-
Εννοείται ότι τα πληρώ τα κριτήρια. Και εγώ και η αδελφή μου και ο πατέρας μου.
Πρώτη φορά στη ζωή μου μάλλον θα πάρω και εγώ επιδότηση...
-
@storm said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Εννοείται ότι τα πληρώ τα κριτήρια. Και εγώ και η αδελφή μου και ο πατέρας μου.
Πρώτη φορά στη ζωή μου μάλλον θα πάρω και εγώ επιδότηση...
Σημασία έχει να επιτευχθεί ο επικοινωνιακός σκοπός, να γίνει νταβαντουρι πως η Κυβέρνηση "μοιράζει λεφτά" για τα 40€, μεγαλύτερο απ ό,τι είχε γίνει για τα 400€ του Τσίπρα όταν κι αυτός ελπιζε να αναστρέψει το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας.
Σε κάτι τέτοια οι Νεοδημοκράτες είναι μανούλες, δεν φτάνονται... -
Ο μέγα δάσκαλος του μαθήματος "Τσοβόλα δώστα όλα" έκανε καλή δουλειά στους μαθητές του...
-
Αντί οι απατεώνες να δώσουν αυξημένο επίδομα τέκνων και μεγαλύτερη επιδότηση ενοικίου σε οικογένειες που θα έπιαναν τόπο και θα αποτελούσαν πραγματική ανακούφιση έναντι της ακρίβειας σκορπάνε τα χρήματα του δημοσίου σε δεκαευρα ...
Κυριολεκτικά τα σκορπάνε , κάντε εικόνα κάποιον που από μια ταράτσα ενός κτηρίου ανοίγει τσάντες με μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και τα πετάει από κάτω στους χαχολους ...
Και να πεις πως τα λεφτά είναι δικά του πάει στο διάολο.
Εδώ; -
Να γράψω τίποτα; Άστο να πάει στο διάολο γιατί θα γίνει της Βόρειας Κορέας και εδώ.
-
Να γράψω τίποτα; Άστο να πάει στο διάολο γιατί θα γίνει της Βόρειας Κορέας και εδώ.
Πες βρε Storm , κουβέντα να γίνεται ... Ενδιαφέροντα είναι πάντα όσα γράφεις , δηλαδή δεν θεωρείς πως η επιδοματική πολιτική του Κούλη - τα διακοσαρια στους συνταξιούχους και τα δεκαευρα για τη βενζίνη και άλλα τόσα παρόμοια που έχει κάνει από το 19 δεν είναι απολύτως πεταμένα λεφτά;
Σύμφωνα με την δεξιά οικονομική θεωρία τέτοιου είδους μεταβατικές πληρωμές είναι όνειδος και κόκκινο πανί για μια φιλελεύθερη οικονομία.
Από την άλλη κάποια σταθερά επιδόματα όπως αυτά για παιδιά , ενοίκιο , ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης έχουν γίνει αποδεκτά πως βοηθούν στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την αποφυγή της απόλυτης φτώχειας.
Τα 2000€ που θέσπισε με την γέννα κάθε παιδιού μόλις ήρθε στην εξουσία ήταν ένα πολύ καλό μέτρο, υποσχέθηκε και αύξηση του ποσού επιδόματος τέκνων αλλά μέχρι τώρα δεν το έχει εφαρμόσει , έπεσε θύμα και αυτός της πολιτικής Τσίπρα περί κοινωνικού μερίσματος και αυτό εντελώς αποσπασματικά και κουτσουρεμενα , ο ορισμός δηλαδή των πεταμενων χρημάτων , τουλάχιστον τα 500αρικα του Τσίπρα στην μισή Ελλάδα τότε έπεφταν απευθείας στην αγορά , σήμερα τα ελάχιστα 200αρια πάνε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ . -
Άστο φίλε, γιατί μου θύμισες μία δυνατή προστριβή που είχα χθες με συνάδελφό μου (μάλλον είστε στην ίδια ηλικία) για ακριβώς το ίδιο θέμα.
Βασικά όταν διάβασα αυτό που έγραψες προς στιγμήν ήμουν σίγουρος ότι είσαι ο συνάδελφός μου.
-
Ο Κυργιάκος αγωνίζεται να απεξαρτηθούμε απ την κουλτούρα επιδομάτων, αλλά για να μη μας βαρέσει και κάνα στερητικό σύνδρομο και τα κάνουμε όλα λίμπα μόλις δούμε το λογαριασμό του ηλεκτρικού, μας πάει με το μαλακό...
Πάντως κάποτε κατέβαιναν να γυρίσουν τις δημοσκοπήσεις με σακούλες τριχίλιαρα το κεφάλι, ο Τσίπρας έριξε το κασε στο 400αρι, να δούμε πόσο τόπο θα πιάσουν τα 40€ του Μητσοτάκη για τα καύσιμα...
Τα υπόλοιπα ποσά, αφορούν σε τόσο λίγους που δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε, και όπως συνήθως, στοχεύουν φωτογραφικά φοροαποφεύγοντες ως αποδέκτες. -
Μια χαρά. Αναμένω να πιστωθεί το 40άρι στον τραπεζικό λογαριασμό μου.
Έζησα για να πάρω τελικά και εγώ ένα επίδομα. Πάντα άκουγα από άλλους που έπαιρναν επιδόματα. Μέχρι και επίδομα καυσοξύλων έπαιρναν κάποιοι σε προηγούμενες εργασίες μου.Τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση σκέφτεται και άλλες κατηγορίες πολιτών που τα εισοδήματά τους δεν είναι μεγάλα.
-
Όλες οι αριστερές κυβερνήσεις σκέφτονται με την λογική των επιδομάτων.
-
Για αυτό Κούλη δαγκωτό. Νέα ΑριστεροΔεξιά... χα!χα!
-
Όχι που δε θα το δάγκωναν για 40€ οι σκεπτόμενοι πολίτες, κάτι ήξερε ο Κυργιάκος...
-
Μέχρι και επίδομα καυσοξύλων έπαιρναν κάποιοι σε προηγούμενες εργασίες μου.
Στις τράπεζες για πολλά χρόνια! Όπως π.χ. ακόμα υπάρχει στην Εθνική επίδομα στην πληροφορική λόγω ανθυγιεινής εργασίας με οθόνες και υπολογιστές (έχει ξεμείνει από το 1970!!!). Ενώ σήμερα α) όλοι έχουν οθόνες και β) οι οθόνες δεν είναι CRT οπότε δεν έχουν ακτινοβολία. Εγώ στις τράπεζες έπαιρνα επίδομα γαλοπούλας και αρνιού....αχαχαχα!! Κάνα 20αρικο ήταν.
-
-
Τα βήματα της αίτησης
Επίσης, αναφέρεται η διαδικασία για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς.
Η ΚΥΑ περιγράφει τα βήματα για την πίστωση του επιδόματοςβενζίνης:
-
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα
-
Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet
-
Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.
-
Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.
-
Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.
-
Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.
-
Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.
-
Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ
Mε αυτη την απλουστατη και καθολου γραφειοκρατικη διαδικασια, ο Κυριακος θα σας δωσει 30€ για να γεμισετε μεχρι το 1/3 το καμαρι σας.
-
-
40euro...
Εμένα μου έδωσε βενζίνη για 4 μήνες. Τόσο μου κοστίζουν οι μετακινήσεις μου με το δίκυκλο.Αφού δεν δίνει φράγκο ο ιδιοκτήτης γαλέρας (με τα SUV και τις πουράκλες) για τις επαγγελματικές μου μετακινήσεις, δίνει ο Κυριάκος.
Και φυσικά το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό για τους πολίτες που καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Όποιος θέλει ας μην κάνει χρήση του μέτρου. Καλύτερα. Θα μείνουν και φράγκα στο ταμείο για την επόμενη επιδότηση.
-
Για τη ψηφιακή κάρτα είπαν στο Insomnia ότι το κινητό πρέπει να υποστηρίζει NFC.
-
Επειδη εγω βαζω παντα βενζινη στα αυτοκινητα,υπαρχει θεμα να κατεβασω και τις δυο ψηφιακες καρτες απο το κινητο μου;;;;
-
40euro...
Εμένα μου έδωσε βενζίνη για 4 μήνες. Τόσο μου κοστίζουν οι μετακινήσεις μου με το δίκυκλο.Αφού δεν δίνει φράγκο ο ιδιοκτήτης γαλέρας (με τα SUV και τις πουράκλες) για τις επαγγελματικές μου μετακινήσεις, δίνει ο Κυριάκος.
Και φυσικά το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό για τους πολίτες που καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Όποιος θέλει ας μην κάνει χρήση του μέτρου. Καλύτερα. Θα μείνουν και φράγκα στο ταμείο για την επόμενη επιδότηση.
κακως...
τα καυσιμα ή η χρηση μμμ ειναι υποχρεωση του εργοδοτη να καλυφθει εφοσον αφορουν επαγγελματικη δραστηριοτητα. οπως αλλωστε και καθε εξοδο που σχετιζεται με αυτη πλην καποιων προσωπικων αντικειμενων οπως ενδυση-υποδηση -
@gatoz said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
τα καυσιμα ή η χρηση μμμ ειναι υποχρεωση του εργοδοτη να καλυφθει εφοσον αφορουν επαγγελματικη δραστηριοτητα. οπως αλλωστε και καθε εξοδο που σχετιζεται με αυτη πλην καποιων προσωπικων αντικειμενων οπως ενδυση-υποδηση
To ερώτημα είναι: η μετακίνηση από το σπίτι προς το γραφείο και τούμπαλιν, θεωρείται επαγγλεματική μετακίνηση? Γιατι και εμένα μου καλύπτουν επαγγελματικές μετακινήσεις (π.χ. να πάω σε πελάτη), αλλά όχι το πήγαινε-έλα στο γραφείο.
Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων