-
Παιδιά γενικά προοδευτικα φρενάρουν δεν φρενάρουν απότομα. Μη λέτε υπερβολες.Το απότομο πολλες φορες είναι το αυτόματο φρενάρισμα. Μου έχει τυχει και εμένα αυτό.
Αυτό ακριβώς ,στην περίπτωση του mastora ενεργοποιήθηκε το αυτόματο φρενάρισμα οπότε οι αλλοι απο πίσω ας κράταγαν αποστάσεις , το 'φρενάρισμα' άλλωστε απο το acc ελάτωση ταχύτητητας είναι χωρίς φρένα (ευκαιρία στα υβριδικά για φόρτιση) και απαλό , ετσι λεει η πείρα μου ...
-
Σε εμένα παταει και φρένο. Εχει μια παπαριτσα που σου λέει ποσο γκάζι και ποσο φρένο παταει, σαν αυτά που βγάζει στην formula1 όταν το δείχνεις στην τηλεοραση. Εχει και αλλά με ροπη κτλ σε ημικυκλικα στο γράφημα.
Έχει και g μετρό.....
Όταν ταξιδεύεις με acc δείχνει ποσο γκάζι παταει... 20%, 25% κτλ το βλεπεις πως παιζει συνεχώς μεταξυ 0% και 20-25-30 έως και 100% γκάζι.
Δεν είναι σταθερό ποτε. Συνέχεια αυξομειωνει κάθε δευτερολεπτο, εσυ όμως σπάνια το καταλαβαίνεις γιατί είσαι με τελική σχέση και δεν επηρεάζεται έντονα το αμάξι.
Αντίστοιχα βλέπεις ποτε παταει ελαφρά φρένο. Φυσικά δεν το καρφώνει... Πρώτα αφήνει γκάζι στο 0% και μετα παραει φρένο στο 20-25-30%
Όταν δείχνει πως δεν πατα γκάζι και είτε φρενάρει είτε ρολλαρει τότε γεμίζει και η μπαταρια.
Όταν ξαναπατα γκάζι τότε η μπαταρια δίνει πισω την ηλεκτρική ροπή.
Σκεψουβαυτο γίνεται συνεχώς όλη την ώρα αδιάκοπα.
Αν πατησει απότομα φρένο πολλες φορες μπορεί να είναι το αυτόματο φρενάρισμα. Αλλά οκ μπορεί να συμβεί και με το acc . Δεν ξέρω τι πρωτόκολλα έχουν
Αλλά γενικά το βλέπεις πως κινείται πολυ απαλά.
Edit έτσι βλέπεις τι έκανε απο φρένα και γκάζι.
Στην πρώτη φωτο ο οδηγός παταει με δυναμη το φρένο για αυτό και τερματιζει. Κάθε γραμουλα είναι 1' τηλεμετρια.
-
@JamesD Στην σύντομη εμπειρία μου με το ACC είναι σίγουρο ότι δεν θα ανταποκριθεί καλύτερα από τον οδηγό στην κατάσταση που περιέγραψα και συμφωνούμε. Όπως συμφωνώ και με τον Fanis75 ότι είναι περισσότερο ένα gimmick. Δεν είναι σύστημα αυτόνομης οδήγησης υψηλού επιπέδου και καλό είναι να το έχουμε αυτό πάντα στο μυαλό μας.
Τέτοιο προχωρημένο σύστημα διαθέτουν τα Tesla από τα λίγα που διαβάζω για δαύτα(Autopilot)
@iceman7 Είδε φρένα ο πίσω αλλά αργά και ξαφνικά όπως λές αντί προοδευτικά όπως θα έπρεπε. Απλά και κατανοητά. Και η χειρότερη κατανάλωση με τα cc/acc ισχύει.
@eamokoto Ξαναδιάβασε το #10...
-
Κανεις δεν είπε ότι είναι αυτόνομη οδήγηση, θυμίζει σε κάποιες περιπτωσεις αλλά όντως δεν είναι.Σωστά τα λες.
Είναι ότι λέει το όνομα του. Είναι ένα προσαρμοζονενο cruise control. Καλο ειναι να μην μπαίνει μέσα στην πολη ασχέτως και αν το προσφερουν ως επιλογή σε μποτιλιαρισμα.
Δεν ξέρω αν όλο αυτόν που έζησες οφείλεται στο acc ή στο αυτόνομο φρεβαρισμα έκτακτης αναγκης, ή το γεγονός ότι δεν είχες έτοιμα τα ποδια σου να μπήκε το αυτόνομο φρεναρισμα ..και αυτό είναι άλλο ένα αρνητικό του acc..... Σε κάθε περιπτωση είναι κρίμα διότι σου χάλασε την εμπειρία.
Όποιος κάνει ταξίδια σε ανοιχτό δρόμο τότε το acc είναι πολυτιμο εργαλείο. Είναι μια αντικειμενικότητα αυτό.
-
Ομορφαντρα. Και επαναλαμβάνω ότι εκεί δεν βάζεις acc αν θέλεις να είσαι safe.
-
Ομορφαντρα. Και επαναλαμβάνω ότι εκεί δεν βάζεις acc αν θέλεις να είσαι safe.
Η αδυναμία του δεν σχετίζεται με τον 'περιαστικό κύκλο' αλλά με την πυκνότητα της ροής της κυκλοφορίας. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. πάμε παρακάτω..
-
Δεν ξέρω αν όλο αυτόν που έζησες οφείλεται στο acc ή στο αυτόνομο φρεβαρισμα έκτακτης αναγκης, ή το γεγονός ότι δεν είχες έτοιμα τα ποδια σου να μπήκε το αυτόνομο φρεναρισμα ..και αυτό είναι άλλο ένα αρνητικό του acc..... Σε κάθε περιπτωση είναι κρίμα διότι σου χάλασε την εμπειρία.
Το φρενάρισμα δεν ήταν βίαιο για να ενεργοποιηθεί η πέδηση έκτακτης ανάγκης. Ο μπροστινός φρέναρε έντονα μέν αλλά συνέχισε την πορεία του χωρίς να ακινητοποιηθεί και ξαναεπιτάχυνε. Το δικό μου φρενάρισμα ήταν από το ACC επαρκές όπως το (χίλιο)περιγράφω αλλά όχι το ιδανικότερο για αυτόν που έρχεται από πίσω. Επίσης το αυτοκίνητο άργησε χαρακτηριστικά να ξαναεπιταχύνει που λογικά έπαιξε και αυτό το ρόλο του..
Ναι μας χάλασε τη διάθεση, ειδικά εκείνη τη στιγμή, αλλά συμβαίνουν κι αυτά τι να κάνουμε.
-
Αλλά Γιαννακης
-
Οκ δεκτον, κανείς από εμάς δνε ήταν εκει οποτε μενουμε και δεχόμαστε ότι λες. Απλώς εγώ επεμενα διοτι όπως σου είπα έχω μεγαλύτερη εμπειρια στο θέμα αυτό και οντως υπάρχουν περιπτώσεις που μου έχει συμβεί παρόμοιο γεγονός αλλά όταν συνέβη είχε ενεργοποιήθει το αυτοματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να μη σου ξανασυμβεί τίποτα και να ευχαριστιεσαι τα αυτοκινητα που οδηγεις.
Να πω ένα ακόμα περίεργο που μου συνεβη.
Περνουσε πυροσβεστικό με τον φαρο αναμμένο και εγω στο αντίθετο ρεύμα. Το αυτοκινητο είδε το κόκκινο του φαρρου και κάρφωσε τα φρένα ΜΟΝΟ του στα καλά καθούμενα καθώς πατούσα γκαζι εγώ. Το έκανε ολο αυτό μονο για 1 δλ. Ένα τσακ δηλαδή. Αλλά ήταν κάρφωμα πραγματικό. Δηλαδη εγω πραγμστικα εχεστην από την τρομάρα. Μάλιστα μόλις είχα πιει μια γουλιά από καφέ. Σκέψου να επινα την ώρα που κάρφωσε τα φρένα.
-
Οκ ρε συ. Απλά όπως είπες δεν είχες μεγάλη εμπειρία απο το σύστημα αυτο, είπα μπας και το μπέρδεψες με το emergency braking . Δεν το μπέρδεψες αρα παμε παρκατω. Δεν σε κρίνουμε ως οδηγό, να καταλαβουμε περισσότερα προσπαθούμε.
Τεσπα.
Εδω δείτε τι περιορισμούς αναφέρει η ford
-
Εγώ αυτό που κατάλαβα από το σύστημα είναι πως αφ'ενός -όπως επισημάνθηκε κι από τον παθόντα-, είναι για πιο ανοιχτό δρόμο κι αφ'ετέρου ίσως έχει καλύτερη εφαρμογή όταν ο οδηγός έχει κουραστεί,έχουν πέσει τα αντανακλαστικά του (τόσο στο σταμάτημα και στην εκκίνηση όσο και στις αυξομειώσεις ταχυτήτων).
Δεν έχει φτάσει ακόμη -ευτυχώς ή δυστυχώς- στο να έχει την προοδευτικότητα των κινήσεων των άκρων,την ευρεία αντίληψη του χώρου,της γενικότερης κατάστασης στην κίνηση και την ταχύτητα στην οποία μεταφράζει τα εξωτερικά ερεθίσματα ο εγκέφαλος κι οι απολήξεις των νευρικών κυττάρων ενός υγιούς,ξεκούραστου ανθρώπου-οδηγού.
Πιθανά στο μέλλον να τελειοποιηθούν.
-
@Lap Δεν έχω απορίες για τα γεγονότα, τα έχω παραθέσει με ακρίβεια και όποιον τον ενδιαφέρει μπορεί να ανατρέξει σε προηγούμενα post.. το όλο topic δημιουργήθηκε για να γνωρίζει κάποιος που θα ενδιαφερθεί, ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει κάποιους περιορισμούς και αδυναμίες κατά την προσωπική μου άποψη. Ίσως του φανούν χρήσιμα.
Όποιος νομίζει ότι γνωρίζει καλύτερα τι έγινε, μπορεί να έχει την άποψη του.
@emetokomae
#oxiapla_gaou_gaoumpiou
-
Δεν έχει φτάσει ακόμη -ευτυχώς ή δυστυχώς- στο να έχει την προοδευτικότητα των κινήσεων των άκρων,την ευρεία αντίληψη του χώρου,της γενικότερης κατάστασης στην κίνηση και την ταχύτητα στην οποία μεταφράζει τα εξωτερικά ερεθίσματα ο εγκέφαλος κι οι απολήξεις των νευρικών κυττάρων ενός υγιούς,ξεκούραστου ανθρώπου-οδηγού.
Πιθανά στο μέλλον να τελειοποιηθούν.
Ακόμα και τα Tesla τρώνε κράξιμο κατά καιρούς για τα ατυχήματα λόγω αδυναμίας του autopilot. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως είναι σωτήριο..
-
Δεν αντιλέγω.
Κι απ'ότι δείχνει το autopilot της Τesla -χωρίς να είναι αλάνθαστο- είναι πιο εξελιγμένο (μου φαίνετα στο βιντεάκι ότι αλλάζει πορεία αν δει κίνδυνο ή επιταχύνει όταν δει πως έρχεται κάποιος από πίσω φορτσάτος να σε 'φιλήσει') από το 'απλό' ACC των μαζικών αυτοκινήτων.
-
Καλά το autopilot της tesla είναι ολόκληρη επιστήμη, το acc είναι πολυυυυυυ πιο απλό εργαλείο. Καμία σχέση μεταξύ τους.
-
Κλασικό τρακάρισμα είτε με acc είτε με cc είτε λόγω αφηρημαδας του προπορευόμενου οχήματος. Ο πρώτος κόβει,ο δεύτερος αργεί για τον Χ,Ψ λόγο και πατάει φρένο πανικόβλητος και ο επόμενος είναι καταδικασμένος να πέσει πάνω στο δεύτερο κοκ.
Το cc το χρησιμοποιώ μόνο Εγνατία αλλά και πάλι με πλήρως άδειο δρόμο.Το δε πεντάλ των μερκ είναι καταπληκτικό κάνοντας το cc άχρηστο.Στο γκολφ θα το χρειαζομουν ......
-
@Lap Δεν έχω απορίες για τα γεγονότα, τα έχω παραθέσει με ακρίβεια και όποιον τον ενδιαφέρει μπορεί να ανατρέξει σε προηγούμενα post.. το όλο topic δημιουργήθηκε για να γνωρίζει κάποιος που θα ενδιαφερθεί, ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει κάποιους περιορισμούς και αδυναμίες κατά την προσωπική μου άποψη. Ίσως του φανούν χρήσιμα.
Όποιος νομίζει ότι γνωρίζει καλύτερα τι έγινε, μπορεί να έχει την άποψη του.
@emetokomae
#oxiapla_gaou_gaoumpiou
Φαίνεσαι ποιος είσαι από τα παραπάνω.
-
Μόνο ο οδηγός του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιεί το acc έτσι.
-
Μόνο ο οδηγός του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιεί το acc έτσι.
Θα 'χαρώ' να σε πετύχω ένα ΣΚ να σου μάθω να οδηγείς
Από αυτά που γράφεις κατά καιρούς εκτός από άσχετος-πουθενάς αποδεικνύεσαι και βαθύτατα κομπλεξικός..
#Ante_Geia #low_lifers
-
Φαίνεσαι ποιος είσαι από τα παραπάνω.
Σε ευχαριστώ πολύ
Adaptive Cruise Control (ACC) και σύγχρονα συστήματα άνεσης/ασφάλειας