-
Κάτι σαν αυτό.
Δηλαδή το ένα δωμάτιο μόνο διάβασμα και εργασία, και το άλλο μόνο παιχνίδι και χαλαρωση. Το έχω δει σε πολλά νέα σπίτια να το κάνουν κάπως έτσι.
-
Υπνοδωμάτιο με τηλεόραση και video game για παιδιά είναι no-no για μένα.
-
Τι να σου πω. Λενε πως είναι καλό να χαλαρώνουν τα παιδιά σε δικό τους χώρο και να παίζουν. Την σημερινή ημέρα παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Άσε που αυτά σε βοηθούν αν αναπτύξεις τη νοημοσύνη σου.
Σήμερα κλείνονται στα μικρά δωμάτιά τους με ένα μικρό γραφείο που δεν χωρούν ούτε να κάτσουν άνετα και με τα κινητά τους.
Λενε πως δεν ξεχωρίζουν στο μυαλό τους τον χώρο που πρέπει να εργάζονται. Πως όλα είναι στο περίπου και έτσι δεν γίνονται εργατικά.
Τι να σου πω..... Δεν τα ξέρω αυτά. Λέω ότι μου λένε.
-
Κι αν έχεις δύο παιδιά, μετά από κάποια ηλικία θέλουν χωριστό δωμάτιο ... Ε, αυτά είναι για ξύλινα σπίτια σε κάποιο Αμερικανό προάστιο. Να έχεις και εσύ χώρο στο γκαράζ να κάνεις engine swap στο κουφάρι μαστανγκ που βρήκες.
-
Κοίτα θα σου πω από προσωπική πείρα. Θέλουν ξεχωριστό χώρο για να διαβασουν. Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό λύνεται με ένα δωμάτιο ως χώρο εργασίας. Όπου εκεί υπάρχει ησυχία και σεβασμός σε όποιον διαβάζει και εργάζεται. Ιδιαίτερα σε πανελλήνιες ή σε περιόδους εξετάσεων πτυχίων πρέπει να υπάρχει ο χώρος που εμπνέει το διάβασμα χωρίς περισπασμούς από τα υπόλοιπα παιδιά και μέλη της οικογένειας που έχουν άλλες ασχολίες.
Μετά το διαβασμα τα παιδιά όλη μέρα και πάλι μαζί είναι και παίζουν και πάει ο ένας στο δωμάτιο του άλλου.. άρα πάλι στον ίδιο χώρο βρίσκονται.
Άρα γιατί να μην φτιάξεις έναν μεγάλο χώρο μόνο για διάβασμα και εργασία άνετο με μεγάλα γραφεία και βιβλιοθήκες.
Δεν ξέρω μου φαίνεται λογικό.
Εγώ είχα ένα μικρό γραφείο που δεν χωρούσα. Ε δεν ήθελα να διαβάσω. Δεν υπήρχε χώρος να ανοίξω τρία βιβλία δίπλα το ένα στο άλλο. Πως να κάνω εργασίες; Το ένα ήταν στο πάτωμα. Και ήμουν λίγο στο πάτωμα λίγο στην καρέκλα. Μετά λόγω φροντιστηρίων και 20 βιβλίων κάθε χρονιάς δεν είχα χώρο να βάλω τα βιβλία μου και τα είχα σε ράφι κατω από το γραφείο και δεν χωρούσαν τα πόδια μου και έπρεπε να κάθομαι οκλαδόν. Ε έτσι θες να τελειώσεις γρήγορα τη μελέτη να ισιωσεις το σώμα του
Στο σπίτι μου έβαλα γραφείο σαν να ήμουν ceo. Άδειο μεγάλο. Ήταν απόλαυση. Άνοιγες βιβλία, χαρτιά και είχες τεράστιο χώρο και για τα πόδια και για τα πάντα.
-
ρε γουαναμπηδες αμερικαν ντρημερς η πραγματικοτις ειναι αλλη
100τμ το πολυ με 3 υπνοδωματια για ζευγος και παιδια, ασφυκτικα μικρα οσο καλη διαρυθμιση και να κανεις
μικρη σαλονοτραπεζαριοκουζινα και γραφειο στα ποδια το φορητο με την αλλη να βλεπει σουρβιβορ, τον αλλο να παιζει με το κινητο και τη μανα να τηγανιζειμε 2500 το τιεμ σε λαικο προαστιο για αυτα, ηδη εχς ξεφυγει απο οποιοδηποτε κανονικο εισοδημα
εχω ενα αναλογο παρμενο με ξενυχτια και κοπους ετων και με δανειο που τρεχει ακομη
τα δωματια δεν τα κοβω πανω απο 12τμ, πες 15 μαζι με τις ντουλαπες.... -
Α ρε γάτε.... και μιλάμε για CEO.
Πάντως μπράβο στα παιδιά διότι αν θυμάμαι σωστά, είναι τοπ κλαςς στις σπουδές τους. Σίγουρα θα είναι και στη εργασία τους.
Τελείωσαν ή ακόμα σπουδάζουν;
Εγώ το λέω..... Τηλεργασια και οξω απο τις μεγάλες πόλεις. Για να ζησουμε και τα παιδιά να έχουν νορμάλ δωμάτια
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ρε γουαναμπηδες αμερικαν ντρημερς η πραγματικοτις ειναι αλλη
100τμ το πολυ με 3 υπνοδωματια για ζευγος και παιδια, ασφυκτικα μικρα οσο καλη διαρυθμιση και να κανεις
μικρη σαλονοτραπεζαριοκουζινα και γραφειο στα ποδια το φορητο με την αλλη να βλεπει σουρβιβορ, τον αλλο να παιζει με το κινητο και τη μανα να τηγανιζειμε 2500 το τιεμ σε λαικο προαστιο για αυτα, ηδη εχς ξεφυγει απο οποιοδηποτε κανονικο εισοδημα
εχω ενα αναλογο παρμενο με ξενυχτια και κοπους ετων και με δανειο που τρεχει ακομη
τα δωματια δεν τα κοβω πανω απο 12τμ, πες 15 μαζι με τις ντουλαπες....Αυτό λέμε, αναγκαζόμαστε να μένουμε σε τέτοια κελιά, ενώ έχουμε καπιταλισμό λαηκ Αμέρικα. Εγώ θέλω άπλα...αλλιώς εαν είναι να μένουμε στα κελιά, 1000 φορές κομμουνισμός!!
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μην τον ακούς, απλά του αρέσει να κλαίγεται!!
-
Πάντως μπράβο στα παιδιά διότι αν θυμάμαι σωστά, είναι τοπ κλαςς στις σπουδές τους. Σίγουρα θα είναι και στη εργασία τους.
Εγώ το λέω..... Τηλεργασια και οξω απο τις μεγάλες πόλεις. Για να ζησουμε
59341 το υπολοιπο δανειου - για τον φανη που λεει διαφορα....
ο μεγαλος τελειωσε φαρμακευτικη αθηνα με αριστα, μολις τελειωσε στρατο στα συνορα και φευγει για ucl για master - η μικρη, λεμε τωρα μικρη, τελειωνει του χρονου οδοντιατρικη αθηνας. απο δημοσια σχολεια φυσικα και μαλιστα λαϊκων γειτονιωνδεν σημαινει οτι με μικρα δωματια η ζωη ειναι μαυρη - καθε αλλο
ζουμε στην πλεον ομορφη χωρα του κοσμου = ακομη και σε δυτικη μερια αθηνας υπαρχουν ευκαιριες για αθληση και σοσιαλάιζινγκ αντι να κλεινεσαι πισω απο 75 ιντσες
το σπιτακι μου το νοιωθω σπιτακι μου και μια χαρα περναωθα ηθελα βεβαια ενα χωρο για γραφειο και θα ηθελα να εχω χωρο να φιλοξενησω ή εστω να τραπεζωσω φιλους, οκ, δεν εγινε και κατι, θα βρεθουμε και εξω
εδω που ειμαστε θεωρω ιδανικο σπιτι για 4μελη οικογενεια, ενα σπιτι με 4 υπνοδωματια, σαλονοτραπεζαριοκουζινα και ενα μικρο γραφειο, καπου στα 150τμ
με 2500 το τμ ο πρωτος οροφος στο καματερο ή στο περιστερι και με σπιτια που να μπορουν να πουληθουν, δηλαδη μικρα, ειναι ενεφικτα οσα και να κανεις σαν κανονικος εργαζομενος ή επιχειρηματιας.μονο αμα κλεβεις. ή τους πελατες σου, ή την εφορια ή και τους δυο μαζι. π.χ. εργολαβος
-
Πςςςςςς. Καλά εντάξει μιλάμε για άλλο επίπεδο. Εύγε! Και ξανά εύγε! Άξια και τα δύο.
Χαχα πάντα η κόρη θα ειναι η μικρή σου. Άστο, δεν θα γλυτώσεις από αυτό ποτέ.
Τους αξίζει μια άνετη οικονομικά ζωή ακόμα και στην Ελλάδα.
Ναι, τέτοια σπίτια είναι καλά στα 150 τμ και εγώ είμαι υπέρ και ας είναι εκτός μεγάλων πόλεων. Άλλωστε η νέα εποχή με την τηλεργασια δίνει ευκαιρίες σε αρκετούς.
-
@gatoz said in [AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!]
Σιγά το ποσό, μια έτσι κάνεις και το αποπληρώνεις σε 2 λεπτά. Αλλίμονο σε εμάς τους μισθωτούς.
-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εγώ το λέω..... Τηλεργασια και οξω απο τις μεγάλες πόλεις. Για να ζησουμε
ο μεγαλος τελειωσε φαρμακευτικη αθηνα με αριστα, μολις τελειωσε στρατο στα συνορα και φευγει για ucl για master - η μικρη, λεμε τωρα μικρη, τελειωνει του χρονου οδοντιατρικη αθηνας. απο δημοσια σχολεια φυσικα και μαλιστα λαϊκων γειτονιωνδεν σημαινει οτι με μικρα δωματια η ζωη ειναι μαυρη - καθε αλλο
ζουμε στην πλεον ομορφη χωρα του κοσμου = ακομη και σε δυτικη μερια αθηνας υπαρχουν ευκαιριες για αθληση και σοσιαλάιζινγκ αντι να κλεινεσαι πισω απο 75 ιντσες
το σπιτακι μου το νοιωθω σπιτακι μου και μια χαρα περναωθα ηθελα βεβαια ενα χωρο για γραφειο και θα ηθελα να εχω χωρο να φιλοξενησω ή εστω να τραπεζωσω φιλους, οκ, δεν εγινε και κατι, θα βρεθουμε και εξω
εδω που ειμαστε θεωρω ιδανικο σπιτι για 4μελη οικογενεια, ενα σπιτι με 4 υπνοδωματια, σαλονοτραπεζαριοκουζινα και ενα μικρο γραφειο, καπου στα 150τμ
με 2500 το τμ ο πρωτος οροφος στο καματερο ή στο περιστερι και με σπιτια που να μπορουν να πουληθουν, δηλαδη μικρα, ειναι ενεφικτα οσα και να κανεις σαν κανονικος εργαζομενος ή επιχειρηματιας.μονο αμα κλεβεις. ή τους πελατες σου, ή την εφορια ή και τους δυο μαζι. π.χ. εργολαβος
Ίδια φάση με τον αδερφό είσαι γατε. Ο αδερφός από το 1989 στο φάρμακο, το ένα παιδί ιατρική το άλλο οδοντιατρική στο ΑΠΘ και μετά Ελβετία.
-
Άρα γιατί να μην φτιάξεις έναν μεγάλο χώρο μόνο για διάβασμα και εργασία άνετο με μεγάλα γραφεία και βιβλιοθήκες.
Δεν διαφωνώ. Απλά επειδή δεν έχουμε όλοι σπίτι από το MTV cribs, κάποιοι συμβιβασμοί πρέπει να γίνουν. Υπάρχουν υπέροχες λύσεις με χωρισμό του δωματίου σε επίπεδα, κρεβάτι με σκάλα πάνω και γραφείο από κάτω, γενικά δεν είναι απαραίτητο να είναι χωριστός ο χώρος, αλλά να δίνει αυτή την αίσθηση.
-
Αν τα παιδιά είναι διαφορετικού φύλου, τότε τα ξεχωριστά δωμάτια είναι μονόδρομος.
Αν τα παιδιά είναι ίδιου φύλου και κοντινής ηλικίας τότε μπορούν να μοιράζονται τα δωμάτια. -
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν διαφωνώ. Απλά επειδή δεν έχουμε όλοι σπίτι από το MTV cribs, κάποιοι συμβιβασμοί πρέπει να γίνουν. Υπάρχουν υπέροχες λύσεις με χωρισμό του δωματίου σε επίπεδα, κρεβάτι με σκάλα πάνω και γραφείο από κάτω, γενικά δεν είναι απαραίτητο να είναι χωριστός ο χώρος, αλλά να δίνει αυτή την αίσθηση.
Έαν έχεις τρία δωμάτια 12-14 τμ αντί να τα στριμωξεις όλα στο κάθενα μπορείς να κάνεις δωμάτιο γραφειο το ένα με διάφορα γραφεία κατά μήκος των τοίχων. Αυτό λέω. Δημιουργεις έναν χώρο μονάχα για εργασία χωρίς κρεβάτια, παιχνίδια που αποσκοπούν την προσοχή. Ενώ ταυτόχρονα αν διαβάζει με άλλον στον ίδιο χώρο τότε ο ένας παρασέρνει τον άλλον να διαβάσει, κάτι σαν βιβλιοθήκη.
Το άλλο δωμάτιο χωρίς γραφεια με μια κουκέτα θα είναι υπερανετα.
Άσε που με το δωμάτιο γραφειο φτιάχνεις χώρο για lan gaming όταν θες να παίξεις. Ο @mastoras78 θα με καταλάβει, πως κάτι τέτοιο ήταν το παιδικό μας όνειρο
Μάστορα, έξω να βρέχει, να κάνει κρύο και εσύ να αράζεις με το αδερφάκι σου, με καυτή σοκολάτα ή τσάι να παίζεις lan με κρυφούς φωτισμούς αλά gaming. Πω πω πω
-
-
Καλή φάση και το έχω στα μελλοντικά - μακρινά όμως- σχέδια
-
@antonakis said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Έαν έχεις τρία δωμάτια 12-14 τμ αντί να τα στριμωξεις όλα στο κάθενα μπορείς να κάνεις δωμάτιο γραφειο το ένα με διάφορα γραφεία κατά μήκος των τοίχων. Αυτό λέω. Δημιουργεις έναν χώρο μονάχα για εργασία χωρίς κρεβάτια, παιχνίδια που αποσκοπούν την προσοχή. Ενώ ταυτόχρονα αν διαβάζει με άλλον στον ίδιο χώρο τότε ο ένας παρασέρνει τον άλλον να διαβάσει, κάτι σαν βιβλιοθήκη.
Το άλλο δωμάτιο χωρίς γραφεια με μια κουκέτα θα είναι υπερανετα.
Άσε που με το δωμάτιο γραφειο φτιάχνεις χώρο για lan gaming όταν θες να παίξεις. Ο @mastoras78 θα με καταλάβει, πως κάτι τέτοιο ήταν το παιδικό μας όνειρο
Μάστορα, έξω να βρέχει, να κάνει κρύο και εσύ να αράζεις με το αδερφάκι σου, με καυτή σοκολάτα ή τσάι να παίζεις lan με κρυφούς φωτισμούς αλά gaming. Πω πω πω
Δεν θα διαβάσουν ποτέ.
Όταν θα κάθονται να διαβάσουν θα γελάνε και θα πειράζει ο ένας τον άλλον και συνέχεια θα θέλουν μόνο παιχνίδια . -
Χμμμ δεν ξερω... Κάποιοι ειδικοί λένε το αντίθετο. Ιδιαίτερα αν στον ίδιο χώρο μπορεί να βρεθεί και ο γονέας για να εργαστεί σε κάτι στον υπολογιστή.
Μαθαίνουν τα παιδια σε στυλ βιβλιοθήκης να εργαζονται στον ίδιο χώρο και δημιουργούν κίνητρα.
Να σου πω την αλήθεια και εγώ όταν ήμουν σε βιβλιοθήκη στη σχολή και να ήθελα να τεμπελισασω όταν βλέπεις τους γύρω να εργαζοντια έμπαινα στο mood.
Εάν τα παιδιά δεν έχουν πειθαρχία να καταλάβουν ότι όταν διαβάζουμε δεν κάνουμε χαβαλε τότε ίσως και μόνα τους δεν θα είχαν πειθαρχία να διαβάσουν
Δεν ξέρω η επιστήμη ας μιλήσει.
-
@gtsartsal said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αν τα παιδιά είναι διαφορετικού φύλου, τότε τα ξεχωριστά δωμάτια είναι μονόδρομος.
Αν τα παιδιά είναι ίδιου φύλου και κοντινής ηλικίας τότε μπορούν να μοιράζονται τα δωμάτια.στο πρωτο - ενοικιασμενο ημιυπογειο γυρε η μια απαντησις που πηρες - που ημουν, ενα τριαρι, προφανως τα παιδια ηταν στο ιδιο δωματιο με κουκετα αν και διαφορετικου φυλλου
περασαν μια σχεδον δεκαετια εκει, ηταν ζορικα ειδικα στις παιδικες ασθενειες κλπ που κρατανε και καιρο. και η κουκετα ειναι παρα πολυ αβολη μετα τον πρωτο ενθουσιασμο.
επειδη ειχαν περασει λοιπον ολα τα χρονια τους μαζι, οταν πηγα στο αγορασμενο πλεον με αιμα διαμερισμα που ειχε χωριστα δωματια και τα βαλαμε πρωτο βραδυ να κοιμηθουν χωρια, ενω περιμεναμε γκρινια, το γουσταραν πολυ. και στην κουβεντα αν και νιανιαρα μου ειχαν πει οτι εκαναν υπομονη, ειδικα η μικρη που ανεχοταν την ακαταστασια, τον ιδρωτα και τις κλανιες του αλλουνου, γιατι εβλεπαν ποσο προσπαθουσαμε με τη μανα τους και δεν θελανε να μας στεναχωρησουν. ολα τα παιδια εχουν συναισθηση και θελουν και την ιδιωτικοτητα τους, οσο μικρα και αν ειναι, αλλα ταυτοχρονα σεβονται τους γονεις τους και ειναι συναισθηματικα. αξιζουν τα παιδια μας τα παντα και σιγουρα δικο τους δωματιο.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!