-
καλησπερα το fiat uno 1988 που εχουμε , μετα απο καποια βροχη δεν μπορουσε να παρει μπροστα , εδινε και δεν εσκαγε για να ξεκινησει ο κινητηρας . Προσπαθησα και εγω να το σπρωξω μπροστα πισω αλλα τιποτα . Τελικα ενω μου αναβει το ταμπλο του βαζω μια 3η ταχυτητα και μετα σταματησαν να αναβουνε ολες οι λυχνιες στο ταμπλο. Πεθανε εντελως. Βγαζω την μπαταρια του και την φορτιζω . Τελικα την ξανα βαζω , γυριζω το κλειδι κανει τσακ και τιποτα μετα την επομενη φορα νεκρο σβησμενες ολες οι ενδειξεις στο ταμπλο. Πηγαμε την μπαταρια για ελενχο και μας ειπανε οτι θελει αλλαγη την ειχαμε απο το 2017 και πολυ κρατησε μας ειπανε . Την εβαλα επανω αλλα τιποτα δεν υπαρχει καμια ενδειξη στο ταμπλο να φωτιζει . Τι μπορει να φταιει; κοιταξα τις ασφαλειες δεν ειναι καμια καμενη. Υπαρχει καμια αλλη ασφαλεια; που πρεπει να κοιταξω; Σκεφτομαι να ανοιξω το ταμπλο απο πισω να δω αμα υπαρχει καμια ασφαλεια καμμενη.
Τι θα μου προτεινατε να κανω; . Ναι ξερω πρεπει να φωναξω ηλεκτρολογο να ερθει να το δει αλλα, ελεγα μπας και βρω εγω τι φταει χωρις να τον καλεσω. -
@johnmegarythmos said in δεν παιρνει μπροστα fiat uno 1988 ενω αλλαξαμε νεα μπαταρια!!, δεν αναβει καμια ενδειξη στο ταμπλο!:
καλησπερα το fiat uno 1988 που εχουμε , μετα απο καποια βροχη δεν μπορουσε να παρει μπροστα , εδινε και δεν εσκαγε για να ξεκινησει ο κινητηρας . Προσπαθησα και εγω να το σπρωξω μπροστα πισω αλλα τιποτα . Τελικα ενω μου αναβει το ταμπλο του βαζω μια 3η ταχυτητα και μετα σταματησαν να αναβουνε ολες οι λυχνιες στο ταμπλο. Πεθανε εντελως. Βγαζω την μπαταρια του και την φορτιζω . Τελικα την ξανα βαζω , γυριζω το κλειδι κανει τσακ και τιποτα μετα την επομενη φορα νεκρο σβησμενες ολες οι ενδειξεις στο ταμπλο. Πηγαμε την μπαταρια για ελενχο και μας ειπανε οτι θελει αλλαγη την ειχαμε απο το 2017 και πολυ κρατησε μας ειπανε . Την εβαλα επανω αλλα τιποτα δεν υπαρχει καμια ενδειξη στο ταμπλο να φωτιζει . Τι μπορει να φταιει; κοιταξα τις ασφαλειες δεν ειναι καμια καμενη. Υπαρχει καμια αλλη ασφαλεια; που πρεπει να κοιταξω; Σκεφτομαι να ανοιξω το ταμπλο απο πισω να δω αμα υπαρχει καμια ασφαλεια καμμενη.
Τι θα μου προτεινατε να κανω; . Ναι ξερω πρεπει να φωναξω ηλεκτρολογο να ερθει να το δει αλλα, ελεγα μπας και βρω εγω τι φταει χωρις να τον καλεσω.Αφού σου είπαν ότι η μπαταρία τα χει παίξει τι ακριβώς ψάχνεις? 6 χρονών μπαταρία έλεος δηλαδη
-
@nikos-golf said in δεν παιρνει μπροστα fiat uno 1988 ενω αλλαξαμε νεα μπαταρια!!, δεν αναβει καμια ενδειξη στο ταμπλο!:
@johnmegarythmos said in δεν παιρνει μπροστα fiat uno 1988 ενω αλλαξαμε νεα μπαταρια!!, δεν αναβει καμια ενδειξη στο ταμπλο!:
Τι θα μου προτεινατε να κανω; . Ναι ξερω πρεπει να φωναξω ηλεκτρολογο να ερθει να το δει αλλα, ελεγα μπας και βρω εγω τι φταει χωρις να τον καλεσω.Αφού σου είπαν ότι η μπαταρία τα χει παίξει τι ακριβώς ψάχνεις? 6 χρονών μπαταρία έλεος δηλαδη
την αλλαξα την μπαταρια και εβαλα καινουργια οπως εγραψα και παλι δεν υπαρχει ενδειξη στο ταμπλο και ειναι νεκρο το αυτοκινητο. Δηλαδη μια τρυπα στο νερο εκανα με την αλλαγη σε νεα μπαταρια δεν αλλαξε τιποτα . Για αυτο και ζηταω βοηθεια; υπαρχει καποια αλλη ασφαλεια κοντα στην μπαταρια ή δεν ξερω τι αλλο ;
-
Δεν ξέρω πως είναι το uno και τα αντίστοιχης χρονολογίας αυτοκίνητα αλλά συνήθως ναι εκτός από την ασφαλειοθηκη της καμπίνας έχουν και στο μηχανοστάσιο, αυτές είναι μεγάλες, 35-50 ampere.
-
Επειδή κανένας δεν ξέρει, ούτε συ θυμάσαι, ακριβώς βήμα βήμα κάθε ενέργειας που προηγήθηκε, για να γίνει τηλεδιάγνωση, και σε παλιό αυτοκίνητο όλα τα καλώδια και εξαρτήματα έχουν τις φθορές τους και κινδυνεύει το αμάξι ακόμη και με φωτιά, ένα ηλεκτρολογειο τζάμπα λεφτά δεν θα φάει.
Μακάρι να είναι μόνο κάποια ασφάλεια. -
Το τοπικό παίρνει άνετα τον τίτλο της πιο παλιάς νεκρανάστασης αυτοκινήτου δεν ξέρω αν άλλος απο το φόρουμ κυκλοφορεί με παλιότερο.
-
Δες και τη γείωση της μπαταρίας στο σασί, αν έχει.
-
καλησπερα το fiat uno 1988 που εχουμε , μετα απο καποια βροχη δεν μπορουσε να παρει μπροστα ,
Τι θα μου προτεινατε να κανω; .μπαλαντέζα, πιστολάκι για τα μαλλιά, και το βαράς μέχρι να στεγνώσει
-
@antonakis said in δεν παιρνει μπροστα fiat uno 1988 ενω αλλαξαμε νεα μπαταρια!!, δεν αναβει καμια ενδειξη στο ταμπλο!:
Δες και τη γείωση της μπαταρίας στο σασί, αν έχει.
εχεις δικιο , η γειωση της μπαταριας ειχε κοπει , μαλλον ζεσταθηκε και κοπηκε. Ηρθει ο αδελφος μου και το μετρησε με το πολυμετρο και ειδε οτι δεν δινει ταση η γειωση δηλαδη το μειον της μπαταριας. Τελικα το εφτιαξε! και το αμαξι πηρε κανονικα. Επιτελους!! δεν το ειχα δει εγω καθολου. Το κουλο απο οτι ειδα ητανε οτι τα alarm δουλευαν κανονικα και η ενδειξη στο ταμπλο για τα alarm δεν το ειχα δει τοτε που το κοιταγα. Αρα τα alarm εχουνε λιγοτερη ταση και εκει που διακλαδιζεται η γειωση ητανε ολες οι γειωσεις ολων των φωτων και μετα το καλωδιο συνεχιζεται και βιδωνει στην μηχανη.
δεν παιρνει μπροστα fiat uno 1988 ενω αλλαξαμε νεα μπαταρια!!, δεν αναβει καμια ενδειξη στο ταμπλο!