-
Έχετε μείνει παρα πολυ πισω.... Δεν είναι έτσι πλεον τα πραγματα... Παλιά πριν μια δεκαετία οντως ισχυαν ότι λέτε... Οι plasma πλέον σε αντίστοιχα ακριβή τηλεόραση μένει παρα πολυ πισω. Παραμενει όμως γενικώς και ειδικως μια καλή εικόνα.
Άσε ρε γύρε που θα μας νουθετήσεις. Όταν εγώ έστηνα home cinema, εσύ έπαιζες με τα κουβαδάκια σου...
Δεν είπα ότι η εικόνα των Plasma παραμένει κορυφαία ακόμη και τώρα. Αυτό έλειπε να μην υπήρξε καμία πρόοδος τα τελευταία 8 χρόνια. Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι η εικόνα τους ακόμη παραμένει σωστή και φυσική, εν αντιθέση με την εικόνα της συντριπτικής πλειονότητας των LED της εποχής.
-
Η εμπειρία θέασης που έχω με την 65αρα Sony AG9 είναι πραγματικά εξαιρετική στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το χορτάρι είναι το πράσινο που βλέπεις ζωντανά στο γήπεδο, η μπάλα διακρίνεται πεντακαθαρα χωρίς ουρές και θολώματα και οι παίκτες χωρίς σκιές και είδωλα. Αυτό που μ'εκανε να την προτιμήσω από την αντίστοιχης σε τιμή και δυνατότητες LG E9, ήταν η απευθείας ηχητική σύγκριση με το ίδιο αρχείο ήχου, φλατ ρυθμισμένες στο κατάστημα. Παρά το ότι η LG διέθετε εξωτερική ηχομπάρα η Sony υπερτερούσε καθαρά με τον ήχο να έρχεται μέσα από το πάνελ απόλυτα ισορροπημένος. Είτε κρεμασμένη στο τοίχο είτε στη βάση της έχεις πραγματικές χαμηλές συχνότητες και εστιασμένους διαλόγους. Από τότε που την πήρα ο παλιός καλός Yamaha μου παίρνει αρκετές ανάσες, μαζί και τα αυτιά της συζύγου! Υπ' όψιν ότι σε αυτής της κατηγορίας τηλεοράσεις μην τσιγκουνευτείς το καλιμπράρισμα, μόνο τότε παίρνεις το 100% των δυνατοτήτων της tv. Αυτά τα ολίγα, ξεκίνησε ο αγώνας της Εθνικής.
ΥΓ. Αγαπώ ακόμα την εικόνα (καλής) πλάσμα! -
lg 49nano816na smart 4k πήρα πριν λίγους μήνες ... Λέει κάτι ?
-
Απλά κάνει την δουλειά να δείχνει τηλεόραση. Με άριστα το 10 παίρνει 6.5-7.
Πόσο την πειρες;
-
470 καλά την βρήκα ?
-
Καλή τιμή, vfm μοντέλο. Κλείσε το local dimming και δες αν σου αρέσει περισσότερο.
Την επόμενη φορά πάρε περισσότερες ίντσες. Σε πολλά πράγματα το μέγεθος δεν μετράει, όχι όμως στις τηλεοράσεις, είναι το πιο βασικό.
-
Γιατί mastora τι εντόπισες με το local dimming;
-
Εγώ τίποτα, κάπου το είχε πάρει το μάτι μου όμως ότι ζορίζονται και βγάζουν κάτι σα blooming στο μαύρο. Εδώ το δείχνει πιο αναλυτικά
-
Πω πω τι χάλια!!!!
Ποιο μοντέλο είναι αυτό; καμία σχέση με αυτά που σας λέω εγώ. Αυτό δνε είναι local dimming αυτό είναι μια ολόκληρη λωριδα!!!
Σε ποιο ακριβές τηλεοράσεις lcd με local dimming δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Μα καθόλου όμως. Δεν ξέρω σαν χαλασμένη φαινόταν η τηλεόραση.
-
Όπως είπαμε, φοβόταν ο κόσμος πως θα καταργηθούν οι plasma που 'βγάζουν βλάβες' και 'καινε πολύ' (50€ ρεύμα το χρόνο, αν έβλεπες ώρες ατελείωτες κάθε μέρα) κι αγόραζε τις LED σε εξωφρενικές τιμές και με πολλούς περιορισμόυς στην απόδοση, και εικόνα της πλάκας συγκριτικά. Και κάποιοι από μας πήραμε με 600-800€ τα τελευταία μοντέλα plasma, που ακόμη και σήμερα παραμένουν πολύ καλές οι επιδόσεις τους και ακόμη και σήμερα πρέπει να δώσεις δίπλα και τριπλά λεφτά για να έχεις αντίστοιχη εικόνα, είτε απ τις φευγάτες OLED είτε από τις υπερεξελιγμένες LED με πολυζωνικό local dimming.
Αυτά τα θυμήθηκα σε σύγκριση με το ντηζελ και το φόβο του dpf, και δείχνει πως οι εταιρείες και το μάρκετινγκ χειραγωγούν την αγορά ώστε να πηγαίνει προς τα κει που είναι περισσότερο το κέρδος για τις ίδιες, κι όχι ότι είναι 'αντικειμενικά' (όσο μπορεί να ισχύει αυτή η λέξη) 'καλύτερο' για τον πελάτη... ενώ πάντα υπάρχουν κι ενδιάμεσες τεχνολογίες που πάνε μπροστά τα πράγματα προς το συμφέρον και των δύο.
Και είναι χαρακτηριστικά και τα προφίλ αγοραστών, που είτε τότε με τις ψιλοάθλιες για τα λεφτά τους πρώτες LED τα εσκαγαν χοντρά για να είναι μέσα στην τεχνολογική μόδα της εποχής, είτε τώρα κάνουν το ίδιο με τεχνολογίες αυτοκίνησης που είναι ακόμη στα σπάργανα και πολύ μακριά απ το vfm...
-
Υπάρχει πάντα η ηλικία 30-50 που ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει , ξοδεύει χρήμα κυρίως για να αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορεί να το κάνει...
Η τηλεόραση που πήρα αντικατέστησε μία από τις πρώτες λεπτές που είχα πάρει πριν 12+ χρόνια , πάνω από 2000 και η οποία έχει αντικαταστήσει μία θηριώδη CRT των 100 ΄χερτζ που επίσης είχε αγοραστεί ακριβά ...
Τώρα έχουμε περάσει σε άλλη πίστα ...
Ιντσες δεν μου χρειάζονται παραπάνω . Την βλέπουμε από 3-5 μέτρα απόσταση και μετά πάμε σε μεγάλους όγκους...
Πελάτες μου βέβαια στην ηλικία που ανέφερα έβαλαν 60-65 ίντσες....
-
Οι 49 ίντσες είναι οριακές για 3μ απόσταση θέασης. Στα 5μ θέλεις τουλάχιστον 65', μη ξεχνάτε ότι πολλές ταινίες προβάλλονται σε κάδρο 21:9 οπότε μικραίνει ακόμη περισσότερο η εικόνα. Όσο για το κόστος δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις μια περιουσία για μεγάλη οθόνη. Όσοι βέβαια έχουμε το μικρόβιο χαλάμε παραπάνω για να πάρουμε αυτό που μας ικανοποιεί, αλλά και πάλι τα ποσά δεν είναι εξωπραγματικά. Δε βάζω στο παιχνίδι τους high-end αγοραστές, αυτοί είναι σε άλλη σφαίρα. Με 6-7k€ δημιουργείς ένα οπτικοακουστικό σύστημα που το χαίρεσαι για αρκετά χρόνια.
-
νοιωθω εκπληξη μεγαλη. βλεπω πλουτο πολυ. και νοιωθω, αντε μαζι με τον ιανι και τον νικ ισως και τον ντυστο και κανενα-δυο αλλους, οτι ειμεθα οι μονοι γονοι δυτικων προαστειων και εργατικης ταξεως. και ειλικρινως χαιρομαι δι υμας. μια εχετε τρελα με τις τιβι και παιρνετε κατι με χιλιαρικα πολλα, μια με ποδηλατα και το αυτο, μια με στερεοφωνικα, μια με γκατζετιες, μια με ηλεχτικες χεστρες.... φαινεται η πρεμιά, φαινεται. και οτι δεν μπαινετε στον κωτσοβολο να παρετε κατιτις που το πουλανε και με δοσεις. ακομη και αν εχεις τα μετρητα, αφου σου εμεινε απο τη μαμα και το μπαμπα που δυσκολα τα βγαζανε και ειχανε τη τελεφουνκνεν την ασπρομαυρη και επι πασοκ.
και μετα κανουμε σωρο συζητησεις αριστεροδεξιες. και μας φταιει ο cheaprus και το κουλι. σιριουσλι?
απορω πραγματι τι Ε1 θα κανετε φετος που να δικαιολογει γουστα ακριβα. για πειτε. και αφηνω και τα μαυρα εκτος.
-
Και εμείς Πειραιά μεγαλώσαμε.. Εμένα όλες μου οι 'ακριβές' αγορές ήταν, είναι και θα είναι στο πλαίσιο του vfm. Ποτέ δε βιάζομαι και πάντα ψωνίζω μόλις έχω πλήρη αντίληψη της αξίας του προιόντος. Αυτό αφορά όλες μου τις αγορές.. Για την ιστορία την 65αρα q90t της samsung την χτύπησα 1010 ευρώ(απο αλυσίδα) προ BF από τα 1800 που έπαιζε στην BF. Δε θα έδινα ποτέ τρελά ποσά για προιόντα τεχνολογίας που κάθε χρόνο απαξιώνονται. Καλύτερα να ψωνίζεις middle range και να τα αλλάζεις συχνά παρά να σκάς ένα καράβι λεφτά και να τα παντρεύεσαι για μεγάλα διαστήματα. Είμαι και κατά των δόσεων γενικά.
Εσύ δεν πήρες ένα alienware σε αστρονομική τιμή πρόσφατα ?
για να σε προλάβω μή μου πείς οτί είναι για τη δουλειά και ότι θα βγάλει τα λεφτά του.. σίγουρα θα μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου και οικονομικότερα...
-
δεν πιανει το μη σε προλαβω... διατι επληρωσε η εταιρεια και ουχι ο γατος. που δεν δεινει γιουρα ευκολα. και ειναι για τη δουλεια χωρις ουτε λεπι μουλτιμιντια ή γκειμ. αλλωστε στερναει 5 βιρτσουαλ, 2 απο αυτα ντιμπι σερβερς για χανα και σι κιου λελ και 3 ντιβελοπινγκ.
-
Βρε gatoz.. δική σου δεν είναι η εταιρία έστω κατά το ήμισυ ? Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Στο κάτω κάτω γιατί να μην πλήρωνε λιγότερα η εταιρία για το λάπιτοπ και να χάλαγε τα ρέστα αλλού ? Για το ότι είναι θηρίο είπαμε, ουδεμία αμφιβολία.
Για το να μη δίνεις το χρήμα εύκολα, ακολουθούμε την ίδια τακτική..
-
Γιατί το κάνετε το θεμα κάθε φορά έτσι. Μόνο μπουζουκακι υπόκρουση λείπει. Παντού αυτή η μιζέρια και κρίσεις εμφυλιακου χαρακτήρα, κεκαλυμμένες με δήθεν παρατηρήσεις της τεχνολογίας. Μια ζωή στο περιθώριο, μια ζωή δεν θα σας καταλαβαίνει ο κόσμος;;;
Οχι υποψίες ότι είναι κλέφτες, οχι ότι είναι κληρονόμοι πύργων (κληρονόμοι χρεών δεν παίζει;;;), οχι τα αρπάζουν από το δημόσιο κτλ.
Ολα πληρωμένα και ολα έχουν βγει με τον ιδρώτα τις σπουδές τις ευκαιρίες τα ξενύχτια για τα projects κτλ.
Και σε αυτό θα ανεβείτε στο κρεβάτι του αλλου; Εφόσον έχει κάποια χρήματα γιατί να μην αγοράσει ότι θέλει.
Και όπως λέει ο mastoras αν πάρεις μια τηλεόραση 1100 1200 ευρώ που κοστιζε 1500-1800 ευρω έκανες μια καλή αγορά και αγορασες μια βασική μεν αλλά premium τηλεόραση με πολλές τεχνολογίες.
Μα λογαριασμό θα σας δώσουμε.. Μπαααα
Τεσπα, πολλές φορές τα εξτρα 3 με 4 εκατοσταρικα τα ζητάει η τηλεόραση για τα ηχεία της. Δηλαδη πολυκαναλο με ένα ή δύο subwoofer ενσωματωμένα στην τηλεοραση.
Εγω εχω και μια ηχομπάρα των...... 250 ευρώ.. (τα δούλεψα αυτά τα χρήματα, τα 50 ευρώ μου τα έδωσε η σύντροφος μου, γιατι είμαι κουκλος όπως λεει... Για όποιον ενδιαφέρεται ) από τότε που πήραμε τηλεόραση των 1200 ευρώ με καλά ηχεία και subwoofer κτλ, (τα 200 ευρω τα έδωσε και παλι η σύντροφος) , δεν χρησιμοποιούμε την ηχομαπρα καθολου
-
Δηλαδή για να καταλάβω, την επόμενη φορά που θα αναφερθούμε σε προϊόντα που ο γάτος θεωρεί 'ακριβά' για τα γούστα του θα πρέπει να φέρουμε και το Ε1; Η μήπως δεν καλυπτόμαστε από αυτό και χρειάζεται και πόθεν έσχες, δε σοβαρευόμαστε λέω εγώ; Εκτός κι αν δεν κατάλαβα το γατοχιούμορ.....
-
Μη θίγεστε!!!
Βεβαίως και τα λεφτά σας, θα τα κάνετε ότι θέλετε!!! ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε, ότι δεν τα δουλέψατε!!!
απλά τα 1000-2000€ για τηλεόραση για κάποιους (οκ, λίγους εδώ στο φόρουμ) είναι τρελό ποσό!!! Και πρέπει να περνάει από το μυαλό σας όταν μιλάτε! Είναι το ίδιο όταν μιλάτε για αυτοκίνητο πάνω από 25000€ για 4 μελή οικογένεια! Ο δείκτης vfm μπορεί να είναι ψηλός, αλλά πάρα πολλοί δεν φτάνουν τόσο ψηλά αν δεν κάνουν το σκ@τό παξιμάδι!
Αν πχ ο νικδετριμπ πάρει τηλεόραση με 1200€ σε 12 δόσεις, στην τσέπη του από 20-30 κάθε μήνα θα έχει 5-10€!!!
Αν πάρει 1000αρι civic, και προκύψει έκτακτο έξοδο, η τράπεζα θα έρθει να του το πάρει!!!
ΑΑΑΑΑ και αυτοί που είναι σε αυτή την κατηγορία δουλεύουν (και ΙΣΩΣ περισσότερο από κάποιους άλλους που παίρνουν τηλεοράσεις με τιμή ΙΣΗ με το ΕΤΗΣΙΟ εισόδημα τους)!!!
Και γ@μησέ την τηλεόραση, ούτε την τέντα από την βεράντα (που σκίστηκε λόγο χιονιού, τέντα 15ετίας) δεν μπορούμε να φτιάξουμε μέχρι να τελειώσουν οι δόσεις, από προηγούμενη αγορά (ηλιακός που έσπασε το καλοκαίρι).
Ευτυχώς με την καινούρια δουλειά, το εισόδημα ανέβηκε και θα καλυφθούν πιο εύκολα τέτοιες τρύπες!!!
-
για να σας φυγει η ξυσια απο τα μπολς: ο γατος δεν απορει στη πραγματικοτις για το τι αγοραζετε, βασικα ειναι πρωην σοσιαλ και νυν καπιταλ οποτε καταναλωτ οτι ναναι άι λαβ. . δηλαδης χιζ γατεστι ντου καταναλ και μαλιστα με το παραπανω. αν και απο ζωης σταση εως και σταση λεωφορειου απεχει απο τις χλιδες ηλεκτρονικοφορεματιωνοσπιτιωνε. οχι βεβαιως τουτουνιωνε. και εκδρομονε. ομως ταυτοχρονως βλεπει μεγαλη μιρλα οτι ολα γυρω μας σκατα. τι οχι? ε1 και ε9 το λοιπον αν καποιος μοιρναει τη μοιρα του ενω τιβι ακριβη και χεζ-καρεκλ ηλεχτρικη. γιατι δεν γινεται και καρμοιρια παντου και σοκολαται ακριβαι. και για να σπασει σε ξεκαθαρες ροδελες, δεν γινεται κεντροαριστερος καιουμανιστικες ιδεες και ακριβα τα γκατζετ, ειναι υποκριτικο τα μαλα.
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους