-
@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Παρήγγειλε φίλος cc awd lounge πριν από 15 ημέρες και του έδωσαν χρόνο παράδοσης Μάϊο 2024..... Μάλλον για τα ευρωπαίκά cc θα πρέπει να αρχίσει η παραγωγή και σε άλλο εργοστάσιο εκτός Ιαπωνίας.
Και εμένα 13 μήνες παράδοση μου είπαν για λευκό πέρλα, lounge, 2wd.
Τους είπα ευχαριστώ, αλλά όχι, δε θα περιμένω 1 χρόνο για ένα αυτοκίνητο.
Είχα κάνει παραγγελία αρχικά με ένα έτος αναμονή. Έπερνα τηλέφωνο για μια εβδομάδα όλες τις αντιπροσωπείες στην Ελλάδα. Από Κομοτηνή μέχρι Κρήτη. Βρήκα τελικά παραγγελία που ερχόταν εντός δύο μηνών που προοριζόταν αρχικά για εκθεσιακό. Αν θες κάτι πάρα πολύ συνομοτεί το σύμπαν....
-
Βραδυνή διαδρομή χθες με ελάχιστη κίνηση και άρα με καλό ρυθμό στο στροφιλίκι. Εθνική σταθερά 140.
7αρι στρογγυλό η κατανάλωση.
-
Ευτυχώς που δεν ήσουν απογευματινή, κατά τις 7, γιατί ένα λευκό προσπαθούσε να πάει γρήγορα, αλλά έμπλεκε στην αριστερή λωρίδα με τους άλλους, ενώ ένα λιγότερο γρήγορο, αλλά πιο διορατικό αιρκρος έκανε χρήση και της άδειας δεξιάς και όλο μπροστά ήταν...
Το θέμα είναι ότι έκανα κλασσικά στην μεσαία λίγο πριν τις κάμερες στο τούνελ του Ασπρόπυργου, αλλά εκείνος ήταν φτιαγμένος ερχόμενος 500 μ πίσω και τις πέρασε κοντά με 150...
Τώρα αν θα του έλθει μπιλιετάκι θα το μάθει...
Πάντως σε φίλο έκανε 1,5 χρόνο να του έλθει...
Και του ήλθαν 2 μαζί για 4μηνη ξεκούραση από το οδήγημα...
-
Δεν πήγα πουθενά πάνω από 140. Ένα δυο ανοίγματα στα 170+ ήταν για να περάσω αμάξι στα δεξιά μου χωρίς να κόψω άλλον που έρχεται πίσω μου με περισσότερα. Στις στροφές τώρα είναι άλλο θέμα...
-
Μα είπες βραδυνή βόλτα και σου είπα για 7 το απόγευμα, άρα άλλος ήταν.
-
Ούτως ή άλλως είπες λευκό. Το δικό μου είναι κόκκινο.
-
Stefan το ιστορικό της διαδρομής με λεπτομερή στοιχεία από το hybrid coaching το κατέβασες; Σε εμένα η εφαρμογή έχει διαφορετική απεικόνιση από αυτή που ανέβασες, δεν διαθέτει στοιχεία ανώτατης ταχύτητας που κινήθηκα.
-
Stefan το ιστορικό της διαδρομής με λεπτομερή στοιχεία από το hybrid coaching το κατέβασες; Σε εμένα η εφαρμογή έχει διαφορετική απεικόνιση από αυτή που ανέβασες, δεν διαθέτει στοιχεία ανώτατης ταχύτητας που κινήθηκα.
Είναι απ το desktop view του MyT. H εφαρμογή στο κινητό είναι ελλειπέστατη. Όπως και το desktop βέβαια γιατι δίνει όλη αυτή την πληροφορία χωρίς να σου έχει κατανάλωση.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι απ το desktop view του MyT. H εφαρμογή στο κινητό είναι ελλειπέστατη. Όπως και το desktop βέβαια γιατι δίνει όλη αυτή την πληροφορία χωρίς να σου έχει κατανάλωση.
Μπες στο ΜyTοyota από υπολογιστή....
Εχει εκπληκτικά στατιστικά για εβδομάδα, μήνα, έτος καθώς και αναλυτικά όλες τις διαδρομές !!!
Τρελό φακέλωμα!!! -
Θα δοκιμάσω μέσω desktop, μέχρι στιγμής τα έβλεπα μέσω κινητού
-
καλησπέρα σας (και καλή βραδιά)
Έχω κάνει κι εγώ αρχές του έτους παραγγελία corolla cross και είμαι στο περίμενε.
Είναι τυπικά για 1/2024 αλλά μου είπε ο πωλητής κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει μέσα στο φθινόπωρο του 2023.
Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει κάποια ενημέρωση για την πορεία μιας παραγγελίας μέχρι έρθει το αμάξι;
Μου είπαν ότι "ίσως" εμφανιστεί στο MyT ή να έρθει σχετικό email κάποια στιγμή (ίσως κι όχι όμως γιατί λέει είναι πιλοτικό το θέμα αυτό με την παρακολούθηση παραγγελίας)
Τι εμπειρία έχετε;Κι άλλο ένα ερώτημα. Έχει πάρει κανείς ρεζέρβα; Το αμάξι φαίνεται να έχει σχετική θήκη στο πορτ μπαγκαζ κάτω από τη μοκέτα αλλά εκεί έχουν τώρα το κιτ επισκευής. Ο πωλητής μου είπε στην παραγγελία ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κωδικό για ρεζέρβα αλλά τον περίμεναν να εμφανιστεί.
-
Προς το παρόν πάντως δεν έχει δείξει σε κανένα σωστή πορεία παραγγελίας. Ένα ερωτημα στην Toyota Hellas ίσως σου δώσει καλύτερη εικόνα.
Κιτ επισκευής θα βγει αν δεν έχει ήδη βγει.
Απλά δεν ξέρουν στις εμποριες και αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε μόνοι μας. -
Καλημέρα στην ομάδα. Από το Σάββατο γίνομαι κάτοχος του toyota corolla cross έκδοση active. Υπήρχε ένα ετοιμοπαραδοτο μαύρο και μετά από δύο εβδομάδες αναμονής το παραλαμβάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω για τις ασφάλειες. Σκέφτομαι να κάνω μεικτή ασφάλεια και από την αντιπροσωπεία μου έστειλαν κάποια πακέτα αλλά είναι ακριβότερα από την προσφορά που πήρα από την hellas direct. Έχουν όντως κάποιο πλεονέκτημα οι ασφάλειες που μου πρότειναν ή να πάω στην hellas direct που είχα ασφαλισμένο και το προηγούμενο αμάξι;
-
@panos-4 said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα στην ομάδα. Από το Σάββατο γίνομαι κάτοχος του toyota corolla cross έκδοση active. Υπήρχε ένα ετοιμοπαραδοτο μαύρο και μετά από δύο εβδομάδες αναμονής το παραλαμβάνω. Θα ήθελα να ρωτήσω για τις ασφάλειες. Σκέφτομαι να κάνω μεικτή ασφάλεια και από την αντιπροσωπεία μου έστειλαν κάποια πακέτα αλλά είναι ακριβότερα από την προσφορά που πήρα από την hellas direct. Έχουν όντως κάποιο πλεονέκτημα οι ασφάλειες που μου πρότειναν ή να πάω στην hellas direct που είχα ασφαλισμένο και το προηγούμενο αμάξι;
Καλοτάξιδο και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα.
Δηλαδή για πόση διαφορά μιλάμε? Δεν είμαι ασφαλιστής να σου προτείνω, κατά τη γνώμη μου να διαλέξεις κάποια συμβεβλημένη.
Φίλος ασφαλιστής μου πρότεινε Ατλαντική που είναι συμβεβλημένη και σε πραγματικό συμβάν, ένας βλάκας με μηχανάκι έπεσε πίσω μου σε φανάρι και δεν ασχολήθηκα καν μόνο μια εξουσιοδότηση με γνήσιο στο ΚΕΠ.
Και να κάνεις οπωσδήποτε κλοπής ολική και μερική. -
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
καλησπέρα σας (και καλή βραδιά)
Έχω κάνει κι εγώ αρχές του έτους παραγγελία corolla cross και είμαι στο περίμενε.
Είναι τυπικά για 1/2024 αλλά μου είπε ο πωλητής κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει μέσα στο φθινόπωρο του 2023.
Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει κάποια ενημέρωση για την πορεία μιας παραγγελίας μέχρι έρθει το αμάξι;
Μου είπαν ότι "ίσως" εμφανιστεί στο MyT ή να έρθει σχετικό email κάποια στιγμή (ίσως κι όχι όμως γιατί λέει είναι πιλοτικό το θέμα αυτό με την παρακολούθηση παραγγελίας)
Τι εμπειρία έχετε;Κι άλλο ένα ερώτημα. Έχει πάρει κανείς ρεζέρβα; Το αμάξι φαίνεται να έχει σχετική θήκη στο πορτ μπαγκαζ κάτω από τη μοκέτα αλλά εκεί έχουν τώρα το κιτ επισκευής. Ο πωλητής μου είπε στην παραγγελία ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κωδικό για ρεζέρβα αλλά τον περίμεναν να εμφανιστεί.
Θα παραγγείλω σχετικά άμεσα απο έξω ρεζέρβα και σετ γρυλο και μπουλονοκλειδο.. Καλο το κιτ αλλα αν το χρησιμοποιήσεις να επισκευάσεις το λαστιχο ειναι μετά για πέταμα. Δεν μιλάμε για σκισιμο στο μάγουλο.. αλλα μια τρυπα που θα γινοταν με 5 ευρώ ματζούνι ή 15 ευρώ επισκευή θα θέλεις 80+ για καινουργιο λάστιχο
-
To μόνο πλεονέκτημα που έχει η ασφάλεια της αντιπροσωπείας (Allianz αν δεν κάνω λάθος) είναι η εγγύηση κεφαλαίου για κάποιο χρονικό διάστημα (2 ή 3 χρόνια, δε θυμάμαι) και ίσως και η χρήση αποκλειστικά oem ανταλλακτικών σε περίπτωση επισκευής. Αν δε βάλεις τα 2 ασφαλιστήρια δίπλα δίπλα δε θα καταλάβεις πάντως.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
To μόνο πλεονέκτημα που έχει η ασφάλεια της αντιπροσωπείας (Allianz αν δεν κάνω λάθος) είναι η εγγύηση κεφαλαίου για κάποιο χρονικό διάστημα (2 ή 3 χρόνια, δε θυμάμαι) και ίσως και η χρήση αποκλειστικά oem ανταλλακτικών σε περίπτωση επισκευής. Αν δε βάλεις τα 2 ασφαλιστήρια δίπλα δίπλα δε θα καταλάβεις πάντως.
Βασικά η Toyota Insurance που πουλάνε οι αντιπρόσωποι λειτουργεί ως broker και συνεργάζεται με AIG (που πήρα στο Yaris Cross), Ατλαντική και πιθανώς Allianz που εχει πολλες συνεργασίες στον κλάδο!
Το πλεονέκτημα που πουλάνε είναι ότι πας σε εξουσιοδοτημένο με γνήσια ανταλλακτικά σε κάθε περίπτωση.
Αλλιως μια από τα ίδια είναι.
Εβαλα την ασφαλίστριά μου να κοιτάξει τις ίδιες καλύψεις στην ίδια εταιρεία και της Τογιότα βγηκε 40 ευρώ φθηνότερη (σε ετήσιο μικτή) -
Απαιτεί προσοχή η ασφάλιση, κάποιες ασφαλιστικές είναι φθηνότερες γιατί εδρεύουν στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος, με άδεια ελεύθερης εγκατάστασης δηλαδή και εποπτεύονται ως προς τα αποθεματικά τους από τη χώρα όπου εδρεύουν (Βουλγαρία, Κύπρο κλπ) με ο,τι αυτό συνεπάγεται ως προς αξιοπιστία και φερεγγυότητα τους, οπότε είναι πολύ μειωμένης αξιοπιστίας, διότι στην Ελλάδα η εποπτική αρχή έχει ως προύπόθεση λειτουργίας της ασφαλιστικής υψηλά αποθεματικά. Εάν έκανα τώρα την ασφάλιση θα την έκανα μέσω toyota ή σε ασφαλιστική που εδρεύει στην Ελλάδα ή σε σοβαρή ευρωπαική χώρα (λ.χ. Γαλλία) με σοβαρούς εποπτικούς μηχανισμούς.
Τα φθηνά ασφάλιστρα σε κάποιες εταιρίες είναι φθηνά για τους λόγους που εξέθεσα, οπότε θέλει στάθμιση κινδύνων -
Απαιτεί προσοχή η ασφάλιση, κάποιες ασφαλιστικές είναι φθηνότερες γιατί εδρεύουν στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος, με άδεια ελεύθερης εγκατάστασης δηλαδή και εποπτεύονται ως προς τα αποθεματικά τους από τη χώρα όπου εδρεύουν (Βουλγαρία, Κύπρο κλπ) με ο,τι αυτό συνεπάγεται ως προς αξιοπιστία και φερεγγυότητα τους, οπότε είναι πολύ μειωμένης αξιοπιστίας, διότι στην Ελλάδα η εποπτική αρχή έχει ως προύπόθεση λειτουργίας της ασφαλιστικής υψηλά αποθεματικά. Εάν έκανα τώρα την ασφάλιση θα την έκανα μέσω toyota ή σε ασφαλιστική που εδρεύει στην Ελλάδα ή σε σοβαρή ευρωπαική χώρα (λ.χ. Γαλλία) με σοβαρούς εποπτικούς μηχανισμούς.
Τα φθηνά ασφάλιστρα σε κάποιες εταιρίες είναι φθηνά για τους λόγους που εξέθεσα, οπότε θέλει στάθμιση κινδύνωνΣωστός! Μεγάλη προσοχή στην αγορά !
-
Παράδειγμα απο την η HD
"4. Θραύση Κρυστάλλων
Καλύπτουμε τη θραύση ...
Αν η επισκευή ή αντικατάσταση των
κρυστάλλων γίνει στους συνεργάτες μας
(Carglass, Glassdrive, Filis, Glassfit και συνεργαζόμενα συνεργεία που
αναλαμβάνουν επισκευές τζαμιών),
με δικά τους προϊόντα, αναλαμβάνουμε
το κόστος, με όριο κάλυψης αυτό που
αναφέρεται στο συμβόλαιό σου...
Αν επιλέξεις να γίνει η αντικατάσταση
ή επισκευή σε συνεργάτες μας αλλά με
γνήσια ανταλλακτικά της αντιπροσωπείας,
τότε θα καλύψουμε το κόστος, αλλά θα
αφαιρεθεί η σχετική απαλλαγή, που είναι το
25% του κόστους των ανταλλακτικών.Εξαιρούνται και αποκλείονται από την
κάλυψη Θραύσης Κρυστάλλων οι παρακάτω
περιπτώσεις:
...
• ζημιά σε μεμβράνες, αισθητήρες και
μηχανισμούς παραθύρων ..."Με τους αισθητήρες που υπάρχουν στο παρμπρίζ για να δουλεύουν τα ADAS τα παραπάνω είναι αποτρεπτικά για τέτοιες ασφαλιστικές .
Toyota Corolla Cross