-
@tsek said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@tsek said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Στις βόρειες χώρες όμως που δεν πήραν κανένα μέτρο έληξε η πανδημία
Που ακριβώς έληξε?????Σε ποια χώρα έχει λήξει?
Στις περισσότερες Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία ελάχιστα μέτρα έχουν απομείνει και αυτά προαιρετικά.
Μόνο για την Νορβηγία που διάβασα 1-2 άρθρα λέει ότι το 76% είναι με τουλάχιστον μια δόση (λογικά θα ολοκληρώσουν και την 2η στον επόμενο μήνα), οπότε το 60 το δικό μας με το 76 της Νορβηγίας απέχουν πολύ και είναι λάθος να το συγκρίνεις. Επίσης όσοι νοσήσουν θα μπαίνουν σε καραντίνα, οπότε δεν το λες και ΄΄λήξη΄΄. Ωστόσο φαίνονται δειλά δειλά κάποια πρώτα βήματα προς την επιστροφή.
Το ξαναλέω, τα συνεχή σκληρά και αδικαιολόγητα πολλές φορές μέτρα τα τελευταία 2 χρόνια δημιούργησαν στην Ελλάδα αρνητές.
-
Στις βόρειες χώρες όμως που δεν πήραν κανένα μέτρο
Ποια χώρα παγκοσμίως εδώ και περίπου 2 χρόνια δεν πήρε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο;
-
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Όλες πήραν αλλά 500 ευρώ για μάσκα μόνος στον δρόμο, ο ίδιος το είπε μέσα στην βουλή δες παραπάνω στο βίντεο, τι είναι τα 500 ευρώ στον δρόμο τα βρίσκεις?
-
Όλες πήραν αλλά 500 ευρώ για μάσκα μόνος στον δρόμο, ο ίδιος το είπε μέσα στην βουλή δες παραπάνω στο βίντεο, τι είναι τα 500 ευρώ στον δρόμο τα βρίσκεις?
Εσύ έγραψες πριν ότι κάποιες χώρες δεν πήραν κάνενα μέτρο,αλλά τώρα λες ότι τελικά πήραν..
Το θέμα είναι να μην παρανομείς ή να μπορείς να παρανομείς με μικρό πρόστιμο;Το ότι τα μέτρα και τα πρόστιμα δημιούργησαν αρνητές (ενώ αλλιώς δε θα ήταν αρνητές,-αλίμονο,σ'αυτή τη χώρα πάντα υπάρχει μια δικαιολογία- ), δείχνει τη συμπεριφορά και το μυαλό νηπίου -ή μάλλον καλύτερα βρεφονηπιακού- που έχει αυτός ο λαός. Αφού απαγορεύεται ή ειναι παράνομο κάτι,εγώ θα κάνω το αντίθετο ετσι από γινάτι,χωρίς να σκεφτώ αν υπάρχει λογική..
-
Δικαιολογία των ηλίθιων είναι. Δεκτη και φυσιολογική η εσωτερική αναστολή για κάτι το νέο αλλά οι ηλίθιοι με τις θεωριες συνωμοσίων είναι τελικά πάρα πολλοί στη χώρα μας.
Έκατσα και είδα ένα βίντεο με τις απόψεις αυτών στο youtube. Η επιτομή του βλάκα με πόδια. Θεάσεις;;;; Πάνω από 250.000 !!!!!Ίσως είναι και ένας δείκτης του γιατί σαν χώρα δεν είμαστε πρωτοπόροι, πλούσιοι κτλ. Δεν έχει να κάνει τόσο με την οικονομική πολιτική. Ίσως τελικά έχει να κάνει με το ότι υπάρχουν ηλίθιοι κάτοικοι σε μεγάλο ποσοστό.
Το ποσοστό των ακραίων συνωμοσιολογων είνα άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες επαγγελματικές ικανότητες που αποφέρουν και ένα άλφα επίπεδο διαβίωσης. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω περιβάλλοντος είτε λόγω έμφυτης βλακείας του εγκεφάλου τους. Δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία και στην οικογένεια τους και ψάχνουν αφορμές και απαντήσεις στις συνωμοσιολογίες για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους διότι ως ένα σημείο καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό τους αλλά δεν το εντοπίζουν. Δηλαδή πιστεύουν ότι κάποιος άλλος τους σαμποτάρει και όχι ο ίδιος ο εαυτός τους.
Δεν είμαι ειδικός βλακολογος, για αυτό είπα την άποψη μου ή ίσως είπα και εγώ τη βλακεία μου.
-
Εσύ έγραψες πριν ότι κάποιες χώρες δεν πήραν κάνενα μέτρο,αλλά τώρα λες ότι τελικά πήραν..
Το θέμα είναι να μην παρανομείς ή να μπορείς να παρανομείς με μικρό πρόστιμο;Το ότι τα μέτρα και τα πρόστιμα δημιούργησαν αρνητές (ενώ αλλιώς δε θα ήταν αρνητές,-αλίμονο,σ'αυτή τη χώρα πάντα υπάρχει μια δικαιολογία- ), δείχνει τη συμπεριφορά και το μυαλό νηπίου -ή μάλλον καλύτερα βρεφονηπιακού- που έχει αυτός ο λαός. Αφού απαγορεύεται ή ειναι παράνομο κάτι,εγώ θα κάνω το αντίθετο ετσι από γινάτι,χωρίς να σκεφτώ αν υπάρχει λογική..
Εν μέρει συμφωνώ αλλά δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας δηλαδή να βρίζουμε τους Έλληνες, και στην Γερμανία ας πούμε που ήταν πολύ ηπιότερα τα μέτρα είδα τεράστιες συγκεντρώσεις αρνητών.
-
ακομη και υμεις οι αστοι θα συμφωνησετε οτι καποιες φορες η δικτατορια του προτελαριατου θα εδινε λυσεις
-
Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα.
Τα πρόστιμα; Οι μάσκες; Οι άλλες χώρες; Οι αρνητές; Οι συγκεντρώσεις των αρνητών; Τα εμβόλια;
Αν κάποιος θέλει να εκμηδενίσει εντελώς την πιθανότητα να φάει πρόστιμο λόγω μάσκας, ας φοράει συνέχεια μάσκα.
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα.
Τα πρόστιμα; Οι μάσκες; Οι άλλες χώρες; Οι αρνητές; Οι συγκεντρώσεις των αρνητών; Τα εμβόλια;
Αν κάποιος θέλει να εκμηδενίσει εντελώς την πιθανότητα να φάει πρόστιμο λόγω μάσκας, ας φοράει συνέχεια μάσκα.
Ουδέν πρόβλημα δεν έχω δει ποτέ αστυνομία να κόβει πρόστιμα για μάσκες αλλά αν ο άλλος που σε κυβερνάει θέλει να σου τα πάρει θα βρει πολλούς άλλους τρόπους.
-
Πάντως από τις μάσκες δεν παίρνει φράγκο. Είναι καθαρά μέτρο για να μην κατηγορηθεί αργότερα ότι δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για την πανδημία. Εθιμοτυπικές διαδικασίες.
Είναι σαν το κάπνισμα που απαγορεύεται στους εργασιακούς χώρους. Ισχύει για όλους εκτός από τους προϊσταμένους και τους διευθυνταράδες που θεωρούν ότι είναι "ανώτερη τάξη" ανθρώπων που έχουν πάρει άδεια από το κράτος να καπνίζουν ελεύθερα στον εργασιακό χώρο.
Και σε αυτή την περίπτωση το κράτος και να ήθελε δεν μπορεί να κάνει κάτι. Είναι θέμα νοοτροπίας και διαπαιδαγώγησης. -
Asep οι βόρειες χώρες είχαν συστηματικά και αυστηρά μέτρα. Και ο εμβολιασμός έχει προσεγγίσει το 90% σε κάποιες κατηγορίες πολιτών, και συνεχίζεται.
Δεν είχαν βέβαια εκεί τις γελοιότητες με τα πρόστιμα για τα οποία σωστά διαμαρτύρεσαι. Και ότι οι μισοί Αστυνομικοί που βεβαιώνουν πρόστιμα εδώ είναι ανεμβολίαστοι, και μάσκα φοράνε μόνο "όταν τους βολεύει"...
-
Έτσι είναι. Μπράβο.
Για αυτό πρέπει και η Αστυνομία να πουληθεί σε ιδιώτες. Με τέτοιο προσωπικό του κ@λου δεν υπάρχει λόγος να είναι δημόσια υπηρεσία. Να πουληθεί σε ιδιώτες. Δημόσιοι υπάλληλοι = Ξύστες. -
Έτσι είναι. Μπράβο.
Για αυτό πρέπει και η Αστυνομία να πουληθεί σε ιδιώτες. Με τέτοιο προσωπικό του κ@λου δεν υπάρχει λόγος να είναι δημόσια υπηρεσία. Να πουληθεί σε ιδιώτες. Δημόσιοι υπάλληλοι = Ξύστες.Να γίνει δημοτική αστυνομία Μπακογιάννη δηλαδή αλλά δεν θα μείνει αυτό χωρίς αντιδράσεις.
-
Πάντως από τις μάσκες δεν παίρνει φράγκο. Είναι καθαρά μέτρο για να μην κατηγορηθεί αργότερα ότι δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για την πανδημία. Εθιμοτυπικές διαδικασίες.
Τα πολλά κέρδη είναι από τα εμβόλια, όχι από τις μάσκες, αυτές τις γελοιότητες ανεβάζω πρόστιμο στα 500 κτλπ το έκανε για να προετοιμάσει το κλίμα για τα εμβόλια.
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Asep οι βόρειες χώρες είχαν συστηματικά και αυστηρά μέτρα. Και ο εμβολιασμός έχει προσεγγίσει το 90% σε κάποιες κατηγορίες πολιτών, και συνεχίζεται.
Εκεί συμπεριφέρονται διαφορετικά σε σχέση με εμάς, το έκαναν από παλιά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Έτσι είναι. Μπράβο.
Για αυτό πρέπει και η Αστυνομία να πουληθεί σε ιδιώτες. Με τέτοιο προσωπικό του κ@λου δεν υπάρχει λόγος να είναι δημόσια υπηρεσία. Να πουληθεί σε ιδιώτες. Δημόσιοι υπάλληλοι = Ξύστες.Να γίνει δημοτική αστυνομία Μπακογιάννη δηλαδή αλλά δεν θα μείνει αυτό χωρίς αντιδράσεις.
Έλα να δεις την ιδιωτική ασφάλεια που έχουμε στην εργασία μου να βάλεις τα γέλια.
Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι επέλεξα λάθος επάγγελμα.
Όσο για την πανδημία, δεν νομίζω να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Δεν πρόκειται ο Μητσοτάκης να "σπάσει" αυγά. Προέχει ο δείκτης του "καταλληλότερου πρωθυπουργού" των δημοσκοπήσεων.
Για αυτό άλλωστε έβαλε δικηγόρο Πλεύρη στο Υγείας και έβγαλε εκτός τον γιατρό που ίσως αντιδρούσε.
-
Έτσι είναι. Μπράβο.
Έλα να δεις την ιδιωτική ασφάλεια που έχουμε στην εργασία μου να βάλεις τα γέλια.
Ώρες-ώρες σκέφτομαι ότι επέλεξα λάθος επάγγελμα.
Όσο για την πανδημία, δεν νομίζω να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Δεν πρόκειται ο Μητσοτάκης να "σπάσει" αυγά. Προέχει ο δείκτης του "καταλληλότερου πρωθυπουργού" των δημοσκοπήσεων.
Για αυτό άλλωστε έβαλε δικηγόρο Πλεύρη στο Υγείας και έβγαλε εκτός τον γιατρό που ίσως αντιδρούσε.
Τα έχει σπάσει όλα τα αυγά 2 χρόνια και δεν έχει να σπάσει άλλα, τα έσπασε αλλά την ομελέτα που έφτιαξε την πέταξε στα σκουπίδια. Με τον Πλεύρη φαίνεται πραγματικά να ρίχνει τους τόνους αλλά δεν είναι θέμα υπουργού, ο Κικίλιας δεν είχε καμιά συμμετοχή, ούτε καν εμφανιζόταν.
-
Τι αυγά έσπασε ο Μητσοτάκης;
Έχει κάνει κάτι το συνταρακτικό και δεν το πήρα είδηση;Για πες.
-
Τι αυγά έσπασε ο Μητσοτάκης;
Έχει κάνει κάτι το συνταρακτικό και δεν το πήρα είδηση;Για πες.
Αυτό το είπε όταν ήταν στα πολύ χάι του!
-
Αυτό είναι "σπάσιμο αυγών";
Πως επηρεάζει αυτή η αύξηση στο πρόστιμο, την ζωή σου ή των υπολοίπων πολιτών;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες