-
@cirus said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
@fanis75 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Ακυρη η συγκριση με Σιγκαπούρη.
Απειρα χρήματα, οικονομικό κέντρο της Ασίας είναι, δεν είναι μονο αυτά που γράφεις για πρόστιμα και φόβο για να τα λέμε όλα.
Οχι ότι διαφωνώ απλά το παραδειγμα με Σιγκαπούρη είναι ατυχές.
Δεν είναι άκυρη....ζούσα 2 χρόνια εκεί και εαν δεις πως ήταν το 1980 δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα! Κατούραγαν και έχεζαν στους δρόμους....
Η σύγκριση είναι μια χαρά, απλά δεν είμαστε Ασία και μας έχει φάει η "Δημοκρατία".
Ρε Φανη έχω πάει 100 φορές στην Σιγκαπούρη. Είναι οικονομική Μεκα και έχει άπειρα βαπορια εκει γιαυτο εχω πάει 100 φορές
Πως μπορείς να συγκρίνεις μία ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ χώρα και οικονομικό κέντρο της Ασίας με την Ελλάδα σε οτιδήποτε.
Να το ξαναπώ αλλιώς....τώρα είναι πάμπλουτη, δεν ήταν πάντα....ψωμολυσάγανε!! Και ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτός ο σεβασμός είναι ότι είχαν (έχουν) απίστευτα αυστηρά πρόστιμα που εφαρμόζονται. Ο πλούτος ήρθε μετά, για άλλους λόγους (αλλά και λόγω νοοτροπίας).
@lap said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
Η ξύλινη στέγη είναι μια παπάρια και μισή.
Καλά....
-
Ακυρη η συγκριση με Σιγκαπούρη.
Απειρα χρήματα, οικονομικό κέντρο της Ασίας είναι, δεν είναι μονο αυτά που γράφεις για πρόστιμα και φόβο για να τα λέμε όλα.
Οχι ότι διαφωνώ απλά το παραδειγμα με Σιγκαπούρη είναι ατυχές.
Δεν είναι άκυρη....ζούσα 2 χρόνια εκεί και εαν δεις πως ήταν το 1980 δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα! Κατούραγαν και έχεζαν στους δρόμους....
Η σύγκριση είναι μια χαρά, απλά δεν είμαστε Ασία και μας έχει φάει η "Δημοκρατία".
Ρε Φανη έχω πάει 100 φορές στην Σιγκαπούρη. Είναι οικονομική Μεκα και έχει άπειρα βαπορια εκει γιαυτο εχω πάει 100 φορές
Πως μπορείς να συγκρίνεις μία ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ χώρα και οικονομικό κέντρο της Ασίας με την Ελλάδα σε οτιδήποτε.
Να το ξαναπώ αλλιώς....τώρα είναι πάμπλουτη, δεν ήταν πάντα....ψωμολυσάγανε!! Και ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτός ο σεβασμός είναι ότι είχαν (έχουν) απίστευτα αυστηρά πρόστιμα που εφαρμόζονται. Ο πλούτος ήρθε μετά, για άλλους λόγους (αλλά και λόγω νοοτροπίας).
Το ξέρω αλλά ...
Μαζί με τον Πλούτο ήρθαν αυτά που λες όχι με προστιμα κτλ.τωρα τι να σου πω αν εσυ νομίζεις έτσι δικαίωμα σου. Εγώ πιστεύω ότι η αλλαγή στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε λόγω πλουτου, όπως και αλλα 100000 πράγματα εκεί
-
Το ξέρω αλλά ...
Μαζί με τον Πλούτο ήρθαν αυτά που λες όχι με προστιμα κτλ.Μα ο πλούτος ήρθε μετά....αυτό λέω!! Πρώτα ήρθε η "πολιτισμένη" κοινωνία και οι διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις και μετά ο πλούτος. Δεν έγινε όπως στο Dubai π.χ.
-
Το ξέρω αλλά ...
Μαζί με τον Πλούτο ήρθαν αυτά που λες όχι με προστιμα κτλ.Μα ο πλούτος ήρθε μετά....αυτό λέω!! Πρώτα ήρθε η "πολιτισμένη" κοινωνία και οι διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις και μετά ο πλούτος. Δεν έγινε όπως στο Dubai π.χ.
δεν νομίζω ότι ήρθε η πολιτισμένη κοινωνία πρώτα!!!! το ότι μπήκαν τα πρόστιμα και κανόνες είχε σχέση με την διευκόλυνση στις επιχηρήσεις και τα κίνητρα που δόθηκαν. Παράλληλα περπάτησαν αυτά. Αλλα τεσπα διαφωνούμε ας μην το συνεχισουμε απλά εγώ σου είπα ότι θεωρώ την συγκεκριμένη συγκριση άκυρη για μένα. Δεν ενδιαφέρει κανεναν αυτό ας το αφήσουμε
Στο ζουμί συμφωνούμε. Επιβάλεται να μπουνε τσουχτερά πρόστιμα
-
Όταν χτίσεις Φανη, βάλε ξύλινη να αναπνέεις κόλλες και βερνίκια κάθε καλοκαίρι, να έχεις θέματα με στρεβλώσεις, έντομα και να κάνεις τον σταυρό σου μη πιάσει φωτιά κάποιο δέντρο.
-
Όταν χτίσεις Φανη, βάλε ξύλινη να αναπνέεις κόλλες και βερνίκια κάθε καλοκαίρι, να έχεις θέματα με στρεβλώσεις, έντομα και να κάνεις τον σταυρό σου μη πιάσει φωτιά κάποιο δέντρο.
Στο μόνο που σου δίνω δίκιο είναι ότι το ξύλο παίρνει πιο εύκολα φωτιά
Τωρα τα υπόλοιπα που γράφεις οτι βάζουν ξύλινες για το κόστος τα αφήνω ασχολίαστα........
εμποτισμένα τα ξύλα δεν πιάνουν σαράκι ποτέ (θελουν ξαναπέρασμα μετά από κάποια χρόνια βεβαια). και δεν μυρίζει ούτε κόλλα ούτε βερνικι.
-
Άστο γιατί μάλλον δεν το ξέρεις
-
Εεεεε.....έχουμε τέτοια εδώ και 30 χρόνια και δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφεις!! Όπως είπα πρέπει να είναι σωστά, ξύλα, σωστή επεξεργασία και σωστός μάστορας. Βερνίκι δεν υπάρχει στα ξύλα μας, έτσι όπως το εννοείς. Κόλα δεν υπάρχει πουθενά, μόνο ντίζες και βίδες.
-
Ισχύουν και παρά ισχύουν.... Έχουν ειδική επεξεργασία τα ξύλα από μέσα και όλα μυρίζουν.
Κάντε το ελεύθεροι είστε. Πάντα θα υπάρχουν οι λεγόμενοι ....θύματα
Εγώ έδωσα την συμβουλή μου. Ο καθένας μετά είναι οι επιλογές του -
Ισχύουν και παρά ισχύουν....
Καλά.....το σταματάω εδώ γιατί εισαι πραγματικά ανίκητος!! Ξερόλας επί παντώς επιστητού...ενώ είσαι άσχετος.
-
Κι εδώ ήρθε πλούτος στα "Πασοκ,ωραία χρόνια", αλλά γίναμε ακόμη πιο @ρχίδια ως πολίτες και κράτος.
Ποινές που εφαρμόζονται δίχως αύριο, μόνο αυτές -στην αρχή- γρήγορα σε κάνουν άνθρωπο.Μετά -όπως λέει κι ο Φάνης- οι επόμενες γενιές θα χτίσουν και παιδεία.
-
Δεν σας έβρισα, εγώ.
Ισχύουν και παρά ισχύουν....
Καλά.....το σταματάω εδώ γιατί εισαι πραγματικά ανίκητος!! Ξερόλας επί παντώς επιστητού...ενώ είσαι άσχετος.
Ρε πας καλά....εσύ είσαι ξερολας και άσχετος. Διάβασε πιο πανω. Έχουμε χτίσει, έχουμε ψαχτει, έχουμε δει μελέτες έχουμε ρίξει λεφτά. Το απόφθεγμα όλων όσων έχτισαν στην οικογένεια και όσων είχαν ξύλινη στέγη είναι αυτή
Ο Τσώρτσιλ έλεγε κάτι εύστοχο. Οι ηλίθιοι μαθαίνουν από τα λάθη τους. Οι έξυπνοι από τα λάθη των ηλιθιων.
Διάλεξε πλευρά όταν θα χτίσεις, μέχρι τότε καλή καρδιά
-
Lap φίλε θα διαφωνήσω μαζί σου και μένα ο πατέρας μου οικοδόμος ήταν 20 χρόνια και, το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα.
Επίσης φίλε τα ξύλα που μπαίνουν στην σκεπη δεν έχουν βερνικι είναι εμποτισμενα για σαρακι, εκτός και αν μιλάς για ταβάνια και σκεπές με εμφανή οροφή - ξύλα? -
Πλέον βάζουν και άλλα χημικά, και καλά αντιπυρικα που μειώνουν τον χρόνο καύσης τους για να προλάβεις να βγεις από το σπίτι. Μετά από μέσα πως θα το έχεις δεν θα βάλεις ταβάνι ή πατάρι;
Το ταβανοπατάρι μέσα στα βερνίκια ειναι -
@panormus772 said in Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες :
έτσι κάπως συμμορφώθηκε η πλειοψηφία και με τη ζώνη στα αυτοκίνητα
Κάποτε είχα την συζήτηση για τις ζώνες με δύο αστυνομικούς, ξέρεις τι μου είπαν?
Αλέκο το πρόστιμο δεν το τρως γιατί μπορεί να πάθεις κάτι, το πρόστιμο το τρως γιατί αν πάθεις κάτι ξέρεις πόσο θα στοιχίζει στο κράτος όσο θα σαι στο νοσοκομείο? Χεστηκε το κράτος για την υγεία σου μου και όλων, να μην έχει έξοδα το ενδιαφερει -
Πλέον βάζουν και άλλα χημικά, και καλά αντιπυρικα που μειώνουν τον χρόνο καύσης τους για να προλάβεις να βγεις από το σπίτι. Μετά από μέσα πως θα το έχεις δεν θα βάλεις ταβάνι ή πατάρι;
Το ταβανοπατάρι μέσα στα βερνίκια ειναιΠλέον αν θες βάζεις γύψοσανιδα γιατί το ταβάνι συστολή διαστολή μαζεύει σκόνη το σπίτι
-
Ενώ εσύ είσαι ειδικός!!!! όπως σε πολλά άλλα
Τεσπα εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά έχουμε ξύλινη σκεπή στο εξοχικό (και σοφίτα) και δεν ισχύουν αυτα που λες.
-
Ε αν είναι να βάλεις γυψοσανίδες και να μην έχεις την αισθητική του ξύλου κάντο εξαρχής πλάκα. Όταν λέω πλάκα εννοώ με κλίση για να έχει τη χάρη της σοφίτας.
Δεν εννοώ όπως τα διαμερίσματα ένα φλατ πράγμα.Τέσπα τα οφέλη δηλαδή η αναπνοή είναι πάρα πολύ λίγα μπροστά σε όλα τα κατά της ξύλινης στέγης ιδιαίτερα στην Ελλάδα και δίπλα σε δάση κτλ. Απλά το κόστος της ξύλινης στο σύνολο είναι χαμηλό. Αλλα θεμέλια και κολώνες βάζεις εξαρχής για βαριά πλάκα στέγης και άλλα για ξύλινη, εκτός από το ίδιο το κόστος της στέγης. Έτσι βγαίνει φθηνότερο το σπίτι αλλά...τα είπαμε...μη κουράσουμε
-
Ενώ εσύ είσαι ειδικός!!!! όπως σε πολλά άλλα
Τεσπα εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά έχουμε ξύλινη σκεπή στο εξοχικό (και σοφίτα) και δεν ισχύουν αυτα που λες.
Απλά δεν τα δίνετε σημασία αυτά τα θέματα και δεν τα ψάχνετε.
Τέσπα μείνετε σε αυτά που ψάχνετε έστω σε ερασιτεχνικό επίπεδο -
Το θέμα παιδιά είναι να υπάρχει πρόληψη και ατομική ευθυνη
Ένα παράδειγμα και βάζω και τον εαυτό μου μέσα πόσοι από μας έχουμε πυροσβεστήρα στο σπίτι δεν μιλώ για άλλον σε κουζίνα και άλλο για το υπόλοιπο, έναν πυροσβεστήρα.
Τεσπα ότι και να πούμε ότι και να κάνουμε το κακό έγινε και μακάρι ο κόσμος να είναι καλα
Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες