-
Εμένα μου αρέσει πολύ που πλέον υπάρχει μια επιλογή στα επίπεδα ποιότητας golf ίσως και καλύτερη.
Τα επίπεδα ποιότητας Golf έχουν πέσει κατά πολύ.
Εγώ που έχω το Golf 6 και έχω μπει και οδηγήσει αρκετές φορές το 7αρι, μου φαίνεται αρκετά πιο 'τενεκεδένιο' από το δικό μου και τα πλαστικά και τα υλικά στο εσωτερικό, ένα κλικ πιο κάτω.
Στο 8αρι έχω μπει μέσα μόνο σε έκθεση αλλά δεν παρατήρησα καμιά αναβάθμιση.
Κλείστε την πόρτα του χώρου αποσκευών σε ένα 7αρι και μετά σε ένα 6αρι και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Να μην μιλήσουμε να κλείσετε την πόρτα του χώρου αποσκευών από ένα 4αρι (το είχα παλίοτερα). Η διαφορά χαώδης.
Γενικώς όμως για κάποιον που έχει ζήσει τις γενιές του Golf, σε πολλούς τομείς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και κάνουν 'περικοπές'.
Όπως και να έχει, σιγά μην ξανά έπαιρνα Golf ή ξανά έμπλεκα με την VW. Σε Peugeot και 308 θα πήγαινα άνετα, αν και περισσότερο κοιτάζω προς τα SUV.
-
Vdx wrote:
Εμένα μου αρέσει πολύ που πλέον υπάρχει μια επιλογή στα επίπεδα ποιότητας golf ίσως και καλύτερη.
Τα επίπεδα ποιότητας Golf έχουν πέσει κατά πολύ.
Εγώ που έχω το Golf 6 και έχω μπει και οδηγήσει αρκετές φορές το 7αρι, μου φαίνεται αρκετά πιο 'τενεκεδένιο' από το δικό μου και τα πλαστικά και τα υλικά στο εσωτερικό, ένα κλικ πιο κάτω.
Στο 8αρι έχω μπει μέσα μόνο σε έκθεση αλλά δεν παρατήρησα καμιά αναβάθμιση.
Κλείστε την πόρτα του χώρου αποσκευών σε ένα 7αρι και μετά σε ένα 6αρι και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Να μην μιλήσουμε να κλείσετε την πόρτα του χώρου αποσκευών από ένα 4αρι (το είχα παλίοτερα). Η διαφορά χαώδης.
Γενικώς όμως για κάποιον που έχει ζήσει τις γενιές του Golf, σε πολλούς τομείς φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και κάνουν 'περικοπές'.
Όπως και να έχει, σιγά μην ξανά έπαιρνα Golf ή ξανά έμπλεκα με την VW. Σε Peugeot και 308 θα πήγαινα άνετα, αν και περισσότερο κοιτάζω προς τα SUV.
Το Γκολφ 7 μου αρέσει αρκετά, στο 8 όντως έχει πέσει η ποιότητα το ίδιο και στο polo. Επίσης έχει μειωθεί πλ η διαφορά ανάμεσα σε VW & Seat.
Εννοείται πως ανάμεσα σε golf και peugeot θα επέλεγα peugeot!
-
[...]
Προσπαθώντας πρόωρα να αποκρυπτογραφήσω την πραγματική στόχευση του νέου 308 θα έλεγα ξεκάθαρα ότι κοιτάει κατάματα το Golf, σχεδόν με εμμονή!
[...]
Όχι μόνο λοιπόν εκ της ατόπου απαγωγής αλλά και από τα όσα βλέπω θεωρώ πως το νέο 308 έρχεται να παίξει τον ρόλο της 'χρυσής τομής', του 'uber all-arounder'. Επιτρέψτε μου τον όρο, θα επιχειρήσει να 'γερμανίσει' όσο ποτέ.
1ο vs φυσικά επέλεξαν οι Γάλλοι απέναντι στο Golf! Οι χώροι για τους πίσω μοιάζουν πανομοιότυποι. Άλλο 'συμπέρασμα' δεν προκύπτει καθώς το βίντεο ασχολείται με γραμμές και σχέδια. Περισσότερο το κοινοποιώ για τον συμβολισμό του. Μας δίνουν την κύρια στόχευση του οχήματος.
-
Σκεφτόμουν σήμερα το πρωί ότι με καθυστέρηση 1 αιώνα γίναμε και εμείς Αμερική. Όπως εκεί όλα τα μαγαζιά είναι όλα κι όλα 3 τον αριθμό, με το ένα εξ' αυτών να ανήκει σε ευρωπαικά χέρια, έτσι και εδώ αντίστοιχα έχουν μείνει 7 μαζαγιά στο σύνολο:
-
Φορντ (το εδώ πλοκάμι μιας αμερικάνικης πολυεθνικής)
-
Ρενώ/Νισσάν
-
Πεμβέ (η μόνη ανεξάρτητη)
-
Μερσεντέ
-
Βόλβο (σε κινέζικα χέρια πλέον)
-
Στέλιοι
-
Βαγκέουλες
Αυτό ήταν. Ενώ στα σέβεντις παίζει να υπήρχαν καμιά 25αριά διαφορετικοί κατασκευαστές. Τώρα, μόνο 7 συνολικά διευθυντήρια καθορίζουν ένα τεράστιο χώρο ο οποίος κάθε χρόνο κάνει τζίρους δις...
-
-
Το είχε γράψει ο ΚΚ στο Εν Λευκώ , πριν 25 χρόνια , ίσως και περισσότερα .
Είχε πει τα αμάξια θα γίνουν σαν τις λευκές συσκευές . Θα είναι ίδιες με διαφορετικές μάρκες ..
Τότε ήταν η αρχή που έπαιρνες Πίτσος και ήταν Μπος κλπ...
-
MK II vs MK III
Οι εσωτερικοί χώροι του οχήματος φαίνεται να έχουν μικρές (;) έως καθόλου διάφορες. Αισθητικές, εξοπλιστικές και υλικών χρήσης οι διαφορές. Δεν περίμενα κάτι παραπάνω καθώς το group όπως φαίνεται 'βολεύεται' με τα όσα έχει καταφέρει έως σήμερα.
Ξέρω ζητάω πολλά άλλα όσο περνάει ο καιρός και 'κάθεται η σκόνη' του καινούργιου τόσο περισσότερο έχω την εντύπωση ότι βλέπω το ίδιο αυτοκίνητο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Επιφυλάσσομαι να το δω οδηγικά γιατί αν διατηρεί και εκείνα τα χαρακτηριστικά του MK II δεν νομίζω ότι θα δικαιολογεί την αναμενόμενη αύξηση τιμής σε επίπεδα Golf και άνω...
-
MK II vs MK III
Οι εσωτερικοί χώροι του οχήματος φαίνεται να έχουν μικρές (;) έως καθόλου διάφορες. Αισθητικές, εξοπλιστικές και υλικών χρήσης οι διαφορές. Δεν περίμενα κάτι παραπάνω καθώς το group όπως φαίνεται 'βολεύεται' με τα όσα έχει καταφέρει έως σήμερα.
Ξέρω ζητάω πολλά άλλα όσο περνάει ο καιρός και 'κάθεται η σκόνη' του καινούργιου τόσο περισσότερο έχω την εντύπωση ότι βλέπω το ίδιο αυτοκίνητο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Επιφυλάσσομαι να το δω οδηγικά γιατί αν διατηρεί και εκείνα τα χαρακτηριστικά του MK II δεν νομίζω ότι θα δικαιολογεί την αναμενόμενη αύξηση τιμής σε επίπεδα Golf και άνω...
11cm μακρύτερο, κάπου θα φανεί η διαφορά.
Επίσης άλλη πλατφόρμα, κάπου θα φανεί και αυτό.
Μέσα-εξω τι να πω, μέρα με τη νύχτα.
Δεν νομίζω ότι μιλάμε για ένα παρόμοιο αυτοκίνητο.
-
Δεν τους βλέπω τους έξτρα 11 πόντους κάπου. Ούτε στον χώρο αποσκευών ούτε στο εσωτερικό. Εσωτερικά εργονομικό μικρό βήμα εμπρός είναι τα shortcut piano keys. Η μεγάλη μου ελπίδα είναι η πλατφόρμα EMP2 όπως σωστά είπες. Η ιδέα τους μάλλον είναι 'evolution not revolution' όπως στην μετάβαση από Golf 7 σε Golf 8. Το θέμα είναι ότι το Golf ήθελε ελάχιστες βελτιώσεις για την επόμενη γενεά του (άσχετα αν το παραέκαναν και έβγαλαν χειρότερο αμάξι). Το 308 όμως χρειαζόταν αρκετά πράγματα για να αρχίσει να πρωταγωνιστήσει. Μακάρι να βγω ψεύτης. Με κέρδισε στην πρώτη εντύπωση αλλά πλέον είμαι επιφυλακτικός...
-
Έλα ρε saba, γενικά παρατηρώ πως καπως εύκολα απογοήτευσε...οχι ότι μπορεί να μην έχεις και δίκιο.
Παντως οι 11 πόντοι είναι στο καπό του κινητήρα . Δες ποσο σεξυ έγινε η σιλουέτα του στο εμπρόσθιο τμήμα, αλλά όντως σε 'βάρος' των διαστάσεων.
-
Ψιλοβγήκε και το Βάγκον και παίζει να είναι ωραιότερο από το χάτς , ίσως έπρεπε να το πουν 408...
-
Τα ίδια πράγματα βλέπουμε όλοι. Είδατε ότι σε κάποια στιγμή έδειχνε τον Άσσο; Γαλλικά δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι πως έλεγε κάπου εκεί αυτό που λες. 11cm και τα περισσότερα πήγαν στο μήκος του καπό ενώ το αμάξι πάσχει σε εσωτερικούς χώρους! Ούτε την καταλαβαίνω αυτή την λογική αλλά ούτε και την αποδέχομαι. Τέλος δεν ξεχνώ δηλώσεις, όταν ακόμα ήταν στα σχέδια το MK III, πως αναγνώρισαν ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους δεν έπιασε όσο μπορούσε το MK II ήταν οι εσωτερικοί χώροι και θα υπήρχε διόρθωση. Και τι βλέπουμε; Μεγαλύτερο καπό! Το λες και φάουλ/φέιλ...
Το κλειδί θα είναι η πλατφόρμα. Μια καλή ρύθμιση ανάρτησης και επιτέλους λίγη πληροφορία στο τιμόνι μπας και δούμε μια άσπρη ημέρα. Ζω το MK II και δηλώνω μετα γνώσεως ότι έχει ανάγκη για αυτή την τελευταία βελτίωση τουλάχιστον.
-
Πάντως απ' έξω, απ' έξω, εγώ κατάλαβα στο βίντεο ότι η κοπέλα λέει ότι και είναι μεγαλύτερο μέσα, και έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (ήταν και το υβριδικό αυτό).
Επίσης πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι θα βγεί και SW που μάλλον θα είναι κούκλα.
Ένα C αυτοκίνητο είναι, από ότι φαίνεται έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από τους περισσότερους (Focus, Golf, Leon), και χώρους επιβατών θα δούμε.
Εξελικτικά είναι μεγάλο το βήμα, βλέπεις τα Golf και δεν καταλαβαίνεις αν είναι 2ετιας ή δεκαετίας, δεν μπορείς να μπερδέψεις Peugeot παλαιότερης γενιάς με καινούργια.
-
Αυτό έχει και αρνητικά και θετικά. Από την μία οντως δίνεις τα λςφτουδακια σου και θέλεις να έχεις το ομορφότερο αυτοκινητο, από την άλλη όταν περάσει η 5 ετια και ακόμα-ακόμα δεν έχεις φτάσει τα 60.000 χλμ δείχνει καπως ξεπερασμένο συγκριτικά πάντα με τη νέα γενιά του μοντέλου. Διοτι τα peugoet και δύο γενιές πίσω, δείχνουν σημερινά σχέδια συγκριτικά με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό τους και όχι μόνο.
-
Ενθαρρυντικό pre-review. Προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση το συγκεκριμένο κανάλι. Δύο 'νέα' προκύπτουν από το video. Πλέον αποκλειστικά αυτόματο το 308 ενώ το lane change assist θα δίνει την δυνατότητα της αυτόματης προσπέρασης;!;!
Διαβάζω σκόρπια σε άρθρα ότι θα έρθει αποκλειστικά mh. Αυτό το τελευταίο δεν μου πολυάρεσε να πω την αμαρτία μου. Τέλος του μήνα παρουσιάζουν το SW.
-
Πλέον αποκλειστικά αυτόματο το 308 ενώ το lane change assist θα δίνει την δυνατότητα της αυτόματης προσπέρασης;!;!
Επιτέλους!! Δεν είχε κανένα νόημα να υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο, ειδικά το συγκεκριμένο που είναι και χάλια. Επίσης χαλάει την σχεδίαση.
-
Έτσι mh παντού
-
Επιτέλους!! Δεν είχε κανένα νόημα να υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο, ειδικά το συγκεκριμένο που είναι και χάλια. Επίσης χαλάει την σχεδίαση.
Όχι φίλε. Χάλια είναι τα νεύρα μας λόγω COVID. Τα μηχανικά κιβώτια του PSA είναι για τανάθεμα!! Είναι σαν να έχεις καρφώσει ένα παλιό γουδοχέρι στην πιο άβολη θέση της κονσόλας. Τεσπά και πραγματικά/εργονομικά/χρηστικά αλλά και εμφανισιακά αυτή είναι μια καλή εξέλιξη.
Καλημέρα, καλό μήνα σε όλους.
-
Συμφωνούμε Χρήστο!!! Καλό Μήνα.
-
Όσοι έχουμε δεκαετίες PSA πρέπει να σας αναφέρουμε ότι έχει γίνει τεράστια δουλειά και σε αυτό τον τομέα. Το 2008 πάντως έχει πολύ καλύτερο κιβώτιο από το B max (που έχει του προηγούμενου Fiesta), οπότε, ναι, υπάρχει εξέλιξη και εκεί.
Δηλαδή από Saxo - C3 στο 2008 είναι τεράστια βήματα μπροστά. Μπέσα!
-
Καλά προφανώς και εγώ έχω δει εξέλιξη σε σχέση με το κιβώτιο του Citroen BX του πατέρα μου φίλε. Το θέμα είναι ότι για 2021 τα μηχανικά κιβώτια του PSA είναι κατά γενική ομολογία επιεικώς μέτρια. Το έχω ξαναπεί δημόσια ότι το 5αρι μηχανικό του Τσέχου μου που μετράει ήδη 15-16 χρόνια και ακόμα δεν έχω αλλάξει δίσκο στα περιπου 125κ km είναι σαφώς ανωτέρο απ' της γαλλιδούλας. Ως εκ τούτου χαίρομαι πάρα πολύ για το ότι υφίσταται ένα T/C αυτόματο 8αρι της Aisin ως επιλογή. Μην αφήνουμε την 'αγάπη' για έναν όμιλο να επισκιάζει την πραγματικότητα. Άλλωστε κατ'εμε η κίνησή τους στο νέο 308 δείχνει ότι αν μη τι άλλο οι ιθύνοντες συμφωνούν!
Άντε με το καλό σε λίγες ημέρες να δούμε και το SW επιτέλους...
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)