-
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
@jaytee said in Mazda CX-30:
Εγώ τελικά δεν κατάλαβα.
Είναι για όλους η ανάκληση ή για ορισμένα μοντέλα;
Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί, ούτε ο αριθμός πλαισίου αναφέρει κάτι στην σελίδα με τις ανακλήσεις. Μοντέλο 01/2022.@Chrisk6 08 /2021παραγγελια. 6 μήνες μου είπαν Ιανουάριο 2022 ήρθε.
Κι εγώ έχω την ίδια εντύπωση ότι Ελλάδα όλα τα cx30 έρχονται από Ιαπωνία.
Και εγω με την παραγγελια του δικου μου SkyactiveG150 η AUTOONE μου ειχε πει Ιαπωνία . Οταν με ενημερωσαν οτι το αμαξι ερχεται σε ενα μηνα με πλοιο απο Αμβερσα μου ειπαν απο Μεξικό και οτι μονο τα Skyactive X ερχονται απο Ιαπωνία. Αυτά τον περασμένο Νοέμβριο δεν ξερω εαν αλλαξε κατι απο τοτε. Εφαγα ενα ξενερωμα αρχικα ειναι η αληθεια, αλλα στη πραξη και με αλλα φορουμ του εξωτερικου που επικοινωνησα δεν παρατηρειται διαφορα στην ουσια. Οντως το αμαξι δεν παρουσιαζει την παραμικρη κακοτεχνία ή ποιοτικη υστέρηση...Ιδωμεν.
Αν το ήξερες εκ των προτέρων θα έπαιζε ρόλο στην επιλογή σου?
Σιγουρα τη στιγμη που πληρωνω για Γιαπωνεζικη ποιότητα και αξιοπιστία. Να φανταστείς οταν το έμαθα σκεφτόμουν να αλλάξω τη παραγγελία σε SkyactiveX αλλα τελικά δεν το έκανα γιατι δεν ήθελα άλλη αναμονή αλλά και το επιπλέον κόστος της επόμενης έκδοσης...ελπίζω να μην το μετανοίωσω.
-
Αποκλειεται να το μετανιωσεις.
Η ματσουντα ειναι σε αλλο επιπεδο.Εχουν ποιοτητα κ στα σημεια που δεν φαινονται.
Τα σηκωνεις απο κατω κ βλεπεις.Ακομα βλεπουμε το 323 που μεγαλωσα (81 μοντελο) κ το σασι κ ολα τα περιφερειακα ειναι σε τρομερη κατασταση. Ασπαστα τα ατιμα.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Η ματσουντα ειναι σε αλλο επιπεδο.Εχουν ποιοτητα κ στα σημεια που δεν φαινονται.
Τα σηκωνεις απο κατω κ βλεπεις.Ακομα βλεπουμε το 323 που μεγαλωσα (81 μοντελο) κ το σασι κ ολα τα περιφερειακα ειναι σε τρομερη κατασταση. Ασπαστα τα ατιμα.
Για του λόγου το αληθές...cx3 με 210 έφυγε από τον δρόμο πάνω σε μπάρες, έσκασαν οι αερόσακοι το αμάξι κομμάτια το σασί απείραχτο κ ο τύπος βγήκε χωρίς μια γρατσουνια...αυτά μου είπε ο Μανωλογλου ο οποίος κ οδηγούσε...
-
@giggs said in Mazda CX-30:
Για του λόγου το αληθές...cx3 με 210 έφυγε από τον δρόμο πάνω σε μπάρες, έσκασαν οι αερόσακοι το αμάξι κομμάτια το σασί απείραχτο κ ο τύπος βγήκε χωρίς μια γρατσουνια...αυτά μου είπε ο Μανωλογλου ο οποίος κ οδηγούσε...
πόνεσε το μέσα μου
να ναι καλά ο άνθρωπος. -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
@giggs said in Mazda CX-30:
πόνεσε το μέσα μου
να ναι καλά ο άνθρωπος.Είδα μέσα τους αερόσακους....πόδια ,πλάϊνά , αερόσακοι τύπου κουρτίνας...η προστασία σε ολο το μεγαλείο
-
Πωωω καταστροφη μιλαμε!!!
Αλλα την δουλεια του την εκανε.
Για εμενα επαιξε μεγαλο ρολο η παθητικη ασφαλεια ειδικα κουβαλωντας κ 2 παιδια πισω.
Τα νουμερα του στα τεστ ηταν εντυπωσιακα.
Κ οπου διαβαζα reviews Αμερικη/Αυστραλια στα τεστ εσκιζε κ θεωρουταν τοπ επιλογη στο θεμα ασφαλειας. -
Καλημέρα σας,
Έχουμε εντυπώσεις από το software update της ανάκλησης;
Είμαι προγραμματισμένος για τις 06/06 και θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει ή αν αλλάζει κάτι στην διαχείριση της μπαταρίας. -
@stavrosb said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σας,
Είμαι προγραμματισμένος για τις 06/06 και θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει ή αν αλλάζει κάτι στην διαχείριση της μπαταρίας.Μιση ωρα δουλειά κ ολα οκ εκτός κ αν σου βρουν ελαττώμα στο ψυγείο..οπότε εκεί στο αλλάζουν αλλά δεν γνωρίζω ωρα κ αν στο κάνουν επιτόπου όσο για την μπαταρία δεν καταλαβαίνεις διαφορά
-
Καλησπέρα! Να ρωτήσω.. έχετε αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με τις βαφές των αυτοκινήτων; Σε φόρουμ του εξωτερικού μιλάνε, βασικά είναι πολύ δυσαρεστημένοι με κάποια χρώματα, γιατί φαίνονται έντονα οι γρατζουνιες και ειδικά στο κόκκινο,πολυμέταλ,γκρι και μαύρο.
Λένε ότι είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστούν… -
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα! Να ρωτήσω.. έχετε αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με τις βαφές των αυτοκινήτων; Σε φόρουμ του εξωτερικού μιλάνε, βασικά είναι πολύ δυσαρεστημένοι με κάποια χρώματα, γιατί φαίνονται έντονα οι γρατζουνιες και ειδικά στο κόκκινο,πολυμέταλ,γκρι και μαύρο.
Λένε ότι είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστούν…Ενταξει κοκκινο μαυρο σε ολα τα αυτοκινητα ανεξαρτητως εταιρειας ειναι ευκολο να γρατσουνιστουν
-
@alex-mix said in Mazda CX-30:
Λένε ότι είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστούν…Ενταξει κοκκινο μαυρο σε ολα τα αυτοκινητα ανεξαρτητως εταιρειας ειναι ευκολο να γρατσουνιστουν
-
Λένε ότι είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστούν…Για το soul red υπάρχει ομάδα στο facebook για τα παράπονα παγκοσμίως. Στο εξωτερικό υπάρχουν περιπτώσεις (όχι λίγες) όπου γίνεται επαναβαφή ολόκληρο το αυτοκίνητο. Επίσης το κόκκινο της MAZDA είναι δύσκολο στην επισκευή.
Σχετικά με τις γρατζουνιές, στο polymetal grey δεν έχω διαπιστώσει ευπάθεια -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Λένε ότι είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιστούν…Για το soul red υπάρχει ομάδα στο facebook για τα παράπονα παγκοσμίως. Στο εξωτερικό υπάρχουν περιπτώσεις (όχι λίγες) όπου γίνεται επαναβαφή ολόκληρο το αυτοκίνητο. Επίσης το κόκκινο της MAZDA είναι δύσκολο στην επισκευή.
Σχετικά με τις γρατζουνιές, στο polymetal grey δεν έχω διαπιστώσει ευπάθειαΠράγματι το soul red είναι ευαίσθητο. Το έχει σε 3αρι σεντάν κολλητός μου, έχει μεγάλη ευπάθεια στα πετραδάκια, φεύγει το χρώμα πολύ εύκολα. Από τα λίγα ελαττώματα που έχει αυτό το αυτοκίνητο….
-
Τι σημαίνει φεύγει το χρωμα;; Σπάει, δημιουργεί ραγίσματα;
Γνωρίζει κανεις για το platinum quartz πως συμπεριφέρεται; Ενδιαφέρομαι για αυτά τα 3 χρώματα, soul red crystal, poly metal grey και platinum quartz. -
Γνωρίζει κανεις για το platinum quartz πως συμπεριφέρεται; Ενδιαφέρομαι για αυτά τα 3 χρώματα, soul red crystal, poly metal grey και platinum quartz.Τι σημαίνει; ότι έχουν τσιγκουνευτει τα μικρά στο πάχος επίστρωσης
-
@tkin73 said in Mazda CX-30:
Γνωρίζει κανεις για το platinum quartz πως συμπεριφέρεται; Ενδιαφέρομαι για αυτά τα 3 χρώματα, soul red crystal, poly metal grey και platinum quartz.Τι σημαίνει; ότι έχουν τσιγκουνευτει τα μικρά στο πάχος επίστρωσης
Δεν πάει έτσι. Η αντοχή του χρώματος είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Κυρίως της σύνθεση του χρώματος (ειδικά τώρα με τα νέα οικολογικά).
-
Εγώ τελικά δεν κατάλαβα.
Είναι για όλους η ανάκληση ή για ορισμένα μοντέλα;
Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί, ούτε ο αριθμός πλαισίου αναφέρει κάτι στην σελίδα με τις ανακλήσεις. Μοντέλο 01/2022.@Chrisk6 08 /2021παραγγελια. 6 μήνες μου είπαν Ιανουάριο 2022 ήρθε.
Κι εγώ έχω την ίδια εντύπωση ότι Ελλάδα όλα τα cx30 έρχονται από Ιαπωνία.
Και εγω με την παραγγελια του δικου μου SkyactiveG150 η AUTOONE μου ειχε πει Ιαπωνία . Οταν με ενημερωσαν οτι το αμαξι ερχεται σε ενα μηνα με πλοιο απο Αμβερσα μου ειπαν απο Μεξικό και οτι μονο τα Skyactive X ερχονται απο Ιαπωνία. Αυτά τον περασμένο Νοέμβριο δεν ξερω εαν αλλαξε κατι απο τοτε. Εφαγα ενα ξενερωμα αρχικα ειναι η αληθεια, αλλα στη πραξη και με αλλα φορουμ του εξωτερικου που επικοινωνησα δεν παρατηρειται διαφορα στην ουσια. Οντως το αμαξι δεν παρουσιαζει την παραμικρη κακοτεχνία ή ποιοτικη υστέρηση...Ιδωμεν.
Αν το ήξερες εκ των προτέρων θα έπαιζε ρόλο στην επιλογή σου?
Σιγουρα τη στιγμη που πληρωνω για Γιαπωνεζικη ποιότητα και αξιοπιστία. Να φανταστείς οταν το έμαθα σκεφτόμουν να αλλάξω τη παραγγελία σε SkyactiveX αλλα τελικά δεν το έκανα γιατι δεν ήθελα άλλη αναμονή αλλά και το επιπλέον κόστος της επόμενης έκδοσης...ελπίζω να μην το μετανοίωσω.
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
@tkin73 said in Mazda CX-30:
Δεν πάει έτσι. Η αντοχή του χρώματος είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Κυρίως της σύνθεση του χρώματος (ειδικά τώρα με τα νέα οικολογικά).
Σίγουρα η βαφή είναι χημεία και τεχνική με διαδικασίες και προετοιμασιες πολλών πολλών σελίδων. Σύσταση, προετοιμασία επιφάνειας, θερμοκρασία, αναμονες, πάχος βαφής, απόστασης μπεκ και άλλα...
-
@stavrosb said in Mazda CX-30:
Καλημέρα σας,
Είμαι προγραμματισμένος για τις 06/06 και θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει ή αν αλλάζει κάτι στην διαχείριση της μπαταρίας.Καλημέρα και από εμένα!!
Έκανα εχθές την αναβάθμιση, και μέχρι τώρα έχω εντοπίσει τις δύο παρακάτω αλλαγές:- Η απεικόνιση της ροής ενέργειας έχει αλλάξει λίγο. ¨οταν δηλαδή γίνεται φόρτιση της μπαταρίας, η εικόνα του αυτοκινήτου γίνεται πιό σκούρα. Επίσης μου φαίνεται αμεσσότερο από ότι ήταν πριν την αναβάθμιση.
- Μπαίνει σε κατάσταση i-stop πολύ πιό άμεσα από προηγουμένως.
Αν κάποιος έχει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την αναβάθμιση, ας τα αναφέρει εδώ, γιατί ίσως να υπάρχουν ενδιαφέρουσες αλλαγές.
-
Εγώ δυστυχώς δεν έχω εντυπώσεις από την αναβάθμιση μια και διαγνώστηκε ότι θέλει αλλαγή το ψυγείο μου, οπότε θα το πάω όταν έρθει το ανταλλακτικό.
Μου κάνει πάντως αρνητική εντύπωση εν μέσω προγράμματος ανάκλησης να μην υπάρχουν τουλάχιστον κάποια ανταλλακτικά διαθέσιμα και όλα να πρέπει να μπουν σε παραγγελία...
Mazda CX-30