-
Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος αν ποιοτικα το sedan ειναι ιδιο με το hatchback. Ισχυει οτι το sedan εχει σκληρο πλαστικο στις μπροστα πορτες? Το hatchback εχει ελαφρα μαλακο
-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
Μπορεί όποιος θέλει να βάλει κάποιο ηχοαπορροφητικο στις πόρτες καθώς και λάστιχα με αυτοκόλλητα τυπου D ή Β στις πορτες και τα παράθυρα που μειώνουν κατά πολύ τον εξωτερικό ηχό, χωρις μεγάλο κόστος, μάλιστα και μόνος του.
για πες περισσότερα, έχεις να προτείνεις κάποιον που τα πουλάει, ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
@jimcts said in Toyota Corolla 2019:
για πες περισσότερα, έχεις να προτείνεις κάποιον που τα πουλάει, ευχαριστώ εκ των προτέρων
Για ηχοαπορροφητικά, με μια γρήγορη ματιά, είχα ξεχωρίσει τον Λαζαράκη. https://www.lazarakis.gr/component/eshop/catalog/category/1003-ihomonosi?Itemid=108 . Απλά να είναι με αυτοκόλλητο!
Βασικά από αυτόν θα πάρω και για την μόνωση της μηχανής αλλα και για τις πόρτες. Όσο για τα λάστιχα δεν βρήκα κάτι αξιόλογο και ότι βρήκα ήταν πανάκριβα γιαυτό που ήταν.
Προσωπικά, έχω παραγγείλει https://www.aliexpress.com/item/1005001681881741.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.4c4b4c4dAZ2ujh για όλο το αυτοκίνητο, κοντα στα 25 μέτρα που τα περιμένω από μέρα σε μέρα.
-
Προσωπικά, έχω παραγγείλει https://www.aliexpress.com/item/1005001681881741.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.4c4b4c4dAZ2ujh για όλο το αυτοκίνητο, κοντα στα 25 μέτρα που τα περιμένω από μέρα σε μέρα.
Και τι κάνει αυτό στο αυτοκίνητο , κόβει ήχο ? Τέτοιο έβαλα στις πόρτες στο εξοχικό , και δεν θα αντέξει και πολύ είναι αφρώδες υλικό και παραμορφώνεται εύκολα .
-
@kostasbar said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπερα. Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος αν ποιοτικα το sedan ειναι ιδιο με το hatchback. Ισχυει οτι το sedan εχει σκληρο πλαστικο στις μπροστα πορτες? Το hatchback εχει ελαφρα μαλακο
Ναι
-
@yem said in Toyota Corolla 2019:
Και τι κάνει αυτό στο αυτοκίνητο , κόβει ήχο ? Τέτοιο έβαλα στις πόρτες στο εξοχικό , και δεν θα αντέξει και πολύ είναι αφρώδες υλικό και παραμορφώνεται εύκολα .
Ούτε χρόνο δεν θα βγάλουν ειδικά στην πόρτα του οδηγού που έχει μεγαλύτερη χρήση
-
@jimcts said in Toyota Corolla 2019:
Για ηχοαπορροφητικά, με μια γρήγορη ματιά, είχα ξεχωρίσει τον Λαζαράκη. https://www.lazarakis.gr/component/eshop/catalog/category/1003-ihomonosi?Itemid=108 . Απλά να είναι με αυτοκόλλητο!
Βασικά από αυτόν θα πάρω και για την μόνωση της μηχανής αλλα και για τις πόρτες. Όσο για τα λάστιχα δεν βρήκα κάτι αξιόλογο και ότι βρήκα ήταν πανάκριβα γιαυτό που ήταν.
Αν εννοείς το μονωτικό που μπαίνει κάτω από το καπό δεν θα δεις καμιά διαφορά στον ήχο τζάμπα λεφτά
-
@izz said in Toyota Corolla 2019.
Αν εννοείς το μονωτικό που μπαίνει κάτω από το καπό δεν θα δεις καμιά διαφορά στον ήχο τζάμπα λεφτά
Ακριβώς! Και επίσης δεν αερίζεται σωστά και προκαλεί ζημιά ειδικα στα υβριδικα. Αυτο απο τεχνικό σε εξουσιοδοτημένο.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019.
Ακριβώς! Και επίσης δεν αερίζεται σωστά και προκαλεί ζημιά ειδικα στα υβριδικα. Αυτο απο τεχνικό σε εξουσιοδοτημένο.
Νόημα θα είχε να γίνει μόνωση σωστή στους θόλους που είναι σχεδόν ανύπαρκτη και στον καθρέφτη στη μηχανή τότε θα γινόταν δουλειά. ΣτοTiguan που είχα αν και μοντέλο του 09 μπορεί να ήταν γενικά αναξιοποίητο αλλά στο κομμάτι της ηχομόνωσης και ειδικά στους θόλους η vw είχε κάνει καλή δουλεια ακόμα και τα διπλά λάστιχα στις πόρτες είχαν διπλάσιο πάχος ή η μοκέτα στο εσωτερικό.
Βέβαια ήταν και ακριβότερο.. -
Πάντως το κινέζικο λάστιχο που βάλατε παραπάνω δείχνει ανοησίες στη διαφήμιση του, όπως 90-100 ντεσιμπέλ μέσα στην καμπίνα (ναι αν ανοίξεις ολα τα παράθυρα με 140χλμ σε άγρια άσφαλτο) μετά πέφτει στα κανονικά ντεσιμπέλ που είναι όλα τα αυτοκίνητα.
-
Κόβει τον αέρα που εισέρχεται στις σχισμές των πορτών .
@izz said
Ούτε χρόνο δεν θα βγάλουν ειδικά στην πόρτα του οδηγού που έχει μεγαλύτερη χρήση.
Μια χαρά αντέχει αρκεί να τα λιπαίνεις. έχω περασμένα κάτι χειρότερα σε παλαιότερο αυτοκίνητο χωρίς να πάθουν το παραμικρό για πολλά χρόνια.
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Αν εννοείς το μονωτικό που μπαίνει κάτω από το καπό δεν θα δεις καμιά διαφορά στον ήχο τζάμπα λεφτά.
Υπάρχει και αυτό και μια χαρά ηχομόνωση κάνει απλά η toyota κάνει περικοπές. Σε αμέρικανικά μοντέλα σχεδόν όλα έχουν μονωτικό. Στην Ευρώπη τα κόβει https://www.aliexpress.com/item/4000447819564.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.b3572e0elrGo4R
Δεν είπαμε να μπουκώσεις όλο το καπώ από κάτω, στην εσοχή που λείπει ηχομόνωση. Μιλάμε για 1 με 2 εκατοστά πάχος.
-
Κόβει τον αέρα που εισέρχεται στις σχισμές των πορτών .
@izz said
Ούτε χρόνο δεν θα βγάλουν ειδικά στην πόρτα του οδηγού που έχει μεγαλύτερη χρήση.
Μια χαρά αντέχει αρκεί να τα λιπαίνεις. έχω περασμένα κάτι χειρότερα σε παλαιότερο αυτοκίνητο χωρίς να πάθουν το παραμικρό για πολλά χρόνια.
Αν εννοείς το μονωτικό που μπαίνει κάτω από το καπό δεν θα δεις καμιά διαφορά στον ήχο τζάμπα λεφτά.
Υπάρχει και αυτό και μια χαρά ηχομόνωση κάνει απλά η toyota κάνει περικοπές. Σε αμέρικανικά μοντέλα σχεδόν όλα έχουν μονωτικό. Στην Ευρώπη τα κόβει https://www.aliexpress.com/item/4000447819564.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.b3572e0elrGo4R
Δεν είπαμε να μπουκώσεις όλο το καπώ από κάτω, στην εσοχή που λείπει ηχομόνωση. Μιλάμε για 1 με 2 εκατοστά πάχος.
Πριν το Tiguan ειχα ένα kia pro ceed 1ης γενιάς το οποίο ερχόταν στην Ελλάδα χωρίς το μονωτικό του καπό τότε κάναμε μία ομαδική και το παραγγείλαμε σαν kia club το αυθεντικό από έξω γιατί η κια εδώ δεν αναγνώριζε ότι υπάρχει αλλά έξω ήταν τοποθετημένο εργοστασιακά. Η διαφορά στην ηχομόνωση ήταν ανύπαρκτη και το ceed ηταν πολύ πιο θορυβώδες από το Corolla. Στα 3-4 test-drive που έχω κάνει όσο περιμένω το δικό μου δεν μου φάνηκε πιο θορυβώδες από τα αντίστοιχα κατηγορίας και τιμής αυτοκίνητα που κυκλοφορούν τώρα.
Ακόμα και το 4 ετών panda diesel της γυναίκας μου που ξέμεινα τον τελευταίο καιρό και χρειάστηκε να κάνω 3 φορές Αθήνα Θεσσαλονίκη δεν ήταν και κάτι σπουδαίο ο ήχος στην καμπίνα μάλλον είμαι πολύ νέος ακόμα για να ενοχλούμε... -
..... δεν ήταν και κάτι σπουδαίο ο ήχος στην καμπίνα μάλλον είμαι πολύ νέος ακόμα για να ενοχλούμε...
Αυτό είναι το καλύτερο απόλα!
Ναι, ίσως να έχει να κάνει και με το είδος του κινητήρα. Τα δύο προηγούμενα αυτοκίνητά μου ήταν τουρμπάτα βενζίνης από το εργοστάσιο, είχαν μονωτικό. Ωραία, το αφήνω για την ώρα όταν το παραλάβω. Θα γλιτώσει και η τσέπη μια μου λόξα
Αλήθεια, τα diesel άραγε έχουν μόνωση ή η μόνωση θεωρείται και καλά μόνο πλεονέκτημα των "premium" αυτοκινήτων ? Ωραία τροφή για σκέψη χεχε.
-
..... δεν ήταν και κάτι σπουδαίο ο ήχος στην καμπίνα μάλλον είμαι πολύ νέος ακόμα για να ενοχλούμε...
Αυτό είναι το καλύτερο απόλα!
Ναι, ίσως να έχει να κάνει και με το είδος του κινητήρα. Τα δύο προηγούμενα αυτοκίνητά μου ήταν τουρμπάτα βενζίνης από το εργοστάσιο, είχαν μονωτικό. Ωραία, το αφήνω για την ώρα όταν το παραλάβω. Θα γλιτώσει και η τσέπη μια μου λόξα
Αλήθεια, τα diesel άραγε έχουν μόνωση ή η μόνωση θεωρείται και καλά μόνο πλεονέκτημα των "premium" αυτοκινήτων ? Ωραία τροφή για σκέψη χεχε.
To Panda εχει πάντως και συγκριτικά με Suzuki swift φίλου με ίδιο κινητήρα είναι πιο αθόρυβο επίσης σε διαδρομές αυστηρά μέσα στη πόλη έχει κατανάλωση 4.2 και 95 αλογάκια με 20kg ροπή επίσης το Μάι γίνεται 4 χρονών έχει 52000 Χλμ και δεν έχει βγάλει τίποτα. Αυτά βλέπω και χτυπάω το κεφάλι μου που πήρα κάποτε γερμανικό..
-
Έκατσα λίγο το ΣΚ και έψαξα για ηχομόνωση στους θόλους. Πολλοί στο εξωτερικό βάζουν ηχοαπορροφητικά πίσω απο το πλαστικό ή ακόμα και στο και αμάξωμα για μεγαλυτερη ηχομόνωση.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεις ένα υλικό που να μην προσθέτει πολύ βάρος γιατί σίγουρα θα είναι αρκετό, ειδικά εάν βάλεις και στις δύο πλευρές.
-
Έκατσα λίγο το ΣΚ και έψαξα για ηχομόνωση στους θόλους. Πολλοί στο εξωτερικό βάζουν ηχοαπορροφητικά πίσω απο το πλαστικό ή ακόμα και στο και αμάξωμα για μεγαλυτερη ηχομόνωση.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεις ένα υλικό που να μην προσθέτει πολύ βάρος γιατί σίγουρα θα είναι αρκετό, ειδικά εάν βάλεις και στις δύο πλευρές.
Σωστός είσαι και γω το έχω κοιταξει.
Εχεις δίκιο τα συγκεκριμένα ηχομονωτικά στις φωτογραφίες προσθέτουν πολύ βάρος. Εχω βάλει στο εσωτερικο των πορτών του δικού μου
Υπάρχουν και υλικά όμως που δεν προσθέτουν βάρος (αφρώδη ελαφρια ηχομονωτικά) τα οποία όμως δεν είμαι σίγουρος αν είναι το ίδιο αποτελεσματικά και κάνουν την ίδια διαφορά.
-
Γιατί να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία? Μια χαρά ειναι το αυτοκινητάκι...θεωρώ όλα αυτά επεμβάσεις χωρίς λόγο, με ρίσκο και αμφίβολο αποτέλεσμα. Ποιος θα το κάνει σωστά στην Ελλάδα?
-
Γιατί να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία? Μια χαρά ειναι το αυτοκινητάκι...θεωρώ όλα αυτά επεμβάσεις χωρίς λόγο, με ρίσκο και αμφίβολο αποτέλεσμα. Ποιος θα το κάνει σωστά στην Ελλάδα?
Συζήτηση κάνουμε. Ουτε εγώ το έκανα στο δικό μου.
Κάποιος μπορεί να θέλει πολύ καλή ηχομόνωση και ας προσθέτει βάρος.
Υπάρχουν και καλοί επαγγελματίες που μπορούν να το κάνουν καλά μην είσαι άδικος.
Εγώ που το έκανα στις πόρτες μου είδα τεράστια διαφορά με πριν Φάνη. Ο ήχος στο ηχοσύστημα είναι πολύ καλός τώρα ενώ πριν εκτός ότι έτριζαν ολα ήταν και χάλια ο ήχος και μιλάμε από το 7 ένταση και πάνω που δεν το λες και δυνατά.
-
Δεν διαφωνώ. Όμως άλλο στις πόρτες που το κάνουν συνέχεια οι ηελτρολόγοι και άλλο στους θολους που θέλει λύσιμο η ανάρτηση κλπ. Εκεί εγώ δεν εμπιστεύομαι κάποιον...είμαι και περίεργος!
-
Δεν διαφωνώ. Όμως άλλο στις πόρτες που το κάνουν συνέχεια οι ηελτρολόγοι και άλλο στους θολους που θέλει λύσιμο η ανάρτηση κλπ. Εκεί εγώ δεν εμπιστεύομαι κάποιον...είμαι και περίεργος!
Δεκτό, και γω το ίδιο αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ικανοί μάστορες.
Toyota Corolla 2019