-
@mastoras78 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Να δώσεις για το ίδιο αμάξι που πουλιόταν πριν κάνα δυο χρόνια τόσα λεφτά καπέλο όχι δε θα το έκανα. Μόνο αν ήταν απολύτως απαραίτητη η αγορά κάτι που και πάλι θα μπάλωνα προσωρινά με κάποιο used φτηνό να κάνω τη δουλειά μου.
Αυτό ρωτάω ουσιαστικά. Αν ένα από τα παραπάνω πωλείται 2-3 χρόνων και με λίγα χλμ στα ίδια με όσο έκανε καινούριο ή έστω ένα κλικ λιγότερο, θα το αγοράζατε σήμερα;
Φθηνό used όπως λες δεν βρίσκεις πλέον εύκολα. Εκτός αν πάρεις κάτι δεν καλύπτει τις ανάγκες σου.@mastoras78 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Περίμενετε τις επόμενες γενιές του αυτοκινήτου που ζαχαρώνετε αντε το fl στην χειρότερη αν είναι να δώσετε τόσα λεφτά.. Ψυχολογικά η ανατίμηση θα "πονέσει" λιγότερο. Στην τσέπη το ίδιο..
Μα με τις τάσεις που υπάρχουν, οι τιμές καινούριων/μτχ θα ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ. Η κατάσταση είναι στρεβλή όμως δεν βελτιώνεται. Το αντίθετο...
-
Κοίτα είναι προσωπικό θέμα το πόσα θα έδινες για ελαφρομεταχειρισμένο σχεδόν στην τιμή που αγοράστηκε. Είναι και κάθε περίπτωση διαφορετική. Ας πούμε ενα vitara βενζίνη αυτόματο που πλέον δεν παράγεται θα με έβαζε σε σκέψεις κι ας πλήρωνα υπεραξία.
Μια κορόλλα pro fl που πουλιόταν 20 και ζητάνε πλέον 23 πλας, ίσως έδινα πιο εύκολα 25 και βάλε να πάρω την fl.
Κάθε αυτοκίνητο και κάθε αγοραστής είναι ξεχωριστό case
-
Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι στο car.gr στον πίνακα τιμών των μεταχειρισμένων δεν έχει τιμές για πολλά αυτοκίνητα, λόγω έλλειψης αγγελιών, οπότε δεν υπάρχει και κάποιο μέτρο σύγκρισης.
Και να θέλει κάποιος να πουλήσει δεν ξέρει σε τι τιμή να το βγάλει στο car.gr. Εγώ κοιτώ συνέχεια για το δικό μου μήπως βγει κάποιο προς πώληση και δεν μπαίνει αγγελία εδώ και πολλούς μήνες.
-
@storm said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει, είναι ότι στο car.gr στον πίνακα τιμών των μεταχειρισμένων δεν έχει τιμές για πολλά αυτοκίνητα, λόγω έλλειψης αγγελιών, οπότε δεν υπάρχει και κάποιο μέτρο σύγκρισης.
Και να θέλει κάποιος να πουλήσει δεν ξέρει σε τι τιμή να το βγάλει στο car.gr. Εγώ κοιτώ συνέχεια για το δικό μου μήπως βγει κάποιο προς πώληση και δεν μπαίνει αγγελία εδώ και πολλούς μήνες.
Εγώ γενικά θεωρώ ότι (στα αμάξια τα ταπεινά που συζητάμε εδώ πέρα της τάξης των 20-25κ) ότι περίπου ενα χιλιάρικο το χρόνο κάτω από την τιμή του καινούριου είναι το νορμάλ μέχρι να φτάσεις στο 60-65% της αρχικής αξίας. Εκεί μετά μειώνεται αυτό το ποσό αναλόγως.
Δλδ ένα αμάξι 22κ αγορά, μετά από 4 χρόνια πχ, 18κ είναι σχετικά οκ. Παίζουν φυσικά διάφοροι παράγοντες με κύριο τη ζήτηση. -
Όταν πήρα το αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο του 2020 μου είχαν δώσει μαζί και μία προσφορά για Leon FR στα 18 χιλιάρικα τελική τιμή.
Τώρα βλέπω την παρακάτω (μοναδική) αγγελία για το ίδιο αυτοκίνητο και χρώμα και γουρλώνω τα μάτια μου... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323991038-seat-leonΜε βάση το παραπάνω εγώ πρέπει να βγάλω προς πώληση το δικό μου 18.5 χιλιάρικα...να βγάλω και δύο χιλιάρικα, έτσι για τα γούστα...
-
Με βάση το παραπάνω εγώ πρέπει να βγάλω προς πώληση το δικό μου 18.5 χιλιάρικα...να βγάλω και δύο χιλιάρικα, έτσι για τα γούστα...
και μπορείς να το κάνεις. Αλλά μετά θα πρέπει να αγοράσεις και κάτι να το αντικαταστήσεις
και μάντεψε. και αυτός που θα αγοράσεις γούστα θα βγάλει οπότε δεν κερδίζεις κάτι στο τέλος.
απλά τα αυτοκίνητα ακριβυναν πολύ.
λυπηρό αλλά πραγματικότητα
-
Ακριβώς. Όποιος πήρε κάτι πριν 6 μνήες+ για να το κρατήσει, ήταν πολύ τυχερός.
Αν είναι να πουλήσεις ακριβά, θα αγοράσεις και ακριβά, οπότε μία η άλλη. -
@cirus said in Προσιτό SUV made in Japan;:
και μπορείς να το κάνεις. Αλλά μετά θα πρέπει να αγοράσεις και κάτι να το αντικαταστήσεις
Προφανώς θα αγοράσω κάτι άλλο.
Εγώ όμως είμαι περίεργη περίπτωση. Δεν είμαι όπως οι περισσότεροι στο φόρουμ με οικογένειες, παιδιά, γυναίκες, πεθερικά κλπ...
Τέλος πάντων, δεν θέλω να χαλάσω το θέμα του φίλου xenos. -
Όταν πήρα το αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο του 2020 μου είχαν δώσει μαζί και μία προσφορά για Leon FR στα 18 χιλιάρικα τελική τιμή.
Τώρα βλέπω την παρακάτω (μοναδική) αγγελία για το ίδιο αυτοκίνητο και χρώμα και γουρλώνω τα μάτια μου... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323991038-seat-leonΜε βάση το παραπάνω εγώ πρέπει να βγάλω προς πώληση το δικό μου 18.5 χιλιάρικα...να βγάλω και δύο χιλιάρικα, έτσι για τα γούστα...
Το παραπάνω είναι αρκετό καιρό και δεν πρόκειται να φύγει σε αυτή την τιμή.
Έχω πολλές αγγελίες και λίστες που παρακολουθώ εδώ και μήνες και δεν φεύγει σχεδόν τίποτα, πολύ απλά γιατί είναι ότι να ναι
Οπότε δεν μπορείς να δώσεις και πολύ σημασία στις τιμές γιατί θα τα αγοράσει κάποια μόνο αν καίγεται πολύ για αμάξι. Σχεδόν όλα είναι σε τιμές καινούργιου οπότε αν δεν καίγεται κάποιος απλά θα περιμένει.
Αν καίγεται πιθανών να πάρει ένα φθηνότερο για να μην νιώσει βλάκας
Προσωπικά κανέναν δεν θα έκανα μάγκα να βγάλει και λεφτά από μεταχειρισμένο αμάξι -
Μα αυτό ανέφερα παραπάνω. Ότι με τις τιμές στο car.gr δεν βγαίνει άκρη.
Αν κάποιος θέλει να πουλήσει δεν ξέρει σε τι τιμή να βάλει το αυτοκίνητό του σε αγγελία. -
Μα αυτό ανέφερα παραπάνω. Ότι με τις τιμές στο car.gr δεν βγαίνει άκρη.
Αν κάποιος θέλει να πουλήσει δεν ξέρει σε τι τιμή να βάλει το αυτοκίνητό του σε αγγελία.Μωρέ μία χαρά ξέρει αλλά όλοι θέλουν να βγάλουν ( οκ φυσιολογικό είναι)
Το να αγοράσε κάποιος ένα αμάξι πριν 2 χρόνια 22500 και να το δίνει τώρα 24000€ με 10.000+ χιλιόμετρα όμως είναι καραγκιοζιλικι ( για εμένα)Μπορεί να το δώσει 20.000€ που και τίμιο είναι και πάλι είναι μικρή χασουρα. Έχω αλλάξει ένα κάρο αμάξια στην 3ετια έχανα 8.000-10.000€
Οπότε μπορεί να κάνει μία φυσιολογική απομείωση της αξίας χωρίς να το παίζει κουτοπόνηρος
Και εγώ το πήρα 24.000€ τώρα κοστίζει 26.000+ και με 12 μήνες αναμονή
Πάνω από 23 δεν θα το έβαζα οκ να χάσω λίγα όχι να βγάλω όμως και 1500€ -
τι λετε ρε παιδια...
τι σημασια εχει η τιμη αγορας οταν πουλας κατι?
ποσο κανει την στιγμη της μεταπωλησης το καινουργιο μετραει.
εσεις που κατηγορατε οσους το πουλανε παραπανω απο οσο το πηρανε, θα δινατε ΕΣΕΙΣ παραπανω χρηματα για το μεταχειρισμενο εαν αντι να ανεβει η τιμη του σαν κουτα, στο μεταξυ ειχε πεσει?
οπως μας συμφερει... -
@gatoz said in Προσιτό SUV made in Japan;:
τι λετε ρε παιδια...
εσεις που κατηγορατε οσους το πουλανε παραπανω απο οσο το πηρανε, θα δινατε ΕΣΕΙΣ παραπανω χρηματα για το μεταχειρισμενο εαν αντι να ανεβει η τιμη του σαν κουτα, στο μεταξυ ειχε πεσει?
οπως μας συμφερει...Εγώ μίλησα για εμένα, είπα δεν δίνω παραπάνω για αγορά αλλά δεν θα πούλαγα και παραπάνω. Οπότε δεν είναι όπως με συμφέρει είναι η δική μου άποψη
Ο κάθε ένας ας κάνει ότι θέλει στη ζωή του, σαν αγοραστής προσπερναω, σαν πωλητής δεν κοιτάω να βγάλω και κέρδος -
@tsofras said in Προσιτό SUV made in Japan;:
τι λετε ρε παιδια...
οπως μας συμφερει...Εγώ μίλησα για εμένα, είπα δεν δίνω παραπάνω για αγορά αλλά δεν θα πούλαγα και παραπάνω. Οπότε δεν είναι όπως με συμφέρει είναι η δική μου άποψη
Ο κάθε ένας ας κάνει ότι θέλει στη ζωή του, σαν αγοραστής προσπερναω, σαν πωλητής δεν κοιτάω να βγάλω και κέρδοςδεν εχεις κακη προθεση, δεν λεω αυτο. και εγω προσπαθω να ειμαι λογικοτατος και παραπανω. εχω και κατι μαστορια μαρτυρες.
ομως πανω στο προβαλω το 'ορθον' (μη παει το μυαλο σου στο κακο), εκφραζεις λαθος αποψη
ας πουμε καποιος πηρε το 2009 ενα 3.7 τσεροκι 29000.
το 2010 ειχε πεσει στα 19000 καινουργιο.
θα εδινες στον μουτουχου παραπανω, ενα δικαιο ας πουμε για τον πωλητη 20000?
αρα η τιμη καθοριζεται απο τη τιμη την τρεχουσα του νεου.
αλλωστε αν αυτος που πουλαει το αντικαταστησει, σε αυτη τη νεα τιμη θα αγορασει -
τι λετε ρε παιδια...
Ο κάθε ένας ας κάνει ότι θέλει στη ζωή του, σαν αγοραστής προσπερναω, σαν πωλητής δεν κοιτάω να βγάλω και κέρδοςδεν εχεις κακη προθεση, δεν λεω αυτο. και εγω προσπαθω να ειμαι λογικοτατος και παραπανω. εχω και κατι μαστορια μαρτυρες.
ομως πανω στο προβαλω το 'ορθον' (μη παει το μυαλο σου στο κακο), εκφραζεις λαθος αποψη
αλλωστε αν αυτος που πουλαει το αντικαταστησει, σε αυτη τη νεα τιμη θα αγορασειΈχει λογική και αυτό που λες δεν διαφωνώ, εγώ έχω σαν αρχή όταν αγοράζω κάτι μεταχειρισμένο να κοιτάω τιμολόγιο αγοράς εκτός από την αξία καινούριου και να μην δίνω ποτέ περισσότερα. Δικό μου κόμπλεξ ( όπως και στις πωλήσεις και σε προσφορά να έχω πάρει κάτι θα το δώσω φθηνότερα)
-
τι λετε ρε παιδια...
αλλωστε αν αυτος που πουλαει το αντικαταστησει, σε αυτη τη νεα τιμη θα αγορασειΈχει λογική και αυτό που λες δεν διαφωνώ, εγώ έχω σαν αρχή όταν αγοράζω κάτι μεταχειρισμένο να κοιτάω τιμολόγιο αγοράς εκτός από την αξία καινούριου και να μην δίνω ποτέ περισσότερα. Δικό μου κόμπλεξ ( όπως και στις πωλήσεις και σε προσφορά να έχω πάρει κάτι θα το δώσω φθηνότερα)
μηπως πουλας κανενα διαμερισματακι? μεταχειρισμενο? αχαχαχ
-
τι λετε ρε παιδια...
μηπως πουλας κανενα διαμερισματακι? μεταχειρισμενο? αχαχαχ
Μπα το προσπάθησα πριν 2 χρόνια ευτυχώς άλλαξα γνώμη
Το αμάξι παίζει όμως να το δώσω σε λίγο καιρόΣυγνώμη για τα off topic
-
Στο karoq vs duster και τα 2 σε πολύ καλή κατάσταση και τιμή λίγο κάτω του καινούριου (με παλιές τιμές), τι θα επιλέγατε;
Ενδεικτικα:
Karoq:
+: χώροι, πορτ μπαγκαζ (550λτ), multimedia σύστημα, άνετο εσωτερικο, 5* euro ncap, συστήματα αυτόματου φρεναρισματος, acc
-: vag(;), χαμηλό (17.2cm)Duster:
+: σχετικά αποδεκτό εσωτερικό, blind spot σύστημα, ψηλό (21cm), σχετικά οκ από χωρους, μοτέρ renault
-: 3* euro ncap, έλλειψη συστημάτων αυτόματου φρεναρισματος -
#kanena
-
Προσιτό SUV made in Japan;