-
@elteo said in Kia XCeed - crossover:
τι ηλίθια δικαιολογία επικαλέστηκαν?
για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό???Επέμενε ο πωλητής πως κάθε κομμάτι εξοπλισμού στην παραγγελία επέχει "έξτρα φόρο από το τελωνείο". Ωστόσο εγώ είχα ήδη αγοράσει έως τότε δύο καινούργια οχήματα με παραγγελία και ουδέποτε είχα τέτοιο θέμα (Corolla, Octavia). Μου είχε δώσει παράδειγμα ενός πελάτη ο οποίος επέμενε να βάλει παραγγελία S/R και του κόστισε (λέει) αλλά τόσα λεφτά (νομίζω 1000€) το τελωνείο με αποτέλεσμα να του βγει δίπλα λεφτά ο έξτρα εξοπλισμός. Ότι να'ναι.
Μας περνάνε για μ@λ@κες μάλλον. Και δεν μπορώ να καταλάβω τι όφελος έχει η εταιρία για να προωθεί τέτοιο φάουλ στους πωλητές της;! Το κορυφαίο δε ήταν ότι σαν να μην έφτανε αυτό για κάθε έξτρα που του ανέφερα επιχειρηματολογούσε εναντίον του. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι στο S/R και στα θερμαινόμενα καθίσματα/τιμόνι μου είπε "τι να τα κάνεις στην Ελλάδα με τέτοιο καιρό", στο έξτρα ηχοσύστημα "δεν αξίζει έχει σχεδόν ανύπαρκτο ενισχυτή" και στο BS "σιγά το μέγεθος του αυτοκινήτου"! Προωθούσε δε σχεδόν επιτακτικά το 7DCT και το λευκό περλέ χρώμα. Σαν να του περίσσευε ένα τέτοιο και έψαχνε να το σπρώξει. Ότι να'ναι....
-
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
Σαν να του περίσσευε ένα τέτοιο και έψαχνε να το σπρώξει. Ότι να'ναι....
Αυτό υποπτεύομαι. Είχε κάποιο στοκ και ήθελε να στο πουλήσει. Αλλιώς δεν έχει νόημα η συμπεριφορά αυτή.
-
Ναι αλλά εγώ είμαι καμήλα και τα κρατάω. Την επόμενη φορά όταν θα πάω για TD/λήψη προσφοράς θα ξεκινήσω από αυτό και με το που πει κιχ θα πάω στο plan b. Αυτός που πληρώνει αποφασίζει, μην τρελαθούμε...
-
Ναι αλλά εγώ είμαι καμήλα και τα κρατάω. Την επόμενη φορά όταν θα πάω για TD/λήψη προσφοράς θα ξεκινήσω από αυτό και με το που πει κιχ θα πάω στο plan b. Αυτός που πληρώνει αποφασίζει, μην τρελαθούμε...
Το έγραψα και στο άλλο νήμα μεταξύ Stonic/Bayon. Τουλάχιστον Αθήνα οι KIA-αιοι έχουν πολύ περίεργη συμπεριφορά. Το βλέπω συνέχεια αυτό.
Επίσης τον Νοέμβριο του 2019 είμασταν κοντά στο Sportage και περίμενα τηλέφωνο να με πάρουν για κάτι που ήθελαν να δουν σίγουρα στα χρώματα και να επιβεβαιώσουμε παραγγελία, και δεν με πήραν ποτέ! Ότι να' ναι..και εγώ σπαζομαι πολύ με κάτι τέτοια.. σιγά μην τους παρακαλάω ή περιμένω 200 μήνες για ένα αυτοκίνητο..
-
Παιδια εγω παντως Γιαννενα πολυ καλοι ευγενικοι και να βοηθουσουν.Δεν ξερω ειναι και σε τι ανθρωπους θα πεσεις .Εμενα πχ με εχει ξενισει λιγο το συνεργειο τους εδω ,λιγο χυμα .Παντως αν μπορω να βοηθησω καπου μου λετε.Διαβαζεις Χρησταραααα
-
Όπως έχω αποδείξει στην αγορά του 308 δεν πάω απροετοίμαστος. Για να βγω εγώ θα έχω δομημένο plan A/B/C ίσως και D. Και θα τα μετρήσω όλα. Πχ επειδή λόγω επαγγέλματος δεν ξεχνάω ποτέ φάτσες στην Toyota της πόλης (δυτικά και ανατολικά) έχω σταμπάρει δύο φάτσες των οποίων έχω κρατήσει και τα επίθετα στο "black book" που μου το έπαιξαν έξυπνοι και σνομπ λες και ήταν πωλητές στην Ferrari ξερωγω.
Αν στα πλάνα παίξει Toyota θα κλείσω ονομαστικό ραντεβού με αμφότερους για προσφορά και μόλις την πάρω θα ζητήσω να μιλήσω με άλλον πωλητή (για να χάσουν την προμήθεια) αναφέροντας τι μου είπαν το καλοκαίρι του '19 στον προϊστάμενό τους από τον οποίο θα ζητήσω ακρόαση.
Τεσπά κάποτε το 2003-04 όταν πήραμε αυτοκίνητα με τον κολλητό μου στην Αθήνα είχαμε να λέμε για την αδιάφορα στην Karenta της Συγγρού αλλά τουλάχιστον εκείνοι όταν αποφάσιζαν να ασχοληθούν ήταν άψογοι. Αυτοί εδώ πάνω είναι ανέκδοτα. Αντιεπαγγελματίες και κουτοπόνηροι. Και σταματάω εδώ το off-topic ζητώντας παράλληλα συγνώμη για τον πλατιασμό μου απλά τα θυμήθηκα και έχω γίνει έξαλλος. Η εκδίκηση όμως είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...
-
KIA ανατολικά έχει αλλά άτομα από ότι είχε πριν μισό χρόνο περίπου.επειδη πήγα πρόσφατα για td στο xceed παρότι επιθετικός ο πωλητής με κέρδισε γιατί ήταν γνώστης του αυτοκινήτου που πούλαγε και σίγουρος για τον λόγο του.οταν φτάσαμε στο ψητό για το xceed πάλι απολύτος και σοβαρός σε ότι έλεγε.ισως ήταν ο μόνος κιμπαρης που χω δει σε πωλητές εδώ.με κέρδισε το ομολογώ
Το ίδιο και ο έτερος πωλητής όταν είχα πάει παλιότερα για το Sportage (παρεπιπτόντως sabbas πολλές κλίσεις το Sportage και μικρότερο του Tucson εσωτερικά με μέτρηση που μόνο εγώ και ο εύσωμος συνάδελφος κάνουμε.θα προτιμούσα ασυζητητί Tucson σε αυτή την κατηγορία)
KIA Γιάννενα alex είναι απαιχτος σαν άνθρωπος ο αντιπρόσωπος για αυτό θεωρώ πως έχεις τέτοια εντύπωση.νομιζω έχει και τις περισσότερες εταιρείες Γιάννενα αυτή την στιγμή
Υ.γ sabbas διαφωνώ πολύ στην λέξη κούβας για το φοκους.σε όλα όσα λες δίκιο έχεις αλλά όχι και κουβας νομίζω είναι υπερβολή -
@argosxolos said in Kia XCeed - crossover:
KIA Γιάννενα alex είναι απαιχτος σαν άνθρωπος ο αντιπρόσωπος για αυτό θεωρώ πως έχεις τέτοια εντύπωση.νομιζω έχει και τις περισσότερες εταιρείες Γιάννενα αυτή την στιγμή
Στο ενα το καταστημα εχει kia seat cupra.
Στο αλλο εχει fiat jeep mazda alpha romeo. -
@argosxolos Καλημέρα.
Προφανώς και μιλούσα ειρωνικά με μεγάλη δόση πικρίας για το "κουβάς" του Focus. Νομίζω θα συμφωνήσεις πως είχε αν μη τι άλλο εξελικτική πορεία έντονα καθοδική προς την μετριότητα. Θα το έλεγα μπασκετικά Παναθηναϊκός με Ζότς & Παναθηναϊκός με Ράντονιτς παρότι γαύρος.
Ενδιαφέροντα όσα γράφεις όχι τόσο για τους πωλητές (εκείνους μπορώ απλά να τους αγνοήσω) όσο για αυτό καθεαυτό το Sportage. Έχω δει μόνο το Tucson από κοντά (σύντομα και χωρίς TD). Πέραν του ότι με ξενίζει το εσωτερικό του έχω επιρρεαστεί πολύ αρνητικά με όλα τα reviews/povs για αυτό. Το Sportage μου βγάζει άλλη αίσθηση ποιότητας.
Κρατάω όσα είπες και θα τα βάλω στην εξίσωση όταν έρθει η ώρα. Άλλωστε, παρά το όσα αρνητικά λέω για αυτό, έχω παραδεχθεί στο νήμα του ότι το Tucson έχει το ασύγκριτο πλεονέκτημα ως το απόλυτο VFM στην πρόταση 7DCT AWD 180ps. Βέβαια εκεί καις και 11L άνευ λόγου εντός πόλης αλλά όπως όλα έτσι και αυτή η πρόταση κάπου πάσχει αντικειμενικά, πέρα από το υποκειμενικό κριτήριο ότι απλά δεν μου αρέσει το εσωτερικό του με το οποίο θα πρέπει να ζω κάθε μέρα.
Όπως καλή ώρα το Xceed στο οποίο η εκμετάλλευση του όγκου ως προς τους προσφερόμενους εσωτερικούς χώρους είναι δυσανάλογη δυστυχώς. Καθοριστικά προβλήματα (για εμένα) οι χώροι για τους πίσω και ο χώρος των αποσκευών.
-
@argosxolos Καλημέρα.
Προφανώς και μιλούσα ειρωνικά με μεγάλη δόση πικρίας για το "κουβάς" του Focus. Νομίζω θα συμφωνήσεις πως είχε αν μη τι άλλο εξελικτική πορεία έντονα καθοδική προς την μετριότητα. Θα το έλεγα μπασκετικά Παναθηναϊκός με Ζότς & Παναθηναϊκός με Ράντονιτς παρότι γαύρος.
Ενδιαφέροντα όσα γράφεις όχι τόσο για τους πωλητές (εκείνους μπορώ απλά να τους αγνοήσω) όσο για αυτό καθεαυτό το Sportage. Έχω δει μόνο το Tucson από κοντά (σύντομα και χωρίς TD). Πέραν του ότι με ξενίζει το εσωτερικό του έχω επιρρεαστεί πολύ αρνητικά με όλα τα reviews/povs για αυτό. Το Sportage μου βγάζει άλλη αίσθηση ποιότητας.
Κρατάω όσα είπες και θα τα βάλω στην εξίσωση όταν έρθει η ώρα. Άλλωστε, παρά το όσα αρνητικά λέω για αυτό, έχω παραδεχθεί στο νήμα του ότι το Tucson έχει το ασύγκριτο πλεονέκτημα ως το απόλυτο VFM στην πρόταση 7DCT AWD 180ps. Βέβαια εκεί καις και 11L άνευ λόγου εντός πόλης αλλά όπως όλα έτσι και αυτή η πρόταση κάπου πάσχει αντικειμενικά, πέρα από το υποκειμενικό κριτήριο ότι απλά δεν μου αρέσει το εσωτερικό του με το οποίο θα πρέπει να ζω κάθε μέρα.
Όπως καλή ώρα το Xceed στο οποίο η εκμετάλλευση του όγκου ως προς τους προσφερόμενους εσωτερικούς χώρους είναι δυσανάλογη δυστυχώς. Καθοριστικά προβλήματα (για εμένα) οι χώροι για τους πίσω και ο χώρος των αποσκευών.
To Xceed δυστυχώς τα έχει αυτά που λες..
Sportage είναι πολύ καλό, νομίζω πολύ ομορφότερο και πρακτικότερο εσωτερικό από Tuscon. Θα το είχα πολύ ψηλά σε σημερινή λίστα με C suv, έχω και ένα κόλλημα με το C5 Aircross.
Και το 2019 αυτά τα 2 είχα προαγάγει σαν επιλογές C, το Sportage κυρίως για την τιμή του. Τώρα πήρε περίπου 10.000, αλλά είναι ολοκληρωτικά ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από την προηγούμενη γενιά.
-
Από πού προκύπτει ότι είναι καλύτερο το KIA. Εγινε κάποια σύγκριση μεταξύ τους;
Αγόρασαν στο περιβάλλον μου το tuscon με τα 180hp. Ιδιαίτερα στην ηχομονωση κινητήρα είναι μακράν ανώτερο από τα c suv της psa. Μια γενιά μπροστά στον τομέα αυτο. Στην αίσθηση πατήματος ομως, αντίδραση της ανάρτησης, κάπως υποδεέστερο απο τα psa.
-
Σας παρακαλω μην μου κανιβαλιζετε το τοπικ.Μπαινω και βλεπω ποστ και λεω ωραια καποιος γραφει για το xceed.Χαχα πλακα κανω καντε οτι θελετε
-
Ωραίο το concept του C5 Aircross @dublin δεν λέω (με οικογενειακό κριτήριο). Διαχρονικά καλό το 3008, ιδιαίτερο το DS7. Αλλά ρε φίλε μπαίνεις σε διαμορφωτή της PSA και κλαίς με τις αρχικές τιμές. Βασικά εδώ και μέρες παίζω με διαμορφωτές και θες ένα 37αρι για κάτι καλό (όχι top) σε SUV από τους άλλους (Sportage -Formentor-Tiguan). Στο PSA εκεί είναι η βάση, εντάξει είπαμε...
-
Ωραίο το concept του C5 Aircross @dublin δεν λέω (με οικογενειακό κριτήριο). Διαχρονικά καλό το 3008, ιδιαίτερο το DS7. Αλλά ρε φίλε μπαίνεις σε διαμορφωτή της PSA και κλαίς με τις αρχικές τιμές. Βασικά εδώ και μέρες παίζω με διαμορφωτές και θες ένα 37αρι για κάτι καλό (όχι top) σε SUV από τους άλλους (Sportage -Formentor-Tiguan). Στο PSA εκεί είναι η βάση, εντάξει είπαμε...
Ε μα γι'αυτό λέω συνέχεια Sportage!
Τα C είναι πολύ ακριβά πλέον..το C5 Aircross το έπαιρνες 25.000 όταν πρωτοβγηκε, και πολύς κόσμος πήρε το προ fl 3008 σε αυτήν την τιμή.
Δεν ξέρω τις τιμές τελευταία, έχω καιρό να κοιτάξω για PSA C suv, τελευταία είδα τα Κορεατικα και QQ.. πάντως καλύτερα ρωτά τις αντιπροσωπείες, πάντα έπαιζαν προσφορές.
-
Καλησπερα παιδια και απο εμενα.θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε κατοχους xceed η σε ατομα που εχουν τελευταια επισκεφτει καποια αντιπροσωπεια της kia μιας κ εγω προχθες που περασα ειχε κοσμο κ με την δουλεια θα περασει καιρος να ξαναπαω.το αυτοκινητο με ψηνει κ στην εκθεση ειχαν platinum εκδοση. Το θεμα μου ειναι αν σε οποιαδιποτε εκδοση του υπαρχει περιπτωση να μπαινουν extra εξοπλισμου η θα πρεπει να δω για gt-line κατευθειαν;
Η platinum με μερικα πραγματακια που εμαθα να χρησιμοποιω στο προηγουμενο αυτοκινητο με καλυπτει αν μπορω να τα βαλω.και κατι ακομα,στο φυλλαδιο του αυτοκινητου διαφημιζει jbl ηχο θερμενομενα καθισματα , αλλα στον εξοπλισμο καμιας εκδοσης δεν τα βρηκα.
Ευχαριστω για τον χρονο σας -
@vasilis_1966 said in Kia XCeed - crossover:
Καλησπερα παιδια και απο εμενα.θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε κατοχους xceed η σε ατομα που εχουν τελευταια επισκεφτει καποια αντιπροσωπεια της kia μιας κ εγω προχθες που περασα ειχε κοσμο κ με την δουλεια θα περασει καιρος να ξαναπαω.το αυτοκινητο με ψηνει κ στην εκθεση ειχαν platinum εκδοση. Το θεμα μου ειναι αν σε οποιαδιποτε εκδοση του υπαρχει περιπτωση να μπαινουν extra εξοπλισμου η θα πρεπει να δω για gt-line κατευθειαν;
Η platinum με μερικα πραγματακια που εμαθα να χρησιμοποιω στο προηγουμενο αυτοκινητο με καλυπτει αν μπορω να τα βαλω.και κατι ακομα,στο φυλλαδιο του αυτοκινητου διαφημιζει jbl ηχο θερμενομενα καθισματα , αλλα στον εξοπλισμο καμιας εκδοσης δεν τα βρηκα.
Ευχαριστω για τον χρονο σαςναι μπαίνουν, απλά καθυστερεί περισσότερο η παραλαβή του αυτοκινήτου (μου είπαν σίγουρα 12 μήνες πάει γιατί είναι ειδική παραγγελία). Μου είχαν δώσει και ένα χαρτί με τα extra και τις χρεώσεις, αν το βρω θα στο στείλω. Τι extra σε ενδιαφέρουν; jbl και θερμενόμενα νομίζω μπαίνουν
-
Τη μέρα που παρελαβα το δικο μου i30 εφεραν και ενα ιδιο ακριβως που ειχε εξτρα ηλ. χειρόφρενο.
Εγω περιμενα 3.5 μηνες κι αυτος 12. -
Καποια ειναι πρακτικα του τυπου αναδιπλωμενους καθρεφτες ασυρματη φορτιση τα θερμαινομενα που ανεφερα πριν και ισως καποιο digital cockpit που το χω αποθυμενο.αν βρεις το εντυπο στειλτω μου σε παρακαλω.για παραγγελιες εμενα μου ανεφεραν 6-8 μηνες δεν ξερω τι ισχυει
-
@vasilis_1966 said in Kia XCeed - crossover:
Καποια ειναι πρακτικα του τυπου αναδιπλωμενους καθρεφτες ασυρματη φορτιση τα θερμαινομενα που ανεφερα πριν και ισως καποιο digital cockpit που το χω αποθυμενο.αν βρεις το εντυπο στειλτω μου σε παρακαλω.για παραγγελιες εμενα μου ανεφεραν 6-8 μηνες δεν ξερω τι ισχυει
αν δεν μπούνε extra, τόσο μου είπαν και εμένα. Αλλιώς πάει στο 12μηνο
-
Σε ευχαριστω πολυ
Kia XCeed - crossover