-
@storm said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Από εκεί και πέρα να το επαναλάβω ξανά. Εμένα πάνω από τα 30 χιλιάρικα συνολικό ετήσιο εισόδημα προ φόρων δεν μου φαίνονται λίγα χρήματα. Να το ξαναγράψω ή δεν γίνεται κατανοητό;
Απόλυτα κατανοητό!! Αυτό όμως που λέω (και για κάποιο λόγο διαφωνείς ή έτσι καταλαβαίνω) είναι ότι άλλο τα €30.000 ατομικά και άλλο οικογενειακά...δεν είναι τα ίδια έξοδα. Το εισόδημα είναι συγκριτικό όχι απόλυτο, αυτό λέω. Οπότε το οικογενειακό εισόδημα των €30.000 δεν είναι πολλά λεφτά. Το ατομικό των €30.000 να είναι αρκετά χρήματα.
-
@piliourits said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε μένα με το "εσύ μόνος σου".
Από εκεί και πέρα να το επαναλάβω ξανά. Εμένα πάνω από τα 30 χιλιάρικα συνολικό ετήσιο εισόδημα προ φόρων δεν μου φαίνονται λίγα χρήματα. Να το ξαναγράψω ή δεν γίνεται κατανοητό;
Το ότι δεν δικαιούνται επίδομα βενζίνης όσοι είναι πάνω από 30 χιλιάρικα προ φόρων, δεν είμαι αυτός που θα κρίνει το όριο γιατί δεν ξέρω τι ζωή κάνει ο καθένας.
30Κ ετήσιο οικογενειακό, σημαίνει να δουλεύουν και οι δύο γονείς με μισθό χιλιάρικο ή λιγότερο ο καθένας, κι αν έχουν νοίκι ή στεγαστικό, τα παιδιά θα στερούνται πράγματα.
Υπολόγισε τα έξοδά σου x 4, με δύο μισθούς χειρότερους από σένα...Καμία μομφή για σένα προσωπικά, απλά όσο ανεβαίνει ο αριθμός των ατόμων τα έξοδα πολλαπλασιάζονται δυσανάλογα, αλλά οι έλληνες νομοθέτες θεωρούν πως και τα παιδιά των μπαλαμών μπορούν να επιβιώσουν με τις συνθήκες των παιδιών των Ρομά...
Εγώ μπορώ να γράψω για μένα.
Αν τα 16 χιλιάρικα μου φαινόντουσαν λίγα δεν θα έμπαινα καν σε διαδικασία να προσάψω ερωτικές και αγαπησιάρικες σχέσεις με το άλλο φύλο με σκοπό τους γάμους, τις οικογένειες και τα συμπεθέρια, δάνεια, νοίκια, παιδιά κλπ...Που σημαίνει ότι πρώτα θα προσπαθούσα να αυξήσω το ετήσιο εισόδημά μου και να φτιάξω τη ζωή μου ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις ανάγκες μίας σχέσης/γυναίκα/οικογένειας κλπ...
Και αν έβλεπα ότι στην Ελλάδα αυτό είναι ανέφικτο τότε:
(1) είτε θα παρέμενα μόνος και θα τραβούσα το κουπί μέχρι να ψοφήσω και να με φάνε τα σκουλήκια
(2) θα έφευγα στο εξωτερικό για να κάνω παιδιά/οικογένειες/συμπεθέρια που μάλλον εκεί είναι ποιο εύκολα τα πράματα.Αυτά όσο αφορά εμένα.
-
Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...
Τα 30 χιλιάρικα αφορούν οικογενειακό εισόδημα.
Αν λοιπόν είσαι μόνος σου, άνευ υποχρεώσεων, τα 30 είναι πολύ καλά λεφτά.
Αν είσαι παντρεμένος με παιδιά, άνευ λοιπών υποχρεώσεων και ζεις στην Αθήνα, είναι απλώς επαρκή λεφτά.
Αν επιπλέον των παραπάνω έχεις κι ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα ενοίκιο, τότε τα 30 είναι λίγα. -
@harisma23 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...
Τα 30 χιλιάρικα αφορούν οικογενειακό εισόδημα.
Αν λοιπόν είσαι μόνος σου, άνευ υποχρεώσεων, τα 30 είναι πολύ καλά λεφτά.
Αν είσαι παντρεμένος με παιδιά, άνευ λοιπών υποχρεώσεων και ζεις στην Αθήνα, είναι απλώς επαρκή λεφτά.
Αν επιπλέον των παραπάνω έχεις κι ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα ενοίκιο, τότε τα 30 είναι λίγα.Φαντάσου τα λιγότερο από 25000!!!
-
@nickthetrib said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Φαντάσου τα λιγότερο από 25000!!!
Δεν χρειάζεται να τα φανταστώ! Ως μηχανικός έχω ζήσει και με πολύ λιγότερα, τρώγοντας από τα έτοιμα.
-
Υπαρχει καποιος που να πηρε επιδομα με παλια πινακιδα 5 ή 6 ψηφια (χωρις γραμματα) ;
Εχω επικοινωνησει 2 φορες αλλα ακομα στο περιμενε.... -
@andreasp said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Υπαρχει καποιος που να πηρε επιδομα με παλια πινακιδα 5 ή 6 ψηφια (χωρις γραμματα) ;
Εχω επικοινωνησει 2 φορες αλλα ακομα στο περιμενε....Ενημερωση σημερινη: Η εφαρμογη το βλεπει σαν αγροτικο!!!! και με παρεπεμψαν στο υπουργειο οικονομικων....
οποιος πιστευει οτι θα βρω ακρη ας μου τηλεγραφησει με ταχυδρομικο περιστερι....
Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων