-
Μη δουν οι Μαδουραίοι επιτυχημένο ανεξάρτητο κι αυτοδημιουργητο νέο όπως είναι κι ο Πρωθυπουργός μας, αμέσως να βγάλουν τη χολή τους!
Γιατί μισούν τόσο πολύ την Ελλάδα μας;
Εγώ στέκομαι δίπλα στον 25χρονο Παύλο, που τέλειωσε τις σπουδές του και γύρισε με όρεξη πίσω για να δημιουργήσει, αλλά θα ανακόψουν την πορεία του στέλνοντας τον τώρα σε κάποιο παραμεθόριο τάγμα πεζικού να χτυπάει σκοπιές στο ψοφόκρυο "πίπα κ@λο εμπλοκή" που λέγαμε και στα νιάτα μας, αλλά η πατρίδα αξίζει
κάποιες θυσίεςκάθε θυσία.
Λίγο καιρό στο Κέντρο, λίγο τα ΛΥΒ, λίγο τα Σκηνάκια, λίγο να τρίψει λαμαρίνες στα μαγειρεία, άντε και κάνας μήνας στο φυλάκιο να κοιτάζει με τα κιάλια τους απέναντι, ούτε θα το καταλάβει πως θα ρθει ο καιρός του να απολυθεί... -
Κι ο Κυριάκος, που έστειλε την κόρη στο Λονδίνο στο φάντ που αγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική, για να μάθει τη δουλειά την έστειλε, να τριφτεί λίγο, να μη λένε αύριο μεθαύριο "δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο"...
(ελπίζω της κολλάνε τα ένσημα εκεί και δεν την έχει το γραφείο προσωπικού ως intern, με ένα καφέ κι ένα σάντουιτσ όλη μέρα και το βράδυ couch-surfing από φίλη σε φίλη, κι από σοφίτα σε χοστελ)
Και μόλις ανοίξει θέση, ελπίζω να γυρίσει κι αυτή στη πατρίδα, γιατί τέτοια μυαλά είναι κρίμα να λείπουν απ΄τη χώρα. Εγώ γι αυτό γύρισα...
-
Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές στην Ελλάδα.
Τι ακριβώς σας φαίνεται παράξενο;
Περιμένατε τον Κούλη ή τον πατέρα Βίκο να στείλουν τα παιδιά τους στην efood για να δούνε πως βγαίνει το μεροκάματο πάνω στο παπάκι;
Μεταξύ κατεργαραίων, ειλικρίνεια.
Συντριπτικό ποσοστό γονέων στην χώρα Ελλάδα (και όχι μόνο) συμπεριφέρονται σαν τον Κούλη ή σαν τον πατέρα Βίκο. -
-
The TOC: Το πρωτότυπο άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη: "Γιατί τόσοι πρώην αριστεροί έγιναν ένθερμοι δεξιοί".
https://www.thetoc.gr/politiki/article/to-prototupo-arthro-tou-nikou-marantzidi-giati-tosoi-proin-aristeroi-eginan-enthermoi-dexioi/ -
Σας το λέω ελάτε στο κέντρο να ηρεμήσετε. Να αγαπάτε τις πολιτικές που εξυπηρετούν την κάθε εποχή και την δίκαιη ανάπτυξη.
Κάθεστε και υπερασπίζεστε πράγματα που δεν είστε...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σας το λέω ελάτε στο κέντρο να ηρεμήσετε. Να αγαπάτε τις πολιτικές που εξυπηρετούν την κάθε εποχή και την δίκαιη ανάπτυξη.
Κάθεστε και υπερασπίζεστε πράγματα που δεν είστε...
Ποιοι είναι στο "κέντρο" Λαπ;
Εγώ μόνο τον Βασίλη τον Λεβέντη ξέρω... -
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Κέντρο_(πολιτική)
Μικτή οικονομία, φιλελεύθερη κοινωνία, ισότητα και πολιτικά εργαλεία αντίστοιχα των εποχών και των περιστάσεων.
Όλα τα κόμματα εξουσίας επικαλούνται πολιτικές του κέντρου ως κάτι το σύγχρονο και το λογικό, ενώ ταυτόχρονα επικαλούνται πολιτικές του πολιτικού τους χώρου για να κρατούν την βάση του εκλογικού τους σώματος.
-
τα ελληνικα κομματα φλερταρουν με τον χωρο του υποτιθεμενου κεντρου, επρεπε να εφευρεθει κατι για να εχουμε να λεμε και τελικα το ειπαμε κεντρο, μονο και μονο για να μπορουν να φλερταρουν με παραδοπιστους καθε πλευρας, ισως παραδοπιστοι για επιβιωση που οκ σχωρειται αλλα λιγοι ετουτοι, ισως παραδοπιστοι για την γαμημενη τη 75αρα τη τιβι, που κρεμονται απο τα αρχιδια καποιου πολιτευτη για να παρουν αδεια περιπτερου, να μπουν καπου με χασεπ, να γινουν προισταμενοι, εποχιακοι πυροσβεστες, αποθηκαριοι στο σουπερ μαρκετ του κολλητου του βολευτη ή να τους φερουν με μεταθεση τον μικρο φανταρο απο τα συνορα.
καποια ερωτηση του δια, παραπιοπριν καπου,
δεν εχει καμια σημασια τι κανουν οι αποδελοιποι οταν η κρισιμη μαζα ειναι απολυτα ελεγχομενη μεσα απο μικροτητες της καθημερινοτητας.και για να συνδυασουμε τα παντα, ζουμε τις εποχες που ο πολιτικο συστημα εξυπηρετωντας τις αναγκες επιβιωσης του, εχει φορεσει προβεια που την ονομασε αριστερα. ή κεντρο.
-
Τώρα να γυρίσω τον καθρέφτη ή όχι;
Δεν είναι για τους παραδοπιστους. Είναι για τον ρεαλισμό που απαιτεί η κάθε συνθήκη.
Εάν δεν υπήρχε το σύστημα δεν θα είχε βαλβίδες αποσυμπίεσης από την εσωστρέφεια της ίδιας της πολιτικής του φύσης το οποίο τρώει τις σάρκες του. Νομοτελειακά όπως φαίνεται στην κοινωνίες των ανθρώπων τα οικονομικά (κυρίως) συστήματα τρώνε τον εαυτό τους.
Είτε της δεξιάς είτε της αριστερας. Μόνο που ενδιάμεσα ζουν πραγματικοί άνθρωποι με όνειρα και οικογένειες και όχι απλοι αριθμοι στο μυαλό κάποιου και καλα μεγάλου ιδεολόγου. Τίποτα πιο ιδεολογικό από το σήμερα και την ζωή στο σήμερα. Στο κάθε σήμερα κάθε συνθήκης. Η ιστορία μας δίδαξε κάποια πράγματα.
Τα είπε και ο Τσόρτσιλ περί ηλίθιων και λαθών.Συμφωνώ ως προς τα ελληνικά κόμματα. Είναι πολύ πίσω συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά. Ακόμα και εγώ που κάνω την διαπίστωση αυτή δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα ευρωπαϊκά κόμματα. Μου φαίνονται υπερβολικά πολλές φορές.
-
Άλλος μεγάλος κεντρωος ο Τσόρτσιλ.
Δηλαδή κι ο δικός μας ο Τσόρτσιλ (aka Μωυσής ή Τσιτάχ) ο νεώτερος, κεντρωος κι αυτός... -
Δεν είπα ότι ηταν κεντρώος ο Τσόρτσιλ. Αλλά είναι γνωστό πως ειχε έξυπνα και ρεαλιστικά απόφθεγματα
-
Είδα (εννοείται) το ντιμπέιτ.
Ο Χρηστίδης μας διαβάζει, σίγουρα!3 φορές είπε για τα ενοίκια των νέων παιδιών και πως να φτιάξουν οικογένειες και τι μισθοί είναι αυτοί κτλ. Φτάνει το καταλάβαμε!!!
Έτσι ακούγουμαι ( διαβάζομαι) και εγώ;;; Όντως πριζω.Όλοι είχαν στροφή στην σοσιαλδημοκρατία και ουχί στον δημοκρατικο σοσιαλισμό, Ακα Ζαιοι.
Ο σταρ της υπόθεσης έλειπε. Είχε δίκιο ομως όπως και σε άλλα ( δεν θα πειράξω παλιές πληγές ορισμένων). Το ντιμπέιτ ήταν ΧΑΛΙΑ
Ο Ανδρουλάκης καλός. Γενικά καλός φαίνεται. Πεσμένος κάπως συγκριτικά με τον Λοβέρδο και δεν ξέρω γιατί, είτε έχει ευρωπαϊκό αέρα είτε είναι πολύ κουλ τυπάς.
Ο Γερουλάνος ο πιο διαβασμενος και πιο οργανωμένος
-
Που είναι ο ταξιδευτης να αναλύσει λεπτό προς λεπτό το ντιμπέιτ. Είναι καλα;;
Ο Παναγιώτης; Είναι καλά;;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είδα (εννοείται) το ντιμπέιτ.
Ο Χρηστίδης μας διαβάζει, σίγουρα!3 φορές είπε για τα ενοίκια των νέων παιδιών και πως να φτιάξουν οικογένειες και τι μισθοί είναι αυτοί κτλ. Φτάνει το καταλάβαμε!!!
Έτσι ακούγουμαι ( διαβάζομαι) και εγώ;;; Όντως πριζω.Όλοι είχαν στροφή στην σοσιαλδημοκρατία και ουχί στον δημοκρατικο σοσιαλισμό, Ακα Ζαιοι.
Ο σταρ της υπόθεσης έλειπε. Είχε δίκιο ομως όπως και σε άλλα ( δεν θα πειράξω παλιές πληγές ορισμένων). Το ντιμπέιτ ήταν ΧΑΛΙΑ
Ο Ανδρουλάκης καλός. Γενικά καλός φαίνεται. Πεσμένος κάπως συγκριτικά με τον Λοβέρδο και δεν ξέρω γιατί, είτε έχει ευρωπαϊκό αέρα είτε είναι πολύ κουλ τυπάς.
Ο Γερουλάνος ο πιο διαβασμενος και πιο οργανωμένος
Αν θέλει να πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχει αρχηγό που να μην είναι χαμηλών τόνων.
Χριστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος, Ανδρουλάκης δεν το έχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα ίδια τα πρωτοκλασσάτα μέλη του ΚΙΝΑΛ θα τους κάνουν μια χαψιά. Αυτοί μόνο για πάγκο κάνουν. Βοηθητικοί.
Ο Θαθανδρέου δεν τόλμησε να πάει γιατί θα γινόταν ρόμπα λόγω εικόνας, βαθειά τα γεράματα. Απορώ που δεν έχει αποσυρθεί ακόμη. Όσο παραμένει υποψόφιος ρόμπα γίνεται.
Ο μόνος που έχει τσαγανό είναι ο Λοβέρδος και δεν κολλάει να τα χώσει για πολλά θέματα. Οι υπόλοιποι μόνο αμπελοφιλοσοφίες.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο μόνος που έχει τσαγανό είναι ο Λοβέρδος και δεν κολλάει να τα χώσει για πολλά θέματα. Οι υπόλοιποι μόνο αμπελοφιλοσοφίες.
Και είναι και κολλητός του Άδωνι, οπότε θα έχει στήριξει και από εκεί.
-
Εγώ πάντως αν ήμουν Γεωργιάδης ή Κούλης δεν θα ήθελα αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ τον Λοβέρδο. Θα προτιμούσα τον Γερουλάνο ή τον Ανδρουλάκη.
Ο Λοβέρδος δεξιοφέρνει και μάλλον θα ρίξει τα ποσοστά της ΝΔ. -
Ποιος άραγε παρήγγειλε πίστα για να δει ένα ντιμπέιτ; Ο Πανόπουλος μήπως; Ποιος οέο;
Από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως έγραφαν σε «τιτιβίσματά» τους, παράγγειλαν πίστα, κάθισαν μπροστά στην τηλεόραση και σχολίαζαν λεπτό προς λεπτό στο Twitter, όσα συνέβαιναν στo Debate για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που μετέδιδε η δημόσια τηλεόραση.
https://www.protothema.gr/politics/article/1186884/ekloges-tou-kinimatos-allagis-oi-nikites-kai-oi-hamenoi-tou-debate-sto-twitter-ti-lene-oi-stoihimatikes/ -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως αν ήμουν Γεωργιάδης ή Κούλης δεν θα ήθελα αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ τον Λοβέρδο. Θα προτιμούσα τον Γερουλάνο ή τον Ανδρουλάκη.
Ο Λοβέρδος δεξιοφέρνει και μάλλον θα ρίξει τα ποσοστά της ΝΔ.Η εκλογή παίζεται βασικά μεταξύ Παπανδρέου και Λοβέρδου, άρα ο Παπανδρέου είναι μονόδρομος.
-
Έτσι και βγει Παπανδρέου θα γίνει χοντρό πανηγύρι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να δω Παπανδρέου να "τσακώνεται" με Μαριλίζες, Ραγκούσιδες και Πολάκιδες!
Θα γίνει σκοτωμός και για την εκπροσώπηση του σοσιαλιστικού ρεύματος.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2