-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Κάνει δόσεις ο φίλος σου ;
Ρώτα τον και πες του θα κατέβει απο Θεσσαλονίκη ενα active που θέλει
ατμοσφαιρικό -πλαφονιέρα - ηχεία διαιρούμενα εμπρός και μόνωση ... -
Όλα με δικά μου υλικά από Aliexpress και τοποθέτηση από το Χρήστο στο incar studio στην Καλλιθέα.
Για βάλε λινκ από Ali.
Έβαλες και σε ταμπλό και πόρτες ambient light?
Πολύ ωραίο φαίνεται το αποτέλεσμα πάντως, αν και δεν το γουστάρεις καθόλου μια χαρά το "βελτιώνεις" -
@mar1982 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα,τι λάστιχα θα προτείνατε για yaris cross βενζίνη; Ευχαριστώ.
Αναλόγως τη χρήση.
Στο δικό μου έβαλα michelin primacy 4+ που προτείνεται για το υψηλό επίπεδο άνεσης και το έκανα λιμουζίνα.
Οκ δεν είναι το πιο γρήγορο στη πίστα έχασε από το kumho κάτι δευτερόλεπτα αλλά τι με νοιάζει αφού δε πάω σε πίστα.
Πιο πολύ με νοιάζει να περνάω λακκούβες, καπάκια, ράγες να μη καταλαβαίνω τίποτα και να μη χαλάσω το αμάξι.https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm
-
Και εκτός της λιμουζίνας καίει και ψίχουλα με αυτά τα λάστιχα.
Ποιο άλλο suvaki βγαίνει με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και καίει 3,76 λίτρα???
εντάξει το δικό μου είναι awd και καίει παραπάνω.
Πείτε ότι θέλετε αλλά δε το αλλάζω. -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Κάνει δόσεις ο φίλος σου ;
Ρώτα τον και πες του θα κατέβει απο Θεσσαλονίκη ενα active που θέλει
ατμοσφαιρικό -πλαφονιέρα - ηχεία διαιρούμενα εμπρός και μόνωση ...Τάσο πάρε άμεσα Δευτέρα πρωί πρωί τηλέφωνο και συνεννοησου. Πρώτο διαθέσιμο ραντεβού στις 17/7. Κλείνει για καλοκαίρι 26/7. Μετά απο Σεπτέμβριο.
-
@yem said in Toyota Yaris Cross:
Όλα με δικά μου υλικά από Aliexpress και τοποθέτηση από το Χρήστο στο incar studio στην Καλλιθέα.
Για βάλε λινκ από Ali.
Πολύ ωραίο φαίνεται το αποτέλεσμα πάντως, αν και δεν το γουστάρεις καθόλου μια χαρά το "βελτιώνεις"Link για ποιο από όλα ;
Δεν έκανα κάποια βελτίωση. Έφτιαξα όσα είναι εργοστασιακά και δεν τα δίνουν.
Με ανάγκασαν να ψωνίσω για πρώτη φορα στη ζωή μου από Ali.
Τόσες ελλείψεις και κομμένα features πρώτη φορα σε αμάξι.
Ευτυχως λόγω Κινέζου δεν έχω πληρώσει πολλά. Μαζί με τις εργασιες του ηλεκτρολόγου κάτω από 300 ευρώ για φώτα, καλώδια, λαμπες και φωτιζομενους διακόπτες έχω δώσει.Αλλά θέλει ακόμα καλύτερα ηχεία (βγάζει plug n play η focal), μόνωση πορτών, μεμβράνες στο πίσω piano black για να μην γρατσουνίζεται, πιθανώς ρεζέρβα.
Αν μείνει ίσως τα δώσω.
Για τώρα τελειώσαμε.
Θα πάω να παρω από το εξουσιοδοτημένο μου και τα κρικακια που μου έστειλαν δωρεάν από την Τογιότα για να μπαίνει το διχτυ δωρο που έκαναν και τέρμα. -
Για βάλε λινκ από Ali.
Πολύ ωραίο φαίνεται το αποτέλεσμα πάντως, αν και δεν το γουστάρεις καθόλου μια χαρά το "βελτιώνεις"Link για ποιο από όλα ;
Δεν έκανα κάποια βελτίωση. Έφτιαξα όσα είναι εργοστασιακά και δεν τα δίνουν.
Με ανάγκασαν να ψωνίσω για πρώτη φορα στη ζωή μου από Ali.
Τόσες ελλείψεις και κομμένα features πρώτη φορα σε αμάξι.
Ευτυχως λόγω Κινέζου δεν έχω πληρώσει πολλά. Μαζί με τις εργασιες του ηλεκτρολόγου κάτω από 300 ευρώ για φώτα, καλώδια, λαμπες και φωτιζομενους διακόπτες έχω δώσει.Αλλά θέλει ακόμα καλύτερα ηχεία (βγάζει plug n play η focal), μόνωση πορτών, μεμβράνες στο πίσω piano black για να μην γρατσουνίζεται, πιθανώς ρεζέρβα.
Αν μείνει ίσως τα δώσω.
Για τώρα τελειώσαμε.
Θα πάω να παρω από το εξουσιοδοτημένο μου και τα κρικακια που μου έστειλαν δωρεάν από την Τογιότα για να μπαίνει το διχτυ δωρο που έκαναν και τέρμα.Όντως πρέπει να βάλεις το χέρι στη τσέπη αλλά από την άλλη ο ανταγωνισμός δε βγάζει κάτι καλύτερο σε καταναλώσεις τουλάχιστον.
Στο δικό μου κοντεύω πάω 1μιση- 2 χιλ, 600 λάστιχα, 300 ανεμοθραύστες μην ακούω το σφύριγμα στη κολόνα, ppf στο piano black, 220 μεμβράνες τη μεσαία σειρά και κάτι άλλα ψιλολόγια.
Άμα είναι να το κρατήσεις δες για ζάντες σαν του @monman2 να είναι ελαφριές (μη φερόμενο βάρος ανάρτησης) και πιο μαλακό λάστιχο και γενικά ότι σε φωτίσει ο Θεός. -
-
Ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο ακριβός στην αγορά είναι και στην χρήση γιατί δεν βλέπω κανένα mild hybrid ή full hybrid να πιάνει τις καταναλώσεις οχι μόνο του YC ούτε και του CC των 200 ίππων!
Ακόμα και σοβαρές προσπάθειες όπως της honda ...
Για την ποιότητα τα έγραψα και να πω επίσης το δικό μου στα 8000 χλμ πιά δεν τρίζει δεν κοπανάει.
Το βασικότερο όμως είναι οτι κάθε προηγμένο σύστημα του αυτοκινήτου απο τα adas και το acc μέχρι το e-cvt και την μετάβαση απο ηλεκτρική κίνηση σε θερμική και τούμπαλιν έχει μια ποιότητα που θα την ζήλευαν στην BMW και Mercendes!
Υπερβολές ρε συ Τάσο.
Μπαίνει μπρος ο τρικύλινδρος και δονείται όλο το αμάξι.
Ειδικά στο ρελαντί και όταν φορτίζει ακούγεται σαν τρακτέρ.
Το προηγούμενο γιαρις ως 4κυλινδρο το ρελαντί είναι πιο ομαλό.
Για τα adas για εμένα από αχρείαστα (acc) ως επικίνδυνα (ενεργο lane departure).
Ευνουχισμός της οδήγησης.Ειναι το κουσουρι ολων των τρικυλινδρων.Εδω ο τρικυλινδρος της BMW καταστρεφει τις βασεις σαν αγγουρακια.
-
Δε ξέρω τι κάνετε και δε μπορώ να το καταλάβω.
Από τη πρώτη μέρα που παρέλαβα μου είχε πει ο πωλητής που το παρέδωσε να το αφήσω λίγο να δουλέψει να φορτώσει η μπαταρία.
Πριν ξεκινήσω το βάζω λίγο να δουλέψει και από ότι έχω δει στην αρχή το ρελαντί πάει 1500 στροφές, ίσως αν ανέβαινα ανηφόρα σε ev mode και έπαιρνε ξαφνικά ο θερμικός να ανέβαζε παραπάνω στροφές, δε το έχω δοκιμάσει.
Οι θερμικοί από τότε που ήταν καρμπυρατέρ και τραβάγαμε το τσόκ αλλά και μετά που έγιναν injection ανεβάζουν στροφές όταν είναι κρύοι.
ΟΚ θα πείτε έχει αλλάξει η τεχνολογία και δε θέλουν ζέσταμα αλλά δε θα αλλάξω τρόπο. -
Επειδή όπως έγραψα ήδη το ανακάλυψα πρώτος πριν κάτι μήνες υπενθυμίζω τι έγινε
Περιμένω στο πάρκινγ νοσοκομείου γιατί δεν επιτρέπουν συνοδούς μέσα , χειμώνας έξω αλλα ζεστό το μοτερ.
Ακούω μουσικούλα στο ready όπως προβλέπετε για την υγεία της 12V μπαταρίας
Παίρνει μπροστά ο κινητήρας άσχημοι κραδασμοί και ήχος
Εχω το κλίμα στους 18 βαθμούς το βάζω στους 22-23 και αμέσως ανεβαίνουν λίγο οι στροφές και ακούγεται πιο σωστά με πολύ λιγότερους κραδασμούςΕπειδή περίμενα κανα δίωρο πειραματίστηκα και κατάλαβα οτι βάζοντας φορτίο στον κινητήρα δουλεύει πιο όμορφα
Μιλάμε πάντα για λειτουργία εν στάση γιατί εν κινήση δεν εχω παρατηρήσει κατι παρόμοιο. -
Ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο ακριβός στην αγορά είναι και στην χρήση γιατί δεν βλέπω κανένα mild hybrid ή full hybrid να πιάνει τις καταναλώσεις οχι μόνο του YC ούτε και του CC των 200 ίππων!
Ακόμα και σοβαρές προσπάθειες όπως της honda ...
Για την ποιότητα τα έγραψα και να πω επίσης το δικό μου στα 8000 χλμ πιά δεν τρίζει δεν κοπανάει.
Το βασικότερο όμως είναι οτι κάθε προηγμένο σύστημα του αυτοκινήτου απο τα adas και το acc μέχρι το e-cvt και την μετάβαση απο ηλεκτρική κίνηση σε θερμική και τούμπαλιν έχει μια ποιότητα που θα την ζήλευαν στην BMW και Mercendes!
Υπερβολές ρε συ Τάσο.
Μπαίνει μπρος ο τρικύλινδρος και δονείται όλο το αμάξι.
Ειδικά στο ρελαντί και όταν φορτίζει ακούγεται σαν τρακτέρ.
Το προηγούμενο γιαρις ως 4κυλινδρο το ρελαντί είναι πιο ομαλό.
Για τα adas για εμένα από αχρείαστα (acc) ως επικίνδυνα (ενεργο lane departure).
Ευνουχισμός της οδήγησης.Υπερβολές ο Τάσος, ε όχι!
Αλλά ρε Τάσο είπαμε. λες ότι τα Mhev δεν πιάνουν την κατανάλωση (λες και μόνο αυτό μετράει αλλά τεσπα). δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη αλλά θα παίξω. Το δικό μου, όχι για τις αποστάσεις που οδηγείς εσύ (δηλαδή 2-3 χλμ απόσταση) αλλά για 30 με 60 χλμ απόσταση κάνει 5.4 με 5.6 κατανάλωση. Μη γράψω για ταξίδια με 4.8. Αλλά δεν μας ενδιαφέρει μόνο η κατανάλωση. Το αυτοκίνητο είναι ένα σύνολο. Συνολικά λοιπόν αξιολογούμε και όχι αν οδηγείς παπάκι με 4 ρόδες.... με ολη μου τη συμπάθεια, Τάσο..
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Και εκτός της λιμουζίνας καίει και ψίχουλα με αυτά τα λάστιχα.
Ποιο άλλο suvaki βγαίνει με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και καίει 3,76 λίτρα???
εντάξει το δικό μου είναι awd και καίει παραπάνω.
Πείτε ότι θέλετε αλλά δε το αλλάζω.μια γιατί να το αλλάξεις; μια χαρά αυτοκινητάκι είναι. να το χαρείς.
-
Μετά την τοποθέτηση της πλαφονιερας πίσω προσθέτω μερικές φωτό ακόμα σε σκοτεινό περιβάλλον από την καμπίνα!
Τελείως διαφορετικό αμάξι !Σήμερα μπήκαν και τα 4 κρικακια που εστειλαν στο εξουσιοδοτημένο μου για τοποθέτηση χωρίς χρέωση απο το Customer Care της Toyota μιας και είχα λαβει ως δωρο το διχτυ συγκράτησης αποσκευών αλλά η style δεν τα έχει. (Ο εμπορος από τον οποιο αγορασα το αυτοκίνητο μου ζήτησε την τιμή καταλόγου, ητοι 79 ευρώ)
Πλέον το διχτυ έχει ρόλο και μαλιστα πολύ χρήσιμο. -
Wow!!!!
-
Μετά την τοποθέτηση της πλαφονιερας πίσω προσθέτω μερικές φωτό ακόμα σε σκοτεινό περιβάλλον από την καμπίνα!
Τελείως διαφορετικό αμάξι !Αλληλουία
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα,τι λάστιχα θα προτείνατε για yaris cross βενζίνη; Ευχαριστώ.
Αναλόγως τη χρήση.
Στο δικό μου έβαλα michelin primacy 4+ που προτείνεται για το υψηλό επίπεδο άνεσης και το έκανα λιμουζίνα.
Οκ δεν είναι το πιο γρήγορο στη πίστα έχασε από το kumho κάτι δευτερόλεπτα αλλά τι με νοιάζει αφού δε πάω σε πίστα.
Πιο πολύ με νοιάζει να περνάω λακκούβες, καπάκια, ράγες να μη καταλαβαίνω τίποτα και να μη χαλάσω το αμάξι.https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm
+1 για michelin primacy 4. Καμιά σχέση με τα εργοστασιακά ecocontact, πολύ καλύτερα, ειδικά με τόσο νερό τις τελευταίες μέρες
-
Για all weather μιλάμε;η αλλάζετε χειμωνα-καλοκαιρι;
-
Για all weather μιλάμε;η αλλάζετε χειμωνα-καλοκαιρι;
Είπαμε αναλόγως που κινείται το αυτοκίνητο, άμα είσαι επαρχία σε μέρος που πιάνει χιόνι ή πας συχνές εκδρομές σε χιονοδρομικά καλά είναι.
Εντός Αττικής θα σου χρειαστούν 1 στα τόσα χρόνια που θα πιάσει χιόνι, σε αυτή τη περίπτωση κρατάς χιονοκουβέρτες στο πορτ μπαγκάζ.
Αλλά και πάλι κανείς δε μπορεί να προβλέψει τον καιρό, σήμερα αντί να είμαστε στις παραλίες κυκλοφορούσαμε με αδιάβροχα -
#iceman7 θα μας δείξεις κ μια φωτό με την πίσω πλαφονιερα;
Toyota Yaris Cross