-
@netgeo said in KIA SPORTAGE 2021:
Ο Ρουμανικος τιμοκατάλογος δείχνει έκπτωση 3,600€, το GT Line 4×4 7DCT βγαίνει στα €33k. Χαώδης διάφορες με άλλες χώρες, πχ στη μαμά Σλοβακία το ίδιο βγαίνει στα €38k, Γαλλία €41.5k κοκ. Για να δούμε η ΚΙΑ μας, τι θα κανει;
Η κια αν δούμε αλλα λανσαρισματα θα κάνει δυνατό κόψιμο σε εξοπλισμό και θα έχει ταυτότητα από τις ακριβές τιμές στην Ευρώπη. Τουλάχιστον αυτό είχε κάνει στο xceed.
Δεν είχε τον ακριβότερο τιμοκατάλογο αλλά είχε σίγουρα τα πιο άδεια εξοπλιστικα πακέτα όταν το κυκλοφόρησε. και όλα αυτά προ κοβιντ. Θεωρώ ότι θα έρθει σε τιμές τουσον αλλά πιο άδειο. -
Ναι, επίσης παρατηρώ και το ότι η GT line πχ δεν έχει τα ίδια σε όλες τις χώρες. Σλοβακία πχ για να βάλεις πανοραμική θες αλλά 1,500€ και το δίνει σαν πακέτο πάνω στην GT line, οπότε τρέχα γύρευε...
-
Ναι, επίσης παρατηρώ και το ότι η GT line πχ δεν έχει τα ίδια σε όλες τις χώρες. Σλοβακία πχ για να βάλεις πανοραμική θες αλλά 1,500€ και το δίνει σαν πακέτο πάνω στην GT line, οπότε τρέχα γύρευε...
Σίγουρα έτσι θα είναι και εδώ. Πανοραμική οροφή, ηλεκτρικά καθίσματα, ηλεκτρικό πορτπαγκάζ και άλλα ακόμα θα είναι έξτρα. Προσωπικά δεν το θεωρώ κακή πρακτική γιατί μπορείς να έχει το αυτοκίνητο όπως σου αρέσει και να μείνει πιο χαμηλά το κόστος με πράγματα που ίσως δεν χρειάζεσαι.
-
Ανάμεικτα συναισθήματα. Αυτή η ασάφεια στις ταχύτητες ταξιδιού όπως στο Tuscon στον λαιμό μου κάθεται. Επίσης θεωρώ ότι θα το τιμολογήσει όπως πάντα η ελληνική εισαγωγική υψηλότερα και με λίγο χειρότερο εξοπλισμό από το Tuscon.
-
Καλώς τον! Καιρό είχες να θάψεις τα Κορεάτικα......και ανησύχησα
-
@ggeorg10 said in KIA SPORTAGE 2021:
Σίγουρα έτσι θα είναι και εδώ. Πανοραμική οροφή, ηλεκτρικά καθίσματα, ηλεκτρικό πορτπαγκάζ και άλλα ακόμα θα είναι έξτρα. Προσωπικά δεν το θεωρώ κακή πρακτική γιατί μπορείς να έχει το αυτοκίνητο όπως σου αρέσει και να μείνει πιο χαμηλά το κόστος με πράγματα που ίσως δεν χρειάζεσαι.
Δεν θα λείπουν μόνο αυτά που λείπουν άλλωστε από όλα τα αμάξια παντού. Ποιο αμάξι έχει πανοραμική ,ηλεκτρικό πορτπαγκαζ και καθίσματα στάνταρ; Στο σπορτατζ θα λείπουν και άλλα πράγματα. Μεγάλο κομμάτι από τα συστήματα ασφαλείας θα δίνεται προαιρετικά όπως και το εσωτερικό σε οθόνες θα απέχει πολύ από το αμάξι των παρουσιάσεων. Η τιμή του θα είναι ανταγωνιστική αλλά θα είναι άδειο τα 1-2 πρώτα χρόνια.
-
@ggab said in KIA SPORTAGE 2021:
Καλώς τον! Καιρό είχες να θάψεις τα Κορεάτικα......και ανησύχησα
Μάλλον παρακολουθείς ότι νήμα σε συμφέρει. Στα νήματα των Ceed/Xceed μιλάω με τα καλύτερα λόγια για όλα τα παράγωγα της πλατφόρμας του Ceed. Υπάρχει μια απόσταση από την απαξίωση, όπως εσύ θες να βλέπεις κάθε κουβέντα για τα μειονέκτημα των οχημάτων, μέχρι το παπικό αλάθητο που για κάποιο ακατανόητο λόγο δίνετε ορισμένοι στα νήματα των οχημάτων της αρεσκείας σας.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπάρχουν καλύτερα αλλά και πολλά πολύ χειρότερα οχήματα απ' τα κορεάτικα. Ενδεχόμενος να πάρω ένα από αυτά. Δεν θα σου ζητήσω όμως ποτέ την άδεια, ούτε την δική σου ούτε κανενός άλλου, για να θέσω δημόσια τους προβληματισμούς μου. Πόσο μάλλον όταν ήδη το κάνω συστηματικά ακόμα για τα οχήματα που έχω αγοράσει..
-
@tkin73 said in KIA SPORTAGE 2021:
Δεν θα λείπουν μόνο αυτά που λείπουν άλλωστε από όλα τα αμάξια παντού. Ποιο αμάξι έχει πανοραμική ,ηλεκτρικό πορτπαγκαζ και καθίσματα στάνταρ; Στο σπορτατζ θα λείπουν και άλλα πράγματα. Μεγάλο κομμάτι από τα συστήματα ασφαλείας θα δίνεται προαιρετικά όπως και το εσωτερικό σε οθόνες θα απέχει πολύ από το αμάξι των παρουσιάσεων. Η τιμή του θα είναι ανταγωνιστική αλλά θα είναι άδειο τα 1-2 πρώτα χρόνια.
Στα συστήματα ασφαλείας κρίνοντας από το ξεδελφάκι του (Tucson) δεν κάνει καθόλου εκπτώσεις ο όμιλος. Βασικά είναι οι μόνοι που δίνουν τόσα πολλά ADAS από τις φθηνές εκδόσεις. Τώρα ειδικά στις πρώτες 2 εκδώσεις (εάν έχει 3 όπως βλέπω και σε άλλες χώρες) σίγουρα θα λείπουν τρανταχτά πράγματα σε σχέση με αυτά που βλέπουμε. Στην GT Line νομίζω θα λείπουν τέτοια πράγματα που ανέφερα τα οποία στις πιο πολλές ευρωπαϊκές χωρίς περιλαμβάνονται μέσα στο πακέτο. Κοντός ψαλμός βέβαια, σε λίγες μέρες μάλλον θα μας λυθούν οι απορίες μας.
-
Το επικίνδυνο είναι να ξεκινούν εκδόσεις με A/C αντί κλιματισμού και δευτερευόντως χωρίς blind spot και ACC. Αν ξεπεραστούν αυτοί οι σκόπελοι και η τιμή είναι λογική, μια χαρά!
-
Στα συστήματα ασφαλείας κρίνοντας από το ξεδελφάκι του (Tucson) δεν κάνει καθόλου εκπτώσεις ο όμιλος. Βασικά είναι οι μόνοι που δίνουν τόσα πολλά ADAS από τις φθηνές εκδόσεις. Τώρα ειδικά στις πρώτες 2 εκδώσεις (εάν έχει 3 όπως βλέπω και σε άλλες χώρες) σίγουρα θα λείπουν τρανταχτά πράγματα σε σχέση με αυτά που βλέπουμε. Στην GT Line νομίζω θα λείπουν τέτοια πράγματα που ανέφερα τα οποία στις πιο πολλές ευρωπαϊκές χωρίς περιλαμβάνονται μέσα στο πακέτο. Κοντός ψαλμός βέβαια, σε λίγες μέρες μάλλον θα μας λυθούν οι απορίες μας.
Δεν κάνει εκπτώσεις ο όμιλος; Το σπορτατζ που είναι ακόμα στις αντιπροσωπείες έχεις δει τον εξοπλισμό του;
Είναι το πιο παρωχημένο suv της τελευταίας 5 ετιας σε επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας.Ακόμα και το line assist προαιρετικό είναι.... -
Δεν κάνει εκπτώσεις ο όμιλος; Το σπορτατζ που είναι ακόμα στις αντιπροσωπείες έχεις δει τον εξοπλισμό του;
Είναι το πιο παρωχημένο suv της τελευταίας 5 ετιας σε επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας.Ακόμα και το line assist προαιρετικό είναι....Μοντέλο του 2015 ήταν. Λογικό να μην είχε αυτά που έχουν τα σύγχρονα και μάλιστα σαν στάνταρ.
-
Με μία μόνο διορθωτική κίνηση στο σχήμα των μπροστά φώτων, πόσο πιο ωραίο θα ήταν;
Εγώ πάντως αν ήμουν βελτιωτής, θα έβγαζα τέτοια φώτα.
Και αν ήμουν ιδιώτης ιδιοκτήτης Sportage, απλώς θα μασκάριζα το κάτω σκέλος του μπούμερανγκ των φώτων ημέρας.
-
@harisma23 said in KIA SPORTAGE 2021:
Με μία μόνο διορθωτική κίνηση στο σχήμα των μπροστά φώτων, πόσο πιο ωραίο θα ήταν;
Εγώ πάντως αν ήμουν βελτιωτής, θα έβγαζα τέτοια φώτα.
Και αν ήμουν ιδιώτης ιδιοκτήτης Sportage, απλώς θα μασκάριζα το κάτω σκέλος του μπούμερανγκ των φώτων ημέρας.
Και κάπως έτσι έφτιαξες το Quaskai! Χαχαχαχα.
Εμένα πάντως μου αρέσει το Original Sportage. -
Και ο Άγιος Βασίλης απέτυχε, από 15-20 Γενάρη στις εκθέσεις (λέμε τώρα)... Τιμές θα γίνουν γνωστές τότε.
-
Και ο Άγιος Βασίλης απέτυχε, από 15-20 Γενάρη στις εκθέσεις (λέμε τώρα)... Τιμές θα γίνουν γνωστές τότε.
Ειναι μαλάκες. Πιστεύω επίτηδες το κάνουν αυτό για να σε κάνουν να περιμένεις πριν αγοράσεις κάποιο άλλο. Στην τελική όμως εγώ πλέον δεν πιστεύω ούτε το 15-20 Ιανουαρίου και θα πάω να κλείσω Tucson να τελειώνω.
-
Ειναι μαλάκες. Πιστεύω επίτηδες το κάνουν αυτό για να σε κάνουν να περιμένεις πριν αγοράσεις κάποιο άλλο. Στην τελική όμως εγώ πλέον δεν πιστεύω ούτε το 15-20 Ιανουαρίου και θα πάω να κλείσω Tucson να τελειώνω.
Ούτε και γω τους περίμενα, κινήθηκα τελικά σε υβριδικό Αρκάνα. Όποιος φωστήρας σκέφτηκε να καθυστερήσει 3μηνο (σύμφωνα με τα αρχικά λεγόμενα τους) την ανακοίνωση των τιμών, εν μέσω μάλιστα ανατιμήσεων από 1/1/22 σε όλα τα μοντέλα, και να πάει για 15/1, θέλει δεδομένα απόλυση.
-
Ρε παιδιά λέτε να μπορούν να το φέρουν και να μην το φέρνουν έτσι για να μας κάνουν σπάσιμο; Αυτοί δεν θέλουν να πουλήσουν;
Εκεί που πρέπει να φάνε κράξιμο είναι ότι διέδιδαν τόσους μήνες ψευδείς ειδήσεις ότι έρχεται και έρχεται ενώ γνώριζαν αλλα πράγματα.
Αυτοί διέδιδαν ότι θα έρθει Ελλάδα και μετά από καιρό μάθαμε ότι το αμάξι δεν είχε καν μπει στην παραγωγή!
Προσωπικά πιστεύω ότι θα εμφανιστεί στις εκθέσεις μετά τον Φεβρουάριο με ελάχιστη διαθεσιμότητα -
Ρε παιδιά λέτε να μπορούν να το φέρουν και να μην το φέρνουν έτσι για να μας κάνουν σπάσιμο; Αυτοί δεν θέλουν να πουλήσουν;
Εκεί που πρέπει να φάνε κράξιμο είναι ότι διέδιδαν τόσους μήνες ψευδείς ειδήσεις ότι έρχεται και έρχεται ενώ γνώριζαν αλλα πράγματα.
Αυτοί διέδιδαν ότι θα έρθει Ελλάδα και μετά από καιρό μάθαμε ότι το αμάξι δεν είχε καν μπει στην παραγωγή!
Προσωπικά πιστεύω ότι θα εμφανιστεί στις εκθέσεις μετά τον Φεβρουάριο με ελάχιστη διαθεσιμότηταΔεν είπε κανείς αυτό. Προφανώς και θέλουν να πουλήσουν. Απλά αυτό που έκαναν προφανώς εις γνώσιν τους να λένε άλλες ημερομηνίες από τις πραγματικές είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν ήξερα από την αρχή ότι θα ήταν πχ διαθέσιμο στις 15/1 θα περίμενα να το δω και αυτό πριν κλείσω αμάξι γιατί με έπαιρνε να περιμένω τόσο. Τώρα απλά δεν τους πιστεύω και δεν θέλω να περιμένω άδικα οπότε με την πρώτη ευκαιρία κλείνω Tucson να ηρεμήσω.
-
Προσωπικά πιστεύω ότι θα εμφανιστεί στις εκθέσεις μετά τον Φεβρουάριο με ελάχιστη διαθεσιμότηταΔεν είπε κανείς αυτό. Προφανώς και θέλουν να πουλήσουν. Απλά αυτό που έκαναν προφανώς εις γνώσιν τους να λένε άλλες ημερομηνίες από τις πραγματικές είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν ήξερα από την αρχή ότι θα ήταν πχ διαθέσιμο στις 15/1 θα περίμενα να το δω και αυτό πριν κλείσω αμάξι γιατί με έπαιρνε να περιμένω τόσο. Τώρα απλά δεν τους πιστεύω και δεν θέλω να περιμένω άδικα οπότε με την πρώτη ευκαιρία κλείνω Tucson να ηρεμήσω.
Στην ίδια τσέπη θα μπουν.... Είναι απαράδεκτο εννοείται αν γνώριζαν εξαρχής ότι θα έρθει το 2022 , κράτα μικρό καλάθι για το 15/1 δεν το βλέπω, και έλεγαν για Οκτώβριο ήταν επί πονηρού για να κρατήσουν σε αναμονή υποψηφίους αγοραστές.
-
Και εγώ είμαι σε αναμονή από το καλοκαίρι, είπα να περιμένω και το Sportage, για να συγκρίνω μεταξύ Tuscon, και αν δεν με ικανοποιούν, μετά να εξετάσω κάτι άλλο. Ελπίζω μόνο να μην εκτοξευτούν οι τιμές στο Sportage, και οι τραγικοί χρόνοι παράδοσης να μην γίνουν τραγικότεροι.
KIA SPORTAGE 2021