-
Lap καλύτερα τα όσα γράφεις μεταμεσονύχτια. Ο Πάπας ηγείται ενός των πιο αντιδραστικών και σκοταδιστικών θεσμών παγκοσμίως. Το ότι μπορεί να είναι καλός άνθρωπος προσωπικά, δεν λέει τίποτα. Κι εσύ καλός είσαι φαντάζομαι...
-
Ναι, όντως παίρνει κάποιους εκατοντάδες πρόσφυγες μαζί του πίσω στο Βατικανό.
Αλλά γενικότερα η θέση του είναι τέτοια όπου ασκεί πιεσεις σε κυβερνήσεις και γενικότερα στην κοινή γνώμη.
Το να αναδεικνύει συνεχώς το πρόβλημα στα σύνορα της Ευρώπης, ενεργοποιεί τους Ευρωπαίους πιστούς που ζουν μακριά από τα σύνορα χωρίς να νοιάζονται και πολύ.
Ο ανθρωπισμός που βγάζουν οι δηλώσεις του είναι απαραίτητος για την μετριαση του φανατισμού που αναπτύσσουν οι κοινωνίες σε ανθρώπους κατατρεγμένους από δυστυχία και κακουχίες.
Αυτό δεν πιστεύω να σημαίνει πως μας παροτρύνει να δεχθεί η Ευρώπη τους παντες αλλά γενικά να δημιουργήσει στους πιστούς της εκκλησίας και του Χριστιανισμού δευτερες και τρίτες σκέψεις για το σημαντικό αυτό πρόβλημα της ανθρωπότητας. Πως δηλαδή δεν είμαστε μόνο εμείς και κάποιοι κομπάρσοι.
Τις πολιτικές λύσεις θα τις δώσουν οι πολιτικοί. Η ανάδειξη του ανθρωπιστικού προβλήματος για ένα τεράστιο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού είναι και δική του δουλειά.
Έχει δύναμη ως θρησκευτικός ηγέτης και ως τέτοιος προσπαθεί να αναδείξει την κοινή λογική και την αγάπη.
Εγώ έτσι το αντιλήφθηκα. Αν δεν ήταν έτσι τότε θα ήθελα να ακούσω τις ερμηνείες που δίνουν οι υπόλοιποι. -
Το πότε θα γράφω άσε να το κρίνω εγώ.
Δεν θέλω τροχονόμο.
Δεν είμαι υπεύθυνος επικοινωνίας αυτού του θεσμού και μάλιστα δεν ανήκω καν στο δόγμα αυτό. Αυτό σημαίνει πως δεν συμφώνω με τον μεσαίωνα πριν 500-700 έτη ούτε και με κάποιους σημερινούς επίορκους ιερείς κτλ.
Εγώ κρίνω αυτό που βλέπω σήμερα, τώρα.Το ότι δεν γράφω σε πολλά θέματα δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με άλλους σκοταδιστικους και αντιδραστικούς θεσμους με διάφορες προβιές οι οποίοι αναφέρονται με διάφορες ερμηνείες.
Όπως λοιπόν εγώ δεν σας κόβω στο δικό σας παραλήρημα, αφήστε και το δικό μου να το γράψω.
-
Δεν σε έκοψε κανείς, όπως βλέπεις γράφεις ανεμπόδιστα, οπότε χαλάρωσε. Αλλά κριτική δεχόμαστε όλοι για όσα γράφουμε.
-
Αν ήταν κριτική, και ουχί ειρωνία τότε, οκ την δέχομαι.
Ειδάλλως αν δεν ήθελα την κριτική, δεν θα έγραφα.Εχω πολλές φορές τάσεις συντηρητισμού. Ορίστε κρίνω τον εαυτό μου και εγώ ο ίδιος.
Φυσικά και έχω κριτική σκέψη για τα πάντα αλλά στο τέλος της ημέρας αποδέχομαι μια κοινωνία με θεσμούς και σεβασμό προς αυτούς. Ακόμα και αν δεν ανήκω εγώ σε αυτούς. Τους σέβομαι και τους ακούω στο αφήγημα που θέλουν να επικοινωνήσουν. Ίσως καλύψουν οι απόψεις και οι ιδέες τους κάποια κενα στην κοινωνία. Για αυτο δεν μ αρέσουν οι αφορισμοί. Γενικά δεν μ αρέσει η απαξίωση των θεσμών με ισοπεδωτικους όρους στα όρια της ύβρης, ακόμα και αν δεν αφορούν εμένα τον ίδιο.
Υ.γ Η αλήθεια είναι πως καιρό έχω να τιμωρηθω. Ανησυχώ!
-
-
Έλα ρε παιδί μου... γίνονται τέτοια πράγματα!;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έκλεισαν οι κάλπες....άντε τώρα τα exit polls.
Ανδρουλάκης και Παπανδρέου;
Αυτοί είτε θέλουν το παλιό Πασόκ, είτε προσπαθούν να φτιάξουν ένα κλώνο του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Ο ένας χαρτογιακάς της Ευρωβουλής που αμπελοφιλοσοφεί και ο άλλος συνταξιούχος που γυρνάει στα γυμναστήρια για κωπηλατική σε μηχάνημα.
-
...όπως και να χει, το όνειρο για ένα "κεντρώο" φερετζέ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας
τελείωσε.
Η (υποβοηθούμενη) σκόνη θα κάτσει και τα πράγματα θα επανέλθουν στο δρόμο τους (ο οποίος δεν είναι φυσικα η επαναφορά του κιναλοπασοκ στην εξουσία) στην "απο 'δω πλευρα". Η "από 'κει" πλευρά τώρα θα πρέπει να πουλήσει ακόμα περισσότερη σκληροδεξια και να αρχίσει τις επαλείψεις με κηραλοιφες. Εγγυημένη συνταγή αποτυχίας όταν κυβερνάς 2,5 χρόνια εκ των οποίων έχεις (κυριολεκτικά) κάψει τοσο πολυ το 1 (και έπεται συνέχεια) που δεν σώζεσαι με τίποτα. -
Μονο ευχαριστη εξελιξη η εκλογη Ανδρουλακη. Κεντροριζοσπαστες του 3% με την καταστροφικη τους ανικανοτητα και δημαγωγια ας επιστρεψουν σιγα σιγα στις τρυπες τους.
Ο Μητσοτακης θα πρεπει να ιδρωσει την φανελα στις επομενες εκλογες. -
Ο εκνευρισμός που έχει προκληθεί από τη μη εκλογή του "μπλε-γμενου" ειναι ηδη εμφανής, ωραια. Όταν λοιπόν η αποβιωσασα είχε κερδισει την αρχηγία τα ίδιο πουσαρισμα υπηρχε από το σύστημα περί "επιστροφής της δημοκρατικής παράταξης". Αποτέλεσμα, ο σχεδον διπλασιασμός των ποσοστών, αλλά από το σκάρτο πενταρακι του "απολύτως", μόνο καλύτερα θα μπορούσε να πάει ο οποιοσδήποτε. Ομως υπήρχαν στιγμές με τελευταία την ψήφιση του Χρυσοχοϊδιου σκατασκευασματος που εξασφάλιζαν στο ΚΙΝΑΛ τη μοίρα του δεύτερου στην ηγεμονία της "από 'δω πλευράς".
Οπότε η "από 'κει πλευρά" παλιά της τέχνη κοσκινο, πόλεμο με γηπεδικοεμφυλιακες ύβρεις αλλά το θέμα είναι ένα: Η εκδίωξη της ΝΔουλας και αυτή έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Απλώς τωρα που (λογικά) έκλεισε η δεξιά εποχή στο κιναλοπασοκ γίνεται ευκολότερη, εκτός αν η προσπάθεια αυτονόμησης του με διαφοροποιήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση ξεφουσκώσει την ανανέωση με το καλημέρα. Ιδωμεν.
ΥΓ: Απλά να προσέξει ο πετσοκοσμος το αβανταρισμα μετά τη νίκη Ανδρουλάκη. (Καλά, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του με ΓΑΠ και αν δεν τους παίρνει) Πιο χαλαρά παιδάκια επειδή οι ουλτρα (άκρο)δεξιοί έχουν χαιρετίσει λόγω εμβολίων, μη σπρώξετε και αρκετούς από τους ακροκεντρωους κατά κιναλοπασοκ μεριά.
-
Η κριτική μου στα πολιτικά πράγματα , ως προς τις εκλογές και την πρόθεση ψήφου, δεν γίνεται με την δική μου οπτική , καθότι είμαι φιλελεύθερος αναρχοδεξιός
, αλλά από το πως βλέπουν τις πολιτικές εξελίξεις στον ευρύτερο περίγυρο μου , ο οποίος έχει από όλα τα φυντάνια του πολιτικού φάσματος και έτσι ακούω πολλά και διάφορα.
Αυτό που βλέπω είναι ότι ουδείς από τους έχοντες ψηφίσει νδ και σύριζα , δείχνει διάθεση να αλλάξει. Μάλιστα θεωρούν τα κόμματα τους πετυχημένα στην πορεία αυτής της βουλής.
Μόνο οι πασοκογενείς σε ποσοστό 50-60 % περίπου είναι σε αναβρασμό.
Δηλαδή ίσως έχουμε μετακινήσεις προς το πασοκ, αν αυτό με την νέα ηγεσία τραβήξει κόσμο...
Εκείνο όμως που δείχνει αυτό , είναι ότι ουσιαστικά θα παιχτεί στις εκλογές η δεύτερη θέση .
Δηλαδή αν δεχτούμε ότι ο Τσίπρας σήμερα έχει ένα 22-24 % και το πασοκ ένα 7-9 % , εύκολα ένα 5-7 % του σύριζα που έχει κεντρογενή , αλλά αντιδεξιά λογική, θα πάει στο πασοκ, όπου οι δύο θα βρεθούν γύρω από το 15 %.
Ο Κούλης θα διατηρηθεί εύκολα πάνω από 30 % , εκτός αν υπάρξει στα δεξιά ένα κόμμα με προοπτικές, γιατί στην σημερινή κατάσταση, Βγενόπουλος και ΧΑ και διάδοχοι, μαζί θα πιάσουν ένα 8-9 %.
Τον Μπαρούφ τον βλέφω να συνεχίσει τις διακοπές στην Αίγινα, χωρίς να χρειάζεται να έρχεται καθόλου στην Αθήνα και το ΚΚΕ και οι πέραν αυτού σε ένα σταθερό 8 %.
Αρα αν πάμε 8 δεξιά και ακροδεξιά , 30 κούλης , 30 μαζί πασοκ και σύριζα και 8 κκε και αριστερά και 4 % , διάφοροι περίεργοι, έχουμε ένα 20 % που ψάχνεται.
Το που θα πάει θα φανεί στην πορεία.
Αλλωστε 1,5 χρόνος έμεινε το πολύ, αν και νομίζω ότι μέχρι το καλοκαίρι, θα έχουμε εκλογές. -
Εγώ πάλι νομίζω ότι η παρούσα Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία. Δεν έχει κανέναν λόγο να πάει τώρα σε εκλογές.
-
Έτσι είναι Άλεξ. Κωλοκαθισμα μέχρι την τελευταία μέρα και πριονισμα των δυνατοτήτων των επόμενων, they know the score.
-
"Τι φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με τον Λοβέρδο;"
Οπότε τις αναλύσεις των Δημοσκοπήσεων να τις κάνετε υπολογίζοντας ένα 10-15% μείον, και τον τρέχοντα εκλογικό νόμο...
-
Παιδιά, αυτός ήταν ο 1ος γύρος. Αποτέλεσμα θα βγει στον 2ο. Δεν το έχω δύσκολο να βγει ο Γιωργάκης στο τέλος...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έτσι είναι Άλεξ. Κωλοκαθισμα μέχρι την τελευταία μέρα και πριονισμα των δυνατοτήτων των επόμενων, they know the score.
Όχι σαν τον γίγαντα αλέξη που μόλις είδε ότι δεν τον ήθελε η κοινωνία, έφυγε μόνος του κανα δυο χρόνια πριν
Και από παρακαταθήκη στους επόμενους... Τα πάντα όλα στην πένα. Ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν την επόμενη κρίση που έρχψνταν, ΔΕΗ που πέταγε με έτοιμα ίδια κεφάλαια και σύγχρονες μονάδες να έχουν δρομολογηθεί κλπ, υγεία με ένα κάρο έτοιμες μεθ (που τις έκλεισε όπως μάλλον καταλαβαίνω ο μητσοτάκης), κράτος έτοιμο ψηφιοποιημένο από τους διαστημάνθρωπους του παπά...Τέλος πάντων, όπως το βλέπει κανείς.
-
Όπως το είπες...
Πάντως αν και μεθυσμένοι από τη μεγάλη νίκη αν εξαιρέσουμε τον καραγκιοζακο των μπαφων του Μαξίμου οι υπόλοιποι σαν πολύ ήρεμοι ήταν στις παραδόσεις/παραλαβές αλλά και μετά.Μια χαρά πήγε η φάση χάρη στο μαξιλάρι. Δίχως αυτό ποιος ξέρει πού θα ειμασταν. Κατά τα άλλα, τον ίδιο εξοπλισμό έχουν οι ΕΔ και τα είδαμε τα χαϊρια με τα ερευνητικά σκάφη.
Στο υγειονομικό κομμάτι όταν δουλεύεις "με το κομμάτι" μην περιμένεις προκοπη. Τα νοσοκομεία δεν είναι ταβερνες. Οι άνθρωποι μετράνε, και από αυτούς δεν έχουμε, μια χαρά φροντίζει η φιλελε παραζαλη. Στο μεταξύ ένα Μάτι την ημερα και φταίει ΚΑΙ αυτό για αυτό το τραγικό αποτέλεσμα και όχι μόνο η ψεκασμοσυνη.
Για τη ΔΕΗ μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Γραμμάτιο ανεξοφλητο κυρίως ιδεολογικό για να χοροπηδάει η μπλε εξέδρα. Τώρα το αποτέλεσμα μας τσούζει όλους αλλά...όσο μας πληγώνεις τόσο μας πορωνεις! -
Τις Ε.Δ. παρακαλώ να μην τις πιάνουμε στην "πένα μας" έτσι ευκολα. Είναι ίσως το μόνο κομμάτι του Κράτος που δεν επηρεάζεται από την πολιτική (τουλάχιστον μεταπολιτευτικά). Ήμουν μέσα και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ και ακούω και φίλους με ΣΥΡΙΖΑ. Αν εξαιρέσουμε τα λίγα βύσματα, τίποτα δεν άλλαξε διαχρονικά. Στην κρίση σταμάτησαν οι ασκήσεις για λόγους οικονομίας, αλλά ξεκίνησαν πάλι επί Πάνου. Οι αποκτήσεις εξοπλισμών είναι πονεμένη ιστορία διαχρονικά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι για ιδεολογικούς σκοπούς δεν υπήρξε αποδιοργάνωση του Στρατεύματος, τουλάχιστον τα τελευταία 20 έτη!!!
-
Πες τα λοιπόν γιατί ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε την Πόλη ρε Δια και μας εκοψανε οι αναρχοαπλυτοι. Τώρα παρουσιάζαμε σαν πολεμική νικη την αυτονόητη αστυνομικού τύπου επί της ουσίας απώθηση "λάθρο", ξεφτιλιζοντας την πολεμικη μας ιστορία. Αλλά...θα την ξαναγράψουμε στο Σαχέλ(;;;)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2