-
Εχω κάνει περίπου 700.000 χλμ με αυτοκίνητα που είχαν ενα μέσο όρο κατανάλωσης 10 λιτρα /100 χλμ
70.000€ σε βενζίνες (ΜΟ) με αυτοκίνητα που κόστισαν αγορά 60.000€.Μακάρι να υπήρχαν ντίζελ ή υβριδικά διαθέσιμα για αγορά απο το 1995 θα είχα γλυτώσει 35000€ σε καύσιμα και θα είχα κερδίσει και κανα 10άρικο ακόμα στην μεταπώληση.
-
@manast
Ωραίο ποστ. Έτσι να ανάψουν τα αίματα με σασπένς για τα λίτρα κατανάλωσης -
@lap said in Κατανάλωση Βενζίνης:
@manast
Ωραίο ποστ. Έτσι να ανάψουν τα αίματα με σασπένς για τα λίτρα κατανάλωσηςΚρίμα που ο μεγάλος Leone, έφυγε αρκετά χρόνια πριν.
For few mls more ή for a few fuels more... -
Mad max φάση.
Άντε πες τώρα τα υπόλοιπα τα βαρετά, πως είναι το πριν και το μετά των swift. Υπάρχει βελτίωση και που;
-
@lap said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Άντε πες τώρα, πως είναι το πριν και το μετά των swift. Υπάρχει βελτίωση και που;
Βρήκαμε θέμα για καύσιμα, και θα γράφω για διαφορές δύο αυτοκινήτων που δεν πωλούνται πια? Και το 1300, δεύτερη γενιά, και το 1000, φεύ για το δεύτερο, δεν υπάρχουν πια...
Παρ´όλα αυτά, μόνο στην ποιότητα βαφής ήταν καλύτερο το πρώτο. Παντού βελτίωση -
Έλα ντε....
Εγώ λοιπόν με χαλαρή οδήγηση όπως περιέγραψες πιάνω και 3.3 λίτρα/100χλμ
Αλλά οκ όλοι με χαιρετούν στον δρόμο.....με ανοιχτές παλάμες.
Όχι εντάξει πλάκα κάνω....νορμάλ πάω αλλά δεν είμαι και ο πρώτος στο φανάρι ούτε όμως και ο τελευταίος
Πήγαινα μια βόλτα για καφέ με φιλαράκι και ξεκινήσαμε μαζί από το ίδιο σημείο και έγραψα λιγότερο από το σκούτερ του. Αυτό τα λέει όλα.
Τα έγραφα σε βίντεο να σας τα δειξω αλλά χάλασε το κινητό και βαριέμαι να ασχοληθώ ξανά. Δεν έχει και αυτές τις εφαρμογές όπως τα άλλα τα ευρωπαϊκά.
-
γυρισα χθες από πήλιο που είχα πάει για 3ημεράκι. το πάτησα το έστριψα του ήπια το αίμα και το καταευχαριστήθηκα .
9.5-10 κατανάλωση με 4 ατομα και full μπαγαζια και το πάταγα πολύ
στα @@ μου , πέρασα καλά, χαλάλι του
γυρισα σήμερα στο 5,5 κατανάλωση πετρέλαιο του ka
-
@cirus said in Κατανάλωση Βενζίνης:
γυρισα χθες από πήλιο που είχα πάει για 3ημεράκι. το πάτησα το έστριψα του είπια το αίμα και το καταευχαριστήθηκα .
Το γ@μήσατε το οικοσύστημα με αυτά που περιγράφεις.
Φαντάσου τώρα να έγραφες και για τη ζωική πρωτεΐνη που κατέληξε στα στομάχια σας και χάθηκε για πάντα...
Να περνάτε πάντα καλά. -
@manast said in Κατανάλωση Βενζίνης:
@cirus said in Κατανάλωση Βενζίνης:
γυρισα χθες από πήλιο που είχα πάει για 3ημεράκι. το πάτησα το έστριψα του είπια το αίμα και το καταευχαριστήθηκα .
Το γ@μήσατε το οικοσύστημα με αυτά που περιγράφεις.
Φαντάσου τώρα να έγραφες και για τη ζωική πρωτεΐνη που κατέληξε στα στομάχια σας και χάθηκε για πάντα...
Να περνάτε πάντα καλά.χαχαχαχαχαχαχα
πριτς δεν γραφω, μονο χορταρακι του θεού τρώγαμε
-
Σε προηγούμενο ποστ είπα οτι έκαψα 70.000€ βενζίνη με αυτοκίνητα που μου στοίχησαν 60.000€ , έκανα λάθος γιατί ξέχασα τα χρήματα που πήρα πίσω απο τίς μεταπωλήσεις.
40.000 € τελικά στοίχησαν τα αυτοκίνητα ...Συμπέρασμα 1 όποιος δεν βάζει την χαμηλή κατανάλωση Νο1 είναι ανόητος
και όποιος ξεχνάει την μεταπώληση 2 φορές ανόητοςΣυμπέρασμα 2 οι καπιταλιστές των 7 αδελφών μας τα παίρνουν πιο χοντρά απο αυτούς των αυτοκινητοβιομηχανιών
Επομένως όποιος παίρνει αυτοκίνητα που καίνε πολύ δεν είναι σοσιαλιστής/ κομμουνιστής /αριστερός /χριστιανός /οικολόγος ... συγνώμη αυτά @cirus @realzeus μου πρέπει να λέγονται...
Συμπέρασμα 4 προσχωρώ στον ELONισμό για να κτυπήσω τα υπερκέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου...
-
@monman2 said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Σε προηγούμενο ποστ είπα οτι έκαψα 70.000€ βενζίνη με αυτοκίνητα που μου στοίχησαν 60.000€ , έκανα λάθος γιατί ξέχασα τα χρήματα που πήρα πίσω απο τίς μεταπωλήσεις.
40.000 € τελικά στοίχησαν τα αυτοκίνητα ...Συμπέρασμα 1 όποιος δεν βάζει την χαμηλή κατανάλωση Νο1 είναι ανόητος
και όποιος ξεχνάει την μεταπώληση 2 φορές ανόητοςΣυμπέρασμα 2 οι καπιταλιστές των 7 αδελφών μας τα παίρνουν πιο χοντρά απο αυτούς των αυτοκινητοβιομηχανιών
Επομένως όποιος παίρνει αυτοκίνητα που καίνε πολύ δεν είναι σοσιαλιστής/ κομμουνιστής /αριστερός /χριστιανός /οικολόγος ... συγνώμη αυτά @cirus @realzeus μου πρέπει να λέγονται...
Συμπέρασμα 4 προσχωρώ στον ELONισμό για να κτυπήσω τα υπερκέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου...
Οταν ξοδεύεις χρήματα σε κάτι που σου δίνει ευχαρίστηση δεν είσαι ανόητος απλά κανεις αυτό που γουστάρεις. δεν έχει σημασία τι είναι αυτό. Για αλλους είναι να τρέχουν πισω από ένα μπαλάκι τενις. Για άλλους να πάνε σε ακριβα εστιατόρια για γευσιγνωσία και μετα να κατεβαζουν 2 σουβλάκια να στανιάρουν. Οτι και αν είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο καντο. Εμενα μαρέσουν τα ταξίδια και τα ξοδεύω εκεί (μεσα είναι και οι βενζίνες) και μέρος της ευχαρίστησης είναι και το ίδιο το ταξίδι όχι μόνο ο προορισμός. Αν θα βγει αμάξι που θα μου προσφέρει ευχαρίστηση χωρίς να ξοδεύω βενζίνες και να μπορω να το αγορασω βεβαια θα το κάνω αλλά μεχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι τετοιο
Ανοητος είναι οποιος τα μαζεύει και δεν ξοδεύει ποτέ λες και ήρθαμε σε αυτό τον κόσμο για να τα κάνουμε μασουρια.... Εννοείται βεβαια από αυτά που του περισεύουν όχι από αυτά που χρειάζεται για να ζήσει και εννοείται και να αποταμιεύεις και κάτι αν μπορείς.
-
@monman2 said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Για να καταλάβεις τη διαφορά... εγώ έχω κάψει 15.000€ σε βενζίνες από το 2008 που τα κρατάω στο sprintmonitor.
Άντε να ήταν 10.000 με ένα καλό υβριδικό από τότε... δεν το λες σημαντική διαφορά.**note υπάρχει και εταιρικό με πληρωμένη βενζίνη βέβαια, αλλά αυτό είναι αλλουνού τσέπη
-
@antonakis said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Για να καταλάβεις τη διαφορά... εγώ έχω κάψει 15.000€ σε βενζίνες από το 2008 που τα κρατάω στο sprintmonitor.
Άντε να ήταν 10.000 με ένα καλό υβριδικό από τότε... δεν το λες σημαντική διαφορά.**note υπάρχει και εταιρικό με πληρωμένη βενζίνη βέβαια, αλλά αυτό είναι αλλουνού τσέπη
Μισό ρε παιδιά. Για κάποιους που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, αυτα τα 5χιλ. είναι ένα σεβαστό ποσό δεν είναι φιστίκια, μην τρελαθούμε. Εννοείται πως αν έχεις την άνεση, δεν σε νοιάζει η κατανάλωση παρά μόνο αν το δέρμα θα είναι αλκανταρα ή δεν ξερω τι άλλο
-
Προφανώς, τα 5 χιλιάρικα δεν είναι φυστίκια... αλλά αν έχεις την επιλογή για ένα συμβατικό αμάξι με 20 χιλιάρικα και ένα υβριδικό με 25 που σε ένα βάθος χρόνου θα σου κάνει απόσβεση αυτά τα έξτρα λεφτά, τότε δεν πρέπει να υπολογίσεις τη χρήση σου πριν πεις ότι συμφαίρει το ένα ή το άλλο?
-
Γεμίσαμε πελουσιους σε αυτό το φόρουμ. Ένας άνθρωπος που να έχει έξοδα και να ζει κάπως δύσκολα δεν υπάρχει.
Όλοι κληρονόμοι, και σωγαμπροι εδώ μεσα
Βρε άντε γεια!
-
Δεν πήρες γυναίκα με προίκα ούτε εσύ ρε lap?
-
Mπορεί και να έχουν ξαναγραφεί άλλες 463 φορές αλλά:
Η τσέπη και οι προτεραιότητες του καθένα, είναι δικιές του. Δεν θεωρούμε βλάκα όποιον έχει διαφορετικές. Ισως μόνο αυτό το επιχείρημα φτάνει.
Αλλο έξοδα καυσίμων και άλλο διαφορά εξόδων. Αλλο δίνω 2000€ για καύσιμα, άρα μου φαίνονται πολλά, άλλο θα κέρδιζα 400 με άλλες επιλογές. Πάλι θα μοιάζουν σε αρκετούς πολλά, αλλά είναι αρκετά λιγότερα.
Αν κάποιος έχει ένα αυτοκίνητο που καίει λιγότερο, είναι μια κατάσταση. Να αλλάξει όμως αυτοκίνητο, για να καίει λιγότερο, αν δεν κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα, είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση.
Ολα τα αυτοκίνητα έχουν ένα εύρος τιμών κατανάλωσης. Προσωπικά, στις όποιες εμπειρίες μου και χωρίς αυτό να γίνει επί σκοπώ, έχω δει διαφορές των 2-2,5 λίτρων, στις ίδιες διαδρομές. Με προσπάθεια, θα έβγαζα μισό λίτρο ακόμα.
Αν είναι θέμα πεποίθησης η χαμηλή κατανάλωση, να το πάρει το ποτάμι. Αν όμως είναι θέμα οικονομίας, στα δικά μου, υπολειτουργικά μυαλά, είναι ακατανόητο, να μην πάρω το αυτοκίνητο μου με χειροκίνητο κιβώτιο (εφ΄όσον υπάρχει). Κέρδος αγοράς, κέρδος κατανάλωσης και στον χαμηλότερο αποδεκτό εξοπλισμό. Κέρδος αγοράς, κέρδος βάρους-χαμηλής κατανάλωσης. Οσο οικονομικό και να είναι, με αυτά, γίνεται οικονομικότερο.
Και το βασικότερο. Κανείς (σχεδόν) δεν επιθυμεί ένα αυτοκίνητο που να καίει, για να καίει και μόνο. Υπάρχουν και άλλες προδιαγραφές, που μερικές τις ξεπερνάς, άλλες όχι. Δεν θες να θυσιάσεις. Μέχρι εκεί που φτάνεις πάντα.
Υ.Γ1. Και διαφωνίες θα υπάρχουν και γνώμες μπορεί να συμπληρωθούν.
Υ.Γ2. Λιγάκι στο forum, οι συμπαθείς κάτοχοι (νυν ή προσεχώς), υβριδικών τουοτα, το έχουν κάνει μεταξύ επιστήμης και σημαίας.
Δεν κρίνω ούτε τη σκέψη, ούτε την επιλογή. Δεν έχω τέτοιο σκοπό. Συγνώμη προκαταβολικά αν ενοχλήσω που αναφέρω τους συγκεκριμένους κατόχους, αλλά λιγάκι μου θυμίζουν νεοφώτιστους που είδαν το φως το αληθινό. Πολύ ευθιξία ρε παιδί μου. -
Προφανώς, τα 5 χιλιάρικα δεν είναι φυστίκια... αλλά αν έχεις την επιλογή για ένα συμβατικό αμάξι με 20 χιλιάρικα και ένα υβριδικό με 25 που σε ένα βάθος χρόνου θα σου κάνει απόσβεση αυτά τα έξτρα λεφτά, τότε δεν πρέπει να υπολογίσεις τη χρήση σου πριν πεις ότι συμφαίρει το ένα ή το άλλο?
Εννοείται. Η ειρωνεία ομως είναι οτι, οταν το 208 πουλιέται 20-21, προτάσεις σαν του yaris στα 22-23 μοιάζουν ευκαιρίες, εδω που μας καταντήσανε.
-
Δεν πήρες γυναίκα με προίκα ούτε εσύ ρε lap?
Τίποτα, ούτε και θα δεχομουν. Είμαι από αυτούς τους ρομαντικούς.
Να μου πεις τότε γιατί γκρινιάζω;;;;
Δεν ξέρω! -
@manast said in Κατανάλωση Βενζίνης:
Αν κάποιος έχει ένα αυτοκίνητο που καίει λιγότερο, είναι μια κατάσταση. Να αλλάξει όμως αυτοκίνητο, για να καίει λιγότερο, αν δεν κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα, είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση.
Αυτό ήθελα να πω κι εγώ.
Και πολλοί την πάτησαν έτσι, παίρνοντας diesel για πόλης.Εγώ πήγα από αμάξι που έκαιγε 7-lt στα 100, σε αμάξι που καίει 6,5 lt/100.
Δεν το έκανα για την κατανάλωση. Το έκανα λόγω μωρού, διπλάσιου χώρου αποσκευών και χώρων καμπίνας.
Κατανάλωση Βενζίνης