-
Ρε μπας και είναι καμια προσφορα των Ιταλων τύπου "Risotto Porcini με κάθε εισιτήριο;"
Κατά τα άλλα, εισακουομαι/τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα:
https://www.zougla.gr/ygeia/article/arxizi-i-epistrofi-ton-anemvoliaston-igionomikon-sta-nosokomia
Τι έγινε τώρα;
Χειροκροτημα--->Ουστ--->Ελάτε όπως είστε
#geia_sou_skatadromea_atromhteΥΓ: Πηλιε θες και τα παθαίνεις οποτε θα σταματήσεις το κρεσεντο λαϊκισμου. Σου έρχεται λινκ από iefimerida σε 3,2,1...
Συγκινητική η προσπάθεια των συντρόφων αλλά την κωλομπαροσυνη Υποφαντη που ήθελε να βγάλει 100.000€ με μια ανάληψη από ΑΤΜ τις "όμορφες μέρες" δεν την φτάνουν. -
Τώρα το έψαξα και θέλω να ανασκευάσω.
Ζητώ συγνώμη.
Μακριά από μένα οι Συριζαίοι...Όταν μια ιδιωτική εταιρία πάει μερικά βαγόνια για συντήρηση είναι φυσιολογικό να φυτρώσουν και μερικά μανιτάρια, 2-3 μέρες μόνο θέλουν αυτά για να βγουν μετά τη βροχή, και λίγη κοπριά.
-
Εγώ παρενεβην για να σε σώσω μπρο. "Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0" θα σε έκαναν οι κουλίστας.
"Μανιτάρια α λα τρεν",
-
-
Είδα λίγα αποσπάσματα από την συνέντευξη του ΠΘ στο Mega , τραγικός , εννοιωσα αμήχανα για λογαριασμό του.
Νομίζω πως πλέον πέφτει θύμα της επικοινωνιακής χούντας που έστησαν τα ΜΜΕ υπέρ του τα τελευταία 2 χρόνια. Υπό την πίεση των γεγονότων ότι και να πει δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι πιστεύει εις το ελάχιστο αυτά που βγαίνουν από το στόμα.
Ειδικά σε ένα σημείο όπου η Τζίμα ελάχιστα χάιδεψε το γκάζι παραπάνω ρωτώντας γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις εκκλησίες αυτό που εφαρμόζεται σε ένα μικρό εμπορικό μαγαζάκι για τον έλεγχο των rapid test ,έδειξε τον πραγματικό του εαυτό ...
Και θεωρώ πως έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν και οι ευεργετιθεντες αυτό , οι οποίοι συνήθως αποδεικνύονται οι πιο αχάριστοι , περιμένουν στην γωνία να τον ξερασουν αν δεν δείξει γρήγορα πως αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα . -
Αυτό που είπε για τις εκκλησίες είναι ως έναν βαθμό αληθές. Αλλά κάπου το χάλασε.
Ναι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι στην είσοδο στις εκκλησίες και ναι είναι ελεύθερος χώρος λατρείας.Στις λειτουργίες μπορεί να γίνει έλεγχος στην είσοδο κατά την υπόλοιπη μέρα που είναι ανοιχτή η εκκλησία μάλλον όχι.
Όποιος επισκέπτεται εκκλησίες σε ώρες εκτός της λειτουργίας θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι παρά μόνο οι γυναίκες που φροντίζουν το ναό.
Έχω καιρό να παω εκκλησία και μου έλλειψε η ηρεμία κάποιων ναών.
Η ορθόδοξη παράδοση όταν εκφράζεται σε παλιούς και προσεγμένους ναούς έχει κάτι το μεγαλοπρεπές κατι το πολύ οικείο.Γενικά δεν τον βρήκα κακό στην συνέντευξη. Παρατηρώ πως μιλούσε πολύ γρήγορα χωρίς κανένα γραμματικο και συντακτικό λάθος. Αυτό για εμένα σημαίνει πως είναι σίγουρος και όντως πιστεύει αυτά που λέει. Δεν ψάχνει να βρει τρόπο και λόγια για να εκφράσει ότι σκέφτεται.
-
Με ορους δημοσιου συμφεροντος πρεπει να υπαρξει υποχρεωτικοτητα εμβολιασμων και ελεγχοι παντου. Μια λυση ειναι οι ναοι να ανοιγουν μονο στις ωρες που γινεται λειτουργια και οι ανθρωποι που υπηρετουν εκει να προχωρουν σε ελεγχους των πιστων. Βεβαια οι ανθρωποι αυτοι εξ ορισμου δεν ειναι ιδιοκτητες και συνεπως υπαρχει νομικο κενο στην αναθεση τετοιων καθηκοντων με νομικους ορους. Ειναι λοιπον δυσκολη ασκηση. Οι χωροι αυτοι ειναι τοποι λατρειας και οποιαδηποτε παρεμβαση εκτος της υποχρεωτικοτητας ατομικων μετρων προστασιας, δυσκολα μπορει να επιβληθει.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό που είπε για τις εκκλησίες είναι ως έναν βαθμό αληθές. Αλλά κάπου το χάλασε.
Ναι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι στην είσοδο στις εκκλησίες και ναι είναι ελεύθερος χώρος λατρείας.Στις λειτουργίες μπορεί να γίνει έλεγχος στην είσοδο κατά την υπόλοιπη μέρα που είναι ανοιχτή η εκκλησία μάλλον όχι.
Όποιος επισκέπτεται εκκλησίες σε ώρες εκτός της λειτουργίας θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι παρά μόνο οι γυναίκες που φροντίζουν το ναό.
Η ορθόδοξη παράδοση όταν εκφράζεται σε παλιούς και προσεγμένους ναούς έχει κάτι το μεγαλοπρεπές κατι το πολύ οικείο.Γενικά δεν τον βρήκα κακό στην συνέντευξη. Παρατηρώ πως μιλούσε πολύ γρήγορα χωρίς κανένα γραμματικο και συντακτικό λάθος. Αυτό για εμένα σημαίνει πως είναι σίγουρος και όντως πιστεύει αυτά που λέει. Δεν ψάχνει να βρει τρόπο και λόγια για να εκφράσει ότι σκέφτεται.
Κι εγώ το καλοκαίρι συχνά περπατάω απ το εξοχικό στο ξωκλήσι να απολαύσω τη θέα, την ηρεμία και το γρήγορο 4G λόγω υψωματος. Ανοίγω να αεριστει το εκκλησάκι και παρατήρησα κι ένα βιβλίο 130 ετών στο ψαλτηρι, που θέλω να διασώσω (κατεβάσω στον κυρίως ναό), γιατί κάποιος απαλλοτρίωσε μια βυζαντινή εικόνα παλαιότερα...
ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ και τις Συναγωγές, τις Στοές και τα τζάμια που παραπονιέται ο Κριου. (Αλλά αφού Τζαμιά δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Δεν το επιτρέπουμε...)
-
Εκκλησίες και άλλα τέτοια.
Στα τζαμιά θα βάλουμε τίποτα , ή εκεί δεν κολλάει ?Γελοίοι άπαντες.
Ασχολούμαστε με μλκς που κάνουν τους γιατρούς , όπως κάνουν τους μηχανικούς , τους δικηγόρους κλπ
Υποχρεωτικότητα χρειάζεται, αλλά κολλάει στο Σύνταγμα.
Δεν κολλάει όμως στο Σύνταγμα , ότι αν δεν εμβολιαστείς κάτσε σπίτι σου. Ούτε βόλτες , ούτε μαγαζιά , ούτε εκκλησίες.
Αντε με τους μλκες.
Συνεργάτης μαρμαράς που ήταν από τους πρώτους που κόλλησε πριν 1,5 χρόνο , πέρα από 2 εντατικές που πέρασε την πρώτη λόγω ιού και την δεύτερη λόγω νοσοκομειακού μικροβίου, του άφησε κουσούρι στην καρδιά και τώρα του έβαλαν και βηματοδότη.
Αντε πια με τους μλκες.
Και άλλοι που ξέρω από την δουλειά έχουν κολλήσει και έχουν περάσει δύσκολα.
Οι περισσότεροι στην αρχή πριν τα εμβόλια.
Τελευταία ένας μη εμβολιασμένος , με παιδιά μικρά .
Ελπίζω να έγινε καλά.Αντε πια με τους μλκες.
-
Χίλια δίκαια για τους μλκς!
Αλλά τζαμιά δεν υπάρχουν στην Αθήνα.
Δεν το επιτρέπουμε. -
Τζαμί ΕΠΙΣΗΜΟ στην Αθήνα υπάρχει σε πλήρη λειτουργία στην Αθήνα. Στην Ιερά οδό .
Σε πρώην εγκαταστάσεις του ΠΝ . Είχα υπηρετήσει εκεί πριν 35+ χρόνια.
Επειδή όμως και αυτοί είναι πολλοί και έχουν δόγματα , υπάρχουν και δεκάδες ανεπίσημα τζαμιά .
-
Πρέπει να φύγω άμεσα για δουλειά και δεν προλαβαίνω να σου ανεβάσω λίνκ και φωτό. Ψάξε το.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πρέπει να φύγω άμεσα για δουλειά και δεν προλαβαίνω να σου ανεβάσω λίνκ και φωτό. Ψάξε το.
Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχει.
Αλλά αν μαζευτούμε σπίτι μου και κάνουμε ένα Ευχέλαιο, δεν ισχύουν τα μέτρα για τους ναούς...
Είναι επιλογή μας να υπάρχει επίσημα 1 ή 2 τζαμιά για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους, διαφορετικών δογμάτων, σε μια ανεξίθρησκη χώρα. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κι εγώ το καλοκαίρι συχνά περπατάω απ το εξοχικό στο ξωκλήσι να απολαύσω τη θέα, την ηρεμία και το γρήγορο 4G λόγω υψωματος. Ανοίγω να αεριστει το εκκλησάκι και παρατήρησα κι ένα βιβλίο 130 ετών στο ψαλτηρι, που θέλω να διασώσω (κατεβάσω στον κυρίως ναό), γιατί κάποιος απαλλοτρίωσε μια βυζαντινή εικόνα παλαιότερα...
ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ και τις Συναγωγές, τις Στοές και τα τζάμια που παραπονιέται ο Κριου. (Αλλά αφού Τζαμιά δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Δεν το επιτρέπουμε...)
Διάβασε ξανά το ποστ μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.
-
Ασχολούμαστε με μλκς που κάνουν τους γιατρούς , όπως κάνουν τους μηχανικούς , τους δικηγόρους κλπ
Δεν κολλάει όμως στο Σύνταγμα , ότι αν δεν εμβολιαστείς κάτσε σπίτι σου. Ούτε βόλτες , ούτε μαγαζιά , ούτε εκκλησίες.
Αντε με τους μλκες.
Συνεργάτης μαρμαράς που ήταν από τους πρώτους που κόλλησε πριν 1,5 χρόνο , πέρα από 2 εντατικές που πέρασε την πρώτη λόγω ιού και την δεύτερη λόγω νοσοκομειακού μικροβίου, του άφησε κουσούρι στην καρδιά και τώρα του έβαλαν και βηματοδότη.
Αντε πια με τους μλκες.
- Άσε τις εξυπνάδες, μπορεί να νομίζεις πως είσαι αλεπού αλλά και τα αλεπουδακια είναι αναβαθμισμένα από τα κλασικά της παροιμίας.
- Έχεις δίκιο. Αυτό ανέφερα και πιο πάνω! Φτάσαμε σε αδιέξοδο. Δεν ξέρω αν το σύνταγμα το προβλέπει αλλά η μόνη λύση είναι ο ορισμός έκτακτης ανάγκης. Το να επιβάλλουμε με τη βια ένα εμβόλιο άμεσα δεν νομίζω να μπορούμε ούτε ηθικά για τις αρχές των δυτικών πολιτισμών ούτε νομικά να το πράξουμε παρά έμμεσα με τον αποκλεισμό των ανεμβολιαστων υπό το άρθρο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι νομικοι θα τα ξέρουν καλύτερα.
- Περαστικά στους ανθρώπους. Εύχομαι να γίνουν καλα
-
Οι μουσουλμάνοι της χώρας μπορούν να κάνουν δικά τους τζαμιά εφ όσον είναι νόμιμοι κάτοικοι και εφόσον τα πληρώσουν οι ίδιοι.
Ακριβώς όπως γίνεται και για τις ορθόδοξες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο.
Τώρα αν αυτοί οι χώροι αντί να ασχολούνται με την σωτηρία της ψυχής των πιστών τους θέλουν να προσηλυτίσουν άλλους αυτό δεν επιτρέπεται νομίζω από το Σύνταγμα μας. Πόσο μάλλον αν κάποιοι θέλουν οι μιναρέδες να είναι λόγχες όπως ακούμε συνεχώς.
-
Αντε με τους μλκες.
Αντε πια με τους μλκες.
- Άσε τις εξυπνάδες, μπορεί να νομίζεις πως είσαι αλεπού αλλά και τα αλεπουδακια είναι αναβαθμισμένα από τα κλασικά της παροιμίας.
- Έχεις δίκιο. Αυτό ανέφερα και πιο πάνω! Φτάσαμε σε αδιέξοδο. Δεν ξέρω αν το σύνταγμα το προβλέπει αλλά η μόνη λύση είναι ο ορισμός έκτακτης ανάγκης. Το να επιβάλλουμε με τη βια ένα εμβόλιο άμεσα δεν νομίζω να μπορούμε ούτε ηθικά για τις αρχές των δυτικών πολιτισμών ούτε νομικά να το πράξουμε παρά έμμεσα με τον αποκλεισμό των ανεμβολιαστων υπό το άρθρο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι νομικοι θα τα ξέρουν καλύτερα.
- Περαστικά στους ανθρώπους. Εύχομαι να γίνουν καλα
Και αυτό, έστω πως ήταν εφικτό, υπό ποια μορφή θα γίνει;
Θα ήθελα (όχι και τόσο) να ήμουν από μια μεριά να βλέπω τους μισούς αστυνομικούς ή στρατιωτικούς, να έχουν ακινητοποιημένους τους άλλους μισούς για να τους χώσουν τη βελονίτσα του εμβολίου...
Ή θα τους αποπέμπψουν απ' το Σώμα και θα μείνει το Κράτος με τους μισούς αστυνομικούς και στρατιωτικούς;
Αν και κάτι τέτοιο θα έκανε θαύματα για το Δημόσιο Χρέος, χωρίς σοβαρή επίπτωση στη λειτουργία της Κοινωνίας...
Αρκεί να μην γίνουν αργόμισθοι 40αρηδες συνταξιούχοι. -
Αγνός εμετιΚουλης εντός έδρας.
Δεν πάει σε λοκνταουν λέει ο γελοίος. Βρε κακομοίρη, όταν φρακαρουν οι εντατικές θα πας θες δεν θες. Ήδη (ξανά)συμβαίνει στη μάνα της νίκης Μακεδονία, εκεί που είναι οι πιο πολλοί αντιεμβολιαστες που σου έδωσαν τη διαφορά προπερσι που δεν υπάρχει πια και το ξερεις. Karma is a bitch που λένε στο Κολαμπια.
Το να τους λες "τώρα είναι δικό σας το θέμα" και να αποποιείσαι ευθυνών σημαίνει αντιστοιχα ότι δε δικαιουσαι να παίρνεις εύσημα για το πρώτο κύμα. Δε γίνεται λεβεντακο να τα θες όλα δικά σου."Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει νιώσει ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κερί"
+
"Και μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε διεύρυνση της υποχρεωτικότητας σημαίνει ταυτόχρονα ότι πρέπει να προβλέψουμε πώς θα λειτουργήσουμε όταν αυτοί οι άνθρωποι μπουν σε διαθεσιμότητα. Κρίναμε, λοιπόν, ότι η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει αυτή τη στιγμή τα όριά της και τα περιθώρια της αποτελεσματικότητας"
=Le petit Koulis, 2021 MX.Και βέβαια, "Με το νοικοκύρη ή με το διαρρηκτη/με τον πρύτανη ή με τον τραμπούκο;" Με τη νομιμότητα και την αναλογικότητα καρούμπαλε. Ο τύπος νομίζει ότι είναι εδώ Σαουδική Αραβία. Ακόμα και εκεί οι σαλεμενοι φονταμενταλιστες στους οποίους στείλαμε patriot κοβουν χέρι στον κλέφτη. Και δεν είναι θέμα τόσο για τον κλέφτη, αλλά για τους δυνητικους πανηλιθιους Tackleberry που θα είναι με λυμένα χέρια και ένα συνδικαλΕσμο να κρωζει χρυσαυγητικα προς υπεράσπιση τους. Άλλωστε αν κατά λάθος σκοτώσουν κανέναν αθώο "επειδή είναι τρελοί" όπως φωνάζουν κάποιοι εξ αυτών ε "κατι δεν πήγε καλά/το τραγικό περιστατικό θα είναι καταλύτης για αλλαγές".
Τα μεγάλα θέματα είναι αλλα βέβαια και θα μιλήσουμε το σ/κ που ολοκληρώνεται και τυπικά μια "φυσιολογική χρονιά".
-
Αλήθεια τώρα , στις λειτουργίες που τότε συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να γίνει έλεγχος από τους επιτρόπους , νεοκωρους , καντηλαναφτες , εθελοντές από τους εκκλησιαζομενους κλπ; Φαντάζεστε πόσο θετικό μήνυμα θα έδινε μια τέτοια επίσημη κίνηση και εφαρμογή του από την Εκκλησία;
Το άλλο στα σώματα ασφαλείας και το δημόσιο γιατί δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικά όπως και στις δομές υγείας; Δεν καταλαβαίνω. Ειδικά στα σώματα ασφαλείας που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την χώρα και να εκτελούν εντολές με ποιο σκεπτικό θα αρνηθούν κάτι το οποίο αφορά πράξη πατριωτισμού αφού βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Και ουσιαστικά σε ποια λογική μπορεί να γίνει αποδεκτό το οξύμωρο του πράγματος πως οι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων να είναι τελικά αρνητές του εμβολιασμού και να μην υποβάλλονται ούτε σε επί πληρωμή rapid test όπως το υπόλοιπο του ανεμβολιαστου εργατικού δυναμικού της
χώρας;
Παιδιά έχουμε πλέον φτάσει να θεωρουμαστε οι ηλίθιοι της υπόθεσης οι εμβολιασμενοι. Το εξάμηνο που μας καλύπτει τελειώνει σε λίγο , τα ποσοστά που ελπίζαμε δεν τα πιάσαμε για να υπάρχει γενική ανοσία, πάλι θα κληθούμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα με την τρίτη δόση και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικοινωνιακά για να μην τα σπάσουν με τους ψηφοφόρους τους. Να με θυμηθείτε πως η κάλυψη με την τρίτη δόση δεν θα φτάνει ούτε το 25% τον Μάρτη του 22 λόγω της ελλείψεως πειθούς με όλες αυτές τις γελοιοτητες και τα πισωγυρισματα. -
ΚΥνοβουλιο: "Ώπα παιδιά, κρούσμα! Στοοοοπ! Απολύμανση, όλοι έξω, τα λέμε αύριο."
Σχολείο: "Κρούσμα. Να μας! Η παπαδιά έχει δώΚει εντολη να κλείνει το μαγαζί στο 50%+1 μαθητής. Τι έγινε Μαρία και Κωστάκη; Κολωνετε να ερθετε γιατί είμαστε 25 και έχουν αρρωστήσει ΜΟΝΟ 5; Απουσία κανονικά!"
Το παραπάνω παράδειγμα για το δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Σε άλλα νεα, ο αυτιστιΚουλης προχωρά στην κατάργηση πωλήσεων αυτοκινήτων με ΜΕΚ σε 9 χρόνια από σήμερα, κάνοντας το αυτοκίνητο σπορ για πολύ λίγους και φτιάχνοντας συνθήκες 70s-80s στην αγορά αφού θα έχουμε (ήδη γίνεται) εξωφρενικές τιμές στα μτχ αφού δεν μπορεί να βγάλει χρηματοδότηση πολύ μεγάλο κομμάτι των αγοραστών. Την ίδια ώρα η βενζίνη θα παραμείνει πανάκριβη ώστε να τιμωρούνται όσοι φταίνε που είναι μπντωχοι και δεν μπορούν να εξηλεκτριστουν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2