-
@dublin said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εγώ το έλεγα πάντως, ΚΑΙ diesel, ΚΑΙ manual, ΚΑΙ Allure με μπλε καθίσματα και λεπτομέρειες μέσα. Σούπερ συλλεκτικό!
Αυτά λέω και εγώ Dublin , να βάλουμε πωλητήριο να μας πάει μία η άλλη με την αγορά , αλλά τί παίρνουμε μετά? Ούτε για εισαγωγής δεν θα μας φτάσουν.
-
@yem said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@dublin said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εγώ το έλεγα πάντως, ΚΑΙ diesel, ΚΑΙ manual, ΚΑΙ Allure με μπλε καθίσματα και λεπτομέρειες μέσα. Σούπερ συλλεκτικό!
Αυτά λέω και εγώ Dublin , να βάλουμε πωλητήριο να μας πάει μία η άλλη με την αγορά , αλλά τί παίρνουμε μετά? Ούτε για εισαγωγής δεν θα μας φτάσουν.
Θα πάρουμε 1 Ami με 6500, 1 QQ δεκαετίας με 12.000 και με τα υπόλοιπα ένα Honda Adv 350, και θα μας μείνουν και λεφτά στην τσέπη!
Αν μοιράσεις τα χιλιόμετρα μεταξύ των 3, θα κάνεις κάθε 2 χρόνια service στο scooter και το QQ, και το Ami ότι να' ναι..δεν μας νοιάζει!
Άσε.. αυτό το μήνα πάω και τα 2 για service, να δούμε τι θα γίνει. Ευτυχώς κράτησε μόνιμα το B max o συνέταιρος γιατί και αυτό θα ήθελε service το Mαιο..
-
Τίμιο το ακούω αν και δεν οδηγώ μηχανάκια πάρα μόνο περιστασιακά. Αφήνω το μηχανάκι και φτιάξε με με το Ami βάλε κάτι πιο μεγάλο
-
Εδώ στα μέρη μου, είδα ένα άσπρο Allure παρκαρισμένο και το ερωτεύτηκα! Μπήκα ξανά στο site είδα την τιμή στο diesel, διάβασα τα σχόλια.. και έμεινα στο .. όνειρο!
-
@mike07 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Εδώ στα μέρη μου, είδα ένα άσπρο Allure παρκαρισμένο και το ερωτεύτηκα! Μπήκα ξανά στο site είδα την τιμή στο diesel, διάβασα τα σχόλια.. και έμεινα στο .. όνειρο!
Είναι πανέμορφο και φοράει εξαιρετικό diesel μοτέρ , οι τιμές έχουν πάει στο θεό σε όλα τα μοντέλα δυστυχώς
-
@yem συμφωνώ απόλυτα. Είναι απ ίσως απ ομορφότερα της κατηγορίας του.
Ας είναι καλά το forum και φυσικά όλοι εσείς που γράφετε τις εμπερίες σας και μοιράζετε διάπλατα τις γνώσεις σας. Δίνεται σε όλους εμάς "μια ηλιακτίδα φως" στις γνώσεις των αυτοκινήτων.Ας ζούμε με το όνειρο πως κάποιο στιγμή θα πάρουμε το αυτοκίνητο (SUV) της καρδιάς μας!
-
Είναι πανέμορφο και φοράει εξαιρετικό diesel μοτέρ , οι τιμές έχουν πάει στο θεό σε όλα τα μοντέλα δυστυχώς
Καλησπέρα παιδιά.
Έχω παραγγείλει από τον Οκτώβριο το 2008 Alure σε diesel χειροκίνητο, λογικά τον επόμενο μήνα θα το έχω στα χέρια μου.
Ωστόσο παρατήρησα εχθές
ότι στο επίσημο site της peugeot δεν υπάρχει πλέον αυτό το μοντέλο και έχω προβληματιστει σχετικά με το αν θα πρέπει να προχωρήσω στην αγορά του . Είναι ο λόγος ότι συρρικνώνει την παραγωγή diesel κινητήρων βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας και αν ναι στο μέλλον θα έχω υποστήριξη ως προς τις ανάγκες του συγκεκριμένου οχήματος;
Ευχαριστώ -
@babkanav said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλησπέρα παιδιά.
Έχω παραγγείλει από τον Οκτώβριο το 2008 Alure σε diesel χειροκίνητο, λογικά τον επόμενο μήνα θα το έχω στα χέρια μου.
Ωστόσο παρατήρησα εχθές
ότι στο επίσημο site της peugeot δεν υπάρχει πλέον αυτό το μοντέλο και έχω προβληματιστει σχετικά με το αν θα πρέπει να προχωρήσω στην αγορά του . Είναι ο λόγος ότι συρρικνώνει την παραγωγή diesel κινητήρων βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας και αν ναι στο μέλλον θα έχω υποστήριξη ως προς τις ανάγκες του συγκεκριμένου οχήματος;
ΕυχαριστώΣίγουρα θα έχεις γιατί κάθε εταιρεία (διορθώστε με αν δεν το λεω σωστά) για κάθε μοντέλο βγάζει και τα αντίστοιχα ανταλλακτικά για πολλά χρόνια.
-
@alex-mix said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλησπέρα παιδιά.
Ωστόσο παρατήρησα εχθές
ΕυχαριστώΣίγουρα θα έχεις γιατί κάθε εταιρεία (διορθώστε με αν δεν το λεω σωστά) για κάθε μοντέλο βγάζει και τα αντίστοιχα ανταλλακτικά για πολλά χρόνια.
Μακάρι να μην υπάρξει τέτοια πρόβλημα, ωστόσο με προβληματίζει το γεγονός ότι λίγο μετά που το παρήγγειλα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η απαγόρευση πώλησης diesel από το 2030 και μετά και γενικά μια αυστηρότερη στάση απέναντι τους -
Στοπ στις πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες γενικά, όχι μόνο diesel, υποτίθεται θα γίνει από το 2030. Αλλά δεν το πήραν ήδη πίσω νομίζω;
-
@super-t said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Στοπ στις πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες γενικά, όχι μόνο diesel, υποτίθεται θα γίνει από το 2030. Αλλά δεν το πήραν ήδη πίσω νομίζω;
Αυτό το άκουσα και εγώ σαν φήμη...
-
Είπε ο Κούλης εκεί μια χαζομάρα... ούτε νομοθετήθηκε, ούτε τίποτα.
-
@alex-mix said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Καλησπέρα παιδιά.
Ωστόσο παρατήρησα εχθές
Μακάρι να μην υπάρξει τέτοια πρόβλημα, ωστόσο με προβληματίζει το γεγονός ότι λίγο μετά που το παρήγγειλα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η απαγόρευση πώλησης diesel από το 2030 και μετά και γενικά μια αυστηρότερη στάση απέναντι τουςΕδώ έκοβαν τον λιγνίτη και τελικά πάνε για 50% αύξηση με προσλήψεις και -αναγκαστικες- νέες επενδύσεις.
2035 είναι από την Ε.Ε η ημερομηνία κατάργησης ΠΩΛΗΣΕΩΝ οχημάτων με θερμικούς κινητήρες, και περιλαμβάνει όλα τα καύσιμα, όπως επίσης και hybrid και plug in hybrid. Πωλήσεων, όχι κατάργηση κυκλοφορίας ή οτιδήποτε άλλο..
Βέβαια δεν είχαν υπολογίσει κάνα 2 πολέμους που θα ξεσπά-σουν/σαν και τις οικονομικές κρίσεις που έρχονται και τις σπάνιες γαίες που γίνονται ακόμη σπανιότερες..
-
Παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιες, απλά όπως και τα περισσότερα πράματα τώρα πια, τις έχουμε φορτώσει στην Κίνα να τις δίνει στις αγορές με ότι συνεπάγεται αυτό.
-
Μεγάλο μέρος των σπάνιων γαιών εξορύσσεται σε Ρωσία και Ουκρανία, όχι Κίνα.
Προσωπικά πιστεύω ότι το δήθεν deadline του 2035 θα πάρει πολλές παρατάσεις.
-
Η Ρωσία έχει τεράστια reserves, τα μισά της Κίνας, αλλά σαν εξόρυξη είναι στό 2 % της παραγωγής της Κίνας.
-
@super-t said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Η Ρωσία έχει τεράστια reserves, τα μισά της Κίνας, αλλά σαν εξόρυξη είναι στό 2 % της παραγωγής της Κίνας.
Για τι μιλάμε ακριβώς; Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παλλαδίου για παράδειγμα. Η Κίνα έχει μικρά κοιτάσματα σε τέτοια ορυκτά.
-
Για rare earths (σπάνιες γαίες) έγινε η αναφορά πιο πάνω, που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες, ηλεκτρονικά, ηλεκτροκινητήρες. ή αλλιώς σε όλα όσα χρειάζονται τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η επερχόμενη πράσινη ανάπτυξη. Το παλλάδιο δεν νομίζω να ανήκει στο ίδιο γκρουπ μετάλλων.
-
In 2020, the top exporters of Rare-Earth Metal Compounds were Myanmar ($388M), China ($271M), Malaysia ($243M), Japan ($210M), and United States ($117M). In 2020, the top importers of Rare-Earth Metal Compounds were China ($600M), Japan ($269M), Vietnam ($126M), United States ($95.6M), and Thailand ($61.5M).
..και το άλλο που μας ενδιαφέρει.
In 2020, the top exporters of Lithium carbonates were Chile ($676M), Argentina ($127M), China ($60.4M), Belgium ($31.6M), and Netherlands ($31M). In 2020, the top importers of Lithium carbonates were South Korea ($286M), China ($230M), Japan ($144M), United States ($75.8M), and Belgium ($63.4M).
-
Κυριακάτικη εκδρομή στην Ορεινή Κορινθία με το e-2008
Φανταστικός καιρός την Κυριακή και κανόνισα να παραλάβω την καινούργια χρονιά του αγαπημένου Syrah από το οινοποιείο. Όπως κάθε ταξίδι με το ηλεκτρικό θέλει σχεδιασμό που ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα. Γέμισα στον φορτιστή στην Αθηνάς την ώρα που τρώγαμε σουσι και τσίπουρα στα Χασάπικα και είχα ετοιμοπόλεμο το e-2008 για την επόμενη ημέρα. Το σχέδιο ήταν να γυρίσω χωρίς επαναφόρτιση πουθενά. Backup σενάρια ο ταχυφορτιστής στο ΣΕΑ Μεγάρων στην επιστροφή..
Ξεκίνησα με eco και 330Κμ αυτονομία, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση η εθνική ήταν πειρασμός να πειραματιστούμε και λίγο με το sport mode αλλά η κατανάλωση μετά τα 120 έθετε σε κίνδυνο την πραγματοποίηση του ταξιδίου χωρίς επαναφόρτιση. Ο ήλιος πλεον ζεσταίνει το αυτοκίνητο όποτε ο κλιματισμός μπαίνει στην εξίσωση. Το αμάξι φορτωμένο με πέντε άτομα κλιματισμός και ταχύτητες πάνω από 100 και το επίπεδο μπαταρίας άρχισε να πέφτει. Λίγες περιπέτειες με το google maps μέχρι να φτάσεις στο οινοποιείο στα ημιορεινά και ανηφόρες με μεγάλη κλίση έριξαν το επίπεδο μπαταρίας κάτω από το 50%.
Μετά την προμήθεια και ένα χαλαρό wine testing σε νεες ποικιλίες, έφτασε η ώρα του φαγητού. Η μπαταρία κάτω από 50% όμως η διαδρομή μέχρι το εστιατόριο που θα τρώγαμε το αρνάκι και την πικάνια ήταν κατηφορική και επαρχιακή με αποτέλεσμα παρότι κινηθήκαμε αρκετά χιλιόμετρα η μπαταρία να φορτίσει στο 50+ και η αυτονομία μας έβγαζε ένα γενναίο 200. (εικονικό βέβαια γιατί είναι αδύνατο να συνεχίσεις να έχεις τις ίδιες καταναλώσεις στην Εθνική).
Επιστροφή το απογευματάκι με πολύ αέρα αλλά το 50+ της μπαταρίας, η χαλαρή διάθεση και το backup σενάρια μπροστά μας έκανε stress free την επιστροφή. Και sport mode έπαιξε στα ανηφορικά και eco στα κατηφορικά για να διασκεδάσουμε με την αρνητική κατανάλωση. Απολογισμός επιστροφή σπίτι με 13% και αυτονομία 50 χλμ.Έαν πηγαίνεις στα όρια ταχύτητας είναι οριακή διαδρομή για την αυτονομία του αυτοκινήτου. Με λίγη διαχείριση πότε sport mode, πότε ecomode βγαίνει χωρίς μεγάλο άγχος και χωρίς επαναφόρτισης. Oι ταχυφορτιστές γενικά είναι άδειοι και το κόστος 0,62Κw είναι συγκρίσιμο με το diesel , όποτε εύκολα βάζεις 10Kw σε ενα δεκαλεπτάκι ώστε να πας όλη την διαδρομή σε sport mode και να κερδίσεις τα λεπτά της φόρτισης και να πιείς καφεδάρα όσο φορτίζεις.
Το concept ομως του ηλεκτρικου φαίνεται να είναι άλλο, πιο χαλαρά, μεγαλύτερη σύνδεση με το περιββάλλον και ησυχία. Εννοείτε οτι στις μεγάλες ταχύτητες σε ενοχλεί ο αέρας, ο θόρυβος ειναι αξιοσημείωτος. Στα επαρχιακά κομμάτια είναι αρχοντικό, η ροπή του ηλεκτροκινητήρα σε πηγαίνει άψογα στα ανηφορικά κομμάτια χωρίς κατεβάσματα και λοιπά ενώ στα κατηφορικά διασκεδάζεις με eco και επαναφορτιση.
Θα παίξει Σέττα και παίδακια την επόμενη φορά .
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)