σου,όσο είναι δυνατόν πλέον!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2