-
Που να το πάμε;
ΥΠΕΡΠΡΩΤΟΙ;
Δε γίνεται! -
Μας έφερε στην κορυφή ο Μιζοτακης! Άξιοι.
-
Και τι θέτε δλδ, να πλακωσουμε τον Πούτιν στο ξύλο;
-
Ε ναι, όλα όμορφα τα άφησαν οι προηγούμενοι. Μιλώντας λοιπόν για την τιμή της χοντρικής
Και γιατί περικαλώ φτάσαμε στο 22 και δεν έχουμε ακόμη περισσότερες ΑΠΕ και πλερώ ρεύμα από παραγωγή ΦΑ/πετρελαίου/λιγνίτη που κάνουν τζιζ; Γιατί "ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά..." κλπ, κλπ. Κρίμα που η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκαμε μέσα στα χρόνια αυτά να έχει καμιά 10000 MWh παραγωγή από ΑΠΕ... Μια αριστερή κυβέρνηση θα είχε γεμίσει τον τόπο πράσινη ενέργεια το δίχως άλλο, θα είχαμε τσάμπα ρεύμα από ήλιο και γεννήτριες και τα πάρκα θα ήταν σαν να τα βλέπουμε αλλά δεν θα τα βλέπαμε και δεν θα μας πείραζαν οπτικά...
ΥΓ: Ο παραπάνω "προφήτης" στουρνάρης "προφητευει" αυτό που γίνεται τα τελευταία 50 χρόνια, μόλις δλδ φύγει ο χειμώνας από το β ημισφαίριο, πέφτουν οι τιμές της ενέργειας. Αυτό χοντρικά ειπε και ο πρωθυπουργός. Αλλά προσωπικά δεν περιμένω πτώση στα "παλιά" επίπεδα με τίποτα.
-
Fiverg όταν "κάνεις τη δουλειά σου" με ένα αμάξι 10ετιας και ξέρεις ότι κάποτε θα πρέπει να πάρεις ηλεκτρικο θεωρητικά θα κάνεις τα κουμάντα σου ώστε να πας κατά κει ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. Ξαφνικά λοιπόν έρχεται κάποιος και σου λέει "θα χώσεις με το ζόρι ηλεκτρικό μοτέρ στο κάρο σου ΤΩΡΑ". Αυτό έγινε.
Εσύ μπορείς να κατηγορείς αυτόν ο οποίος κυβέρνησε όπως κυβέρνησε 4,5 χρόνια και όχι το αληταμπουριο που όρμησε σαν δαιμονας με το παρεάκι του στο φαγακι και σου στέλνει τώρα το λογαριασμό.
Το θέμα είναι ότι είμαστε πρώτοι στις αυξήσεις και τελευταίοι στους μισθούς μαζί. Αυτό όσο και αν κοροϊδεύει κάποιος τα ecoσυνθηματα δεν κρύβεται και φυσικά θα ισοπεδώσει τους πολιτικούς που το προκάλεσαν, αλλά είναι πια αργά, η ζημιά έγινε. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ρφα τα άφησαν οι προηγούμενοι. Μιλώντας λοιπόν για την τιμή της χοντρικής
Δε ξέρω αν έχεις ενημερωθεί , αλλά η χώρα έχει πιάσει ήδη (είναι ακριβώς στο όριο) από το 2019-2020 τον Ευρωπαϊκό στόχο για παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε. . Επίσης τα στοιχεία για όλο το 2021 , δείχνουν ότι η παραγωγή Α.Π.Ε. συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών μας, σε παρόμοιο ποσοστό με το μέσο Ευρωπαϊκό όρο.
π.χ. https://www.ot.gr/2022/01/19/green/ape/mia-anasa-apo-ton-stoxo-tis-ee-gia-tis-ape-i-ellada/
Υπάρχουν και οι εκθέσεις https://windeurope.org/about-wind/statistics/european/wind-energy-in-europe-in-2019/ , αλλά είναι pdf , οπότε δεν μπορώ να ανεβάσω....
Άρα δια της απλής λογικής από τη στιγμή που έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη , ενώ παράλληλα αρκετά ικανοποιητική παραγωγή από Α.Π.Ε. , τότε κάπου αλλού πρέπει να πέσει το φταίξιμο για την ακρίβεια.
Τώρα για τα Ελεύθερα βουνά , κ.λπ. τα έχουμε ξανασυζητήσει , μάλλον εμείς πιάνουμε κότσο τους κουτόφραγκους που ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. -
Δυο ερωτηματάκια μόνο:
Τοι θα είχε γίνει αν ΔΕΝ είχαμε τις ΑΠΕ που έχουμε αυτή την στιγμή; Θα είχαμε ή όχι ακριβότερη χονδρική ναι ή όχι; Ο "καλός και φθηνός" λιγνίτης παράγει (σήμερα) ακριβότερο ρεύμα από τις ΑΠΕ ή όχι; Ήταν η εμμονή στον λιγνίτη των "προηγούμενων" καταστροφική ή όχι; Πόσα MW ΑΠΕ μπηκαν 19-21 και πόσα 15-19?
Έχουμε πιάσει τον στόχο των ΑΠΕ. Μάλιστα. Αυτό λοιπόν τι σημαίνει; Ότι δεν πρέπει να πάμε περισσότερο; Οι άλλοι ευρωπαίοι έχουν κατά περίπτωση πυρηνική ενέργεια, πολλά περισσότερα υδροηλεκτρικά, λιγνίτη καλύτερης ποιότητας (ναι, και αυτό ισχύει, δεν είναι ίδιας θερμοδυναμικής απόδωσης ο ελληνικός με τον γερμανικό) ή και όλα μαζί. Το ότι πιάσαμε τον στόχο τι σημαίνει; Ότι θα σταματήσουμε εκεί με τις ΑΠΕ που έχουμε και για τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούμε ΦΑ και λιγνίτη; Δλδ με λίγα λόγια θα μείνουμε με την σημερινη αναλογία παραγωγης και μετά θα κλαίμε γιατί έχουμε υψηλή χονδρική;
-
-
Δυο ερωτηματάκια μόνο:
Τοι θα είχε γίνει αν ΔΕΝ είχαμε τις ΑΠΕ που έχουμε αυτή την στιγμή; Θα είχαμε ή όχι ακριβότερη χονδρική ναι ή όχι; Ο "καλός και φθηνός" λιγνίτης παράγει (σήμερα) ακριβότερο ρεύμα από τις ΑΠΕ ή όχι; Ήταν η εμμονή στον λιγνίτη των "προηγούμενων" καταστροφική ή όχι; Πόσα MW ΑΠΕ μπηκαν 19-21 και πόσα 15-19?
Έχουμε πιάσει τον στόχο των ΑΠΕ. Μάλιστα. Αυτό λοιπόν τι σημαίνει; Ότι δεν πρέπει να πάμε περισσότερο; Οι άλλοι ευρωπαίοι έχουν κατά περίπτωση πυρηνική ενέργεια, πολλά περισσότερα υδροηλεκτρικά, λιγνίτη καλύτερης ποιότητας (ναι, και αυτό ισχύει, δεν είναι ίδιας θερμοδυναμικής απόδωσης ο ελληνικός με τον γερμανικό) ή και όλα μαζί. Το ότι πιάσαμε τον στόχο τι σημαίνει; Ότι θα σταματήσουμε εκεί με τις ΑΠΕ που έχουμε και για τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούμε ΦΑ και λιγνίτη; Δλδ με λίγα λόγια θα μείνουμε με την σημερινη αναλογία παραγωγης και μετά θα κλαίμε γιατί έχουμε υψηλή χονδρική;
Απάντησα στο ότι έχουμε ακριβό ρεύμα γιατί δεν έχουμε Α.Π.Ε., όπως έγραψες. Επίσης που στηρίζεται η εμμονή των προηγουμένων με το λιγνίτη και την μη εγκατάσταση Α.Π.Ε. όταν ήδη από το 2018 έχουμε πιάσει τον Ευρωπαϊκό στόχο καλύπτοντας τις θέσεις πολλών ετών και όποιο γράφημα και να κοιτάξεις δείχνει σταθερή άνοδο Α.Π.Ε. από το 2016 και μετά.
Τέλος η συνεισφορά των σημερινών Α.Π.Ε. έγινε με έργα συμβασιοποιημένα με κάποια χρόνια διαφορά. Δεν παίρνεις άδεια και κουμπώνεις ανεμογεννήτρια και παράγεις ρεύμα, απαιτείται κάποιος χρόνος. Οι εγκαταστάσεις του 19-20 , είναι σε θέσεις που είχε προκηρύξει η ΡΑΕ , χρόνια πριν (είναι η αύξηση του ρυθμού της ανόδου σε γραφήματα). Υπάρχουν οι εγκριτικές αποφάσεις στη σελίδα τους καθώς και κάποιες προκηρύξεις.
Τη νομοθέτηση για τις υπερεξουσίες της ΡΑΕ (κακώς για εμένα , αλλά συνεχίζουμε....) την έκαναν οι λιγνιτολάγνοι, οι σημερινοί το "απογείωσαν".
Δεν αναφέρθηκα στιγμή στο ότι πρέπει να σταματήσει η εγκατάσταση Α.Π.Ε.. Έχει διαφορά το να είσαι ενάντιος στις Α.Π.Ε. ( όπως μάλλον νομίζεις ότι τάσσομαι) με την κριτική για την άναρχη τοποθέτηση και διαχείριση αυτών.
Δεν είμαστε ο πάτος της Ευρώπης σε Α.Π.Ε. ( το αντίθετο) , αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και όχι όπλο σε κάθε διαφορετική άποψη για τη διαχείρισή τους.
-
Και Α και ΟΥ...
-
Και αντιστοιχα fiverg αν η Ευκλειδω δε ρουφούσε με το μπουρί της σόμπας τον ίδρωτα της (υποτιθέμενης) μεσαίας τάξης τώρα θα βαραγαμε καραμουζα με την πανδημία και θα είχαμε καταστάσεις εξόδου από την Ευρωζώνη στην κοινωνια.
Φυσικά και αυτό δεν το λέω για να διακιολογησω κανένα αλλά για να πω ότι όλα χρειάζονται, δλδ στην περίπτωση μας ΚΑΙ ο λιγνιτης μέχρι να είναι 100% ασφαλές να απαλλαγούμε από αυτον. Εμείς όμως βιαστηκαμε να απλωσουμε τα ποδαρια μας τέρμα έξω από το ενεργειακό μας πάπλωμα. Αν δεν είχε πουληθεί η ΔΕΗ και δεν είχαν κλείσει άρον άρον λιγνιτικες μονάδες θα είχαμε μια ηπιότερη κατάσταση που θα έχει αντανάκλαση και στην πραγματική αγορά. Και μετα ναι, συνεχίζει το σχέδιο επειδή η τεχνολογία προχωράει και δεν γίνεται να παράγεις ρεύμα μόνο ή κυρίως με λιγνίτη. Τωρα όπως έγιναν τα πράγματα θα βιώσουμε πιο άγριες καταστασεις όσο περνάει ο καιρός.
-
Μου έκανε εντύπωση που δεν σχολιάστηκε καθόλου η τοποθέτηση του φασιστάκου του Κρατερού…..
Εγώ πάντως θα του απαντούσα ένα KMA και SMD και θα καθάριζα…. -
Καρτερός φουλ Σημιτικος, δεξί χέρι Αλαφούζου , κράτησε στην αγκαλιά του και ανδρωσε τον Άρη Πορτοσαλτε.
Ξεκίνησε από ΚΚΕ διαβάζω, Πασοκος νόμιζα πως ήταν.
Έξυπνος και ικανός άνθρωπος της...δημοσιογραφίας και της προπαγάνδας ίσως που όλοι τον ήθελαν στο μαγαζί τους.
Δεν ήξερα πως στρατεύθηκε στον αγώνα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της πρώτης φοράς Αριστερά.
Τώρα ως προς την άποψη που ανέβασε , την διάβασα πριν λίγο.
Οκ , τι παράλογο λέει;
Προδότες δεν ανεβαζαν - κατέβαζαν οι δεξιοί και οι Μακονομαχοι τους Ζυριζαιους; Προδότες δεν βουιξαν προχθές όλα τα πετσωμενα και τα υπόγεια του Μαξίμου μέσω social σε μια γκαιμπελιστικης συρραφής των απόψεων του ξαδέρφου Τσίπρα;
Που κολλήσατε στο GFY ; Κοκκινησατε;
Στον διχασμό και τον ψευτοπατριωτισμό που καλλιεργείται δεν ντραπηκατε τόσο ; -
Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να μπαίνουν ανεμογεννήτριες ανεξέλεγκτα. Αλλά το θέμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε και τίποτε άλλο. Πυρηνικά δεν έχουμε/θέλουμε, υδροηλεκτρικά κομμάτι δύσκολο, άρα τι μένει; Ή ΑΠΕ ή λιγνιτικές τελευταίας τεχνολογίας αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι και αυτές παράγουν φθηνό ρεύμα. Αλλά και η "ωρίμανση" των επενδύσεων μέσα στην ελληνική γραφειοκρατία δεν έρχεται μόνη της όπως ξέρουμε. Πρέπει να υπάρχει και μια κάποια βούληση. Και κακά τα ψέμματα, στους προηγούμενους ιδιαίτερη τέτοια βούληση δεν υπήρχε. Αντιθέτως υπήρχε στηριξη σε κάθε τοπικό εξωραϊστικό που δεν ήθελε να βλέπει γεννήτριες στις "απείρου κάλους βουνοκορφές του τόπου του" αλλά τώρα βέβαια που το ρεύμα παράγεται από λιγνίτη με σχεδόν 100 ευρώ/τόνο πρόστιμο δικαιωμάτων CO2 και το πληρώνει χρυσό του φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο!
Επίσης να ξαναματαπώ ότι μιλάμε για την τιμή χονδρικής. Και όχι για την λιανικής όπου έχει ο κάθε ένας το δικαίωμα να λέει ότι πληρώνουμε καπέλα λόγω "πώλησης ΔΕΗ", ενεργειακού χρηματιστηρίου κλπ. Αν λοιπόν δεν είχαν κλείσει κάποιες λιγνιτικές μονάδες και τις είχαμε να παράγουν ρεύμα αντί των ΑΠΕ, θα είχαμε φθηνότερη τιμή χονδρικής; Αν αντί για τις μονάδες ΦΑ είχαμε τις αρχαίες και εξτρα-ρυπαίνουσες λιγνιτικές που έκλεισαν θα είχαμε μικρότερη τιμή χονδρικής;
Όταν μας είπε ο Αλιέξης προχτές ότι αν ήταν στην κυβέρνηση θα είχε πει στην ΔΕΗ να μην αυξήσει τα τιμολόγιά της τι εννοούσε άραγε; Πως θα κάλυπτε την αυξημένη τιμή παραγωγής της επιχείρησης οεο;
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καρτερός φουλ Σημιτικος, δεξί χέρι Αλαφούζου , κράτησε στην αγκαλιά του και ανδρωσε τον Άρη Πορτοσαλτε.
Ξεκίνησε από ΚΚΕ διαβάζω, Πασοκος νόμιζα πως ήταν.
Έξυπνος και ικανός άνθρωπος της...δημοσιογραφίας και της προπαγάνδας ίσως που όλοι τον ήθελαν στο μαγαζί τους.
Δεν ήξερα πως στρατεύθηκε στον αγώνα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της πρώτης φοράς Αριστερά.
Τώρα ως προς την άποψη που ανέβασε , την διάβασα πριν λίγο.
Οκ , τι παράλογο λέει;
Προδότες δεν ανεβαζαν - κατέβαζαν οι δεξιοί και οι Μακονομαχοι τους Ζυριζαιους; Προδότες δεν βουιξαν προχθές όλα τα πετσωμενα και τα υπόγεια του Μαξίμου μέσω social σε μια γκαιμπελιστικης συρραφής των απόψεων του ξαδέρφου Τσίπρα;
Που κολλήσατε στο GFY ; Κοκκινησατε;
Στον διχασμό και τον ψευτοπατριωτισμό που καλλιεργείται δεν ντραπηκατε τόσο ;Εφόσον μπορεί ο καθείς που έχει ένα δημόσιο βήμα να λέει -και να βρίζει- ότι θέλει γιατί σας πειράζει ο Πορδοσάλτε, ο Πρετεντέρης και ο Κασιδιάρης?
Από ότι βλέπω η Αυγή σύντομα θα αλλάξει όνομα....θα την λένε "Αυριανή Αυγή".... -
Το ακριβό ρεύμα δεν προκύπτει επειδή πουλήθηκε ποσοστό της ΔΕΗ.
Προκύπτει από τον στρεβλό τρόπο που λειτουργεί η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα.
Τρόπο που δεν βελτίωσε ουσιαστικά καμία κυβέρνηση.
Θυμίζω πως αυτοί που τάχα πονούν την δημόσια ΔΕΗ, ψήφισαν και εφάρμοσαν τις ΝΟΜΕ όπου η ΔΕΗ ήταν υποχρεωμένη να πουλάει το ρεύμα φτηνότερα από όσο της κόστιζε στους ιδιώτες...
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3385177/stamatoun-oi-zimies-tis-dei-apo-tis-dimoprasies-nomeΑυτό μόνο έβαλε την ΔΕΗ 600 μύρια μέσα σε 3 έτη και θυμάστε που πήγε η αξία της εταιρίας και ότι πληρώσαμε την διάσωσή της μέσα από τον λογαριασμό, βάσει σχεδίου του ΚωΘτη.
Οι ΑΠΕ είναι μια πονεμένη ιστορία. Όλοι σχεδόν τις θέλουν, κανένας κοντά στο σπίτι του βέβαια και με την γραφειοκρατία που υπάρχει κυνηγάμε την ουρά μας όλα τα χρόνια...Ακόμα και αυτοί που δεν τις θέλουν το λένε από την ασφάλεια του σπιτιού τους ,που σίγουρα δεν είναι στην Κοζάνη ή την Μεγαλόπολη που ο κόσμος πεθαίνει από καρκίνο και οικισμοί εγκαταλείπονται εξ'αιτίας των ορυχείων.
Επίσης τα λιγνιτικά δεν είναι τόσο φτηνά όσο πιστεύουμε. Το κόστος εξόρυξης πλέον έχει πολλαπλασιαστεί μιας και τα επιφανειακά κοιτάσματα έχουν σωθεί, αλλά και τα ''πρόστιμα'' εξ'αιτίας των δικαιωμάτων ρύπων που πληρώνουμε είναι μεγάλα και έτσι καθιστούν την τελική τιμή του ρεύματος από λιγνίτη υψηλή. -
Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να μπαίνουν ανεμογεννήτριες ανεξέλεγκτα. Αλλά το θέμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε και τίποτε άλλο. Πυρηνικά δεν έχουμε/θέλουμε, υδροηλεκτρικά κομμάτι δύσκολο, άρα τι μένει; Ή ΑΠΕ ή λιγνιτικές τελευταίας τεχνολογίας αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι και αυτές παράγουν φθηνό ρεύμα. Αλλά και η "ωρίμανση" των επενδύσεων μέσα στην ελληνική γραφειοκρατία δεν έρχεται μόνη της όπως ξέρουμε. Πρέπει να υπάρχει και μια κάποια βούληση. Και κακά τα ψέμματα, στους προηγούμενους ιδιαίτερη τέτοια βούληση δεν υπήρχε. Αντιθέτως υπήρχε στηριξη σε κάθε τοπικό εξωραϊστικό που δεν ήθελε να βλέπει γεννήτριες στις "απείρου κάλους βουνοκορφές του τόπου του" αλλά τώρα βέβαια που το ρεύμα παράγεται από λιγνίτη με σχεδόν 100 ευρώ/τόνο πρόστιμο δικαιωμάτων CO2 και το πληρώνει χρυσό του φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο!
Τελείως φιλικά, εδώ ακριβώς είναι το λάθος σου. Το έγραψα και πριν για τη ΡΑΕ, πιο αναλυτικά στα συγκεκριμένα που αναφέρεις , επί υπουργείας Σπίρτζη , νομοθετήθηκε ότι τα Τοπικά , Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα επί της χωροθέτησης και της αδειοδότησης έργων Α.Π.Ε. Κοινώς πείτε ότι θέλετε. μπορείτε να πάτε σε όποιο δικαστήριο θέλετε ( θα χάσετε) , δεν μας νοιάζει.... Αυτό έγινε επί Σύριζα, πήγε λίγο ο Φάμελος να μιλήσει αλλά δεν του πέρασε.
Τα επιχειρήματα ότι οι προηγούμενοι κωλυσιεργούσαν, στήριζαν συλλογικότητες και άλλους φορείς και για αυτό τον λόγο οι διαδικασίες δεν προχωρούσαν καταρρίπτονται τόσο από το ρυθμό της ανόδου όσο και κυρίως από τα νομοθετήματα.
Σήμερα με όπλο αυτό το "επιχείρημα" γίνονται ακόμα χειρότερα στο τομέα αυτό.Θα μου πεις , τεκμηρίωσέ το , τη γνώμη μου την έχω γράψει πολλές φορές, ας μην κουράσω πάλι , διαφωνούμε και άντε πες ότι με τους προηγούμενους υπήρχε ένας κάποιος έλεγχος , (λέμε τώρα....), έφεραν και τον πολύ καλό νόμο των Ενεργειακών Κοινοτήτων ( εδώ τους το αναγνωρίζω) τον οποίο οι σημερινοί τον έχουν βάλει σε βαθιά κατάψυξη και σερβίρουν ανάπτυξη μόνο όπου θέλουν , πλέον ο συνδυασμός Ελλάδα 2.0. , ένταξη στον αναπτυξιακό και Α.Π.Ε. , είναι εκρηκτικός συνδυασμός κερδών.
-
Προχθές νομίζω πέτυχα στις ειδήσεις της ΕΡΤ3 αγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης σε 19 (δεκαεννιά) παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που εισπράττουν τα τέλη και δεν τα αποδίδουν στον Δήμο για πολύ καιρό...
Δεν είναι πλέον Σκάνδαλο Ενέργκα, αφού είδαν τους υπόδικους με τον Βορίδη στο πλευρό τους, να παρτάρουν και να μοστράρονται πάλι ως "επενδυταί", έγινε γενικευμένη πρακτική που εφαρμόζεται απ' όλους σε όλη την Ελλάδα... -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τελείως φιλικά, εδώ ακριβώς είναι το λάθος σου. Το έγραψα και πριν για τη ΡΑΕ, πιο αναλυτικά στα συγκεκριμένα που αναφέρεις , επί υπουργείας Σπίρτζη , νομοθετήθηκε ότι τα Τοπικά , Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα επί της χωροθέτησης και της αδειοδότησης έργων Α.Π.Ε. Κοινώς πείτε ότι θέλετε. μπορείτε να πάτε σε όποιο δικαστήριο θέλετε ( θα χάσετε) , δεν μας νοιάζει.... Αυτό έγινε επί Σύριζα, πήγε λίγο ο Φάμελος να μιλήσει αλλά δεν του πέρασε.
Τα επιχειρήματα ότι οι προηγούμενοι κωλυσιεργούσαν, στήριζαν συλλογικότητες και άλλους φορείς και για αυτό τον λόγο οι διαδικασίες δεν προχωρούσαν καταρρίπτονται τόσο από το ρυθμό της ανόδου όσο και κυρίως από τα νομοθετήματα.
Όπως έχω ξαναπει τα πάντα είναι στο διαδίκτυο για όποιον θέλει α ψάξει. Εδώ λοιπόν ένα γράφημα
https://thegreentank.gr/2021/04/29/res-first-energy-source_el/Όπερ μεθερμηνευόμενον, 2015-2018 χρήση λιγνίτη σχεδόν σταθερή. ΑΠΕ σταθερές. Μείωση λιγνίτη από το '19. 20 και 21 εμφανής αύξηση στις ΑΠΕ.
Να κάνουμε και ένα υποθετικό ερώτημα; Τι τιμές χονδρικής θα είχαμε άραγε σήμερα αν το ενεργειακό μας μείγμα ήταν αυτό του '17;
Τώρα θα μου πεις, προετοίμασαν νομοθετικά το έδαφος οι προηγούμενοι και ήρθαν όλοι "μαγικά" και τα εγκατέστησαν το 19 και το 20. Ειλικρικά, πόσο πιστευτό είναι αυτό;
Ελπίζω τουλάχιστον να συμφωνούμε ότι με τις σημερινές τιμές, όση περισσότερη ενέργεια παράγεται από ΑΠΕ, τόσο μικρότερη η τιμή της χονδρικής.Υπάρχει βέβαια και ο άλλος δρόμος, έξοδος από τις συμφωνίες για το περιβάλλον, από τα χρηματιστήρια ρύοων, νταούλια κλπ.
ΥΓ: Κύττα τωρα τι βρίσκεις αν ψάχνεις...
https://energypress.gr/news/pos-kinithikan-oi-times-ilektrikis-energeias-stin-eyropi-2018-anthrakas-fysiko-aerio-kai
Σπάω την κεφάλα μου να θυμηθώ αν είχαμε τότε αριστερούς στα κάγκελα να φωνάζουν ότι έχουμε "το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ" αλλά δεν θυμάμαι κάτι. Ούτε από τα μη-πετσωμένα μέσα θυμάμαι κάτι... Που ήντουσαν εξαφανισμένοι βρε όλοι; -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όπως έχω ξαναπει τα πάντα είναι στο διαδίκτυο για όποιον θέλει α ψάξει. Εδώ λοιπόν ένα γράφημα
https://thegreentank.gr/2021/04/29/res-first-energy-source_el/Όπερ μεθερμηνευόμενον, 2015-2018 χρήση λιγνίτη σχεδόν σταθερή. ΑΠΕ σταθερές. Μείωση λιγνίτη από το '19. 20 και 21 εμφανής αύξηση στις ΑΠΕ.
Να κάνουμε και ένα υποθετικό ερώτημα; Τι τιμές χονδρικής θα είχαμε άραγε σήμερα αν το ενεργειακό μας μείγμα ήταν αυτό του '17;
Τώρα θα μου πεις, προετοίμασαν νομοθετικά το έδαφος οι προηγούμενοι και ήρθαν όλοι "μαγικά" και τα εγκατέστησαν το 19 και το 20. Ειλικρικά, πόσο πιστευτό είναι αυτό;
Ελπίζω τουλάχιστον να συμφωνούμε ότι με τις σημερινές τιμές, όση περισσότερη ενέργεια παράγεται από ΑΠΕ, τόσο μικρότερη η τιμή της χονδρικής.Υπάρχει βέβαια και ο άλλος δρόμος, έξοδος από τις συμφωνίες για το περιβάλλον, από τα χρηματιστήρια ρύοων, νταούλια κλπ.
Τα έχω γράψει και πριν , υπάρχει σταδιακή αύξηση σε απε και με την προηγούμενη κυβέρνηση και αύξηση του ρυθμού από το 2019, είναι το τρίτο γράφημα που παρουσιάζεις. Ακόμα και το ισοζύγιο του λιγνίτη πέφτει ήδη από το 18, πρώτο γράφημα.
Η ΡΑΕ βγάζει συνήθως προκηρύξεις θέσεων λίγες φορές τον χρόνο, συνήθως μια συγκεντρωτική το φθινόπωρο κάθε έτους. Αν επιμένεις ότι η αύξηση του 19 και του 20 ειναι αποτέλεσμα έργων της σημερινής κυβέρνησης, δεν μπορώ να το αντικρούσω. Αρκεί βέβαια να μπεις στο σάιτ της ραε, κάθε κατασκευασμένο έργο , έχει και την απόφαση αδειοδότησης .
Όλα τα υπόλοιπα για νταούλια και λοιπά δε με αφορούν και δε τα κατάλαβα που κολλάνε στην κουβέντα, τέλος πάντων πάμε παρακάτω, συμφωνούμε μόνο στην ανάγκη για α.π.ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2