Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 24
    • Best 7
    • Groups 0

mbakurin

@mbakurin

17
    Profile views
    24
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

mbakurin Unfollow Follow

Best posts made by mbakurin

• RE: Επιλογή οχήματος ή αναμονή;

Αγοράστηκε χθες η παππουδιάρα μου, γιάρις υβριδικό του 18.

Ηλικιωμένος κύριος, ευλαβικότατος στα σέρβις, 47κ χλμ, καινούρια λάστιχα. Λόγω ιδιοκτήτη, ο κλιματισμός δεν άναψε ποτέ, οπότε μυρίζει καινουργίλα. Επίσης, δεν έχουν πατηθεί ποτέ τα περισσότερα κουμπιά του οχήματος. Έτρεξα κι έκλεισα την ευκαιρία εντός 2-3 μερών.

Χθες έκανα πάνω από 150χλμ σε βόλτες στην Αττική, που αν είχα οποιοδήποτε άλλο όχημα και/ή χειροκίνητο, θα έκαιγα μισό ντεπόζιτο βενζίνη και/ή θα έλιωνα από το συμπλέκτη - λεβιέ.

Πέραν της προφανούς ευκολίας του αυτόματου:

1. 4,4 μέση κατανάλωση / 3,2 όταν έκανα χαλαρή μισάωρη διαδρομή με μ.ο. ταχύτητας 22χλμ/ω στον Πειραιά / 5,1 στο Πειραιάς - Αγ. Στέφανος. Υπόψιν, μιλάμε για 4 ενήλικες στο αυτοκίνητο. 1,5: Χώρεσαν αξιοπρεπέστατα, στο όριο του άνετου, κάτι που δεν ξέρω αν γίνεται στο μοντέλο του 21. Ύψος πέριξ 1.80, όχι τίποτα σπόρια.

2. ΠΟΛΥ ποιοτικότερη κατασκευή από το 90% των οχημάτων του 24-25 που είδα ως καινούρια. Έχει δίκιο όποιος λέει ότι χάλασαν με την πανδημία τα εσωτερικά.

3. Το 0-50 του είναι εντυπωσιακό, αν προέρχεσαι από θερμικό. Όπως και η ηχομόνωση - η πολιτισμένη του λειτουργία. Πολύ καλό ηχοσύστημα, επίσης.

4. Συνολικά δίνει πιο πολύ αίσθηση ''ΑΜΑΞΙ'' από jeep compass 2400 κυβικά του 2007 που έχω στο παρελθόν οδηγήσει αρκετά. Εκείνο καταπίνει εύκολα ταχύτητες 70-80, το γιάρις ούτε που κατάλαβα χθες πώς έφτασα τα 90-100. Από εκεί και πάνω, με 4 ενήλικες, έδειξε να δυσκολεύεται, οπότε Αρνητικά:

1 ) Παππουδιέρα στις επιδόσεις. Με 4 ενήλικες στην ανηφόρα προς Αγ. Στέφανο, χωρίς A/C, ούρλιαζε για να κάνει το 100-120. Θα μου πείτε, το ζόρισες. Θα σας πω, περίμενα κάτι ΛΙΓΟ καλύτερο. Υπόψιν, έβγαλα το ECO για την εν λόγω δοκιμή.

2 ) Λίγο ράθυμη η ανταπόκριση του αυτόματου. Δε μπορείς να ''χωθείς'' στην κίνηση με τον ίδιο τρόπο που χώνεσαι με χειροκίνητο μανιτζέβελο 10ετίας.

3 ) Εμπρός κονσόλα - αεροδρόμιο. Δεν βλέπεις καλά τι συμβαίνει μπροστά δεξιά σου, ούτε αριστερά σου. Είναι πανεύκολο να πατήσεις πχ μία πέτρα ή ένα ξύλο που δεν θα δεις αρκετά νωρίς. Καταλαβαίνω την ανάγκη για ασφάλεια και για μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης, αλλά είσαι αμάξι πόλης.

4 ) Δεν είναι ξεκάθαρο ποια λειτουργία προσφέρει καλύτερη ανάκτηση, είναι λίγο σα να την τριγκάρεις χειροκίνητα πατώντας απαλά φρένο. Διάβασα στο ίντερνετ ότι καλό είναι να αποφεύγω παρατεταμένη οδήγηση στη θέση ''Β'' , που δείχνει να έχει εξ ορισμού ισχυρή ανάκτηση. Θα ήθελα να είναι πιο ξεκάθαρο το όλο θέμα, ώστε και πιο ξεκούραστη οδήγηση να κάνω (λιγότερο φρένο) και να είναι ξεκάθαρο ποια λειτουργία είναι για τι. Την οικονομία δεν την υπολογίζω, είμαι υπερ-ευχαριστημένος από ό,τι είδα χθες. Περίμενα μέση 5 - αστική 4+ - εθνική οδό τουλάχιστον 6+.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μου αλλάξατε πορεία σκέψης 9-12 μηνών και αισθάνομαι ήδη κάπως δικαιωμένος. Φυσικά, δε θα γραφτεί ετυμηγορία, αν δεν πάει στη ζούγκλα του κέντρου αυτό το όχημα, μια καθημερινή, κι αν δεν γίνει ένα Αθήνα - Θεσσαλονίκη για να δούμε τι γίνεται και στα ''μεγάλα'' σαλόνια.

Απορία: Λέει ότι το navigation system δεν είναι διαθέσιμο, παρότι υπάρχει κουμπί και παρότι αναφέρεται κανονικά η λειτουργία του στις οδηγίες. Υπάρχει λύση σε αυτό ως έχει, ή πάω αναγκαστικά σε αφτερμαρκετ ανδρόιδ οθονούλα, από τις οποίες βρωμάει ο τόπος;

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      mbakurin

@dstou said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

**Το clio δοκιμάστηκε με τα προηγούμενα πρότυπα αξιολόγησης, δηλαδή το αυτοκίνητο έπεσε σε σταθερό εμπόδιο και διαχειρηστικε τη μάζα του

Το sandero δοκιμάστηκε με τα ΝΕΟΤΕΡΑ πρότυπα αξιολόγησης, που σημαίνει πως έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο με μάζα λίγο μεγαλύτερη από το ίδιο και στο μέσο όρο των suv της αγοράς.

Για αυτό δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα όταν συγκρίνεις παλαιότερα αυτοκίνητα με τα νεότερα.**

Η αβάστακτη ελαφρότητα του Euroncap, σε ένα απλό παράδειγμα που ανέδειξε ο Λαπ. Οχι μόνο δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών μεταξύ τους, π.χ. ένα Μεγκάνε με ένα Κλιό (εδώ γενικά ισχύει το the bigger the better, αλλά δεν γνωρίζεις πόσο ασφαλέστερο είναι) , αλλά ούτε και δύο ιδίων κατηγοριών μεταξύ τους αν στο ενδιάμεσο έχει μεσολαβήσει αλλαγή των κριτηρίων. Και αυτό συμβαίνει συχνότατα, πρακτικά κάθε 2 ή βαριά 3 χρόνια.

Αν και βλέπω κορόλλες του 19 σε παρόμοια τιμή με το γιάρις και με γλυκαίνουν (πείτε με ανώμαλο αλλά: τις προτιμώ εμφανισιακά + χώροι).

Γενικά ισχύει αυτό. Σε αυτές τις κατηγορίες μπορείς να πάρεις το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο, σε περίπου την ίδια τιμή, με όλα τα πλεονεκτήματα σε χώρους, κρατήματα, άνεση, ασφάλεια που αυτό συνεπάγεται.

Να ρίξω μια ιδέα τώρα:
      Nissan Pulsar 1.5dci, (και μόνο με αυτό τον κινητήρα, ουχί βενζίνα). Άσπαστο, οικονομικότατο, πάμφθηνο, ανετότατο, ασφαλέστερο, πολυτελέστερο, μ'ένα δεκάρικο καθάρισες. Και με τα ρέστα από Γιάρις του '19, πετρέλαια και τέλη κυκλοφορίας μέχρι τελικής πτώσεως. I rest my case.

Σε ευχαριστώ για την πρόταση και τις πληροφορίες. Αν δεν είναι κάποιο coping mechanism για τα φτηνά αυτοκίνητα, αυξάνει κατακόρυφα (και) αυτή την αξία του sandero stepway στα μάτια μου.

Όσον αφορά το πάλσαρ, έχω δει στην έρευνά μου πόσο αξιόπιστοι είναι οι dci, αλλά ΔΕΝ θέλω να ανοίξω το κουτάκι του καταργημένου χειροκίνητου αυτοκινήτου 10ετίας με πολλά χιλιόμετρα, για πολλούς λόγους, που δεν υπάρχει λόγος να εκθέσω, γιατί αναγνωρίζω ότι πολλοί έλληνες λόγω αποκλεισμού τους από την οικονομική ζωή του πλανήτη έχουν σοβαρή οικονομική δυσπραγία και θα τους πικράνω με αυτά που θα γράψω.

Εξακολουθώ να κοιτάω καινούρια χειροκίνητα, ή άντε 5ετίας-6ετίας αυτόματα, σύγχρονα αυτοκίνητα με προτίμηση σε οικονομία και ασφάλεια.

M
      mbakurin

@cirus said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

@famas said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

@mbakurin said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

1. Λευκό Ρενώ κλιό του 21, lpg, μετά από πρόχειρο δικό μου έλεγχο δείχνει πένα, 40Κ χλμ, ΑΛΛΑ ψιλοαφημένο από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη. Λάστιχα εργοστασιακά ακόμα, σέρβις είναι να γίνει σε 1 μήνα, και στο τέλος αποκαλύπτεται ότι δεν είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του.

2. Ίδιο αυτοκίνητο, αντίστοιχα χιλιόμετρα, 1 ιδιοκτήτης, καινούρια λάστιχα - πρόσφατο σέρβις, ΑΛΛΑ +500 στην τιμή και +5κ χιλιόμετρα.

3. Τογιότα γιάρις υβριδικό 2018 λίγων (50κ) χλμ. Προσεγμένο. Λίγο σκούρο χρώμα για το ελλαδικό καλοκαίρι, αλλά νταξ.

Το 2.
      Η διαφορά των 500€ είναι λιγότερα χρήματα από καινούρια λάστιχα + σέρβις. Το clio είναι περισσότερο αυτοκίνητο από το yaris, το οποίο υπολείπεται και 3 χρόνια. Αν το προφιλ ήταν μόνο πόλη, θα πρότεινα το yaris, δεν έχει αντίπαλο σε αυτό τον τομέα αλλά αφού κάνεις και ταξίδια το clio είναι η επιλογή σου, ειδικά με το αέριο.

Θα συμφωνούσα αλλα το παιδι ειναι κλασικη περιπτωση Toyota, υπεραναλύει τα πάντα και τον νοιαζει και το τελευταιο ευρουλάκι, δεν τον ενδιαφερει πιο ειναι καλύτερο αυτοκινητο

Οπότε το 3 από μένα

Προσπάθησα με σχεδόν ένα χρόνο έρευνας να αποφύγω όσο γίνεται αυτό το βαρετόσημο, αλλά έχεις δυστυχώς δίκιο. Πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

Μόλις αλλάξουν οι ανάγκες μου θα πάω σε cross/ corolla / corolla cross / rav4 άμα είμαι μερακλής και πλούσιος. Ή στο Βιτάρα, αν πάω επαρχίας.

Θα ενημερώσω για το τέλος της διαδικασίας.

M
      mbakurin

@tolisk20 said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

Στη θεση σου θα περνα ενα υβριδικο yaris 5ετιας+ στα χιλιομετρα που θες με 12-14 χιλ..φτηνη κτηση,οικονομια,αξιοπιστια,αυτοματο τεραστια ξεκουραση στη πολη,το πουλας την επομενη μερα..
      Α και πισω ειναι πιο μεγαλο απ το καινουργιο..

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/43591260-toyota-yaris

Ωραία ιδέα! Δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο! Ευχαριστώ πολύ!

Είναι εξίσου στόχος κλεφτών με τα νέα γιάρις και τα παλαιότερα; Σε καταναλώσεις και σέρβις παραμένουν λιτοδίαιτα; Βλέπω το συγκεκριμένο έχει 100κ, θα δω μήπως βρω σε πιο ανθρώπινο μέγεθος (60-70). 120κ έχει το αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης μου και είναι 10ετίας.

M
      mbakurin

Με βάση αυτά που έγραψες πάντα :

Mg3 ή Citroen C3 αν θες καινούργιο

Φτηνά , οικονομικά αμαξάκια που θα κάνουν αυτό που θες

Σωστά με διάβασες, γιατί προτείνεις πράγματα που έχω σκεφτεί επίσης.

To μγ το έκανα τεστδριβ πέρσι τέτοια εποχή, όταν πρωτοήρθε τελοσπάντων.

Πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο και ό,τι πρέπει για την ηλικία μου, όντας και εντός μπάτζετ.

ΑΛΛΑ:

1. Τα γκρουπς στο ΦΒ, Έλληνες και ξένοι, λένε ότι άμα σου έρθει βλάβη, την έκατσες. Μήνες αναμονή και το επίσημο σέρβις νίπτει διαρκώς τας χείρας του. Δεν πολυξέρουν ούτε τα σέρβις τους με τι όχημα έχουν να κάνουν. Τι να την κάνεις την (πολύ καλή) εγγύηση, αν μια μεσαίου βεληνεκούς βλάβη μπορεί να σου βγάλει οφφ το όχημα για 1-2 μήνες;
      2. Αμφιβάλλω ΠΑΡΑ πολύ για τη μεταπωλητική του αξία. Θεωρώ ότι σε 5-6 χρόνια θα πωληθεί έναντι 8-9 χιλιάρικων το πολύ, ενώ ένα τογιότα βαστάει.
      3. Αναφορές σε ελληνικά και ξένα γκρουπς ότι το αμάξι συμπεριφέρεται αλλόκοτα και/ή ότι το χρώμα του ξεφλουδίζει υπό τον Γαλλικό ήλιο μέσα σε 1 χρόνο. Στην Ελλάδα, με τον όλεθρο που ζούμε Μάη - Σεπτέμβρη, τι θα κάνει;

Το C3 το ακούω πολύ πιο εύκολα, αλλά στη χειροκίνητη (και φθηνή) εκδοχή του, πάμε σε κόστος suzuki swift που θα είναι πολύ ευχερέστερο σε πόλη και οικονομικότερο σε καύσιμο. Στην υβριδική του, ανεβαίνουμε σε ποσά οποιουδήποτε άλλου δυνατού υβριδικού. Δεν το απορρίπτω τελείως, απλά δε μπορώ να δω το VFM του.

M
      mbakurin

@lap said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

@ektoras said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

Το 3ο επίσης δεν είναι βλακεία, γιατί τα σύγχρονα οχήματα είναι πάνω από 4 μέτρα και δεινοπαθούν στο πάρκινκ, πού να μπει και το χειροκίνητο στη μέση. Οδηγώ μεν χειροκίνητο σουζούκι σπλας του 13, το οποίο δε, είναι 3,72 μήκος, κι έτσι κάτι χάνεις- κάτι κερδίζεις. Άμα ήταν 4 μέτρα και χειροκίνητο, θα ήταν 2πλό βάσανο.

Άσχετο, αλλά στο αμαξάκι αυτό χωράω άψογα εγώ με 1,84 και ο πατέρας μου πίσω με 1,79. Και παρκάρεις όπου θες και χωράς. Γιατί στο γιάρις των 4,05 να μη γίνεται αυτό, ενώ στο κλιό των 4,10 να γίνεται οριακά; Μίκρυναν οι χώροι παρόλο που μεγάλωσαν τα μεγέθη; Γιατί;

Έχουμε ένα SPLASH του 2009 με πάνω από 200.000 km.

Όταν ψάχναμε αυτοκίνητο για την κόρη το 2021, αφού τα είδαμε όλα καταλήξαμε στο JAZZ.

Αν δεν σου κάνει κόπο πήγαινε να το δεις, είναι 2 κατηγορίες επάνω σε σχέση με το SPLASH σε χώρους και πολλά χρόνια μπροστά σε τεχνολογία και άνεση.

To έχω τσεκάρει το Τζαζ, πραγματικά άλλη κλάση ποιότητας, άνεσης κι εργονομίας.

Αλλά ρε Χόντα, 25 χιλιάρικα; Με άλλα 3 παίρνεις την πιο γυμνή και βασική Μπεμβε ξερωγω. Ή, με 22, κάνεις κάποιες παραχωρήσεις και παίρνεις ένα υβριδικό που ΔΕΝ μοιάζει με παχύσαρκο στεναχωρημένο κοτοπουλάκι.

Το sandero είναι γενικά ασφαλές αυτοκίνητο. Βλακεία είπα το τσιγκινο που έγραψες και δεν ήταν επιθετικό το βλακείες απλά σχήμα λογου. Προφανώς 5 αστέρια στα κρας τεστ είναι καλύτερο από τα 3 που έχει το sandero αλλά έχουν μπει πλέον και προστασίες πεζών, αριθμός αεροσακων και άλλα πράγματα που δεν υπήρχαν πριν. Τεσπά για το τσιγκινο το είπα.

Και τα 3 αμάξια που ανέφερα έχουν γενικά μαλακές αναρτησεις και δεν προβληματίζουν.

Για το κινεζιες οκ έχεις δίκιο κατάλαβα άλλο ότι εννοούσες.

Σωστά λες ότι η στελαντις δεν είναι τοπ από αξιοπιστία. Αλλά δεν είναι και χάλια. Κάπου στο μέσο όρο είναι. Έγραψα και πριν ότι το Toyota κερδίζει σε αυτό. Έγραψα περιληπτικά που κερδίζει και που χάνει το καθένα. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Καλά αμάξια είναι και τα δύο και θεωρώ ότι καλύπτουν τα θέλω σου. Ότι και να επιλέξεις με το καλό φίλε μου , κανένας μας δεν ξέρει καλύτερα από σένα. Εγώ απλά την γνώμη μου εξέφρασα περιληπτικά πάνω σε αυτά που θες και από εκεί και πέρα εσύ θα αποφασίσεις

Είναι ασφαλές; Γιατί και οι επιμέρους προστασίες του, είναι άσχημες. Δε λέω μόνο για την απουσία σύγχρονων συστημάτων. Οι ίδιες οι προσκρούσεις φαίνονται να προστατεύουν ''οριακά'' - ''marginally'' τους επιβάτες. Ένα clio πχ είναι ΠΟΛΥ πιο μπροστά, παρότι ίδια πλατφόρμα. Ξαναλέω, σε παθητική. Σε ενεργητική νταξ, μέρα με νύκτα.

Με βοηθήσατε με το τόπικ.

1. ΔΕΝ θα πάω σε σύντομο λήζινκ, καλύτερα να κρατήσω τα 1.500-2000 για απευθείας αγορά.
      2. Θα κοιτάξω για γιάρις του 19, ώστε να απομένει λίγη εγγύηση. Ελληνικής αντιπροσωπείας, ατρακάριστο, αν γίνεται από ιδιώτη κι όχι μαντρά, έλεγχος από ιδ. ΚΤΕΟ ή προσωπικό μου μηχανικό. Κάτι άλλο που ''καλό είναι'' να κοιτάξω;
      3. Αν δεν βρω κάτι ιδιαίτερο, θα κοιτάξω για clio με lpg. Το χειροκίνητο θα το αντέξω, εφόσον υπάρχει και CC στην υπεραστική οδήγηση. Θα κοιτάξω και το sandero stepway, αν με ενοχλεί η φτήνια του πολύ στο εσωτερικό (ειδικά αν χάσω το 5ετές δωρεάν σέρβις του κλιό).
      4. Αν εκνευριστώ πολύ-πολύ, θα ανεβάσω το μπάτζετ. Στα 25 χιλιάρικα, μπαίνει κάποιο άλλο μοντέλο στο ραντάρ;

Μπακουρη, έχεις λάθος αναγνώσεις διότι μάλλον δεν γνωρίζεις

Το clio δοκιμάστηκε με τα προηγούμενα πρότυπα αξιολόγησης, δηλαδή το αυτοκίνητο έπεσε σε σταθερό εμπόδιο και διαχειρηστικε τη μάζα του

Το sandero δοκιμάστηκε με τα ΝΕΟΤΕΡΑ πρότυπα αξιολόγησης, που σημαίνει πως έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο με μάζα λίγο μεγαλύτερη από το ίδιο και στο μέσο όρο των suv της αγοράς.

Για αυτό δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα όταν συγκρίνεις παλαιότερα αυτοκίνητα με τα νεότερα.

Για αυτο μπορείς να δεις και έντονες διάφορες στα νεότερα που πιάνουν 3 αστέρια και πριν λίγα έτη παρόμοια μοντέλα να έχουν εύκολα τα 5.

Και τα δύο αυτοκίνητα λοιπόν πατάνε στην ίδια πλατφόρμα με το sandero να είναι η λεγόμενο eco. Που σημαίνει πως έχει κάποιες διαφορές στον χάλυβα σε σημεία μη σημαντικά κατα αυτούς.

Στην οδήγηση προφανώς, τα δύο αυτοκίνητα, δεν είναι η μέρα και νύχτα!!! Σαφέστατα καλύτερο το clio στο στρίψιμο αλλά πιο άνετο το sandero. Έχουν δηλαδή δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Υ.γ Να σημειωθεί πως στο τελευταίο facelift του sandero αναβαθμίστηκε και η εμπρόσθια και πίσω μπάρα προστασίας με νέες υψηλότερης αντοχής. Το ανέφεραν στο δελτίο τύπου.

Mάλιστα.

Οκ, επειδή η οικονομική διαφορά είναι σοβαρή με το κλιό (4κ, που γίνονται 2.5 αν προλάβω το δωρεάν σέρβις 5ετίας του κλιό), με βλέπω να κλείνω ένα τελευταίο TD το stepway πριν πάω οριστικά για γιάρις του 19. Αν και βλέπω κορόλλες του 19 σε παρόμοια τιμή με το γιάρις και με γλυκαίνουν (πείτε με ανώμαλο αλλά: τις προτιμώ εμφανισιακά + χώροι).

Βέβαια το στεπγουεη σαντέρο έχει άλλη γλύκα: Αμάξι που παίρνεις για δούλο - σκλάβο, δε σε πειράζει να γρατζουνιστεί, 20 εκατοστά από το έδαφος, οπότε άνετες διαδρομές στα λιόφυτα της οικογένειας στην επαρχία. Ό,τι πρέπει για αντισυμβατικούς 29χρονους σαν και του λόγου μου. 😎

Πάντως καλά έκανα και γράφτηκα και άνοιξα το τόπικ. Από τα 7-8 μοντέλα της αρχικής ερώτησης, έχω πέσει στα 3 (yaris - sandero step - clio ). Άντε 3,5, μέχρι να μου αποκλείσετε την κορόλλα. Είχα πάρει ταξί μία, πολύ ωραία!

M
      mbakurin

Σας ευχαριστώ θερμά όλους.

Πολύ καλή και η χθεσινή εμπειρία οδήγησης, όσο γράφονται χλμ συνηθίζεται και περισσότερο, ενώ βελτιώνονται οι καταναλώσεις και η αντίληψη του οδηγού για το πού - πότε - πώς πατάς γκάζι. Είναι απολύτως κατανοητό γιατί Παππουδιέρα (το ονομάζω πλέον έτσι επισήμως με τους φίλους μου) , καθώς για να πάρεις το μέγιστο κόμφορτ πρέπει να είσαι ακραία αγαπουλιάρης στο πεντάλ του γκαζιού. Αλλά... δεν με πειράζει καθόλου. Έχω βάλει 10-12 άτομα μέσα το ΣΚ και όλοι είπαν τι άνετο και ξεκούραστο που είναι και στη κύληση και στην... κίνηση.

Για ασφάλεια σκέφτομαι και κλοπής και κρυστάλλων, καθώς σε κλειστό πάρκινκ θα περνάει μαξ 3 μήνες το χρόνο. Μεικτή δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος. Οδηγώ 12 χρόνια (από τα 18) και έχω προκαλέσει 1 μικροατύχημα με συνολικές ζημιές κάτω από 800 ευρώ, τον 2ο χρόνο που οδηγούσα. 😁

Μου λέει διαρκώς ''place shift in P position'' όταν πάω να ξεκινήσω, ενώ ήταν ήδη εκεί ο λεβιές. Το λύνω επανεκκινώντας διαρκώς τη ''μίζα''. Πατάω φρένο με το που μπω στο αυτοκίνητο, δεν είναι αυτό το θέμα. Ξέρει κανείς άλλος τι κάνω λάθος; Το μάνιουαλ δε λέει τπτ. Απλά ''πατάτε φρένο και γυρίστε επιλογέα''.

M
      mbakurin

Latest posts made by mbakurin

Σας ευχαριστώ θερμά όλους.

Πολύ καλή και η χθεσινή εμπειρία οδήγησης, όσο γράφονται χλμ συνηθίζεται και περισσότερο, ενώ βελτιώνονται οι καταναλώσεις και η αντίληψη του οδηγού για το πού - πότε - πώς πατάς γκάζι. Είναι απολύτως κατανοητό γιατί Παππουδιέρα (το ονομάζω πλέον έτσι επισήμως με τους φίλους μου) , καθώς για να πάρεις το μέγιστο κόμφορτ πρέπει να είσαι ακραία αγαπουλιάρης στο πεντάλ του γκαζιού. Αλλά... δεν με πειράζει καθόλου. Έχω βάλει 10-12 άτομα μέσα το ΣΚ και όλοι είπαν τι άνετο και ξεκούραστο που είναι και στη κύληση και στην... κίνηση.

Για ασφάλεια σκέφτομαι και κλοπής και κρυστάλλων, καθώς σε κλειστό πάρκινκ θα περνάει μαξ 3 μήνες το χρόνο. Μεικτή δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος. Οδηγώ 12 χρόνια (από τα 18) και έχω προκαλέσει 1 μικροατύχημα με συνολικές ζημιές κάτω από 800 ευρώ, τον 2ο χρόνο που οδηγούσα. 😁

Μου λέει διαρκώς ''place shift in P position'' όταν πάω να ξεκινήσω, ενώ ήταν ήδη εκεί ο λεβιές. Το λύνω επανεκκινώντας διαρκώς τη ''μίζα''. Πατάω φρένο με το που μπω στο αυτοκίνητο, δεν είναι αυτό το θέμα. Ξέρει κανείς άλλος τι κάνω λάθος; Το μάνιουαλ δε λέει τπτ. Απλά ''πατάτε φρένο και γυρίστε επιλογέα''.

M
      mbakurin

@george-y said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

Καλορίζικο και καλοτάξιδο

4 ) Δεν είναι ξεκάθαρο ποια λειτουργία προσφέρει καλύτερη ανάκτηση, είναι λίγο σα να την τριγκάρεις χειροκίνητα πατώντας απαλά φρένο. Διάβασα στο ίντερνετ ότι καλό είναι να αποφεύγω παρατεταμένη οδήγηση στη θέση ''Β'' , που δείχνει να έχει εξ ορισμού ισχυρή ανάκτηση. Θα ήθελα να είναι πιο ξεκάθαρο το όλο θέμα, ώστε και πιο ξεκούραστη οδήγηση να κάνω (λιγότερο φρένο) και να είναι ξεκάθαρο ποια λειτουργία είναι για τι. Την οικονομία δεν την υπολογίζω, είμαι υπερ-ευχαριστημένος από ό,τι είδα χθες. Περίμενα μέση 5 - αστική 4+ - εθνική οδό τουλάχιστον 6+.

Τo B μόνο σε απότομες κατηφόρες, για οικονομία στο D πρεπει αν είσαι και όχι στο B, το manual του τωρινού μου Yaris Cross το λέει ξεκάθαρα, φαντάζομαι καπου θα το εχει και το δικο σου. Αφήνεις το γκάζι όσο πιο νωρίς μπορεις, και όταν φρενάρεις, φρενάρεις απαλά και όσο πιο παρατεταμένα μπορείς

Απορία: Λέει ότι το navigation system δεν είναι διαθέσιμο, παρότι υπάρχει κουμπί και παρότι αναφέρεται κανονικά η λειτουργία του στις οδηγίες. Υπάρχει λύση σε αυτό ως έχει, ή πάω αναγκαστικά σε αφτερμαρκετ ανδρόιδ οθονούλα, από τις οποίες βρωμάει ο τόπος;

Ήμουν κάτοχος Υaris 2014 diesel (ίδιο με το δικο σου αλλά πριν το facelift και diesel βεβαια).
      Σχετικά με τους χάρτες: όταν είχα πάρει το δικό μου, οι χάρτες ήταν έχτρα, έπρεπε να τους ζητήσεις και να πληρώσεις βέβαια γι' αυτό (το είχα κάνει). Υποψιάζομαι ότι απλά δεν έχει τους χάρτες γι΄ αυτό και σου βγάζει το μήνυμα "navigation system δεν είναι διαθέσιμο". Το κουμπί προφανώς και θα υπάρχει πάντα
      Βλέπω στην μπροσουρα του 2018 ότι σε όλες τις εκδόσεις to "Σύστημα πλοήγησης & συνδεσιμότητας GO" ειναι "Προαιρετικός Εξοπλισμός", άρα κατι τέτοιο θα συμβαίνει
      Για after market οθόνες δεν ξέρω, κάτι θα υπαρχει φανταζομαι

Υπόψιν, έβγαλα το ECO για την εν λόγω δοκιμή.

Το ECO θα έλεγα να μην το χρησιμοποιείς καθόλου (κρίνοντας από το Yaris Cross). Με το Νormal mode μια χαρά οικονομία μπορείς να κάνεις και έχεις ικανοποιητική απόκριση στο γκάζι. Το ECO ειναι εντελώς αφύσικο, σαν κατι να το κραταει πισω το αμάξι. Και στην εθνική προσωπικά βάζω το Power, δίνει το κάτι παραπάνω - δεν αυξάνει την κατανάλωση αν χρησιμοποιείς το γκάζι σωστά

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Το δικό μου δεν έχει πάουερ, έχει μόνο έκο και μη έκο. Οπότε ας μείνω στο Δ.

Το ΓΠΣ είναι ψιλοάχρηστο, μου αρκεί το πολύ καλό σε απόκριση BT αυτή τη στιγμή. Θα πάρω έναν προσαρμογέα να βάζω το κινητό ως ΓΠΣ.

M
      mbakurin

@realzeus said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

ο κλιματισμός δεν άναψε ποτέ

Πολύ κακό αυτό για τον συμπιεστή και τις φλάντζες του συστήματος.

Κατά τα άλλα, εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.

Ισχύει, το σκέφτηκα κι εγώ.

Αλλά επειδή επρόκειτο για ηλικιωμένους, είμαι βέβαιος ότι χρησιμοποιούσαν τακτικά τη θέρμανση.

M
      mbakurin

Αγοράστηκε χθες η παππουδιάρα μου, γιάρις υβριδικό του 18.

Ηλικιωμένος κύριος, ευλαβικότατος στα σέρβις, 47κ χλμ, καινούρια λάστιχα. Λόγω ιδιοκτήτη, ο κλιματισμός δεν άναψε ποτέ, οπότε μυρίζει καινουργίλα. Επίσης, δεν έχουν πατηθεί ποτέ τα περισσότερα κουμπιά του οχήματος. Έτρεξα κι έκλεισα την ευκαιρία εντός 2-3 μερών.

Χθες έκανα πάνω από 150χλμ σε βόλτες στην Αττική, που αν είχα οποιοδήποτε άλλο όχημα και/ή χειροκίνητο, θα έκαιγα μισό ντεπόζιτο βενζίνη και/ή θα έλιωνα από το συμπλέκτη - λεβιέ.

Πέραν της προφανούς ευκολίας του αυτόματου:

1. 4,4 μέση κατανάλωση / 3,2 όταν έκανα χαλαρή μισάωρη διαδρομή με μ.ο. ταχύτητας 22χλμ/ω στον Πειραιά / 5,1 στο Πειραιάς - Αγ. Στέφανος. Υπόψιν, μιλάμε για 4 ενήλικες στο αυτοκίνητο. 1,5: Χώρεσαν αξιοπρεπέστατα, στο όριο του άνετου, κάτι που δεν ξέρω αν γίνεται στο μοντέλο του 21. Ύψος πέριξ 1.80, όχι τίποτα σπόρια.

2. ΠΟΛΥ ποιοτικότερη κατασκευή από το 90% των οχημάτων του 24-25 που είδα ως καινούρια. Έχει δίκιο όποιος λέει ότι χάλασαν με την πανδημία τα εσωτερικά.

3. Το 0-50 του είναι εντυπωσιακό, αν προέρχεσαι από θερμικό. Όπως και η ηχομόνωση - η πολιτισμένη του λειτουργία. Πολύ καλό ηχοσύστημα, επίσης.

4. Συνολικά δίνει πιο πολύ αίσθηση ''ΑΜΑΞΙ'' από jeep compass 2400 κυβικά του 2007 που έχω στο παρελθόν οδηγήσει αρκετά. Εκείνο καταπίνει εύκολα ταχύτητες 70-80, το γιάρις ούτε που κατάλαβα χθες πώς έφτασα τα 90-100. Από εκεί και πάνω, με 4 ενήλικες, έδειξε να δυσκολεύεται, οπότε Αρνητικά:

1 ) Παππουδιέρα στις επιδόσεις. Με 4 ενήλικες στην ανηφόρα προς Αγ. Στέφανο, χωρίς A/C, ούρλιαζε για να κάνει το 100-120. Θα μου πείτε, το ζόρισες. Θα σας πω, περίμενα κάτι ΛΙΓΟ καλύτερο. Υπόψιν, έβγαλα το ECO για την εν λόγω δοκιμή.

2 ) Λίγο ράθυμη η ανταπόκριση του αυτόματου. Δε μπορείς να ''χωθείς'' στην κίνηση με τον ίδιο τρόπο που χώνεσαι με χειροκίνητο μανιτζέβελο 10ετίας.

3 ) Εμπρός κονσόλα - αεροδρόμιο. Δεν βλέπεις καλά τι συμβαίνει μπροστά δεξιά σου, ούτε αριστερά σου. Είναι πανεύκολο να πατήσεις πχ μία πέτρα ή ένα ξύλο που δεν θα δεις αρκετά νωρίς. Καταλαβαίνω την ανάγκη για ασφάλεια και για μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης, αλλά είσαι αμάξι πόλης.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μου αλλάξατε πορεία σκέψης 9-12 μηνών και αισθάνομαι ήδη κάπως δικαιωμένος. Φυσικά, δε θα γραφτεί ετυμηγορία, αν δεν πάει στη ζούγκλα του κέντρου αυτό το όχημα, μια καθημερινή, κι αν δεν γίνει ένα Αθήνα - Θεσσαλονίκη για να δούμε τι γίνεται και στα ''μεγάλα'' σαλόνια.

M
      mbakurin

1. Λευκό Ρενώ κλιό του 21, lpg, μετά από πρόχειρο δικό μου έλεγχο δείχνει πένα, 40Κ χλμ, ΑΛΛΑ ψιλοαφημένο από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη. Λάστιχα εργοστασιακά ακόμα, σέρβις είναι να γίνει σε 1 μήνα, και στο τέλος αποκαλύπτεται ότι δεν είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του.

2. Ίδιο αυτοκίνητο, αντίστοιχα χιλιόμετρα, 1 ιδιοκτήτης, καινούρια λάστιχα - πρόσφατο σέρβις, ΑΛΛΑ +500 στην τιμή και +5κ χιλιόμετρα.

3. Τογιότα γιάρις υβριδικό 2018 λίγων (50κ) χλμ. Προσεγμένο. Λίγο σκούρο χρώμα για το ελλαδικό καλοκαίρι, αλλά νταξ.

Το 2.
      Η διαφορά των 500€ είναι λιγότερα χρήματα από καινούρια λάστιχα + σέρβις. Το clio είναι περισσότερο αυτοκίνητο από το yaris, το οποίο υπολείπεται και 3 χρόνια. Αν το προφιλ ήταν μόνο πόλη, θα πρότεινα το yaris, δεν έχει αντίπαλο σε αυτό τον τομέα αλλά αφού κάνεις και ταξίδια το clio είναι η επιλογή σου, ειδικά με το αέριο.

Θα συμφωνούσα αλλα το παιδι ειναι κλασικη περιπτωση Toyota, υπεραναλύει τα πάντα και τον νοιαζει και το τελευταιο ευρουλάκι, δεν τον ενδιαφερει πιο ειναι καλύτερο αυτοκινητο

Οπότε το 3 από μένα

Προσπάθησα με σχεδόν ένα χρόνο έρευνας να αποφύγω όσο γίνεται αυτό το βαρετόσημο, αλλά έχεις δυστυχώς δίκιο. Πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

Μόλις αλλάξουν οι ανάγκες μου θα πάω σε cross/ corolla / corolla cross / rav4 άμα είμαι μερακλής και πλούσιος. Ή στο Βιτάρα, αν πάω επαρχίας.

καλα κανεις αφου σε ενδιαφερει το κοστος κυριως και θες μεσο μετακινησης αξιοπιστο και οικονομικο παρε toyota, ειναι εγγυηση.

Αν ομως ησουν πλουσιος και επαιρνες corolla cross οπως λες sorry αλλα θα σε μουτζωνα. Ειλικρινα ελεος δηλαδη!!!!!

Ειναι σαν να λες μου χαριζαν σπίτι οπου θέλω και διαλεξα τα Λιοσια

Πλούσιος αναφερόμουν στο ΡΑΒ4.

Το κορόλλα κροςς είναι για πατέρα 2 παιδιών σε υπαλληλικό πόστο με απολαβές πολύ μέτριες για να πάει σε mazda και πολύ ψηλές για να μείνει με την απλή κορόλλα του 2005, που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

M
      mbakurin

Το 2.

Οπότε το 3 από μένα

M
      mbakurin

Το 2.

Ευχαριστώ για το επιχείρημά σου, συμφωνώ.

Αλλά η πραγματικότητα που κοίταξα σήμερα το πρωί με τις αποστάσεις που διανύω, είναι ότι το 80% των χιλιομέτρων μου θα γίνεται σε αστικό ιστό. Δηλαδή θα κάνω 10-20χλμ τη μέρα περίπου + κάποιες περιαστικές διαδρομές στην Αθήνα, που καλύπτονται μια χαρά από γιάρις. Αυτό βγάζει περίπου 15Μ.Ο. Χ 300 (ας πούμε , μέρες) = 4.500 χλμ βαρβάτης αστικής οδήγησης, τα οποία εύκολα θα γίνουν 5,5-6-6,5-7 με ένα αμάξι που καίει λίγο και είναι αυτόματο.

Οι τόποι καταγωγής μου είναι σε νησιά, μεγάλα μεν, αλλά δε νομίζω ότι το γιάρις θα έχει πρόβλημα στον ΒΟΑΚ, ακόμα κι όταν ολοκληρωθεί. Ας πηγαίνω με 120, αντί 130 του νομίμου ορίου.

Το πραγματικό ''ταξίδι'' που θα κάνει το όχημα, θα είναι 3-4-5 φορές κατ' έτος Αθήνα - Βόλος ΚΑΙ/Η Αθήνα/Βόλος - Θεσσαλονίκη. Το Αθήνα - Βόλος, νταξ, σιγά τα ωά. Επειδή πολλές φορές θα είναι ενδιάμεση στάση, προ Θεσσαλονίκης, και ελάχιστες φορές θα πάω μονοκόμματα Αθήνα - Θεσσ με αμάξι (2; 3; 4 φορές το χρόνο; ), νομίζω ότι προτιμώ γιάρις λόγω καθημερινότητας.

Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η αντιπροσωπεία και το σέρβις της, πάντως. Αν πάνε όλα καλά με το γιάρις, το αρπάω. Αν όχι, πάμε στο σχεδόν καινούριο κλιό με τα λίγα χλμ - εφόσον φυσικά η αντιπροσωπεία δώσει καλό έλεγχο. Ας αποφασίσει και λίγο η τύχη. 😛 Aν κάτσει το ένα, θα έχω πιο άνετη κίνηση καθημερινά, αλλά πολλά χλμ πιο κουραστικά (το γιαρις δεν εχει κρουζ κοντρολ), αν κάτσει το άλλο, θα έχω το κλασικό χειρογλύκανο με τον συμπλέκτη στο καθημερινό, αλλά θα ''ανοίξει'' η όρεξη και για συχνότερα - τακτικότερα - οικονομικότερα ταξίδια.

M
      mbakurin

Πρόδος σημαντική την τελευταία βδομάδα, έρχομαι (μάλλον για τελευταία φορά προ της αγοράς) να ζητήσω συμβουλή.
      Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 3 κουρτίνες.

Δική μου άποψη, ελέγχεται: Είμαι μεταξύ του 2 και του 3. Το 2 θα είναι σαφώς πιο ταξιδιάρικο και οικονομικό στο ταξίδι, μάλλον και ασφαλέστερο (θέλω να κάνω 5-6 φορές το χρόνο μίνιμουμ το Αθήνα - Θεσσαλονίκη και πέριξ),

αλλά το 3 θα είναι σαφώς πιο τίμιο στην πόλη, δίχως να αποκλείεται και το ταξίδι, αφού μιλάμε για φόρτο το πολύ 2 ατόμων.

Επισης, το 3 φημίζεται για την αξιοπιστία, κάτι που στο 2 δεν ισχύει και τόσο.

Ο παράγοντας τιμή δε μας απασχολεί, γιατί μιλάμε για εύρος 13.500 - 14.500. Δεν θα μαλώσω, ούτε θα απορρίψω επιλογή, για διαφορές κάτω των 1000 ευρώ.

edit: Κάτι που με αποθαρρύνει στο 3 είναι το ψηλό του breaking distance, σύμφωνα με τα ΑΙ εργαλεία τουλάχιστον. Ελέγχεται κι αυτό.

M
      mbakurin

Έλεγχο που είναι προτιμότερο να κάνουμε; Έχω βρει μερικά γιάρις του 19 σε τιμές από 12,5 ως 14, ανάλογα τα χλμ (από 85κ ως 60κ).

Πάμε να τα ξαναπεράσουμε ΚΤΕΟ;
      Αντιπροσωπεία; Αν ναι, σε οποιαδήποτε έχει + σέρβις;
      Εμπιστευόμαστε κάποια από τις εταιρείες/μηχανικούς ελέγχου οχημάτων που κάνουν αυτή τη δουλειά;

Δεν έχω κανέναν γνωστό μηχανικό/ φίλο.

M
      mbakurin

@tgk said in Επιλογή οχήματος ή αναμονή;:

Πoλυ το ψειρίζεις το θεμα. Καλύτερα μεινε με αυτο που εχεις

Αυτοκίνητο αλλάζω, όχι τζιν παντελόνι.

Έως το τέλος Μαΐου θα έχω καταλήξει σε Yaris 5-6 ετών, ή Sandero stepway καινούριο.

M
      mbakurin
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ