-
@argyn said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
@lap said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Δεν υπάρχουν και χώροι για σκυλιά να παίζουν άνετα. Σέβομαι όσους δεν θέλουν σκυλιά δίπλα τους λόγω φασαρίας ή στα πάρκα τους. Ήμουν ένας από αυτούς μέχρι που υποχρεωτικά έζησα και με σκυλι και είδα και την άλλη πλευρά αυτήν των ιδιοκτητών και τις δυσκολιες τους μεσα στην πολη.Πρέπει να γίνουν και περιοχές και πάρκα και για αυτα.
Γιατί η πολιτεία θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την επίλυση ενός προβλήματος (την κατασκευή χώρων για "κατοικίδια" ζώα που ΔΕΝ μπορούν να ζήσουν αποκλειστικά εντός οικίας) το οποίο εξαρχής δεν θα έπρεπε να υπάρχει εντός πόλεων?
Νάτο πάλι το πολιτικά ανορθόδοξο!
-
Ε καλά τα μέσα σκυλιά είναι από 10-15 κιλά. Σπανίως θα δεις σκυλί σε πόλη πάνω από 30 κιλά.
Δεν κατάλαβα την πρόταση σου. Για το κράτος όσο σημαντικός εισαι εσύ και οι ανάγκες σου άλλο τόσο είναι και ο ιδιοκτήτης σκύλου.
Ούτε εσύ είσαι πιο σημαντικός ούτε αυτός.
Εσύ που έχεις αυτοκίνητο θα πρέπει να σου δώσει χώρο στάθμευσης και δρόμους εφόσον σου επιτρέπει να αποκτήσεις αυτοκίνητο.
Τον ιδιοκτήτη σκύλου θα πρέπει να του δώσει χώρο για τα σκυλιά να παίζουν και να κοινωνικοποιουνται με ασφάλεια εφόσον του επιτρέπουν να αποκτήσει σκύλο. -
Ε καλά τα μέσα σκυλιά είναι από 10-15 κιλά. Σπανίως θα δεις σκυλί σε πόλη πάνω από 30 κιλά.
Δεν κατάλαβα την πρόταση σου. Για το κράτος όσο σημαντικός εισαι εσύ και οι ανάγκες σου άλλο τόσο είναι και ο ιδιοκτήτης σκύλου.
Εσύ που έχεις αυτοκίνητο θα πρέπει να σου δώσει χώρο στάθμευσης εφόσον σου επιτρέπει να αποκτήσεις αυτοκίνητο.
Πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας για αυτό το λόγο. (Τα στάθμευσης, ενσωματώθηκαν στα κυκλοφορίας κάποια στιγμή)
-
Και φόρους ο ιδιοκτήτης σκύλων. Όπως όλοι μας.
-
@manast said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Δεν υπάρχουν και χώροι για σκυλιά να παίζουν άνετα. Σέβομαι όσους δεν θέλουν σκυλιά δίπλα τους λόγω φασαρίας ή στα πάρκα τους. Ήμουν ένας από αυτούς μέχρι που υποχρεωτικά έζησα και με σκυλι και είδα και την άλλη πλευρά αυτήν των ιδιοκτητών και τις δυσκολιες τους μεσα στην πολη.Πρέπει να γίνουν και περιοχές και πάρκα και για αυτα.
Γιατί η πολιτεία θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την επίλυση ενός προβλήματος (την κατασκευή χώρων για "κατοικίδια" ζώα που ΔΕΝ μπορούν να ζήσουν αποκλειστικά εντός οικίας) το οποίο εξαρχής δεν θα έπρεπε να υπάρχει εντός πόλεων?
Νάτο πάλι το πολιτικά ανορθόδοξο!
Πλάκα-πλάκα περιμένω με ανυπομονησία την στιγμή που κάποιος θα καταγγείλει ως ρατσιστική γενοκτονία τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών με την υποσημείωση μάλιστα ότι η πρακτική αυτή αντιβαίνει στα δημοκρατικά προτάγματα της συμπεριληπτικότητας και ανοχής προς το διαφορετικό δημιουργώντας μια κακοποιητικής υφής κοσμοαντίληψη στον πληθυσμό.
Ζήτημα χρόνου να φτάσουμε ΚΑΙ εκεί ...
-
Κατοχής και χρήσης τετραπόδου;
Tότε λάθος μου. -
@manast said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Κατοχής και χρήσης τετραπόδου;
Tότε λάθος μου.Γιατί στους φόρους σας, σας κανουν επιμερισμό λογαριασμών για να ξέρετε πού πάνε ως κονδύλια οι φόροι σας;
Στα δημοτικά τέλη μπορείτε να αρνηθείτε να πληρώσετε αν σας πουν πως με τα χρήματα αυτά θα φτιάξουν ένα πάρκο μακριά από την γειτονιά σας;
Ή αν φτιάξουν ένα πάρκο δίπλα σε εσάς ότι δεν θα το πληρώσει μεσω των τελών κάποιος που μένει πιο μακριά;
-
@gv2000 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
επίσης σε καταγγελία επώνυμη σε τοπικό ΑΤ η απάντηση που πήρα απο Αξ.Υπ. ήταν "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι...υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι..."
Φυσικά μπορούν αλλά και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν.
Στέλνουν περιπολικό στις 2 το βράδυ, το οποίο πέραν ότι πιστοποιεί αυτό που κατήγγειλες και κάνει την ανάλογη παρατήρηση στον #ζωόφιλοτουκώλου, κανονικά μπορεί να τον στείλει αυτεπάγγελτα σε δικαστήριο στο οποίο θα πληρώσει ένα αρκετά τσουχτερό πρόστιμο.Το έχουν κάνει σε καραγκιόζη «ζωόφιλο» στη γειτονιά που άφηνε το σκύλο όλη μέρα και όλη νύχτα σε μπαλκόνια και ταράτσες και το ζωντανό λύσσαγε. Τελικά του έκοψε το δικαστήριο πρόστιμο 3 χιλιάρικα και ησύχασε.
Μακάρι να το ήξερα νωρίτερα να του το έχω κάνει κι εγώ, όπου είχα περιοριστεί απλώς σε μπινελίκια την περίοδο που η σύζυγος ήταν έγκυος στην κόρη μας και το σκυλί γάβγιζε από το ένα πρωί έως το άλλο πρωί.
Βέβαια όταν του είπα ότι εαν πάθει κάτι η γυναίκα και το παιδί δεν θα βρίσκει τρύπα να κρυφτεί, μαζεύτηκε λίγο αλλά δεν κράτησε για πολύ.
Μόλις όμως σε αντίστοιχη περίπτωση εγκύου γυναίκας σαν τη δική μου, του έφεραν την αστυνομία και πλήρωσε το πρόστιμο, τον έτσουξε και μαζεύτηκε περισσότερο.#Μπουστουδιούλουστουςζωόφιλουςτουκώλου
-
Εσύ που έχεις αυτοκίνητο θα πρέπει να σου δώσει χώρο στάθμευσης και δρόμους εφόσον σου επιτρέπει να αποκτήσεις αυτοκίνητο.
Τον ιδιοκτήτη σκύλου θα πρέπει να του δώσει χώρο για τα σκυλιά να παίζουν και να κοινωνικοποιουνται με ασφάλεια εφόσον του επιτρέπουν να αποκτήσει σκύλο.Η δική μου ανάγκη είναι η κατασκευή αυτοκινητοδρόμιου προδιαγραφών F1 στην κάθε περιφέρεια της χώρας για λόγους οδηγικής παιδείας, ασφαλούς εκτόνωσης της οδηγικής έντασης, μείωσης των ατυχημάτων και τουριστικής ανάπτυξης. Δεν νομίζω ότι οι αυξημένοι φόροι/τέλη κτλ δεν δικαιολογούνται από ένα τέτοιο έργο.
Υ.Γ. Επίσης είμαι μέλος του ελληνικού παραρτήματος της "Οργάνωσης Για Τον Εγκλιματισμό Της Πολικής Αρκούδας Στην Λεκάνη Της Μεσογείου", ως τέτοιος θα σου περιγράψω τα αιτήματα μας άλλη φορά (είναι βλέπεις κάπως ακριβότερα του προηγουμένου).
-
Υπάρχουν νόμοι για τα σκυλιά. Όποιος δεν τους ακολουθεί είναι απλά παράνομος, όπως κάθε άλλος παράνομος.
Ποτέ τα σκυλιά σε ώρες κοινής ησυχίας σε μπαλκονια και εξωτερικούς χώρους και γενικά ποτέ χωρίς επίβλεψη ακομα και σε ώρες μη κοινής ησυχίας.
Τσιπακι, εμβόλια, ιατρικούς έλεγχους κτλ είναι υποχρεωτικά από τον νόμο. Δεν είναι στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη.
Οπότε δεν φταίνε τα ζώα, φταίει ο παράνομος πολίτης. Από αυτό πασχουμε. Από σεβασμό στους νομούς μας
-
@lap , Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες. Κανείς δεν στρέφεται ενάντια στα τετράποδα ζώα - εκείνα είναι εξ ορισμού ανεύθυνα - στα δίποδα αναφερόμαστε ως πηγή του κακού, εδώ τουλάχιστον (οκ, μην γράψεις σεντόνι προς υπεράσπιση των κοτόπουλων).
-
Θα έγραφα και εγώ κάτι τώρα, αλλά επειδή θα μου λένε ότι γκρινιάζω, είναι προτιμότερο να βάλω φίμωτρο.
-
Τον ιδιοκτήτη σκύλου θα πρέπει να του δώσει χώρο για τα σκυλιά να παίζουν και να κοινωνικοποιουνται με ασφάλεια εφόσον του επιτρέπουν να αποκτήσει σκύλο.Η δική μου ανάγκη είναι η κατασκευή αυτοκινητοδρόμιου προδιαγραφών F1 στην κάθε περιφέρεια της χώρας για λόγους οδηγικής παιδείας, ασφαλούς εκτόνωσης της οδηγικής έντασης, μείωσης των ατυχημάτων και τουριστικής ανάπτυξης. Δεν νομίζω ότι οι αυξημένοι φόροι/τέλη κτλ δεν δικαιολογούνται από ένα τέτοιο έργο.
Υ.Γ. Επίσης είμαι μέλος του ελληνικού παραρτήματος της "Οργάνωσης Για Τον Εγκλιματισμό Της Πολικής Αρκούδας Στην Λεκάνη Της Μεσογείου", ως τέτοιος θα σου περιγράψω τα αιτήματα μας άλλη φορά (είναι βλέπεις κάπως ακριβότερα του προηγουμένου).
Εάν το ζητά ένα μεγαλο μέρος του πληθυσμού, κάνε αίτημα να γίνει.
Εάν όμως σαν εσένα είναι λιγότερο του 1% τότε μάλλον δεν θα γίνει. Είσαι απλα μια μονάδα, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Αν οι περισσότεροι ή μια τεράστια μερίδα του κόσμου συμφωνεί με ότι λες, ναι πρέπει να γίνει πράξη από την πολιτεία
-
@katafractos17 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
επίσης σε καταγγελία επώνυμη σε τοπικό ΑΤ η απάντηση που πήρα απο Αξ.Υπ. ήταν "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι...υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι..."
Στέλνουν περιπολικό στις 2 το βράδυ, το οποίο πέραν ότι πιστοποιεί αυτό που κατήγγειλες και κάνει την ανάλογη παρατήρηση στον #ζωόφιλοτουκώλου, κανονικά μπορεί να τον στείλει αυτεπάγγελτα σε δικαστήριο στο οποίο θα πληρώσει ένα αρκετά τσουχτερό πρόστιμο.Το έχουν κάνει σε καραγκιόζη «ζωόφιλο» στη γειτονιά που άφηνε το σκύλο όλη μέρα και όλη νύχτα σε μπαλκόνια και ταράτσες και το ζωντανό λύσσαγε. Τελικά του έκοψε το δικαστήριο πρόστιμο 3 χιλιάρικα και ησύχασε.
Μακάρι να το ήξερα νωρίτερα να του το έχω κάνει κι εγώ, όπου είχα περιοριστεί απλώς σε μπινελίκια την περίοδο που η σύζυγος ήταν έγκυος στην κόρη μας και το σκυλί γάβγιζε από το ένα πρωί έως το άλλο πρωί.
Βέβαια όταν του είπα ότι εαν πάθει κάτι η γυναίκα και το παιδί δεν θα βρίσκει τρύπα να κρυφτεί, μαζεύτηκε λίγο αλλά δεν κράτησε για πολύ.
Μόλις όμως σε αντίστοιχη περίπτωση εγκύου γυναίκας σαν τη δική μου, του έφεραν την αστυνομία και πλήρωσε το πρόστιμο, τον έτσουξε και μαζεύτηκε περισσότερο.#Μπουστουδιούλουστουςζωόφιλουςτουκώλου
ο "δικός" μας είναι πιο μουλωχτός... έχει αφήσει 2 κυνηγόσκυλα σε ένα χαμόσπιτο σαν εγκαταλελειμμένο αλλα ο ίδιος ΔΕΝ κατοικεί εκεί...νοικιάζει κάπου εκεί στην γειτονιά...έχει έρθει περιπολικό έχει καταγράψει το συμβάν στις 12 το βράδυ (ότι δηλαδή τα σκυλιά είναι εντός του οικοπέδου αλλά όχι εντός της οικίας) και εντόπισαν τον ιδιοκτήτη (δεν ξέρω πως) και τον κάλεσαν για αποδεικτικά εμβολιασμών κλπ και έτσι δεν μπορούν να κάνουν κάτι...έτσι μου είπανε στο τοπικό ΑΤ.
επειδή όμως δεν έχω άπλετο χρόνο να αποδεικνύω τα προφανή και είμαι και λίγο νευρικός κατάλαβα ότι έλεγε μπούρδες ο Αξ.Υπ. του εξήγησα με ωραίο τρόπο ότι τον κατάλαβα ότι λεει βλακείες και απλά του είπα πως θα συμβιβαστώ με αυτό το σκηνικό προς αποφυγή χειρότερων συμβάντων...το καταλαβε και ο ίδιος και απλα με ευχαρίστησε για την υπομονή μου...ελλαδα 2.0 -
@lap , Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες. Κανείς δεν στρέφεται ενάντια στα τετράποδα ζώα - εκείνα είναι εξ ορισμού ανεύθυνα - στα δίποδα αναφερόμαστε ως πηγή του κακού, εδώ τουλάχιστον (οκ, μην γράψεις σεντόνι προς υπεράσπιση των κοτόπουλων).
Ενώ εσύ μπορείς να γράφεις ελεύθερα σεντόνια.
Υπάρχει περίπτωση να θεωρείς ως κάτι το ιδιαίτερο τον εαυτό σου, διότι αυτο καταλαβαίνω από τα γραπτά σου. Ίσως κάνω και λάθος.
Εφόσον λοιπόν κάποιος τηρεί τους νόμους κατά γράμμα μπορεί να έχει κατοικίδιο και δη σκύλο είτε μας αρέσει είτε όχι. Και για να είμαι ειλικρινής δεν με τρελαίνει αυτό αλλά η χώρα δεν μου ανήκει. Ανήκει σε όλους μας.
-
@storm said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
Θα έγραφα και εγώ κάτι τώρα, αλλά επειδή θα μου λένε ότι γκρινιάζω, είναι προτιμότερο να βάλω φίμωτρο.
Είμαστε μια δημοκρατική συντροφιά εδώ. Κανείς δεν θα σου αφαιρέσει το δικαίωμα να μας πεις τις απόψεις σου (αρκεί αυτές να είναι σύμφωνες με τις, εκάστοτε, "δικές μας").
-
@katafractos17 said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:
ο "δικός" μας είναι πιο μουλωχτός... έχει αφήσει 2 κυνηγόσκυλα σε ένα χαμόσπιτο σαν εγκαταλελειμμένο αλλα ο ίδιος ΔΕΝ κατοικεί εκεί...νοικιάζει κάπου εκεί στην γειτονιά...έχει έρθει περιπολικό έχει καταγράψει το συμβάν στις 12 το βράδυ (ότι δηλαδή τα σκυλιά είναι εντός του οικοπέδου αλλά όχι εντός της οικίας) και εντόπισαν τον ιδιοκτήτη (δεν ξέρω πως) και τον κάλεσαν για αποδεικτικά εμβολιασμών κλπ και έτσι δεν μπορούν να κάνουν κάτι...έτσι μου είπανε στο τοπικό ΑΤ.
επειδή όμως δεν έχω άπλετο χρόνο να αποδεικνύω τα προφανή και είμαι και λίγο νευρικός κατάλαβα ότι έλεγε μπούρδες ο Αξ.Υπ. του εξήγησα με ωραίο τρόπο ότι τον κατάλαβα ότι λεει βλακείες και απλά του είπα πως θα συμβιβαστώ με αυτό το σκηνικό προς αποφυγή χειρότερων συμβάντων...το καταλαβε και ο ίδιος και απλα με ευχαρίστησε για την υπομονή μου...ελλαδα 2.0Το καταλαβαίνω, αλλά οι νόμοι που ανέφερε και ο lap υπάρχουν και ισχύουν.
Εφόσον τον ταυτοποίησαν ως ιδιοκτήτη, μπορούσαν να τον τραβήξουν.
Ελλάδα όμως... -
αλλά η χώρα δεν μου ανήκει. Ανήκει σε όλους μας.
Ακόμα και σε αυτούς που προτιμούν ...VAG!
-
Όταν γίνουν φθηνότερα τα διαστημόπλοια θα τους στείλουμε στο φεγγάρι αυτούς.
Θα γίνει τετράγωνο και το φεγγάρι με αυτούς εκεί
-
Όταν γίνουν φθηνότερα τα διαστημόπλοια θα τους στείλουμε στο φεγγάρι αυτούς.
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα