-
@nontaskatsaras said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Η ίδια η αντλία μπορεί να αποκλείστηκε. Ο ρυθμιστής πίεσης όμως; Τον βγάλατε;
Όχι.. είναι πάνω στην αντλία η στο φίλτρο βενζίνης?
Έχει τύχει σε κανένα κάτι παρόμοιο ρε παιδιά? Πως λύθηκε? -
Δεν ξέρω πως είναι στο αμάξι σου. Στα xantia είναι στη μπεκιέρα και έχει τύχει να φταίει αυτό για πληθώρα τέτοιων συμπτωμάτων.
-
Δεν ξέρω πως είναι στο αμάξι σου. Στα xantia είναι στη μπεκιέρα και έχει τύχει να φταίει αυτό για πληθώρα τέτοιων συμπτωμάτων.
Τι εννοείς δεν νομίζεις να είναι στο αμάξι?
-
Και που να ειναι ? Στο σπιτι ?
Πανω στην μπεκιερα* σου λεει ειναι . Εκει ειναι συνήθως*Μπεκιερα= ειναι πριν τα μπεκ . εκει απο οπου παιρνουν την βενζινη τα μπεκ
-
@gianniscfa97 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Τι εννοείς δεν νομίζεις να είναι στο αμάξι?
Βρε στο αμάξι είναι. Αλλά δεν ξέρω να σου πω με βεβαιότητα σε ποιο σημείο!
-
Λογικά τον αισθητήρα πίεσης που διαβάζει η ECU λέτε, πάνω στη μπεκιέρα είναι.
Γιάννη να υποθέσω ότι φίλτρο καυσίμου καυσίμου έχεις αλλάξει πρόσφατα σωστά? -
@andya3 said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Λογικά τον αισθητήρα πίεσης που διαβάζει η ECU λέτε, πάνω στη μπεκιέρα είναι.
Γιάννη να υποθέσω ότι φίλτρο καυσίμου καυσίμου έχεις αλλάξει πρόσφατα σωστά?Ναι, μάλιστα 50€ γιατί μου είπαν είναι το καλό , νομίζω εκεί είναι ο αισθητήρας πίεσης. ( Ίσως και όχι) δεν έχει θέμα πιέσεως καύσιματος από το πίσω μέρος ( φίλτρο - αντλία) το θέμα είναι μπροστά. Η μπεκ η μέσα στις βαλβίδες ( ελπίζω όχι αλλιώς δε ξέρω τι θα κάνω )
Σε είναι μόνο το κόστος 500-600€ που είπε , φοβάμαι μετά μην έχω αλλά θεματα
-
Σε κάποια μοτέρ υπήρχε ρυθμιστής πίεσης στο φίλτρο καυσίμου, για να το πλήρωσες 50€, μάλλον τέτοιο είναι και το δικό σου.
Δεν είναι ευχάριστο αν ανοιχτεί το μοτέρ για βαλβίδες, αλλά μάλλον προς τα εκεί πας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, δεν θα έχεις θέματα. Έτσι κι αλλιώς αν καταλήξεις εκεί δεν έχεις κι επιλογές.
Να πάρεις όμως και μια 2η γνώμη, εκτός κι αν εμπιστεύεσαι πολύ το συνεργείο που το πήγες. Μου έχει αφήσει καλή εντύπωση πάντως, το έχει ψάξει πολύ καλά και μεθοδικά το αυτοκίνητο.
-
Σε κάποια μοτέρ υπήρχε ρυθμιστής πίεσης στο φίλτρο καυσίμου, για να το πλήρωσες 50€, μάλλον τέτοιο είναι και το δικό σου.
Δεν είναι ευχάριστο αν ανοιχτεί το μοτέρ για βαλβίδες, αλλά μάλλον προς τα εκεί πας. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, δεν θα έχεις θέματα. Έτσι κι αλλιώς αν καταλήξεις εκεί δεν έχεις κι επιλογές.
Να πάρεις όμως και μια 2η γνώμη, εκτός κι αν εμπιστεύεσαι πολύ το συνεργείο που το πήγες. Μου έχει αφήσει καλή εντύπωση πάντως, το έχει ψάξει πολύ καλά και μεθοδικά το αυτοκίνητο.
Θα συμφωνήσω, το ψάχνει καλά το θέμα ο μάστορας.
-
Το ψάχνει ρε παιδιά.. έχω φόβο μετά μην καίω λάδια μην χάνω από φλατζες γιατί κάτι τέτοιο είχα ακούσει αν ανοιχτεί το καπάκι δεν ξέρω αν ισχύει...
Που να ρωτήσω ρε σεις δεν τον ξέρω προσωπικά απλά πάμε οικογενειακός τα αμάξια εκεί..
Αν πάω σε άλλον φυσικά θα πει ναι να ανοιχτεί σαφώς αφού θα πάρουν λεφτά...Οι υπόλοιποι τι πιστεύετε ρε παιδιά?
Με βασανίζει το θέμα μήνες... Σχεδόν χρόνο.... -
Είδες το χρονικό διάστημα που το έχεις στη κατοχή σου να έχει πτωση απόδοσης; Κανένα χρόνο νομίζω το έχεις. Αν ήταν κάτι σοβαρό ήδη θα στο είχε βγάλει. Το ότι τα λαδια είναι σωστά επίσης είναι καλό. Κάνεις τη δουλειά σου όπως είναι.
Έχε υπόψιν ότι η αγορά είναι γεμάτη από τέτοια μοτερ οποτε και αν χρειαστεί. -
Γιάννη παίζει και το σενάριο λόγω της χρήσης του προηγούμενου ιδιοκτήτη να έχει πιάσει πολύ καρβουνίλα στις βαλβίδες εισαγωγής και να μην πατάνε πολύ καλά, κι αυτό πιθανόν να μην το πιάνει το διαγνωστικό.
Και δεν αξίζει ν' ανοίξεις το μοτέρ γι΄αυτό το λόγο. Μην ταλαιπωρηθείς με καθαριστικά βαλβίδων κλπ δεν κάνουν τίποτα άμα είναι προχωρημένη η καρβουνίλα.Οπότε άστο όπως είναι το αυτοκίνητο. Ανά 6 μήνες ή το πολύ χρόνο θα κάνεις μια μέτρηση συμπίεσης και ένα διαγνωστικό έλεγχο. Αν σου βγάλει misfire στο διαγνωστικό, ή διαφορά τουλάχιστον 2 bar στη συμπίεση πας και το φτιάχνεις. Θα το καταλάβεις κιόλας και χωρίς ελέγχους, θ' αρχίσει να τρέμει πιο πολύ το αυτοκίνητο.
Και σε τελική αναλυση αν φταίει κάτι άλλο και δεν το βρίσκετε τώρα, κάποια στιγμή θα στο βγάλει και το φτιάχνεις τότε το αυτοκίνητο.
-
Γιάννη παίζει και το σενάριο λόγω της χρήσης του προηγούμενου ιδιοκτήτη να έχει πιάσει πολύ καρβουνίλα στις βαλβίδες εισαγωγής και να μην πατάνε πολύ καλά, κι αυτό πιθανόν να μην το πιάνει το διαγνωστικό.
Και δεν αξίζει ν' ανοίξεις το μοτέρ γι΄αυτό το λόγο. Μην ταλαιπωρηθείς με καθαριστικά βαλβίδων κλπ δεν κάνουν τίποτα άμα είναι προχωρημένη η καρβουνίλα.Οπότε άστο όπως είναι το αυτοκίνητο. Ανά 6 μήνες ή το πολύ χρόνο θα κάνεις μια μέτρηση συμπίεσης και ένα διαγνωστικό έλεγχο. Αν σου βγάλει misfire στο διαγνωστικό, ή διαφορά τουλάχιστον 2 bar στη συμπίεση πας και το φτιάχνεις. Θα το καταλάβεις κιόλας και χωρίς ελέγχους, θ' αρχίσει να τρέμει πιο πολύ το αυτοκίνητο.
Και σε τελική αναλυση αν φταίει κάτι άλλο και δεν το βρίσκετε τώρα, κάποια στιγμή θα στο βγάλει και το φτιάχνεις τότε το αυτοκίνητο.
Καλημέρα πως μπορώ να το δω τώρα ?
Μου το είχε ψηλό αποκλείσει αυτό μιας και δεν καίει λάδι το αμάξι..
Μπορούμε κάπως να δουμεαν έχει καρβουνιλα χωρίς να ανοιχτεί καπάκι?
Αν ανοίξω την ταπα λαδιού και την βγάλω μέσα μέσα φαίνεται κάτι σα καρβουνιλα ειναι η αλήθεια... Εγώ το είδα δεν ξέρω ίσως πάνω πάνω εγώ αλλάζω λάδια κάθε 5-6 χλμ σε 10-40
Να το πάω αντιπροσωπεία μήπως ? Τι λέτε ? -
Καπου διάβασα για μικρόκαμερα σε ένα σημείο στο αμάξι για να δουν αν έχει λίγο καρβουνιλα μέσα.. ποιος κάνει κατι τέτοιο?
-
Βγάζεις τα μπουζί και βάζεις την καμερούλα, αλλά πιθανόν να πρέπει να γυρίσεις και το στρόφαλο για να είναι τελείως κλειστές οι βαλβίδες. Πολύ φασαρία για το τίποτα. Άντε και το έκανες και είδες καρβουνίλα. Τι θα κερδίσεις? Για να σου φύγει η περιέργεια?
Μια και το κυκλοφορείς σε νησί και μάλλον δεν το ανοίγεις ποτέ, καλύτερα βγάλε το αυτοκίνητο στην Εθνική και οδήγησέ το για κάνα 20λεπτο στη μέγιστη ροπή, κάπου στις 4.500rpm πρέπει να είναι το δικό σου. Αν δεις έστω και ελάχιστα σημάδια βελτίωσης μετά, έχουν πιάσει καρβουνίλα οι βαλβίδες, αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτό φταίει για το πρόβλημά που εμφανίζει το αυτοκίνητο.
-
Ειναι εμμεσου ψεκασμου, οχι αμεσου. Δυσκολο να εχει πιασει καρβουνιλα στις βαλβιδες εισαγωγης
-
Οταν ειχε αλλαχτει ο ιμαντας χρονισμου, τσεκαρατε αν εχει χρονιστει σωστα ? Στο ειχαμε πει και στην 1η σελιδα
-
@alexandros-k said in πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;:
Οταν ειχε αλλαχτει ο ιμαντας χρονισμου, τσεκαρατε αν εχει χρονιστει σωστα ? Στο ειχαμε πει και στην 1η σελιδα
Δηλαδή επειδή είναι άμεσου η έμμεσου οι βαλβίδες δεν πιάνουν καρβουνιλα?
Δεν το είδαμε ακόμα θα του το πω αύριο είναι μπελάς μεγάλος?
Χρειάζεται να ανοιχτεί η μηχανή η το κοιτάει με το μάτι? -
Έμμεσου είναι? Τι euro γράφει η άδειά σου, 3 ή 4?
-
Έμμεσου είναι? Τι euro γράφει η άδειά σου, 3 ή 4?
Στην autodata λέει κινητήρας εσωτερικής καύσης ..
Οποτε?
πυρακια απο βενζινη; τι κανουμε;