-
Ταξιδευτή δεν είμαι εγώ ο υπαίτιος που ξεκίνησε η κουβέντα....
-
Εγώ θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου απ τους υπόλοιπους αριστε-Ρούληδες και να συνταχθώ σε κάποια θέματα με τις απόψεις που έχουν οι Ράληδες, να αναγνωρίσω τα εγκλήματα και πάνω από όλα τις ευθύνες των κομμουνιστώνε, οι επιπτώσεις των οποίων φτάνουν στο σήμερα!
Ας μην παρέδιδαν τα όπλα και άφηναν τους Γερμανοτσολιάδες να εγκαθιδρύσουν κληρονομικά τσιφλίκια στο μεταπολεμικό Κράτος!
Ποιος φταίει που βρεθήκαμε έρμαια μαυραγοριτών και δωσίλογων;
Οι Κομμουνισταί!
Ας ήταν σωστοί κι οι κομμουνιστές να κάνουν ρουσφέτια να μαζεύουν ψηφαλάκια και δεν θα είχαμε σήμερα να μας κυβερνάει αυτό το κατά Άδωνη, γελοίο τσίρκο ψευτών και κλεφτών που το λένε ΝΔ!
Ποιος φταίει λοιπόν;
Οι Κομμουνισταί!
Κάνουν απεργίες και παρακολύουν την κυκλοφορία των λεφορείων κι αυτοκινήτων στο κέντρο και δεν αφήνουν τον κόσμο να πάει ανενόχλητος να πιει ένα καφέ στο Μεγάλη Βρετανία, του γυρίζει το μάτι του αλουνού να ψάχνει ταξί χωρίς καφέ και πάει και το ρίχνει δαγκωτό Βορίδη και Πλεύρη και Κικίλια και Χρυσοχοΐδη και Άδωνη και Πάτση!
Και ξαφνικά βρισκόμαστε να έχουμε την πιο διεφθαρμένη και στρεβλωμένη αγορά καυσίμων κι ενέργειας πρωταθλητές ακρίβειας παγκοσμίως και αναλογία τιμών/μισθών εξωφρενικά μεγαλύτερες απ όλη την Ευρώπη! Ποιος φταίει λοιπόν για όλα αυτά;ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ!
-
-
Στον εμφύλιο η κάθε πλευρά είχε τα δικά της ιδανικά που θεωρούσε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί. Δεν ήταν μια Δημοκρατική εποχή ειρήνης. Σε μεγάλο βαθμό και επί κατοχής ακόμη ... η αντιπαλότητα αυτή εξυπηρέτησε τον κατακτητη αλλά και τους Αγγλους του "Διαίρει και Βασίλευε".
Αντίσταση υπήρξε σε πολλές χώρες με μόνο στόχο την απελευθέρωση. Στην Ελλάδα ξεκίνησε επίσης έτσι μα στην πορεία εξελίχθηκε σε έναν αγώνα μεταξύ εκείνων που ήθελαν να μας δουν Σοβιετική επαρχία και εκείνων που ήθελαν να ενταχθούμε στη Δυτική σφαίρα επιρροής.
Εντέλει το σήμερα έρχεται να καταδείξει πως "ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι". Αυτό δεν ξεπλένει τα ανομήματα κάθε πλευράς. Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί όμως. Αρεσει δεν αρέσει.
Άλλο με ανησυχεί εμένα. Πως με τόσα που σκάνε καθε μέρα για το μικρό αθώο 12χρονο πλάσμα σε λίγο θα κοιτιόμαστε μεταξύ μας και θα αναρωτιόμαστε τι πετριά κουβαλά ο καθένας μας.
Ο άλλος παιδικός συγγραφέας και είχε ολόκληρη βιντεοθήκη στην διάθεσή του. -
Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στα εμφυλιοπολεμικά, από ότι φαίνεται, παρόλο τις συνθηκολογήσεις, υπάρχει ένα πλήθος κομμάτων, ιδεολογιών, πολιτών που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα δεχτούν ότι υπήρξε μία κάποια ήττα.
Και αυτή η ψυχολογία γεννά το μίσος, γιατί η ανατροπή (που θα ήθελαν) δεν έρχεται.
Και όσο δεν έρχεται, τόσο φουντώνει το μίσος.
Άλλωστε αυτό φαίνεται και στο φόρουμ.Και αυτή η φιλοσοφία ζωής, περνά από γενιά σε γενιά κυρίως μέσα από οικογένειες και σχολές (εκπαίδευση). Σαν σαράκι που τρώει ένα δέντρο.
-
@storm said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στα εμφυλιοπολεμικά, από ότι φαίνεται, παρόλο τις συνθηκολογήσεις, υπάρχει ένα πλήθος κομμάτων, ιδεολογιών, πολιτών που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα δεχτούν ότι υπήρξε μία κάποια ήττα.
Και αυτή η ψυχολογία γεννά το μίσος, γιατί η ανατροπή (που θα ήθελαν) δεν έρχεται.
Και όσο δεν έρχεται, τόσο φουντώνει το μίσος.
Άλλωστε αυτό φαίνεται και στο φόρουμ.Και αυτή η φιλοσοφία ζωής, περνά από γενιά σε γενιά κυρίως μέσα από οικογένειες και σχολές (εκπαίδευση). Σαν σαράκι που τρώει ένα δέντρο.
Σωστή κι αυτή η παρατήρηση.
Υπάρχει η μία πλευρά, που καμαρώνει και σκούζει πως είναι η σπορά των ηττημένων.
Κι η άλλη πλεύρα που τραγουδάει ακόμη πως δεν παραδέχτηκε την ήττα... -
@spi_duster said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Στον εμφύλιο η κάθε πλευρά είχε τα δικά της ιδανικά που θεωρούσε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί. Δεν ήταν μια Δημοκρατική εποχή ειρήνης. Σε μεγάλο βαθμό και επί κατοχής ακόμη ... η αντιπαλότητα αυτή εξυπηρέτησε τον κατακτητη αλλά και τους Αγγλους του "Διαίρει και Βασίλευε".
Αντίσταση υπήρξε σε πολλές χώρες με μόνο στόχο την απελευθέρωση. Στην Ελλάδα ξεκίνησε επίσης έτσι μα στην πορεία εξελίχθηκε σε έναν αγώνα μεταξύ εκείνων που ήθελαν να μας δουν Σοβιετική επαρχία και εκείνων που ήθελαν να ενταχθούμε στη Δυτική σφαίρα επιρροής.
Εντέλει το σήμερα έρχεται να καταδείξει πως "ευτυχώς που ηττηθήκαμε σύντροφοι". Αυτό δεν ξεπλένει τα ανομήματα κάθε πλευράς. Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί όμως. Αρεσει δεν αρέσει.
Άλλο με ανησυχεί εμένα. Πως με τόσα που σκάνε καθε μέρα για το μικρό αθώο 12χρονο πλάσμα σε λίγο θα κοιτιόμαστε μεταξύ μας και θα αναρωτιόμαστε τι πετριά κουβαλά ο καθένας μας.
Ο άλλος παιδικός συγγραφέας και είχε ολόκληρη βιντεοθήκη στην διάθεσή του.και που προκειμενου να το πετυχουν αγκαλιασαν τους προσκυνημενους προθυμους εντοπιους ρουφιανους
-
Ενω οι αλλοι γινονταν ρουφιανοι με αποψη.
-
Ενω οι αλλοι γινονταν ρουφιανοι με αποψη.
μπορει να καταλογησεις πολλα στην 'αριστεριστικη' τοτε αντισταση.
ομως συμπλευση με τους προσκυνημενους στους γερμανους οχι. που και οι ιδιοι οι προσκυνημενοι ειχαν σαφη προελευση. να θυμησω ονοματα αρχηγων κομματων απογονων κυβερνητων της εποχης? -
Καλα τραγουδα οσο θες. Πες σε οικογενειες που εχασαν ενα παιδι απο τους ανταρτες κι ενα απο γερμανους ποιοι ητο οι καλυτεροι.
Τον μεγαλο εμφυλιο τον ξεκινησε ο τιμημενος σκατογερος που εκανε τα παιδια της συφιλης και καποιο απο αυτα τιναξε λιγο μετα οικονομικα τη χωρα στον αερα..
Πηγαινε στο Διστομο να δεις σε τι θεση εχουν καταταξει ιστορικα τους ανταρτες. Οσοι απεμειναν δηλαδη... -
Καλα τραγουδα οσο θες. Πες σε οικογενειες που εχασαν ενα παιδι απο τους ανταρτες κι ενα απο γερμανους ποιοι ητο οι καλυτεροι.
Τον μεγαλο εμφυλιο τον ξεκινησε ο τιμημενος σκατογερος που εκανε τα παιδια της συφιλης και καποιο απο αυτα τιναξε λιγο μετα οικονομικα τη χωρα στον αερα..
Πηγαινε στο Διστομο να δεις σε τι θεση εχουν καταταξει ιστορικα τους ανταρτες. Οσοι απεμειναν δηλαδη...μαντεψε σε πιανωνε τη μερια ηταν ο αυτος που λες
-
-
λοιπον, μια και παει αυριο ο γατος τζουνιορ φανδαρος.
για πειτε πως ειναι μεσα πλεον?
@lap λάπη εισαι ο νεωτερος, για πες? -
Σαν να είσαι έξω είναι...
-
Στον Περισσό παρουσιάζεται; Κόκκινα μπερέ;
Να τον πας με Vitara για πάρει κατευθείαν τιμητική άδεια...υ.γ. με το καλό και καλός πολίτης...
-
@storm said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Στον Περισσό παρουσιάζεται; Κόκκινα μπερέ;
Να τον πας με Vitara για πάρει κατευθείαν τιμητική άδεια...υ.γ. με το καλό και καλός πολίτης...
πολυ το ευχαριστω συντροφε.
αλλα μπαααα... μου βγηκε απο τους αλλοι.... τη κορακλα ψηνω αλλα ουτε και αυτη.... αχαχαχ...
οποτες συνορα, λεσβο για να γουσταρει κιολας. εδω ηθελε ειδικες δυναμεις....
στα βιτ μονο συμφωνανε ολοι τους με το γερογατο -
αχ και βαχ! Αυτά είναι τα ζόρια ενός πατέρα! Κουράγιο σύντροφε! Απάλυνε το πόνο με το Vit...που πάει με όλα...και παντού!
-
Μια χαρά είναι.
Εγώ έπεσα σε πολύ σπουδαγμενα στελέχη, υπερβολικά σπουδαγμενα θα έλεγα. Δηλαδή έκανες συζητήσεις μαζί τους για τεχνολογία υπολογιστές, μηχανές, κοινωνικα θέματα και τις απολαμβανες. Και η εκπαίδευση ήταν άψογη, και οι συζητήσεις στα διαλείμματα σε επίπεδο κατηχητικού όταν τρώγαμε τυρόπιτες, κρουασαν και χυμούς με θεματα τον στρατό, τη ζωή, την κοινωνία κτλ αρκετά υψηλου επιεπδου θα έλεγα. Ηρεμία, σοβαρότητα. Έναν δύο καραβαναδες είδα όλους και όλους σαν τα ελληνικά έργα. Όλοι οι άλλοι ήταν υπερνορμαλ και σοβαροί άνθρωποι, ανεκτικοί, δεκτικοί κτλ. Σαν δάσκαλοι σε σχολείο δηλαδή.Από φαγητό πολύ ωραίο, από θαλάμους αρκετά καλοί, αλλά οι κουβέρτες κτλ παμπάλαια, οι τουαλέτες στα κέντρα ένα θεματακι διότι είναι λίγες σχετικά, και όλα τα άλλα πολύ καλά.
Καλη θητεία εύχομαι, θα είναι πολύ ωραία και όμορφη περίοδος της ζωής του.
-
Που είχες παρουσιαστεί Λαπ ?
-
Καλός πολίτης ο bro jr .
Εγώ θα διάλεγα πάλι ΕΛ.ΔΥ.Κ , Οκ λίγο τρέξιμο αλλά ζούσες σαν άνθρωπος .
Άριστο φαγητό σε ποιότητα και ποσότητα , άψογες εγκαταστάσεις , αρκετές έξοδοι 1-1 νορμάλ 2-1 σε εμπλοκές .
Θα δει και την μεγαλόνησο , θα περάσει ωραία!EDIT: Και τα στελέχη άψογα , καλοπληρωμένα αφού
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]