-
Είναι αυτός που έβαλε ο κουμπάρος μου (εκεί οδήγησε την Taycan και μου μετέφερε εντυπώσεις). Θα γυριστεί και σχετικό βίντεο για αυτόν τον ταχυφορτιστή.
@Gatoz: Δεν πήρες και εσύ έναν τέτοιο, πήρες τον απλό...αχαχαχα!!
-
ειναι με 5μετρο καλωδιο που μπαινει απευθειας στο αυτοκινητο αλλα εχουν πανω τους και μια σουκο, ετσι να βρισκεται. μπηκαν μεσα σε ανοξειδωτα κουτια αντιβανδαλιστικα πανω σε κολωνακι με διπλη κλειδαρια ασφαλειας και σε εποπτευομενο ηλεκτρονικα χωρο. ειναι σε παρκιν επι πεζοδρομιου, βασικα σκεψου περιπου 6 μετρα πλατος πεζοδρομιου κατακορυφα στο κτιριο νομιμα παρκιν γιατι ειχε φτιαχτει και για χρηση λιανικης, χωραει 7 αυτοκινητα, εχει μπει σε 2 θεσεις. υπαρχει κοντα το μεγαλο κλειστο κουτι, τσιμεντενιο, των ρολογιων, σκεψου το σαν μαντρα που ξεκιναει απο το κτιριο και φθανει μεχρι το 1m του πεζοδρομιου, ειναι δηλαδη 5 μετρα. απο εκει πηραν αφου εκαναν χωριστο πινακακι ρευμα απο το ρολόι το τριφασικο, ανεβηκαν με μεταλλικο καναλι μεχρι το στηθαιο του 1ου οροφου για να κρυφτει το καλωδιο, περασαν ετσι πανω απο την εισοδο χωρις να πειραξουν κυριλοτητα, παρεμβαλεται η εισοδος αναμεσα στα παρκιν και το τσιμεντοκουτι-μαντρα των ρολογιων, και κατεβηκαν στην πρωτη θεση. επειδη δεν εχω τα αυτοκινητα κολλημενα στο κτιριο αλλα αφηνω 50 εκατοστα απο αυτο και τα οριοθετω με πινακιδες, σκαφτηκαν οι πλακες μεχρι το πρωτη θεση καθετα και μετα οριζοντια εφτασαν στη δευτερη. το χαντακ σκεπαστηκε παλι με ιδιες πλακες και δεν φαινεται τπτ, τα καλωδια δηλαδη περσαν στο μεγαλυτερο μερος ψηλα και μετα υπογεια. εκει βιδωσανε τις βασεις των φορτιστων. ιοχυ. ειναι της ρολεκ με αυτα τα χαρακτηριστικα
Rolec Wallpod EV Multimode 7.2kW
https://www.rolecserv.com/ev-products/WALLPOD%3AEV
• 2.5 Tethered Lead• AC 7,2KW για φόρτιση AC Mode 3, Level 2, Type 2
• IP56, IK10
• EN 61000, VDE 0418-9, CISPR 14, 16, 22, Class B
• Flame Redtardant, bsiχωρις φπα, καπου 4.5 κομπλε με το κλειδι στο χερι, οι φορτιστες μονοι τους λιγο κατω απο 2
Γατε πως μπορω να εχω τα στοιχεια του μαστορα?
-
Γατε πως μπορω να εχω τα στοιχεια του μαστορα?
βασικα τα πηρα απο την εταιρεια του κουμπαρου του φανη που συνεργαζονται με μια εταιρεια, δεν θυμαμαι ονομα, που κανει τις εγκαταστασεις αν και κυρια απασχοληση εχει τα plc.
Φανη ως αντμιναραιος μπορεις εσυ υποθετω να γραψεις τα στοιχεια ή να στειλω στον ινσέιν πι-εμ που θα χαθει στα σπαμ με τις εκατονταδες που στελνει το φορουμ?
-
βασικα τα πηρα απο την εταιρεια του κουμπαρου του φανη που συνεργαζονται με μια εταιρεια, δεν θυμαμαι ονομα, που κανει τις εγκαταστασεις αν και κυρια απασχοληση εχει τα plc.
Φανη ως αντμιναραιος μπορεις εσυ υποθετω να γραψεις τα στοιχεια ή να στειλω στον ινσέιν πι-εμ που θα χαθει στα σπαμ με τις εκατονταδες που στελνει το φορουμ?
Φαντάζομαι....(Mod είμαι ουχί Admin) θα μπορώ...εαν όχι θα με κράξει ο Αντμίν!
Εδώ η εταιρεία που δουλεύει ο κουμπάρος (Αποστόλης): https://www.all-experts.gr/electrokinisi/
Το εργασιακό κινητό είναι 6941410541. Εαν θες παραπάνω info ή δυσκολευτείς να τον βρείς, μου λές εμένα να πέσει παντόφλα!
-
Ευχαριστω κ τους δυο.
Θελω να βρω εναν καλο εγκαταστατη για να βαλουμε σε ολες τις θεσεις του γκαραζ αναμονες η ταχυφορτιστες για οσους τους χρειαζονται αμεσα.
Απλα θα χρειαστουν γραμμες απο τα ρολογια απευθειας με πινακακια.
-
Ευχαριστω κ τους δυο.
Θελω να βρω εναν καλο εγκαταστατη για να βαλουμε σε ολες τις θεσεις του γκαραζ αναμονες η ταχυφορτιστες για οσους τους χρειαζονται αμεσα.
Απλα θα χρειαστουν γραμμες απο τα ρολογια απευθειας με πινακακια.
Μίλα (για αρχή) με τον Αποστόλη, πιστεύω ότι θα μπορέσει να σε βοηθήσει.
-
Ανεφοδιασμός για το Ντάστερ σε βενζινάδικο που είχα καιρό να πάω σήμερα, και έκανα μανούβρα για να μπορέσω να προσεγγίσω την αντλία που έχει το 'καλό' πετρέλαιο. Ο λόγος, ένας φυτευτός φορτιστής για ηλεκτρικά, του οποίου η θέση φόρτισης περικλείετο με αλυσιδίτσα και κολωνάκια και τρώει χώρο από τους υπόλοιπους στην αυλή του βενζινάδικου.
Καλά ρε, λέω στο βενζινά, τι βάλατε τις αλυσίδες και κλείνετε το χώρο. Και εγώ κάνω μανούβρα για την αντλία, και ο ηλεκτρικός θα πρέπει να βγάζει τις αλυσιδίτσες από τα κολωνάκια για να πάει να φορτίσει.
Πρέπει να τονΕ πάτησα στον κάλο.
Άσε, μου λέει, έτσι μού'ρχεται να τα ξηλώσω όλα. Έχω βάλει τον φορτιστή 4 μήνες και έχουν έρθει όλοι κι όλοι 5 (ολογράφως πέντε) πελάτες για φόρτιση! Ο ένας, με ένα Ζμαρτ, ήρθε και για δεύτερη φορά πριν από καμιά βδομάδα!
Το βενζινάδικο είναι πάνω σε τεράστιο οδικό άξονα στην Αθήνα, με ΧΙΛΙΑΔΕΣ αυτοκίνητα όλων των τύπων να περνάνε από μπροστά κάθε μέρα. Χρέωση 0,4 ευρώ /kwh όλες τις ώρες.
-
Μες στην Αθήνα, όλοι φορτίζουν σπίτια τους. Στον αυτοκινητόδρομο χρειάζονται οι φορτιστές.
-
Ειδικά Αττική που ζούμε 3 εκατομμύρια σε πολυκατοικίες θέλουμε φορτιστές, επαρχία οι μισοί έχουν μονοκατοικίες.
-
Αυτό σκεφτόμουν πριν λίγο, βλέποντας την διαφήμιση της ηλεκτρικής Mercedes στην τηλεοραση. (Μα καλά σε ποια χώρα απευθύνονται; αλλα τεσπα)
Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνεται να φορτιζουν οι κάτοικοι πολυκατοικιων ακόμα και με κοινόχρηστη πυλωτή και πως θα έχουμε ασφαλεια από επιτήδειους που ψάχνουν τον χαλκό. Ώρες ώρες πραγματικά θέλω να φύγω επαρχία. Βαρέθηκα τους πάντες... Ηρεμία, φύση και χώρος για εμενα.
-
Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνεται να φορτιζουν οι κάτοικοι πολυκατοικιων ακόμα και με κοινόχρηστη πυλωτή
Με πυλωτή είναι εύκολο, μπορεί να γίνει εγκατάσταση φορτιστών και μάλιστα θα μπορούσαν να είναι και κοινόχρηστοι. Υπάρχουν πολλές λύσεις.
-
Ρε παιδιά, δεν έχετε βαρεθεί να λέμε τα ίδια και τα ίδια; Το έχουμε γράψει 500 φορές: μέχρι να αναπτυχθεί η τεχνολογία ώστε να γεμίζουν οι μπαταρίες σε λίγα λεπτά **ή **να τοποθετηθούν ταχυφορτιστές σε πάρα πολλά σημεία (σινεμά, supermarket, πολυκαταστήματα), δεν μπορεί να αγοράσει ηλεκτρικό όποιος δεν έχει φορτιστή στο σπίτι του ή στη δουλειά του. Έβαλε ο άλλος στο βενζινάδικο. Και τι περιμένει; Ότι θα αγοράσει ο άλλος ηλεκτρικό και θα έρχεται να το φορτίσει 45΄ κάθε εβδομάδα; Και θα κάθεται να τον κοιτάει; Μόνο αν κάποιος μένει σε ακτίνα 300 μέτρων, μπορεί και να το κάνει. Αφήστε που με φόρτιση επί πληρωμή, δε μιλάμε για 1.5 ευρώ στα 100 αλλά για 4+.
-
Εγώ πάντως στην μικρή οικοδομή που τελείωσα και έχει θέσεις στην πιλοτή , πρόβλεψα κάποια καλώδια για κοινόχρηστη πρίζα φόρτισης . Τα αυτοκίνητα είναι μόνο 4 οπότε όταν και αν αγοράσουν , θα μπορούν να διαμορφώσουν εγκαταστάσεις φόρτισης.
-
Εγώ πάντως στην μικρή οικοδομή που τελείωσα και έχει θέσεις στην πιλοτή , πρόβλεψα κάποια καλώδια για κοινόχρηστη πρίζα φόρτισης . Τα αυτοκίνητα είναι μόνο 4 οπότε όταν και αν αγοράσουν , θα μπορούν να διαμορφώσουν εγκαταστάσεις φόρτισης.
Μπράβο κριου!!! Σωστά έπραξες, όπως πρέπει να κάνεις και με σωλήνες για ΦΑ (αν θυμάμαι καλά το κάνεις)!
Ερώτηση, πόσοι είναι οι συνάδελφοι-ανταγωνιστές σου που το κάνουν??? Μήπως για τα 100-200€ περισσότερο κέρδος κλπ δεν προβλέπουν τίποτα από τα παραπάνω αν δεν τους το ζητήσει ο πελάτης???
Ο dimsabas το έβαλε σωστά, μιλάμε για πόλεις που χτίστηκαν πριν 50-100 χρόνια. Στις κεντρικές περιοχές υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα στάθμευσης, άρα και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Υ.Γ. Για να μην έχουμε πρόβλημα με φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, πρέπει να γκρεμιστεί πάνω από το 70% των κατοικημένων περιοχών της χώρας και χτίσιμό τους από την αρχή!!!
-
Υ.Γ. Για να μην έχουμε πρόβλημα με φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, πρέπει να γκρεμιστεί πάνω από το 70% των κατοικημένων περιοχών της χώρας και χτίσιμό τους από την αρχή!!!
Ακριβώς! Η μόνη άλλη λύση (ανέφικτη πρακτικά) είναι να μπούν φορτιστές στους δρόμους (όπως παλιά τα παρκόμετρα) και όπιος σταθμεύσει (όποιος προλάβει) να μπορεί και να φορτίσει. Αλλά πρακτικά είναι ανέφικτο αυτό. Οπότε αναγκαστικά η πλειοψηφία των Ελλήνων θα υποχρεωθεί να φορτίζει είτε στην δουλειά (εαν είναι τυχεροί) είτε σε δημόσιους / ιδιωτικούς φορτιστές (π.χ. σε βενζινάδικα) επί πληρωμή. Απλά μέχρι να έρθει αυτή η εποχή τα αυτοκίνητα θα φορτίζουν σε 5' για αυτνομία 200-300χλμ. οπότε δεν θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα.
-
Νικ για το φυσικό αέριο με 'πάτησες στον κάλο' . Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια πετάμε λεφτά σε αεριάδες χωρίς λόγο.
Οταν φτιάχνω μία οικοδομή σε περιοχή που ΔΕΝ έχει αέριο , είναι σίγουρο , ότι οι σωληνώσεις αυτές ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΕΣ , με αυτές που θα ζητάει το Αέριο , όταν σε 5-10-20 χρόνια περάσει από εκεί και έτσι έγινε και τώρα σε 2 οικοδομές του 2005 και του 2007 που πέρασαν καινούργιες με άλλες προδιαγραφές .
Αλλά τώρα πλέον το αέριο , όπως και το πετρέλαιο είναι ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ θερμάνσεις . Στην τελευταία οικοδομή έβαλα Αντλία Θερμότητας ξεχωριστή σε κάθε διαμέρισμα . Κοστίζει πολλά για να την βάλεις , αλλά καίει το 1/3 από το αέριο και το πετρέλαιο και βέβαια είσαι ενεργειακά πρώτης κατηγορίας και όχι τρίτης .
Ελα όμως που αναγκάστηκα να περάσω πάλι τις σωληνώσεις και τις εγκαταστάσεις του βρωμοαερίου και με έπρηξαν και στις διατυπώσεις.
Δυστυχώς επειδή το κράτος υπέγραψε κάτι πριν 30 χρόνια , ακόμα και τώρα που ξεπεράστηκε από την τεχνολογία , δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτό, το να φτιάξεις δηλαδή άχρηστες σωληνώσεις , για κάτι παρωχημένο τεχνολογικά.
-
Noμίζω πλέον είναι ή θα γίνει σύντομα υποχρεωτικό να βάζεις αναμονές για θέσεις φόρτισης στο παρκιν.
Και να δεν είναι υποχρεωτικό, είναι σίγουρα υποχρεωτικό ώστε να έχεις υψηλή κλάση ενεργειακής κλάσης.
-
To θέμα και το πρόβλημα δεν είναι οι νέες οικοδομές (ελάχιστες) αλλά οι πάρα πολλές υφιστάμενες που είναι 30-40-50 ετών παλιές. Εκεί δεν υπάρχει λύση και είναι πάρα πολλές, ειδικά στο κέντρο (που τα ηλεκτρικά θα ήταν ακόμα πιο ωφέλιμα). Προσωπικά έχω και 3φασικό ρεύμα και χώρο φόρτισης (ανοιχτό και κλειστό), έτοιμος θα είμαι όταν έρθει η ώρα. Αλλά είμαι από τους ελάχιστους τυχερούς και φυσικά μένω πολύ εκτός κέντρου.
-
Noμίζω πλέον είναι ή θα γίνει σύντομα υποχρεωτικό να βάζεις αναμονές για θέσεις φόρτισης στο παρκιν.
Και να δεν είναι υποχρεωτικό, είναι σίγουρα υποχρεωτικό ώστε να έχεις υψηλή κλάση ενεργειακής κλάσης.
Πολύ πιθανό ινσέιν, ειδικά τώρα με τα πιστοποιητικά ενεργειακής κλάσης. αν σε ανεβάσει κλάση. Θα το βάλουν και στα προγράμματα 'εξοικονομώ κατ' οίκον',
αλλά οι περισσότερες οικοδομές δεν έχουν πάρκινγκ. όπως είπε ο Φάνης το κύριο πρόβλημα είναι οι πολυκατοικίες 85 και πίσω.
Κριου σόρρυ, απλά θυμάμαι ότι είχες πει ότι είχες κάνει πολυκατοικίες με αναμονές για ΦΑ και το ανέφερα σαν θετικό. Δεν γνώριζα περί αλλαγών στις προδιαγραφές κλπ.
Ερώτηση, Αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ κλπ, που στον ΜΠΕΟ (όχι τον δήμαρχο Βόλου) θα βρεθεί το ρεύμα για να τα τροφοδοτήσει όλα αυτά???
-
Ερώτηση, Αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ κλπ, που στον ΜΠΕΟ (όχι τον δήμαρχο Βόλου) θα βρεθεί το ρεύμα για να τα τροφοδοτήσει όλα αυτά???
Aχαχαχα!! Πολύ απλά με τις επενδύσεις που θα έρθουν (δεν ακούς τον Άδωνη....βζιιιν!!)...θα κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο!
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων