-
Δεν αντιλέγω. Νόμιζα ότι υπάρχει κάπου κάποιος μπούσουλας, όπως στο autotriti ή στο car.gr που έχουν τιμές μεταχειρισμένων.
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτές οι τιμές πώλησης ανά τμ πως τις βγάζετε; Υπάρχει κάπου πίνακας τιμών πώλησης;
Αυτοι οι πινακες δε βλεπω να ειναι πολυ αντιπροσωπευτικοι γενικα. Παραειναι υψηλοι μου φαινεται πχ στη Νεα Σμυρνη τα περισσοτερα παλια σπιτια εχουν κατω απο 2000€/τμ
-
Δεν ξέρω πως βγαίνουν οι τιμές. Και εγώ ψάχνω να δω πόσο πιάνει το δικό μου. Ο μεσίτης που έφερα σπίτι έβγαλε μία τιμή με εντελώς μπακαλίστικο τρόπο.
-
Γιατί εσύ όταν πουλάς - αγοράζεις αμάξι από αυτούς αποφασίζεις για την τιμή ?
Ολα τα καθορίζει η αγορά.
Προσφορά και ζήτηση.
Τοποθεσία.
Ποιότητα κατασκευής.
Ευκολίες - εξοπλισμός.
Θέα.
Βεράντες - Διαρρύθμιση.Ολα αυτά είναι τόσες μεταβλητές που πρακτικά κάνουν μοναδική την τιμή κάθε ακινήτου.
Μπορεί να υπάρχουν και άλλα στοιχεία.
Παράδειγμα μεγάλο σπίτι, ωραία κατασκευή, ωραία διαρρύθμιση και θέα θάλασσα, αλλά η περιοχή δεν σηκώνει τόσο μεγάλο σπίτι, ούτε το τεκμήριο του.
Που απευθύνεσαι ?
Μα σε αυτόν που θέλει όλα αυτά, αλλά δεν έχει τα λεφτά να τα πάρει σε καλύτερη περιοχή και έχει την επιλογή να τα πάρει σε χειρότερη περιοχή.Δεν είναι εύκολο.
Για παράδειγμα κοιτώντας τι αμάξια παίζουν από 10-17500 από το 2015 και μετά , τα καινούργια είναι όλα σαντέρο και ετοιμοπαράδοτα.
Και όμως δεν έχουν την ζήτηση στην Ελλάδα, γιατί εδώ το όνομα και το σχόλιο του γείτονα μετράνε.
Αντίθετα στην Ευρώπη είναι πολύ ψηλά η Ντάτσια...
-
@mvp said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αυτές οι τιμές πώλησης ανά τμ πως τις βγάζετε; Υπάρχει κάπου πίνακας τιμών πώλησης;
Αυτοι οι πινακες δε βλεπω να ειναι πολυ αντιπροσωπευτικοι γενικα. Παραειναι υψηλοι μου φαινεται πχ στη Νεα Σμυρνη τα περισσοτερα παλια σπιτια εχουν κατω απο 2000€/τμ
Οταν λες παλιό, του πότε εννοείς ? 2000 ? 1990 ? 1980 ? 1970 ? 1960 ?
-
Δεν ξέρω πως βγαίνουν οι τιμές. Και εγώ ψάχνω να δω πόσο πιάνει το δικό μου. Ο μεσίτης που έφερα σπίτι έβγαλε μία τιμή με εντελώς μπακαλίστικο τρόπο.
Εκεί που είσαι γύρω στα 2200-2500 θα έλεγα.
Εχει λίγο θόρυβο ο δρόμος σου, είσαι και πρώτος αν θυμάμαι καλά, είναι και της δεκαετίας του 90. -
Σαν πάρα πολλά μου φαίνονται αυτά σε σύγκριση με την τιμή που το αγόρασα το 2016.
Ο μεσίτης έβγαλε την τιμή αγγελίας ως εξής: "τιμή αγοράς x1,5" με στόχο να πουληθεί χωρίς ιδιαίτερο παζάρι.
-
Σαν πάρα πολλά μου φαίνονται αυτά σε σύγκριση με την τιμή που το αγόρασα το 2016.
Ο μεσίτης έβγαλε την τιμή αγγελίας ως εξής: "τιμή αγοράς x1,5" με στόχο να πουληθεί χωρίς ιδιαίτερο παζάρι.
Γιατί έτσι θα βγάλει ιζυ μάνυ...
Και θα χάσεις εσύ...
Αν το σκοτώσεις θα φύγει γρήγορα και αυτός θα πάρει άκοπα 4 %.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙΤΗ...
-
4% εχει παει το ποσταρισμα της αγγελιας στο σπιτογατο?
-
2 + 2 % παίρνουν οι μεσίτες όταν γίνει μεταβίβαση που μεσολάβησαν.
Οχι για την αγγελία...
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και θα χάσεις εσύ...
Συμφωνώ, αλλά πως πουλιέται ρε φίλε ένα διαμέρισμα και σε ποια τιμή;
Βάζω π.χ. εκτιμητή και μου βγάζει τιμή;
Δηλώνω ότι τιμή μου κατέβει στο κεφάλι;Οι τιμές π.χ. στον Spitogato πως βγαίνουν;
-
Έχει τόσα διαφορετικά χαρακτηριστικά και τόσες παραμέτρους καθε σπίτι που είναι αδύνατο να βγει από έναν τύπο....
π.χ . ίδιο σπίτι σε τ.μ. στην ίδια γειτονιά ίδιο όροφο αλλά το ένα είναι σε πολυκατοικία με 30διαμερισματα και το άλλο σε 3οροφη με 3 διαμερίσματα... Δεν είναι λογικό το 2ο να πωλείται λίγο πιο ακριβά;
και υπάρχουν πάρα πολλά άλλαΤο πατρικό μου στη Θεσσαλονίκη είναι σε τέτοια θέση που σε απόσταση 3 λεπτών με τα πόδια εχει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο,γήπεδο ποδοσφαίρου , κλειστό γήπεδο μπάσκετ, κλειστό και ανοιχτό γήπεδο τέννις και κολυμβητήριο που λειτουργεί το καλοκαίρι, δεν είναι πιθανό να πωληθεί πιο ακριβά από ένα άλλο στην ίδια περιοχή με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά 15 λεπτά πιο μακριά;
-
Λοκέισον, λοκέισον, λοκέισον.
-
Και θα χάσεις εσύ...
Συμφωνώ, αλλά πως πουλιέται ρε φίλε ένα διαμέρισμα και σε ποια τιμή;
Βάζω π.χ. εκτιμητή και μου βγάζει τιμή;
Δηλώνω ότι τιμή μου κατέβει στο κεφάλι;Οι τιμές π.χ. στον Spitogato πως βγαίνουν;
Ο,τι τιμή σου κατέβει στο κεφάλι...
-
Βρισκόμουν στην ίδια φάση με εσένα εδώ και μήνες και έχω καταλήξει πλέον. Μίλησα με μεσίτες, με σύμβουλους επενδύσεων και αφιέρωσα πολλές ώρες στην αναζήτηση αγγελιών και νέων οικοδομών. Κατέληξα με μεγάλη ακρίβεια στην αξία του ακινήτου που σκοπεύω να βγάλω προς πώληση... Δεν ήταν εύκολο αλλά δεν ήταν και ακατόρθωτο. Τώρα ξέρω πόσο αξίζει και δεν πρόκειται να το σκοτώσω αλλά ούτε και να έχω υπερβολικές αξιώσεις. Ο στόχος είναι να φύγει μέσα σε ένα εξάμηνο, το πολύ, εκτός και αν οι εξελίξεις στην οικονομία χειροτερεύσουν σοβαρά μέχρι να πωληθεί οπότε θα το κρατήσω.
Το μυστικό είναι να έχεις ως βάση πόσο έχουν τα καινούρια ακίνητα με ίδια χαρακτηριστικά στην ίδια περιοχή. Για το Χαλάνδρι είναι εύκολο αυτό γιατί υπάρχουν πολλές νέες οικοδομές.
-
Οπως τα λέει ο cruiser, βοήθησε πολύ σε αποφάσεις προ 2 ετών.
Εμένα για το ίδιο διαμέρισμα που θα πουλούσα, μεσίτες (3 συνολικά, ο ένας με αποκλειστικότητα στο τέλος) μέσα σε 5 μήνες μου δώσαν τιμες εκτίμησης από 260-350.000 (καλά, αυτοί με το 350 βέβαια ούτε έφερεαν κάποια προσφορά).. Προσφορές απο 240 μέχρι 300.000 (+ μιας και όταν αρνήθηκα να το πουλήσουμε, μου είπε να βάλουμε κάτι παραπάνω αν βοηθάει στην απόφαση να πουληθεί το διαμέρισμα). Ο τρίτος ήταν αυτός που έιχε δώσει εκτίμηση στα 290, τον πιεσα για 300+ και όντως έφερε προσφορά στα 300.
Ο τρίτος και σαν άνθρωπος ήταν ο πιο σοβαρός και αξιοπρεπής.Τωρα να δω πάλι, που με το που γυρίσουμε θα πρέπει να δούμε τι θα το κάνουμε μιας και θα λέιπουμε μεγάλα διαστήματα εξωτερικό μάλλον. Να κάθεται, δε γίνεται. Εχουμε άλλο ενα που κάθεται. Θα δούμε για μεσο-χρόνιες μισθώσεις (blueground, yes) αν υπάρξει ενδιαφέρον τουλάχιστον να μη κάθεται. Να μπουμε σε διαδικασία να το νοικιάσουμε μόνοι μας, δεν υπάρχει με τη καμία των περιπτώσεων.... ίσως να το ξαναδούμε για πώληση στα επόμενα 1-2 χρόνια τότε.
Πάντως, το μόνο που με έσωσε ήταν οτι ήταν απο κληρονομιά και δε σπαταλήσαμε κεφάλαιο γοα αγορά, όποτε κερδισμένοι θα είμαστε με την όποια απόφαση. Αν το είχαμε αγοράσει, θα έκλαιγα με μαυρο δάκρυ.
Αυτοκινούμενο, η καλύτερη λύση!
-
Αυτή την περίοδο μπορεί να συμφέρει περισσότερο να το νοικιάσεις σε μακροχρόνια 3ετή μίσθωση.
Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μπορείς να επιλέξεις ενοικιαστές, ώστε να μην έχεις προβλήματα.
Γενικά έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα που δημιουργούσαν προβλήματα για τους ιδιοκτήτες.
Το να το δώσεις σε μία εταιρεία για βραχυχρόνια, ίσως είναι πιο μεγάλο ρίσκο, από την στιγμή που δεν θα είσαι εδώ, για να ρίχνεις μια ματιά....
Εκτός αν από καιρό σε καιρό στέλνεις κάποιον δικό σου να μείνει, ώστε να το τσεκάρει...
-
Αυτή την περίοδο μπορεί να συμφέρει περισσότερο να το νοικιάσεις σε μακροχρόνια 3ετή μίσθωση. .........................................
Εκτός αν από καιρό σε καιρό στέλνεις κάποιον δικό σου να μείνει, ώστε να το τσεκάρει...Σίγουρα συμφέρει κάτι όπως το αναφέρεις. Αλλά, δε ξέρω πώς να διαλέξω, σε τι περίπτωση θα τύχω; Ακόμα και καλοπληρωτής να είναι, αν ειναι στα τηλέφωνα για προβλήματα ή "προβλήματα", δε θελω/μπορώ να ασχολούμαι από τόσο μακρυά και δε θα εμπλέκω συγγενείς/φίλους να τρέχουν για εμένα.
Αν μάλιστα οι υποψήφιοι ειναι σαν τους 2-3 Ελληνες που ήρθαν να "δουν" το διαμέρισμα όταν ήταν προς πώληση... ασε criuser.
Γι'αυτό έλεγα αν ειναι να το δίναμε σε τέτοιου είδους εταιρεία γιατί λένε οτι αναλαμβάνουν και κάθε πρόβλημα κλπ κλπ με το διαμέρισμα...Ισως άλλα να λένε και άλλα να γίνονται. Εχεις ακούσει κάτι γι'αυτές τις εταιρείες; -
Πριν λίγες μέρες υπό ανέγερση πολυκατοικία στην περιοχή μου (τώρα βάζουν τα τούβλα) ανέβασε τις τιμές κατά 10% περίπου σε όλα τα διαμερίσματα... Οι τιμές σε εμάς είναι ήδη σαφώς υψηλότερες από το 2007. Το λέω αυτό γιατί διαβάζω διάφορα άρθρα που λένε ότι, παρά τις αυξήσεις, απέχουμε ακόμα πολύ από εκείνη την εποχή. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την περιοχή.
-
Προφανώς έχει να κάνει με την περιοχή.
Υπήρξαν περιοχές που ανέβηκαν πολύ χωρίς λόγο το 2007 και έτσι τώρα δεν μπορούν να ξαναπάνε εκεί , κυρίως γιατί είναι περιοχές που αγοράζουν Ελληνες και δεν είναι τζάμπα.
Αλλες περιοχές ανεβαίνουν αργά και άλλες όπως η παραλία ανεβαίνει πολύ γρήγορα.
Με πήρε μία κυρία προχτές τηλέφωνο. Ηθελε να αγοράσει κάτι σε 90-100 σε παραλιακή ζώνη, με 3500 το τμ.
Της είπα κέντρο Καλλιθέας, Υμηττό, Βύρωνα, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη κλπ, κάτι θα βρεί....
Ηθελε όμως κάτι πιο εκλεκτό...
Της είπα ότι τα πιο εκλεκτά από Νιάρχο και λοιπή παραλία, είναι 2-3-4 φορές τα λεφτά της.
Μου λέει το ξέρω.Να μην είναι παραλία. Να είναι 1-2-3 χλμ πιο μέσα.
Αρα το θέμα ήταν απλά μάρκετινγκ.
Πως θα πει στον γαμπρό ότι μένει στο παραλιακό μέτωπο. έστω και αν το μέτωπο αυτό, ήταν πολύ φαρδύ, σχεδόν αεροδρόμιο...Κλασσικό αυτό με τα σπίτια...
Ψάχνουν με την καρδιά, όχι με την τσέπη και συνήθως γερνάνε στο νοίκι, ή επειδή θα έχουν ξοδέψει σε αυτό μεγάλο μέρος της προκαταβολής, καταλήγουν με μικρότερο, παλιότερο και σε πολύ χειρότερο σημείο, από αυτό που θα μπορούσαν να έχουν πάρει, αν τους καθοδηγούσε το έχειν και όχι το φαίνεσθαι ...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!