-
Καλησπερα παιδια!
Ειμαι στα βηματα για να παρω το πρωτο μου αμαξι.Θελω να παρω συγκεκριμενα ενα golf τεταρτης γενιας τι θα μου προτεινατε να κοιταξω.Ο μηχανικος μου,μου εχει προτεινει μοντελα 2001 και μετα,μηχανη 1600 κυβικων επειδη εχει πολλαπλασιαστες και οχι μπουζοκαλωδια οπως την μηχανη των 1400 κυβικων αντιστοιχα.Ομως επειδη δυσκολευομαι να βρω γιατι ειμαι πιο περιορισμενος ετσι θελω να μου πειτε και εσεις ειναι ενταξει και οι μηχανες των 1400?Θα ηθελα να παρω μια δευτερη γνωμη.Ενα πρωτο αμαξι θελω να παρω να κρατησει ας πουμε για τα επομενα 5 χρονια.Εχετε να μου προτεινετε καποια συγκεκριμενη χρονολογια και μηχανη?
-
Καλησπερα παιδια!
Ειμαι στα βηματα για να παρω το πρωτο μου αμαξι.Θελω να παρω συγκεκριμενα ενα golf τεταρτης γενιας τι θα μου προτεινατε να κοιταξω.Ο μηχανικος μου,μου εχει προτεινει μοντελα 2001 και μετα,μηχανη 1600 κυβικων επειδη εχει πολλαπλασιαστες και οχι μπουζοκαλωδια οπως την μηχανη των 1400 κυβικων αντιστοιχα.Ομως επειδη δυσκολευομαι να βρω γιατι ειμαι πιο περιορισμενος ετσι θελω να μου πειτε και εσεις ειναι ενταξει και οι μηχανες των 1400?Θα ηθελα να παρω μια δευτερη γνωμη.Ενα πρωτο αμαξι θελω να παρω να κρατησει ας πουμε για τα επομενα 5 χρονια.Εχετε να μου προτεινετε καποια συγκεκριμενη χρονολογια και μηχανη?
-
Να ΜΗΝ αγοράσεις αυτοκίνητο 15-20ετίας και ιδιαιτέρως golf!!!
-
Να ΜΗΝ αγοράσεις αυτοκίνητο 15-20ετίας και ιδιαιτέρως golf!!!
Δεν ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα το πει, αλλά δεύτερος, με παίρνει!
Golf ? και 20ετίας?! και βασικά, 20 χρόνια πριν είναι περίπου 4 γενιές πίσω για τον κόσμο των αυτοκινήτων.
Ανέβα καμιά δεκαριά χρόνια, για πολλούς λόγους (ασφάλεια/κατανάλωση/επιδόσεις/βλάβες/service).
-
Για golf 4 θα διάλεγα τον 1.8 20vt για χαμηλή κατανάλωση ή αν δε σε νοιάζει τότε πας σε vr5 ή vr6 ή ακόμα καλύτερα σε r32.
-
Ευχαριστω για τις γνωμες σας αλλα ειναι το πρωτο μου αμαξι που θελω να παρω.Οδηγουσα μεχρι τωρα ενα polo του 97 της αδερφης μου το οποιο πουλησαμε.Πιστευω θελει ψαξιμο αλλα μπορω να βρω ενα αμαξι σε καλη κατασταση.Και φιλοι μου εχουν αμαξια 20ετιας και 30ετιας και απλα εχουν μικροπροβληματα μια χαρα πανε ε δεν θα με νοιαζε αντιστοιχα αμα το αμαξι μου ηταν ετσι ειναι λογικο για τα χρονια του.Μπορει να αρχιζει να βγαζει θεματα σε 2-3 χρονια και να το πουλησω και πολυ φτηνα ακομα δεν πειραζει!Οποτε με αυτην την λογικη απο αυτην την γενια αμα ξερετε ποια μοντελα ειναι καλα.
Για golf 4 θα διάλεγα τον 1.8 20vt για χαμηλή κατανάλωση ή αν δε σε νοιάζει τότε πας σε vr5 ή vr6 ή ακόμα καλύτερα σε r32.
Το χαμηλη καταναλωση ειναι σχετικο.Ας πουμε τα golf 4ης γενιας με 1600 κυβικα μου ειπε ο μηχανικος μου οτι εχει μεικτη καταναλωση 9lt/100km h που ειναι ειδη πολυ!Αμα εχει πιο πολλα κυβικα το gti που μου λες θα εχει πιο πολυ καταναλωση σωστα?Οποτε κοιταω αν αντιστοιχα να μου πειτε γνωμη για μηχανες 1600 κυβικων 2001 και πισω η 1400 κυβικων γενικοτερα και για καταναλωση και αν οι τελευταιες αντεχουν στο χρονο η θα μου βγαλουν προβληματα.
-
Πολύ εύκολη και απλή η επιλογή: δεν αγοράζεις golf IV και ειδικά 15-20 ετών!!
-
Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο; Επίσης, τα κάνεις σε αστικό κύκλο; Μένεις σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη; Γιατί αν δε μένεις, τότε ίσως σου ταιριάζει και κάποιο παλιότερο πετρέλαιο.
Τώρα, αναφορικά με τα παλιά αμάξια, μια χαρά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με σχετική ασφάλεια/καλό εξοπλισμό άνεσης. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Στο κάτω-κάτω, μιλάμε για λύσεις ανάγκης λόγω χρημάτων, κανείς δε θα επιλέξει αμάξι 20ετίας για καθημερινό αν έχει να δώσει 20 χιλιάρικα για καινούριο.
Δώσε στοιχεία για να βοηθήσουμε.
-
Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο; Επίσης, τα κάνεις σε αστικό κύκλο; Μένεις σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη; Γιατί αν δε μένεις, τότε ίσως σου ταιριάζει και κάποιο παλιότερο πετρέλαιο.
Τώρα, αναφορικά με τα παλιά αμάξια, μια χαρά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με σχετική ασφάλεια/καλό εξοπλισμό άνεσης. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Στο κάτω-κάτω, μιλάμε για λύσεις ανάγκης λόγω χρημάτων, κανείς δε θα επιλέξει αμάξι 20ετίας για καθημερινό αν έχει να δώσει 20 χιλιάρικα για καινούριο.
Α μπραβο μην τα ισοπεδωνουμε ολα.Αλλιως ολα τα αμαξια των φιλων και μιλαω για 10 τουλαχιστον που ειναι 20ετιας 30ετιας θα τα ειχαν φτυσει.Καποια ειναι καλα και καποια εχουν μικροπροβληματα πχ να δυσκολευτει λιγο παραπανω να ανεβει σε μια ανηφορα.Μην μιλατε σαν να θελετε να μου πουλησετε το καλυτερο αμαξι ενα πρωτο αμαξι θελω να παρω για να μαθω λιγο να οδηγαω και να μην εχω το αγχος να το προσεχω επειδη ειναι πολυ ακριβο.Οποτε οτι σχολια μου κανετε να παρω καινουριο αμαξι απλα τα αγνοω μην χανετε τον χρονο σας.Ουτε τα λευτα εχω ενα απλος μισθωτος νεος με βασικο μισθο ειμαι.
Μενω Αθηνα και τα κανω σε αστικο κυκλο ας πουμε λογο κορονοιου δεν θα κανω πολλα χιλιομετρα θα το εχω για την δουλεια πηγαινε ελα.Αρα μιλαμε για πανω απο 5000 χιλιομετρα και σε 2-3 χρονια 10000 χιλιομετρα τον χρονο το πολυ υποθετω.Δεν κανω ταξιδια και βγαινω στις περιοχες κοντα μου.
Επισης εχω να διαθεσω μεχρι 3000 ευρω.
-
Πάρε ότι σου γυαλίσει αρκεί να έχεις εναμισι/δύο χιλιάρικα καβατζα να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που βγάλει κάτι. Μη σου φαίνονται πολλά τόσα είναι.
-
Ψάξε να βρεις το 16ρι(mpi ) μοτέρ.
Θα μπορεί να κινεί με άνεση το αμάξωμα και είναι το πιο 'αλεξίσφαιρο'μοτέρ που έχει βγάλει ποτέ το group vw.
-
dimsabas wrote:
Α μπραβο μην τα ισοπεδωνουμε ολα.Αλλιως ολα τα αμαξια των φιλων και μιλαω για 10 τουλαχιστον που ειναι 20ετιας 30ετιας θα τα ειχαν φτυσει.Καποια ειναι καλα και καποια εχουν μικροπροβληματα πχ να δυσκολευτει λιγο παραπανω να ανεβει σε μια ανηφορα.Μην μιλατε σαν να θελετε να μου πουλησετε το καλυτερο αμαξι ενα πρωτο αμαξι θελω να παρω για να μαθω λιγο να οδηγαω και να μην εχω το αγχος να το προσεχω επειδη ειναι πολυ ακριβο.Οποτε οτι σχολια μου κανετε να παρω καινουριο αμαξι απλα τα αγνοω μην χανετε τον χρονο σας.Ουτε τα λευτα εχω ενα απλος μισθωτος νεος με βασικο μισθο ειμαι.
Μενω Αθηνα και τα κανω σε αστικο κυκλο ας πουμε λογο κορονοιου δεν θα κανω πολλα χιλιομετρα θα το εχω για την δουλεια πηγαινε ελα.Αρα μιλαμε για πανω απο 5000 χιλιομετρα και σε 2-3 χρονια 10000 χιλιομετρα τον χρονο το πολυ υποθετω.Δεν κανω ταξιδια και βγαινω στις περιοχες κοντα μου.
Επισης εχω να διαθεσω μεχρι 3000 ευρω.
Γιατί δεν κοιτάς για ένα μικρότερο Ιαπώνων/Κορεάτικο και λίγο νεώτερο; κάνα Fiat Panda, κάνα Suzuki; Φθάνεις κοντά στο 2008-2009 με 3000-3333€
Κατ' ευθείαν ρίχνεις κόστος συντήρησης/κατοχής (μικρότεροι κινητήρες/λιγότερα καύσιμα/λογικά μικρότερα τέλη κυκλοφορίας αν είναι κάτω από 1.4 κυβικά, κ.λ.π).
Έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες σε αυτό και άλλα φόρουμ για τα πρόβληματα των VW, και όταν μας πας τόσα χρόνια πίσω, δεν μπορούμε παρά να σου εφιστήσουμε την προσοχή.
Μπορεί να είναι το 1ο σου αυτοκίνητο, αλλά αν φας τα λεφτά σου και το χρόνο σου στα συνεργεία, μπορεί να είναι εφιαλτική πρώτη εμπειρία.
Εμείς έχουμε κρατήσει ένα Saxo 20ετιας, δεν έχει βγάλει ποτέ θέμα, είναι οικονομικό σε κατανάλωση, πληρώνει 120€ τέλη κυκλοφορίας (225 τα 1.4), και επειδή είναι παναλαφρο είναι σβέλτο, αλλά δεν θα το πρότεινα ελαφρά την καρδία, έχουν γίνει κοσμογονικές αλλαγές από τότε (κυρίως σε ασφάλεια και κατανάλωση/ρύπους). Έχουμε και ένα 206 1.4, σε επιδόσεις είναι πολύ παρόμοια, αλλά έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και πληρώνει και δίπλα τέλη. Αντικειμενικά ομορφότερο από το Saxo, κατά τα άλλα παρόμοια (λίγο πιο άνετο το Saxo).
-
Αν ήμουν στη θέση σου, το Golf δε θα μου έλεγε τίποτα. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο ως αυτοκίνητο, είναι ένας αδιάφορος ανθρωπομεταφορέας, που (μεταξύ μας) δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα αξιόπιστος. Αν ήμουν στη θέση σου, θα είχα τα εξής σενάρια μπροστά μου:
- είμαι νέος, θέλω να κάνω το κέφι μου. Ένα διθέσιο roadster αποτελεί τελειώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Το έκανα στα νιάτα μου με 3 Miata, καμπριολάδα ακόμα και στο καταχείμωνο, παντιλίκια κι Άγιος ο Θεός. Καλή ώρα: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35576563-mazda-mx-5
Εναλλακτικά, πας σε κάτι πιο κυριλέ, χωρίς τα τερτίπια του πισωκίνητου, νεότερο, πιο ασφαλές και με πολλές θέσεις: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35724554-opel-astra
-
Ένα εκδρομικό όχημα για να βγάζω τα γούστα μου, να μπαίνω και στο χώμα. Σου βάζω το μόνο Grand Vitara που είναι σχετικά αξιοπρεπές στα τρία χιλιάρικα. Μάλλον αξίζει να ανέβεις κάνα 500άρικο και να βρεις κάτι πολύ καλύτερο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33331512-suzuki-grand-vitara
-
Το απόλυτο όχημα νεολαίας: βγάζεις τα πίσω καθίσματα, φορτώνεις μέσα τα κέρατά σου και πάτε για κάμπινγκ με το κορίτσι. Μπορείτε να κοιμηθείτε και μες στο όχημα. Φορτώνεις ΜΤΒ και λυσσάς στα βουνά. Γενικώς βγάζεις γούστα, αν και για να το κάνεις ολοκληρωμένα, θες ένα χιλιάρικο πάνω για την τετρακίνητη έκδοση: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35689640-renault-kangoo
Εναλλακτικά: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35233294-fiat-doblo
-
Δε θες να ξεφύγεις πολύ από την πεπατημένη, αλλά θες κάτι πιο φρέσκο, πιο αξιόπιστο, πιο καλό στο δρόμο από το Goif. Με πολύ καλύτερη παθητική ασφάλεια και χώρους. Που να έχει κι ένα κάποιο κύρος, να μη βροντοφωνάζει από μακριά ότι τόσα είχα, τόσα έδωσα: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33037937-saab-9-3
-
Θες hot hatch αλλά να μην είναι τελείως καρουδότσουφλο (Saxo-Rallye). Κάτι λίγο πιο φρέσκο, πολύ πιο δεμένο και με στοιχειώδη εξοπλισμό: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34325477-ford-fiesta
-
Θες κάτι μικρό να κάνεις τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει τίποτα. Ανθρωπομεταφορέα ρε παιδί μου, καμία σχέση με όλα τα παραπάνω. Να μπαίνεις μέσα και να το ξεχνάς. Καλά, χρυσά τα Panda/Picanto αλλά κρατάνε πολύ ψηλή τιμή. Με λιγότερα χρήματα, αγοράζεις διπλάσιο αυτοκίνητο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/31684998-citroen-c4
Ξαφνικά, τα 3 χιλιάρικα για Golf 4 εικοσαετίας μοιάζουν τρελή κλοπή.
-
Δεν ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα το έλεγα γιατί φοβήθηκα μη με κράξετε που έβαλα στο στόμα μου το Golf.
Δεν πειράζει, ας είμαι ο 25τος που το είπε. Εντάξει αστειεύομαι όσο κι αν συμφωνώ. Εσύ πάντως φιλαράκι, έχεις φάει μεγάλο κόλλημα με το συγκεκριμένο και μου φαίνεται δύσκολο να σου αλλάξουμε γνώμη. Για πρώτο αμάξι είναι μια χαρά στο κάτω κάτω. Τη δουλειά σου θέλεις να κάνεις. Ότι σου λέμε εμείς είναι υποθετικό. Μπορεί να κάνεις κουμπάρο στο γάμο σου τον ιδιοκτήτη του συνεργείου που θα πηγαίνεις κάθε μέρα ή μπορεί και να μην σου παρουσιάσει τίποτα.
Θα πω όμως ότι με τα λεφτά που θα πάρεις το Golf είναι πολύ πιθανόν να μπορείς να βρεις λίγο μικρότερο αμαξάκι, πιο καινούργιο και πιο κατάλληλο για να κάνεις τη δουλειά σου.
-
-
Εργαλείο και άριστα συντηρημένο!
Θα το προλάβει άραγε ο φίλος;
Είχαμε ένα σε παρόμοια κατάσταση και το δώσαμε στη γιαγιά μου στο χωριό για κουνελωνα.
-
Ρε παιδια, σορυ κιολας αλλα πρεπει να μπαινετε λιγο και στα παπουτσια του thread starter πριν γραψετε.... αυτος ψωνιζει με δικα του δεδομενα, οχι εσεις.
Δε λεω να μη προειδοποιησετε, αλλα επιμενετε και επιμενετε, ενω ειναι πασιφανες οτι ο φιλος εχει αγαπη το vw και golf και αυτο κ@υλωνει να παρει. Σημερα οδηγει και Polo ....τυχαιο? Και πατε και του προτεινετε κορεατικο πχ? ουτε καν θα διαβασει το μυνημα.
Μπηκε να ρωτησει ποιο κινητηρα να παρει, οχι ποιο αυτοκινητο... Εκει δε ο ανθρωπος ηθελε 1400 και τον πηγανε στο 1600 για λογους αξιοπιστιας και μονο, και του προτεινετε 20VT? Καμια αντιρρηση οτι ειναι ο καλυτερος κινητηρας που ενδεχομενως εβγαλε ποτε η VW, αλλα δεν κολαει απλα...
-
osfp ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα μου εμένα ? με 3 χιλιάρικα για αμάξι τι περιμένει κάποιος να του πούμε εδώ ? Πάρε αυτό και δε θα πάθει τίποτα ? Η πώς ελέγχουμε ένα αμάξι μεταχειρισμένο είναι ολόκληρο κεφάλαιο.
Εγώ αν έπαιρνα αμάξι 20ετίας λοιπόν θα θεωρούσα ότι τραβάω ένα λαχνό και ότι κάτσει και πραγματικά δε θα το συζήταγα και πολύ..
Έχω και ένα θέμα με τα σαπάκια που κυκλοφορούν στο δρόμο. Μακάρι να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή και να τα τσακίσουν όλα όπως και τα διπλώματα μπάς και καθαρίσουν οι δρόμοι.
-
Το να βρει κάποιος ΜΑΜΑ 20vt σήμερα σε 5θυρο και σε αυτά τα λεφτά είναι Η ευκαιρία, εφόσον είναι ατρακαριστο και δε χρωστάει τέλη.
Ακόμα και αν δεν το 'κυνηγάει' έχει ένα ασπαστο μοτέρ με 60€ παραπάνω τέλη από ένα μιαρό 14αρι. Σε ανοικτό δρόμο θα πηγαίνει εντελώς ξεκούραστος και πάντα θα έχει απόθεμα δύναμης για οποιοδήποτε προσπερασμα. Αν στην πορεία έχει όρεξη για 'περιπέτειες' έχει έτοιμη μια αξιοπρεπή βάση.
Οι πίσω πόρτες του δίνουν και την πρακτικότητα. Ειλικρινά θα το κοίταγα εγώ αν δεν έψαχνα κάτι πιο καινούργιο (και λίγο πιο δυνατό).
Αφού κιόλας είναι vagιτης του έρχεται κουτί.
-
Δεκαεξι χρονια κατοχος Γκολφ 5ης γενιας.....
Θα σου ελεγα ΜΗΝ το παρεις.Το δικο μου ηταν το 1400αρι με τα 75 αλογα μηχανικα δεν μου εβγαλε τιποτα ΑΛΛΑ απο ποιοτητα μαπα....Πολλα προβληνατα ποιοτητας.....
Το πουλησα και ησυχασα και φυσικα ΔΕΝ πηρα vw και δεν νομιζω να ξαναπαρω....
Καποιοι εδω ειπαν για χαμηλη καταναλωση στους 1,8 τουρμπο....εδω γελαμε....επειδη ειναι γερα μοτερ δε σημαινει οτι δεν καινε.....
Παντως αν σωνει και καλα θες Γκολφ προτιμησε mpi κινητηρα ειτε 1400 ειτε 1600 και οι δυο ειναι καλοι.Το δικο μου πενταρι ειχε ακριβως τον ιδιο με το τεσσσρι.....
Υπαρχουν πολλα αυτοκινητα εκει εξω 15ετιας πολυ πιο αξιοπιστα απ το Γκολφ,κανε μια ερευνα αγορας.Τα ιαπωνικα της ιδιας χρονολογισς ειναι πολυ αξιοπιστα.Ειναι κριμα να δωσει 3000 για ενα Γκολφ και αλλα τοσα σε μικρομαζεματα,ασε που λογικα αν βρεις τετοιο αυτοκινητο θα εχει εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα.....
Θελω να αγορασω ενα golf Mk4.Τι μηχανη και χρονολογια θα μου προτεινατε;