-
Καλησπέρα στην παρεα. Έχω το renault captur 1.0 lpg dynamic. Το αυτοκίνητο το έχω ένα μήνα. Η πρώτη εντύπωση είναι άριστη αν εξαιρέσεις ένα δύο πραγματάκια που έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν.
- Ενώ το ρεζερβουάρ για το υγραέριο είναι 40 λίτρα όταν το γεμίζω ενώ είναι εντελώς άδειο παίρνει μάξιμουμ 28,5 λίτρα. Ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει το λόγο; Διάβασα ότι για λόγους ασφαλείας η μέγιστη χωρητικότητα είναι 32 λίτρα αλλά και πάλι είναι διαφορά από τα 28,5 που παιρνει όταν είναι εντελώς άδειο.
- Επίσης κάθε φορά που το γεμίζω υγραεριο δεν αναγνωρίζει το καύσιμο κατευθείαν πάρα μόνο αν κάνω αρκετά χιλιόμετρα, σταματήσω, σβήσω τη μηχανή και μετα ξαναβάλω μπρος. Ετσι φεύγοντας από το βενζινάδικο συνέχιζει το ενοχλητικό μπιπ της χαμηλης στάθμης υγραέριου χωρίς αυτό να υφίσταται.
- Η οθόνη φαίνεται ότι δεν υποστηρίζει αρχεία βίντεο ή φωτογραφίας όταν βάζω το στικακι στην υποδοχή πάρα μόνο αρχεία ήχου. Είναι απογοητευτικό μια οθόνη αυτοκίνητου τεχνολογίας 2022 να μην παίζει ένα βίντεο ή μια φωτογραφία.
Παρακαλώ λύστε μου τις απορίες, ευχαριστώ
-
@asteris-0 said in Renault captur lpg:
Καλησπέρα στην παρεα. Έχω το renault captur 1.0 lpg dynamic. Το αυτοκίνητο το έχω ένα μήνα. Η πρώτη εντύπωση είναι άριστη αν εξαιρέσεις ένα δύο πραγματάκια που έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν.
- Ενώ το ρεζερβουάρ για το υγραέριο είναι 40 λίτρα όταν το γεμίζω ενώ είναι εντελώς άδειο παίρνει μάξιμουμ 28,5 λίτρα. Ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει το λόγο; Διάβασα ότι για λόγους ασφαλείας η μέγιστη χωρητικότητα είναι 32 λίτρα αλλά και πάλι είναι διαφορά από τα 28,5 που παιρνει όταν είναι εντελώς άδειο.
- Επίσης κάθε φορά που το γεμίζω υγραεριο δεν αναγνωρίζει το καύσιμο κατευθείαν πάρα μόνο αν κάνω αρκετά χιλιόμετρα, σταματήσω, σβήσω τη μηχανή και μετα ξαναβάλω μπρος. Ετσι φεύγοντας από το βενζινάδικο συνέχιζει το ενοχλητικό μπιπ της χαμηλης στάθμης υγραέριου χωρίς αυτό να υφίσταται.
- Η οθόνη φαίνεται ότι δεν υποστηρίζει αρχεία βίντεο ή φωτογραφίας όταν βάζω το στικακι στην υποδοχή πάρα μόνο αρχεία ήχου. Είναι απογοητευτικό μια οθόνη αυτοκίνητου τεχνολογίας 2022 να μην παίζει ένα βίντεο ή μια φωτογραφία.
αν και υπαρχει αναλογο θεμα στους κατασκευαστες και μοντελα και θα σου απαντησει με λεπτομερεια ο γιοςμ
- ετσι ειναι ολα τα lpg εργοστασιακα ή απο μετατροπη ανεξαρτητως μαρκας. παιρνουν περιπου το 70% της ονομαστικης χωρητικοτητας
- συμβαινει και αν σβησεις τον κινητηρα κατα τον ανεφοδιασμο και τον αναψεις οταν γεμισεις? αν ναι τοτε καποιο προβλημα υπαρχει στο φλοτερ, αν το κανεις χωρις να σβησεις κινητηρα, επικινδυνο ειτε βαζεις αεριο ειτε αλλο καυσιμο, αλλαξε τη συνηθεια σου, ετσι λειτουργουν πλεον ολα.
- η οθονες στα αυτοκινητα δεν ειναι σαν τις τηλεορασεις στα σαλονια! καμμια εργοστασιακη οθονη καμμιας μαρκας δεν παιζει βιντεο ή εικονες ειδικα σε κινηση. λιγες που το κανουν, το κανουν με ακινητο το αυτοκινητο. εκτος απο επικινδυνο να βλεπεις βιντεο οταν οδηγας ειναι και παρανομο. ισως το εχεις δει σε καποια αφτερμαρκετ κινεζια καποιου καγκουρα
-
Καλοτάξιδο, πολύ καλή επιλογή (να παινεψουμε και το σπίτι μας)
Α) Η δεξαμενή έχει βαλβίδα ασφαλείας και σταματάει το γέμισμα στο 70-80%, στην δική μας περίπτωση 80% όσο χειμωνιάζει θα βάζεις 28-30 λίτρα και το καλοκαίρι πιο κοντα στα 32 λίτρα! Σε οποιαδήποτε περίπτωση σου βάλουν παραπάνω απλά σε κλέβουν.
Β) Ανεφοδιασμό όπως σωστά είπε ο @gatoz κάνουμε με σβηστό κινητήρα, ποτέ δενε έχω συναντήσει πρόβλημα.
Γ) Η οθόνη παίζει όλα τα αρχεία από usb απλά πρέπει να έχεις σταματήσει το αυτοκίνητο και σε μερικές περιπτώσεις να έχεις και χειροφρενο δεμένο , το ίδιο και για να μπεις στις ρυθμίσεις του Infotainment. Είναι θέμα ασφάλειας να μην οδηγας και να χαζεύεις την οθόνη.
-
@gatoz said in Renault captur lpg:
αν και υπαρχει αναλογο θεμα στους κατασκευαστες και μοντελα και θα σου απαντησει με λεπτομερεια ο γιοςμ
- ετσι ειναι ολα τα lpg εργοστασιακα ή απο μετατροπη ανεξαρτητως μαρκας. παιρνουν περιπου το 70% της ονομαστικης χωρητικοτητας
- συμβαινει και αν σβησεις τον κινητηρα κατα τον ανεφοδιασμο και τον αναψεις οταν γεμισεις? αν ναι τοτε καποιο προβλημα υπαρχει στο φλοτερ, αν το κανεις χωρις να σβησεις κινητηρα, επικινδυνο ειτε βαζεις αεριο ειτε αλλο καυσιμο, αλλαξε τη συνηθεια σου, ετσι λειτουργουν πλεον ολα.
- η οθονες στα αυτοκινητα δεν ειναι σαν τις τηλεορασεις στα σαλονια! καμμια εργοστασιακη οθονη καμμιας μαρκας δεν παιζει βιντεο ή εικονες ειδικα σε κινηση. λιγες που το κανουν, το κανουν με ακινητο το αυτοκινητο. εκτος απο επικινδυνο να βλεπεις βιντεο οταν οδηγας ειναι και παρανομο. ισως το εχεις δει σε καποια αφτερμαρκετ κινεζια καποιου καγκουρα
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
Καθε φορα που παω βενζιναδικο παντα σβηνω τον κινητηρα κανονικα. Μαλιστα οταν τυχαινει να εχω ενεργοποιημενο το start stop παντα το απενεργοποιω και σβηνω με το κουμπι τον κινητηρα οποτε δε παιζει ουτε ετσι ο κινητηρας να βρισκεται σε προσωρινη παυση. Ισως εχει θεμα καποιος αισθητηρας οπως ειπατε.
Το αυτοκινητο το πηρα αρχες Σεπτεμβρη, ο καιρος ζεστος, οποτε τα 28,5 λιτρα ειναι η μαξιμουμ χωρητικοτητα. Για ποιο λογο ομως παιζει ρολο η εποχη για το ποσα λιτρα θα παρει το ρεζερβουαρ?
Οσον αφορα την οθονη το ξερω οτι εν κινησει για λογους ασφαλειας δεν επροκειτο να παιζει βιντεο. Το θεμα ειναι οτι ουτε και σε παυση υποστηριζει βιντεο η φωτογραφιες.
Επισης η μεση καταναλωση υγραεριου ειναι 6,7 λιτρα ανα εκατο που πιστευω οτι ειναι υπερ του δεοντος ικανοποιητικη. Εχει καποιος αλλος μετρησει την μεση καταναλωση για να συγκρινουμε?
Ευχαριστω! -
Μήπως όταν βάζεις υγραέριο έχεις μεν σβηστό τον κινητήρα αλλά ανοιχτή την ανάφλεξη;;;;;
-
Τι εννοείς δεν κατάλαβα; Υπάρχει κάτι παραπάνω που υοαρχει να κάνω απ το να σβήσω τον κινητήρα;
-
Γενικά απο usb παίζει τα πάντα, το έχεις δοκιμάσει το usb αν παίζει τραγούδια?
Για το γέμισμα της δεξαμενής αίζει ρόλο η εξωτερική θερμοκρασία και το μείγμα της εποχής (μην με ρωτάς γιατί) επίσης παίζει ρόλο και η πίεση της αντλίας.
6.7? Όνειρο! Τι χρήση κάνεις και έχεις τέτοια κατανάλωση? Εγώ είμαι στο 8.9λ/100
-
@yem said in Renault captur lpg:
Γενικά απο usb παίζει τα πάντα, το έχεις δοκιμάσει το usb αν παίζει τραγούδια?
Για το γέμισμα της δεξαμενής αίζει ρόλο η εξωτερική θερμοκρασία και το μείγμα της εποχής (μην με ρωτάς γιατί) επίσης παίζει ρόλο και η πίεση της αντλίας.
6.7? Όνειρο! Τι χρήση κάνεις και έχεις τέτοια κατανάλωση? Εγώ είμαι στο 8.9λ/100
εσυ νομιζεις οτι εχεις αλλο αυτοκινητο.
δεν εχεις. δεν ηθελε η γιεμαινα. -
Τι εννοείς δεν κατάλαβα; Υπάρχει κάτι παραπάνω που υοαρχει να κάνω απ το να σβήσω τον κινητήρα;
Ανοιχτη ειναι η ανάφλεξη οταν ειναι σβηστός ο κινητήρας αλλα γυρισμενο το κλειδι και ανάβουν τα λαμπάκια στο ταμπλω.
-
Είναι με smart key, κάτι σαν καρτα. Δεν έχει υποδοχη για κλειδί. Τα λαμπάκια του πίνακα οργάνων με το σβήσιμο του κινητήρα όντως μένουν αναμμένα αλλά ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι δεν σβήνουν πάρα μόνο όταν κλειδώσω το αυτοκίνητο και απομακρύνθω. Αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Οσο για την κατανάλωση επειδή μετά κινούμαι Θεσσαλονίκη Χαλκιδική καθημερινά πάω μεχρι 95 χλμ χαλαρά στο eco mode. Δε θα μπορούσα να βρω πιο οικονομικό αυτοκίνητο θεωρω. -
@asteris-0 said in [Renault captur lpg].
. Δε θα μπορούσα να βρω πιο οικονομικό αυτοκίνητο θεωρω.
Μην λες τέτοια, μας διαβάζουν Τογιοταίοι και PSAίοι.
-
Oι πιεσει ασκούν εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική...
-
@asteris-1 said in Renault captur lpg:
@gatoz said in Renault captur lpg:
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
Καθε φορα που παω βενζιναδικο παντα σβηνω τον κινητηρα κανονικα. Μαλιστα οταν τυχαινει να εχω ενεργοποιημενο το start stop παντα το απενεργοποιω και σβηνω με το κουμπι τον κινητηρα οποτε δε παιζει ουτε ετσι ο κινητηρας να βρισκεται σε προσωρινη παυση. Ισως εχει θεμα καποιος αισθητηρας οπως ειπατε.
Το αυτοκινητο το πηρα αρχες Σεπτεμβρη, ο καιρος ζεστος, οποτε τα 28,5 λιτρα ειναι η μαξιμουμ χωρητικοτητα. Για ποιο λογο ομως παιζει ρολο η εποχη για το ποσα λιτρα θα παρει το ρεζερβουαρ?
Οσον αφορα την οθονη το ξερω οτι εν κινησει για λογους ασφαλειας δεν επροκειτο να παιζει βιντεο. Το θεμα ειναι οτι ουτε και σε παυση υποστηριζει βιντεο η φωτογραφιες.
Επισης η μεση καταναλωση υγραεριου ειναι 6,7 λιτρα ανα εκατο που πιστευω οτι ειναι υπερ του δεοντος ικανοποιητικη. Εχει καποιος αλλος μετρησει την μεση καταναλωση για να συγκρινουμε?
Ευχαριστω!Καλησπέρα
Εγώ έχω κάνει 15.000χμ με μέση κατανάλωση 7,04l/100
Όμως επειδή είναι σχετικό με το που κάνεις τα χιλιόμετρα θα σου πω ότι :
Ταξιδεύω Αθηνα-Αμφισσα-Αθηνα μέχρι 105χμ/ώρα με κατανάλωση 6.3l/100
Μέσα στην αθηνα με eco 7,5 με 8 λίτρα ανάλογα σε τι κίνηση πέφτω στην διαδρομή Γαλατσι -Ραφηνα -Αιγαλεω -Γαλατσι -Καλλιθεα
Γιατί αν πας κέντρο συνέχεια με κίνηση θα δεις και 10 με 11 ίσως λίτρα !!
Αυτό βέβαια είναι λογικό δεν μετριέται στο κέντρο ένα αμάξι γιατί η καθυστέρηση δεν είναι ποτέ η ίδια !
Και εγώ μέχρι 28.5 λίτρα βάζω άδειος !
Εκτός από πρατήρια αυτοκινητοδρόμων
που έγραψαν και 32 λίτρα!!!!! Χα χα ..
Πάει το κλέψιμο σύννεφο !
Αυτά! -
Σιγά το κλέψιμο….εμένα σε 46αρα μου έβαλαν 54….
-
«Αιγάλεω» γράφεται ffs!
Συγγνώμη, αλλά ποιός είναι τόσο ηλίθιος, ώστε να έχει αναμμένη μηχανή όταν ανεφοδιάζεται;
Λοβοτομή και απέλαση στην Ουγκάντα. -
@bassstarlet said in Renault captur lpg:
«Αιγάλεω» γράφεται ffs!
Εδώ γράφουν την Ηλεία σαν τον κυρ Ηλία.....
-
Και τον Φάνη 9 στους 10 τον κάνουν κοριτσάκι...
Το Φανή πάει σύννεφο...
-
@antoniokon said in Renault captur lpg:
Το Φανή πάει σύννεφο...
Ότι του Φανή του λολοστεφανή...
-
@antoniokon said in Renault captur lpg:
Και καλά κάνουν
-
@georgekn said in Renault captur lpg:
@bassstarlet said in Renault captur lpg:
«Αιγάλεω» γράφεται ffs!
Εδώ γράφουν την Ηλεία σαν τον κυρ Ηλία.....
ffs!!! (Τς Τς Τς ..)
Εντάξει παιδιά αγανακτισμένα για το λάθος μου !
Ζειτό ταποινά σειγνομιν!
Renault captur lpg