-
Να τι θα παρω εγω και αν θελετε τα δενουμε...
-
Ο χρήστης cadm8 έγραψε:
Mαλλον μπερδεψες το πολιτικο M-Class που ειναι για τα μπαζα με το πραγματικα πολυ καλο G-Wagen του στρατου!! Προκειται για διαχρονικο μοντελο σκυλι, που εχει διακριθει για τις ικανοτητες του στα χρονια που περασανΔηλαδή συγκριτικά μεταξύ hummer και G-Wagen προτιμάς το δεύτερο;
Προσωπικά δεν το έχω οδηγήσει, όμως όσους οδηγούς ρώτησα μου είπαν ότι σέρνεται. Επειδή όμως δεν έχω προσωπική άποψη προτιμώ να μην επιμείνω.
Το σίγουρο είναι ότι έχει κατώτερες επιδόσεις από το Hummer (όμως χαμηλότερες είναι και οι απαιτήσεις του ΕΣ)
-
Δε νομίζω οτι το G-Wagen που φτιάχνεται στην Γερμανία έχει καμία σχέση με το G-Wagen 'γιαλαντζί' που έχει ο ΕΣ και φτιάχνεται (ή φτιαχνότανε, δεν ξέρω αν παράγεται ακόμα) στην ΕΛΒΟ! Του ΕΣ χρησιμοποιούνε κάτι αρχαίες ντίζελ μηχανές και δεν έχουνε ολες τις δυνατότητες κλειδώματος και των 3 διαφορικών κλπ.
-
εγώ πάντως προτιμώ αυτό
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Mαλλον μπερδεψες το πολιτικο M-Class που ειναι για τα μπαζα με το πραγματικα πολυ καλο G-Wagen του στρατου!! Προκειται για διαχρονικο μοντελο σκυλι, που εχει διακριθει για τις ικανοτητες του στα χρονια που περασαν
Δηλαδή συγκριτικά μεταξύ hummer και G-Wagen προτιμάς το δεύτερο;
Ξερω απο τον πατερα μου -αξιωματικος- οτι εχει παει σε πολυ δυσκολες συνθηκες με το G-Wagen. Περισσοτερα για την 4κινηση του δεν ξερω ισως καποιος αλλος εχει περισσοτερες πληροφοριες. Παντως προκειται για Σπαρτιατικη κατασκευη.
-
Ο χρήστης cadm8 έγραψε:
Ξερω απο τον πατερα μου -αξιωματικος- οτι εχει παει σε πολυ δυσκολες συνθηκες με το G-Wagen. Περισσοτερα για την 4κινηση του δεν ξερω ισως καποιος αλλος εχει περισσοτερες πληροφοριες. Παντως προκειται για Σπαρτιατικη κατασκευη.Κοίταξε, δεν το έχω οδηγήσει όμως ήμουν συνοδηγός και το τζιπάκι αγκομαχούσε στην ευθεία σε άσφαλτο.
Όταν δε ρώτησα τον οδηγό, μου είπε ότι το πολύ να έχει καμιά 60αριά ίππους. Βάλε τώρα τη χειρότερη δυνατή συντήρηση - χρήση και άντε να έχουν μείνει ζωντανά καμιά 50 μουλάρια.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Όταν δε ρώτησα τον οδηγό, μου είπε ότι το πολύ να έχει καμιά 60αριά ίππους. Βάλε τώρα τη χειρότερη δυνατή συντήρηση - χρήση και άντε να έχουν μείνει ζωντανά καμιά 50 μουλάρια.Εγω ξερω για 85...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Άλλες οι απαιτήσεις των Αμερικανών στο στρατό και άλλες των Ελλήνων.
Μην τρελαινόμαστε!Εμείς έχουμε δύσβατα εδάφη, μια κατά βάση ορεινή χώρα και χρειαζόμαστε ένα συμμαζεμένο όχημα με μεγάλη ελευθερία άρθρωσης.
Το Hummer φτιάχτηκε για τις ερήμους και δεν κάνει για το δικό μας έδαφος.
Επίσης, δε θυμάμαι ποτέ το Unimog να επωλείτο ως όχημα 'ελευθέρου χρόνου' ή ως μέσον επίδειξης του ηλιθιωδέστατου ΕΓΩ του ιδιοκτήτη του. Όσα χρόνια παράγεται, πουλιέται ως ΕΡΓΑΛΕΙΟ για όσους έχουν ανάγκη από ένα φορτηγό/μεταφορέα προσωπικού που να μην καταλαβαίνει από ζόρικα εδάφη και κακοτοπιές. Το Hummer αντίθετα... Και τα ίδια θα έλεγα ανεξαρτήτως του πού θα παραγόταν αυτή η ΑΗΔΙΑ που λέγεται Hummer. Αν και νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο να παράξει άλλη χώρα πέρα από τις ηπα μια τέτοια μ...ία.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Diladi?????
Sena peido maixs poso mporoun na diaferoun oi apaititeis twn 2 pleurwn????
De enoisa ton sillogismo sou!!!!Δηλαδή, οι Αμερικανοί θέλουν ένα όχημα παντοδαπού εδάφους για οποιοδήποτε έδαφος υπάρχει πάνω στον πλανήτη (έρημος, λάσπες, βράχοι κ.λπ), γιατί μπορεί να αναλάβουν δράση οπουδήποτε. Φυσικά δεν έχουν πρόβλημα να το πληρώσουν
Εμείς θέλουμε ένα όχημα που να τσουλάει.
Αυτή είναι η διαφορά
Δες παρακαλώ την απάντησή μου. Το Hummer, με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις του είναι καλό για ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ και ΕΡΗΜΟΥΣ. Εμείς έχουμε ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ και θέλουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΘΡΩΣΗΣ (δηλαδή κυρίως άκαμπτους άξονες). Και υπόψιν ότι μπορούσε ο Ε.Σ. να το παίρνει για 50 εκατομμύρια δραχμές το κομμάτι, αλλά τώρα το παίρνει 150, για να εξυπηρετηθεί ένας... 'σοβαρός' επιχειρηματίας.
-
ναι, ναι, αυτή είναι μια πασίγνωστη ιστορία με τις προμήθειες του στρατού και ιδαίτερα τραγιική θα έλεγα... κάπου 80 οχήματα έχουμε πάρει νομίζω;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το Hummer, με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις του είναι καλό για ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ και ΕΡΗΜΟΥΣ. Εμείς έχουμε ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ και θέλουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΘΡΩΣΗΣ (δηλαδή κυρίως άκαμπτους άξονες).Η ελευθερια αρθρωσης και η αποσταση απο το εδαφος του hummer και ενος οποιουδηποτε τετρακινητου με ακαμπτους αξονες θελουν ψαξιμο...Μιλαμε για ανεξαρτητη αναρτηση αλλα και χρηση μειωτηρων που αυξανουν κατα πολυ την αποσταση απο το εδαφος.
Η βασικοτερη διαφορα μεταξυ ανεξαρτητης και ακαμπτου θεωρω οτι ειναι μια... Ο αξονας διατηρει την αποσταση απο το εδαφος σταθερη πραγμα που η ανεξαρτητη δεν κανει. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δες παρακαλώ την απάντησή μου. Το Hummer, με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις του είναι καλό για ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ και ΕΡΗΜΟΥΣ. Εμείς έχουμε ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ και θέλουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΘΡΩΣΗΣ (δηλαδή κυρίως άκαμπτους άξονες). Και υπόψιν ότι μπορούσε ο Ε.Σ. να το παίρνει για 50 εκατομμύρια δραχμές το κομμάτι, αλλά τώρα το παίρνει 150, για να εξυπηρετηθεί ένας... 'σοβαρός' επιχειρηματίας.Ως προς τα οικονομικά δεν θα εκφραστώ, με δεδομένο ότι και εγώ πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε τα hummer (όχι ότι δεν θα προτιμούσα βέβαια αν είχαν το ίδιο κόστος να αντικαθιστούσαν πλήρως τα δικά μας τζιπ).
Ως προς τους αμμόλοφους, δεν μπορώ να εκφραστώ με σοβαρά επιχειρήματα διότι δεν έχω τις προδιαγραφές και των δύο οχημάτων. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι εφόσον χρησιμοποιούν το πανάκριβο hummer οι Αμερικανοί, τότε πολύ απλά είναι καλύτερο όπως και όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός που χρησιμοποιούν έναντι οποιασδήποτε άλλης στρατιωτικής δύναμης.
Και φυσικά δεν το χρησιμοποιούν μόνο στην έρημο. Τα ίδια οχήματα χρησιμοποιούν οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Άλλωστε οι επιδόσεις δεν εξαρτώνται μόνο από την ανεξάρτητη ή μη ανάρτηση, αλλά και από αναλογία βάρους/ίππων, μεταξόνια, μετατρόχια και δεκάδες άλλες παραμέτρους.
Νομίζω όμως ότι έχουμε ξεφύγει λιγάκι.[/list]
-
Αν θυμάμαι καλά, ο Χοϊδάς είχε γράψει στο Drive ένα αρκετά τεκμηριωμένο άρθρο για τη διαφορά στη φιλοσοφία σχεδίασης των εκτός δρόμου με ανεξάρτητες αναρτήσεις (πολλά SUV, το Hummer κλπ) και με άκαμπτους άξονες, στο οποίο εξέταζε και τι ακριβώς δυσκολίες και εμπόδια καλείται κάθε διαφορετική σχολή οχημάτων να αντιμετωπίσει. Το Hummer, με τα τεράστια μετατρόχια, μεταξόνια και τις ανεξάρτητες αναρτήσεις, είναι ό,τι πρέπει για να μην καταλαβαίνει τίποτα, μα ΤΙΠΟΤΑ, από αμμόλοφους, όπου ένα κλασικό τζιποειδές με άκαμπτους άξονες πολύ πιθανόν να τα βρει μπαστούνια. Τώρα όμως το άρθρο δεν το έχω, γιατί το τεύχος είναι στη Λάρισα.
-
έχει πολύ πλάκα κάποιοι να βρίζουν το Hummer σαν υπερβολή και να προτείνουν Unimog !
εγώ καταγγέλω το Unimog σαν υπερβολή και προτείνω σαν ιδανικό (και χωρίς να είναι υπερβολικό φυσικά) εκτός δρόμου όχημα έναν 8x8 ελκυστήρα Oskosh.
Οσο αφορά την ελευθερία άρθρωσης κλπ σκεφθείτε μερικοί τι λάστιχα έχει το Hummer (κυρίως την διάμετρο τους), σκεφθείτε πως οι πλύμνες των τροχών βρίσκονται με μειωτήρα κάτω απο τα ημιαξόνια , σκεφθείτε πως οι αναρτήσεις έχουν τεράστια ψαλίδια (μιας και η εμπρός είναι μπροστά απο τον κινητήρα) και μετά πείτε μου αν είναι τελικά κατάλληλο μόνο για beach buggy όπως σχεδόν είπαν μερικοι πιο πρίν
-
Εγω θα ηθελα ενα Hummer για την Αθηνα.... και οποιος ηθελε ας παραβιαζε προτεραιοτητα!!!!
Φανταζομαι τους ταξιτζιδες να τρεμουν στη θεα του!!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
έχει πολύ πλάκα κάποιοι να βρίζουν το Hummer σαν υπερβολή και να προτείνουν Unimog !εγώ καταγγέλω το Unimog σαν υπερβολή και προτείνω σαν ιδανικό (και χωρίς να είναι υπερβολικό φυσικά) εκτός δρόμου όχημα έναν 8x8 ελκυστήρα Oskosh.
Οσο αφορά την ελευθερία άρθρωσης κλπ σκεφθείτε μερικοί τι λάστιχα έχει το Hummer (κυρίως την διάμετρο τους), σκεφθείτε πως οι πλύμνες των τροχών βρίσκονται με μειωτήρα κάτω απο τα ημιαξόνια , σκεφθείτε πως οι αναρτήσεις έχουν τεράστια ψαλίδια (μιας και η εμπρός είναι μπροστά απο τον κινητήρα) και μετά πείτε μου αν είναι τελικά κατάλληλο μόνο για beach buggy όπως σχεδόν είπαν μερικοι πιο πρίν
Ας δούμε μερικά δεδομένα
Η1
κινητηρας 6.5lt V8 turbo diesel 195hp
Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 40cm
Διέλευση από νερό 78cm
μεικτό 4600Kg Καθαρό 3200Kg
Τιμή στις ΗΠΑ 117.000$ !!!Η2
κινητηρας 6.0lt V8 βενζίνη 315hp
Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 25.4cm
Διέλευση από νερό 50cm (το σαράβαλο land rover 109 του πατέρα μου περνάει από τοσο νερό)
μεικτό 3900Kg Καθαρό 2900Kg
Τιμή στις ΗΠΑ 50.000$Unimog 300, 400, 500
κινητηρας
από 4 έως 6 cyl turbo diesel
από 4.2 έως 6.3lt
από 150 έως 279 hp
Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος από 40cm
Διέλευση από νερό από 80 έως 120cm
μεικτό από 7.500 έως 14.000Kg (δυστυχώς δεν βρήκα το καθαρό)
Δεν βρήκα τιμές. υποθέτω αρκετά φθηνότερεςΕπίσης δεν βρήκα στοιχεία για τις καταναλώσεις.
Εκτός από τις σειρές U 300, 400, 500 υπάρχουν και ειδικές off road εκδόσεις με μεγαλύτερες δυνατότητες. Επίσης τα Unimog έχουν μειωτήρες με πλήμνες κάτω από την ευθεία του άξονα τους από πολύ παλιά. Στα πλεονεκτήματα είναι ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για μετασκευές ενώ τα extra για το Hummer είναι μόνο βίντσι, ζάντες μπαγαζιέρα οροφής κτλ. Και τέλος, η υποστήριξη/service είναι ανύπαρκτη για το hummer. Συνοψίζοντας, το hummer δεν είναι μόνο για beach buggy, αλλά οι δυνατότητες που προσφέρει είναι λίγες για τα λεφτά που κοστίζει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο στρατός μας αλλά και οι ΔΕΚΟ να παίρνουν τέτοια οχήματα. Έλεος! Μάλλον κάποια ΗΠΑμερικάνικα συμφέροντα τράβηξαν το αυτί των υπεύθυνων για τις προμήθεις του Ε.Σ. Και το Unimog δεν είναι Oskosh , απλά είναι καλύτερη επιλογή από το hummer για οποιαδήποτε χρήση εκτός από πουλ μουρ.
-
Δεν πηρε πολυ καιρο να βρω πληροφοριες και απο που απο:
Απο τιμες επισης:
http://www.unimogsales.com/sales/index.html#
Τα μεταχειρισμενα γυρω στα $100 χιλ δολ.
οποτε δεν φαινονται φτηνοτερα.
Δεν εχω ιδεα γιατι και πως ο Ελλ Στρατος παιρνει H1 (την στρατιωτικη εκδοση) αλλα το τελευταιο πραγμα που εχουν τα Η1 ειναι επιδειξη. την επιδειξη την κανει αυτος που το οδηγαει και οχι το οχημα.
Και στην Ελλαδα τι στο καλο ο μεσος καταναλωτης αντι να μαζευει για 5 χρoνια για να παρει ΕVO VIII να μαζευει για 15 χρονια και να παρει H1. Για φαντασου να μπουκαρει στην πυλωτη με H1 να πατησει και κανα δυο παπακια και κανα Χουνταϊ Αλτος.
Δεν μιλαω για το H2 που απο τιμη ειναι τιμη ευκαιριας (το ΕVO 40-50 χιλ Ευρω και το Η2 κανει 50 χιλ δολλαρια). Ελπιζω να μην το ακουσουν αυτο οι δικοι μας της Mitsubishi USA και τους μπει η ιδεα να πουλανε τα EVO για 50 χιλιαδες γιατι θα χαυουν μυγες αντι να πουλανε)
Νικος
ΥΓ: αντε και μολις αναγγειλανε το Η3 που θα ειναι γυρω στα 30 χιλ δολ.
http://www.edmunds.com/future/2005/hummer/h3/100301493/preview.html?tid=edmunds.f.photos.leftsidenav..0.HUMMER*
Hummer στην Ελλαδα?