-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν καταλαβαίνεις ότι τα προσωπικά βιώματα του κάθε πολίτη μπορεί να είναι ικανά να του αλλάξουν απόψεις ή γνώμες για διάφορα θέματα;
Μου κάνει εντύπωση..
καταλαβαίνω μια χαρά να επηρεαζει την γνωμη. Το πως συνδεεις το ανίψι σου με το μεταναστευτικό δεν καταλαβα. Αληθεια δεν κατάλαβα δεν είναι ειρωνεία
Τέλος ειπα δεν σχολιαζω επί προσωπικου.
-
Οι μετανάστες ήταν τότε βασικά αλλά τώρα αν ξαναβγεί παρόμοιο κόμμα θα είναι άλλα πράγματα που θα στρέφονται περισσότερο ενάντια στους κυβερνητικούς. Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό των μεταναστών, δεν είναι μαζεμένοι όλοι σε μπουλούκια, δεν είναι υγειονομικές βόμβες? Για τους ίδιους το λέω βασικά για την υγεία τους, εκτός αν θέλετε να πεθάνουν.
-
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν καταλαβαίνεις ότι τα προσωπικά βιώματα του κάθε πολίτη μπορεί να είναι ικανά να του αλλάξουν απόψεις ή γνώμες για διάφορα θέματα;
Μου κάνει εντύπωση..
καταλαβαίνω μια χαρά να επηρεαζει την γνωμη. Το πως συνδεεις το ανίψι σου με το μεταναστευτικό δεν καταλαβα. Αληθεια δεν κατάλαβα δεν είναι ειρωνεία
Τέλος ειπα δεν σχολιαζω επί προσωπικου.
ok.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά και το μεταναστευτικό και η εγκληματικότητα αλλά και η βία στο να αλλάξει το πολιτιστικό κλίμα περιοχών οδηγούν σε γκέτο και σε ανθρώπους που θέλουν πολιτικές που βάζουν όρια στην μετανάστευση.
Θεωρώ πως υπάρχει λογική σε αυτά.Οι ηλίθιοι όμως καθώς είναι ηλίθιοι εκ φύσεως όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα μπροστά τους οδηγούνται σε γραφικές λύσεις καθώς δεν μπορούν να εξετάσουν κριτικά όλες τις άλλες συνέπειες των επιλογών τους.
Οι ίδιοι εγκέφαλοι σήμερα στο νέο πρόβλημα της πανδημίας έχουν παρόμοια συμπεριφορά.
Αύριο σε κάποιο άλλο πρόβλημα πάλι θα έχουν τις ίδιες αντιδράσεις.Αν έχεις τα κότσια πήγαινε και πες αυτά που γράφεις στην παρακάτω μάνα:
-
Καταιγίδα κατάλαβες τι έγραψα;
Πως συνδέεις αυτό που έγραψα με αυτην την απίστευτα θλιβερή είδηση.
Η λύση για εσένα στο να ελέγξεις τη μετανάστευση και να υπάρχει αστυνόμευση στους δρόμους για το περί ασφαλείας αίσθημα καθώς και αποτρεπτικες ποινές για τέτοια τέρατα είναι να ψηφίζεις τέτοια κόμματα;
Σου αντιστρέφω το ερώτημα που μου έθεσες.
Είσαι υπέρ εγκληματικών οργανώσεων και με τη βούλα δικαστηρίων να παράγουν πολιτικές για τέτοια θέματα που όντως είναι υπαρκτά και απασχολούν τη χώρα;Υ.γ Αν ήσουν σπίτι χθες που άκουσα αυτήν τη είδηση στην τηλεόραση θα έλεγες ....πολύ δεξιός ο λαπ. Κατέβαζα καντήλια για τους δήθεν ανθρωπιστές κατ επιλογή. Άλλο αυτό όμως άλλο η ψήφος.
-
Άσε LAP, εγώ είμαι πολύ ποιο ακραίος από όσο νομίζεις.
Μην βλέπεις που δεν εκφράζομαι στο φόρουμ. Ευτυχώς στην κάλπη μπορώ να ψηφίσω ότι μου γουστάρει και αν θέλω φυσικά.Αυτά και τέλος.
-
Πιο όχι ποιο
-
Πάντως πως έχει καταφέρει το Κ.Κ.Ε όλοι οι υπόλοιποι που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία να ''χέζονται'' πάνω τους μην θιχτεί το κόμμα και τους ''αγριέψουμε, δεν το έχω καταλάβει.
Εμένα ο Μπόγδανος σε κάποιες εκφράσεις του μου φαίνεται υπερβολικός(για το πω ευγενικά).
Αλλά να τον κατηγορούν ότι πήγε κατέθεσε στεφάνι στο Βίτσι και παραδίπλα ήταν ο ΚΛασιδιάρης, ενώ όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωποι όλων των κομμάτων πετούσαν στο ελικόπτερο μαζί με βουλευτές της Χ.Α σε ακριτικά νησιά για κατάθεση στεφάνου, μου φαίνεται το λιγότερο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ.
Χίλιες φορές να τον είχαν διαγράψει όταν επαναδημοσιοποίησε τα ονόματα των αλλοδαπών μαθητών.
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως πως έχει καταφέρει το Κ.Κ.Ε όλοι οι υπόλοιποι που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία να ''χέζονται'' πάνω τους μην θιχτεί το κόμμα και τους ''αγριέψουμε, δεν το έχω καταλάβει.
Εμένα ο Μπόγδανος σε κάποιες εκφράσεις του μου φαίνεται υπερβολικός(για το πω ευγενικά).
Αλλά να τον κατηγορούν ότι πήγε κατέθεσε στεφάνι στο Βίτσι και παραδίπλα ήταν ο ΚΛασιδιάρης, ενώ όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωποι όλων των κομμάτων πετούσαν στο ελικόπτερο μαζί με βουλευτές της Χ.Α σε ακριτικά νησιά για κατάθεση στεφάνου, μου φαίνεται το λιγότερο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ.
Χίλιες φορές να τον είχαν διαγράψει όταν επαναδημοσιοποίησε τα ονόματα των αλλοδαπών μαθητών.
Χωρίς να έχω στόχο να υποστηρίξω αυτούς που βρέθηκαν στο Καστελόριζο υπάρχει μια διαφορά εκεί ήταν εθνική εκδήλωση απέναντι στους Τούρκους. Η ΝΔ με την σειρά της έκανε μεγάλο σαματά τότε αλλά τον Μπογδάνο τον κάλυπτε για πολύ καιρό και μόλις χθες που τον διέγραψε θυμήθηκε ότι έχει βρεθεί πολλές φορές μαζί με τον Κασιδιάρη.
-
Πιο όχι ποιο
Είδες, ανήκω και εγώ στους ηλίθιους. Δεν γεννήθηκα έξυπνος.
-
Εντάξει, πάντα δεν θα είναι το ίδιο.
Αν αναφέρει ο Μπόγδανος κείμενα του Ζαχαριάδη του Κ.Κ.Ε τότε είναι διχαστικός, προσβάλει το κόμμα και πρέπει να διαγραφεί.
Όταν βουλευτές του Κ.Κ.Ε ή ο Πολάκης κατ'επανάληψη αποκαλεί γερμανοτσολιάδες, συνεργάτες των Ναζί, ρουφιάνους κτλπ βουλευτές της Ν.Δ ή και το κόμμα, τότε δεν γίνεται κάτι.Αυτό συμβαίνει πάντα. Να θυμίζω ότι προσπαθούσαν να μας πείσουν στα κανάλια πριν μερικά χρόνια ότι ο Τζήμερος έδειρε της περιφερειακή σύμβουλο του Κ.Κ.Ε και μόλις βγήκε το βίντεο ότι αυτοί τον τραμπούκησαν τότε το θέμα ξεχάστηκε αμέσως.
Αν ένας άνθρωπος δαγκώσει σκύλο θα είναι είδηση. Αν γίνει το ανάποδο, δεν θα ασχοληθεί κανένας.
-
Πιο όχι ποιο
Είδες, ανήκω και εγώ στους ηλίθιους. Δεν γεννήθηκα έξυπνος.
Το ξέρεις ότι αυτήν την φορα παρεξηγείσαι χώρος λόγο και μόνος σου. Δεν είπε ποτέ κανείς κατι τέτοιο για εσένα. Το αντίθετο μάλιστα πιστεύουν όλοι. Για κάποιον λόγο όμως εσύ μυγαγιεζεσαι.
Τεσπά, ξεκάθαρα για θέμα ορθογραφίας το είπα που μας κόλλησε όλους ο @cirusΜε αυτά που υπονοεις ότι υποατηριζεις, διαφωνω, διότι τέτοιες απόψεις που προσπαθούν να λυσουν ένα πρόβλημα δημιουργούν χίλια άλλα δύο και πολύ σοβαρά τα οποία θέλουν να λύσουν άλλες πολιτικές και στο τέλος η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, πέρα δηλαδή από την ηθική αυτών των πολιτικών στην βάση τους με τις οποίες διαφωνώ, αλλά οκ σέβομαι την άποψη σου και το άφησα το θέμα.
Οπότε την σύσταση για την ορθογραφία δεν την έγραψα με πολιτικό υπονοούμενο.
-
Νο problem και τέλος...
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εντάξει, πάντα δεν θα είναι το ίδιο.
Αν αναφέρει ο Μπόγδανος κείμενα του Ζαχαριάδη του Κ.Κ.Ε τότε είναι διχαστικός, προσβάλει το κόμμα και πρέπει να διαγραφεί.
Όταν βουλευτές του Κ.Κ.Ε ή ο Πολάκης κατ'επανάληψη αποκαλεί γερμανοτσολιάδες, συνεργάτες των Ναζί, ρουφιάνους κτλπ βουλευτές της Ν.Δ ή και το κόμμα, τότε δεν γίνεται κάτι.Αυτό συμβαίνει πάντα. Να θυμίζω ότι προσπαθούσαν να μας πείσουν στα κανάλια πριν μερικά χρόνια ότι ο Τζήμερος έδειρε της περιφερειακή σύμβουλο του Κ.Κ.Ε και μόλις βγήκε το βίντεο ότι αυτοί τον τραμπούκησαν τότε το θέμα ξεχάστηκε αμέσως.
Αν ένας άνθρωπος δαγκώσει σκύλο θα είναι είδηση. Αν γίνει το ανάποδο, δεν θα ασχοληθεί κανένας.
Στην ουσία περιγράφεις συνοπτικά αυτό:
https://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Dhmosthenhs-Depos/459985-H-HGEMONIA-THS-ARISTERAS
-
Ρε παιδιά, όταν πεις "Γερμανοτσολιά" έναν πρώην Γερμανοτσολιά, ή τον γιο/εγγονό του, που συνεχίζει τη ρητορική και προβάλλει τη δράση του Γερμανοτσολιά/Χίτη, λαδεμπορα, μαυραγοριτη, χουντικου προγόνου του συνεργάτη των εισβολέων ως "εθνική αντίσταση" πλέον, απλά λες την αλήθεια. Πως θα μπει αυτό στο ζύγι δηλαδή και που το μεμπτό να ονομάζεται ο συνεργάτης των φασιστών ως αυτό που ήταν;
Θα καταργήσουμε τη λογική δηλαδή, επειδή έτσι βολεύει τη θεωρία των δύο άκρων;
Οι μεν ορκιζόταν αυτό:
«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΟΡΚΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΑΝΑΤΕΘΗΣΟΜΕΝΟΣ ΜΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΩ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΙΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΜΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΩΣ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΟΥ, ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΘΕΛΩ ΤΙΜΩΡΗΘΗ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ»
Και το "άλλο άκρο" ορκίζονταν αυτό:
«Ορκίζομαι στον Ελληνικό Λαό και τη συνείδησή μου, ότι θ’ αγωνισθώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μουγια την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ξενικό ζυγό.»Ότι θ’ αγωνισθώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του.»Για τον σκοπό αυτόθα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου οργάνων και θ’ αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζη σαν άτομο και σαν αγωνιστή του Εργαζόμενου Ελληνικού Λαού»
Όλα ίσα κι όμοια;
-
«Ορκίζομαι στον Ελληνικό Λαό και τη συνείδησή μου, ότι θ’ αγωνισθώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μουγια την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ξενικό ζυγό.»Ότι θ’ αγωνισθώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του.»Για τον σκοπό αυτόθα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου οργάνων και θ’ αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζη σαν άτομο και σαν αγωνιστή του Εργαζόμενου Ελληνικού Λαού»
1946, 5 Φεβρουαρίου, ο ΓΓ ΚΚΕ Ζαχαριάδης ΡΩΤΗΣΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ αν θα πρεπει να συμμετασχει στις εκλογες.
Λιγο μετα, 2-3 μερες, πηρε απαντηση να συμμετασχει. και να μην συνεχισει τον ενοπλο αγωνα.
Γιατι επρεπε να ρωτησει λοιπον τη μοσχα? ποιοι ηταν αυτοι που θεωρουσαν την μοσχα ως κυβερνητη? με τι στοχο? ποια ειναι αυτη η μοσχα? τι την κανει διαφορετικη? γιατι ειναι ορχεις οι μεν και οχι οι δε?Για την ιστορια παντως, ο Ζαχαριαδης ΔΕΝ τους ακουσε και τον φαγανε. οι ιδιοι. αποκατασταθηκε μολις προσφατα το ονομα του. βλεπετε ηταν πατριωτης και οχι τσιρακι τελικα. Εκανε αποχη και κηρυξε αντισταση στην εξουσια, χωρις ομως βια εναντια των αλλων Ελληνων. Τα αποδελοιπα φρικτα τα εκαναν οι εναντιοι του ζαχαριαδη, αλλωστε κατεφυγαν τελικα στο κοκκινο μπλοκ που θεωρουσαν ως εντελει τη πατριδα τους. τσιρακια και δουλοψυχοι υπηρξαν και υπαρχουν και οι χαρακτηρισμοι θα επρεπε να εχουν μια αμφοτεροπλευρη κατευθυνση.
-
Πιο όχι ποιο
Νταξει μέχρι να καταλάβω ότι δεν το έγραψες σε μενα έψαχνα να το βρω στο post μου
-
Νομίζω είπαν θα βγάλουν και εμβόλιο διότι είναι μεταδοτικό.
-
ιανι-ιανι...
σου δινω ευσημα. αλλα στη δεη δινω γιουρα.
για την ακριβεια 230 σημερον, αντι του 110-130 εδω και μηναι. μηνιαια η πληρωμη, εχω καμει και συμβολαιο, ειμαι κατα βαθος εξαρτημενος απο τον λογο του φωτοπουλου, με φτιαχνει ερωτικα. οσο με εφτιαξαν και τα 100 παραπανω. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε παιδιά, όταν πεις "Γερμανοτσολιά" έναν πρώην Γερμανοτσολιά, ή τον γιο/εγγονό του, που συνεχίζει τη ρητορική και προβάλλει τη δράση του Γερμανοτσολιά/Χίτη, λαδεμπορα, μαυραγοριτη, χουντικου προγόνου του συνεργάτη των εισβολέων ως "εθνική αντίσταση" πλέον, απλά λες την αλήθεια. Πως θα μπει αυτό στο ζύγι δηλαδή και που το μεμπτό να ονομάζεται ο συνεργάτης των φασιστών ως αυτό που ήταν;
Θα καταργήσουμε τη λογική δηλαδή, επειδή έτσι βολεύει τη θεωρία των δύο άκρων;
Οι μεν ορκιζόταν αυτό:
«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΟΡΚΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΑΝΑΤΕΘΗΣΟΜΕΝΟΣ ΜΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΩ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΙΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΜΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΩΣ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΟΥ, ΤΑΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΘΕΛΩ ΤΙΜΩΡΗΘΗ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ»
Όλα ίσα κι όμοια;
Εκεινη την χρονική στιγμη το ένα ακρο (ΧΙΤΛΕΡ- ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ κτλ) υπήρχε
Ολοι οι υπόλοιποι που ήταν ΚΑΤΑ και ορκίζονταν τον άλλο όρκο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ. Ηταν όλοι οι υπόλοιποι που συμμαχισαν εναντια στον ΧΙΤΛΕΡ
Αυτό γιατι στην ζωή δεν υπάρχει μόνο ασπρο μαύρο
Αν είσαι ενάντια στο Ασπρο πχ δεν σημαίνει ότι υποστηρίζεις το Μαύρο. Μπορει να θες το κίτρινο ή το πρασινο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2