-
Τι συγκρινουμε τωρα ακριβως;;;; Ας αφησουμε τους οπαδισμους , εγω corolla εχω φιλε του 20 εκδοση active plus με τον 18αρι . Αν το σηκωνα θα επαιρνα το CLA φυσικα!! Τοσο εντυπωσιακο αμαξι με 25.000 λιγα χιλιομετρα και απ οτι μας λες καθαρο , με σερβις προσφατο και λαστιχα καινουρια. Καλο χρυσο το κορολα αλλα στο επιπεδο Mercedes δεν ειναι δυστυχως σε καμια περιπτωση..Για τα λεφτα του ειναι μια χαρα ομως
ένα ποστ σαν το δικό σου περίμενα να διαβάσω για να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση στο μυαλό μου !Σε ευχαριστώ !
CLA , αφού αυτό φαίνεται να σου αρέσει περισσότερο , τα άλλα τα περιγράφεις σαν συμβιβασμό & οι διαφορές στα λεφτά δεν τόσο είναι μεγάλες . Σιγά την ακριβή συντήρηση της , εντελώς νορμαλ αυτοκινήτου συντήρηση έχει , ούτε ακριβή ούτε φτηνή . Ειδικά αν πας σε εξειδικευμένα και όχι αντιπροσωπεία . Για χιλιόμετρα εκτός πόλης επίσης diesel καλύτερα από υβριδικό .
Προσπαθω να κρύψω αλλά δεν τα καταφέρνω
Προσωπικά, με τέτοιο μπάτζετ θα κοιτούσα για focus st line 1.5 auto.
Mercedes (γιαλατζι) και με τέτοια ιπποδύναμη δεν θα αγόραζα.
Η ιπποδύναμη (145) με πρόγραμμα που έχει δεν είναι ο λόγος επιλογής ,ακόμα και με τα 109 άλογα να ήταν πάλι !Εχω ένα Ducati με αρκετά άλογα για να βγάζω τα γούστα μου όποτε το επιθυμώ !
φυσικα εάν υπήρχε μεγάλυτερο budget και ανάλογη ανάγκη για ένα γρήγορο τούτου ναι τότε ίσως κοιτούσα για μια A 45S,απλά εγώ τώρα ζητάω την απλότητα την οικονομία και την χρηστικότητα από αυτά τα 3 που έχω γράψει !Το focus είναι μια καλή επιλογή αν θα μου άρεσε οπτικα σαν αυτοκίνητο ,δυστηχως αυτό δεν συμβαίνει !
-
Να ακολουθήσεις την καρδιά σου! CLA λοιπόν.
-
Να ακολουθήσεις το πουλί σου! CLA - ΜΌΝΙΚΑ λοιπόν.
-
Να ακολουθήσεις το πουλί σου! CLA - ΜΌΝΙΚΑ λοιπόν.
Αυτο φοβάμαι !!!Οτι αφήνω το πουλί να επιλέξει έναντι της λογικής και της οικονομίας !
Και μιας και αναφέρθηκε στο νήμα της κορολλα θέλω να το γράψω και εδώ !!
Εαν η Τογιότα δεν είχε αυτό το λησταρχικό επιτόκιο ίσως και την επέλεγα χωρίς πολλά πολλά και πριν προλάβει να γράψει κάποιος ότι όσο έχει το cla έχει και η κορολλα ,είναι μη συγκρίσιμη από πολλές απόψεις η μια περίπτωση από την άλλη ,οποίος κατέχει από οικονομικά -φόρους -δηλώσεις καταλαβαίνει !
*Καποιος έγραψε ότι έως τα 25 υπάρχουν καλύτερες επιλογές ,μπορεί κάποιος να μου τις αναφέρει ;
(βγάζω εκτός ήδη το focus) αλλο;
-
Στα 25k σε σχέση με την CLA που λέμε δεν υπάρχει αντίπαλο δέος κατά τη γνώμη μου... μη σου πώ και σε περισσότερα χρήματα
-
Η επιλογή έχει να κάνει και με τα προσωπικά και οικονομικά σου. Κάποιος που τα βγάζει με ιδρώτα τα χρήματα αυτά και δύσκολα τα μαζεύει, καλά θα κάνει να μη γαμπρίζει με Μόνικες. Αν όμως αυτά τα χρήματα δεν τον πονάνε, τούτη η ζωή είναι ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι όπου κελαηδήσει το πουλί μας... (έβαλα και κόμμα για να είμαι γραμματικώς σωστός, ελπίζω...). Επίσης αν το ξέρεις το αμάξι και τον κάτοχο κι ανάλογα την εμπιστοσύνη μπορείς να κρίνεις αν είναι 'μεγάλη ευκαιρία' vs 'δεν είναι κι άσχημο' vs 'απερισκεψία'... πάντως σε κάθε περίπτωση το ότι δεν πας να πάρεις ένα Focus AT8 του κουτιού με τα γκάζια του και τα πατήματά του, ή κάτι αντίστοιχο στα ίδια περίπου χρήματα, επειδή 'δεν σε εντυπωσιάζει', είναι λίγο απερισκεψία και δείχνει πως την απόφαση την έχει πάρει ήδη το πουλί και συ προσπαθείς να βρεις επιχειρήματα να εκλογικεύσεις το αποτέλεσμα στον εγκέφαλο που κοιτάζει προς τα κάτω λίγο απορημένος...
-
YOLO, χτύπα CLA.
Α και τη Μόνικα χουφτωστη χουφτωστη.
-
Συγγνώμη λίγο αλλά ποια οικονομικά κριτήρια ; Το CLA όπως ξανά είπα έχει πολύ μικρό κόστος χρήσης , το είχαμε στην οικογένεια 4 χρόνια . Ακόμα και από τον ασσο που αναφέρθηκε στην αρχή , η συντήρηση της είναι αρκετά φθηνότερη . Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον κάνουμε να αισθανθεί άσχημα τον άνθρωπο , μια χαρά λογική επιλογή είναι , πρόσφατο service καινούργια λάστιχα , δηλαδή χωρίς έξοδα για τα πρώτα 20k km .
Το CLA είναι ένα αμάξι με ακριβή τιμή αγοράς , όποτε στην συγκεκριμένη περίπτωση , 2ο χέρι με 40k km και 25 χιλιάρικα με πλούσιο εξοπλισμό είναι no brainer- μεγάλο - ΝΑΙ , προσωπικά θα το χα κλείσει ηδη αν όλα εντάξει με τον έλεγχο .
Δεν ζήτησε άποψη για CLS του 2006 με αερανάρτηση και 15 χιλιαρικα , εκεί ναι θα του έλεγα τρέξε μακριά!!
Γιατί πρέπει να δεχτεί ως καλύτερη απόφαση με το ζορι το Focus ; Επειδή έχει feedback στο τιμόνι και υπερστρεφει στο άσε γκάζι ; Ε και ; Τι σημασία έχει για κάποιον που θέλει να έχει ένα όμορφο , οικονομικό και αξιόπιστο daily γι την μετακίνηση του ; Ή μήπως το CLA δεν είναι καλό αμάξι για ταξίδι ;
Νομίζω χάνουμε το νόημα κάποιες στιγμές και προτείνουμε αυτό που θα ταίριαζε στις δικές μας ανάγκες , αυτά που ζητάει ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα .
Και από αξιοπιστια μια χαρά έχει αποδειχτεί ο Κ9K , μόνο καπου στα 100k km θέλει αλλαγή ιμάντα χρονισμού με κόστος περί τα 300€ και κάποια πονάνε στην φλάτζα του σασμάν που θέλει αλλαγη , πέρα από αυτα τα 2 θέματα δεν ακουγεται κάτι άλλο .
-
Βάλε στην εξίσωση και το κόστος για τα events και τις δεξιώσεις στις οποίες θα πρέπει να πηγαίνεις την Monica, οι οποίες θα είναι πιο ακριβές.
Προσωπικά θα διάλεγα την μικρή.
Μου λες ευγενικά πως τα γούστα πληρώνονται ,θα συμφωνούσα εάν το μοτέρ δεν ήταν της Renault Nissan Mercedes ,Αν και είναι ένα από τα ποιο αξιόπιστα ντίζελακια που βρίσκεις και ανταλλακτικά από την Dacia που λέει ο λόγος ,δεν θεωρώ πως είναι λόγος μη επιλογής !!
-
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας!
Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή της Corolla είναι η ποιο λογική από την άποψη (καινούργιο με εγγύηση -τεχνολογία ,μεταπώληση )
Απο την άλλη είμαστε και σε ένα φόρουμ όπου συζητάμε κυρίως για την αυτοκίνηση στην οποία έχουμε πάθος !
Αυτήν την στιγμή πολεμάει εσωτερικά μέσα μου το πάθος με την οικονομοτεχνικη λογική !
το cla για εμένα είναι έρωτας ,έχει κάνει σέρβις μόλις ,έχει λάστιχα καινούργια είναι οικονομικό για τα χλμ που κάνω κυρίως περιφερειακά και είναι ένα αυτοκίνητο που μου αρέσει και ας είναι και μια γενιά πίσω !Δεν περνάει απαρατήρητη ακόμα και τώρα !
Το Corolla σε 2-3 χρόνια θα είναι αδιάφορο, οπτικα κυρίως ,και άντε επειδή επέλεξα την έκδοση Gr να δειχνει νέα λίγο περισσότερο!
Με προβλημάτισε επίσης ο υψηλός θόρυβος του e -cvt στις ταχύτητες που κυρίως κινούμε !Ανω των 120-140 σε ανοιχτούς ανηφορικόυς δρόμους !Δεν κάνω χλμ στην πόλη !
-
Καλά, η Mόνικα στα 40ατα της ήταν η ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη, είναι η CLA το ομορφότερο αυτοκίνητο του πλανήτη;
κατά τα άλλα, νομίζω καλή φάση η CLA, νομίζω είναι καλύτερη επιλογή και από τα 3, άσε που η Corolla είναι άσχετη φάση και ούτε καν στο μοντέλο χρήσης σου δεν κολλάει.
Με 24-28.000 παίρνεις πάρα πολλά αυτοκίνητα καινούργια που καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη και σε όλα τα καύσιμα.
Αν το έχει γνωστός και το ξέρεις το αυτοκίνητο, 40.000 για diesel, μόλις έχει κάτσει τέλεια πλέον ο κινητήρας (δικός μου όρος και παρατήρηση)
Τι χρονιά είναι η CLA;
-
Επειδή την αναφέρετε, ετσι για την ιστορία.....
https://i.pinimg.com/736x/e1/be/f5/e1bef5b578cfd541a4359bcd8b44a15f.jpg
-
Συγγνώμη λίγο αλλά ποια οικονομικά κριτήρια ; Το CLA όπως ξανά είπα έχει πολύ μικρό κόστος χρήσης , το είχαμε στην οικογένεια 4 χρόνια . Ακόμα και από τον ασσο που αναφέρθηκε στην αρχή , η συντήρηση της είναι αρκετά φθηνότερη . Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον κάνουμε να αισθανθεί άσχημα τον άνθρωπο , μια χαρά λογική επιλογή είναι , πρόσφατο service καινούργια λάστιχα , δηλαδή χωρίς έξοδα για τα πρώτα 20k km .
Το CLA είναι ένα αμάξι με ακριβή τιμή αγοράς , όποτε στην συγκεκριμένη περίπτωση , 2ο χέρι με 40k km και 25 χιλιάρικα με πλούσιο εξοπλισμό είναι no brainer- μεγάλο - ΝΑΙ , προσωπικά θα το χα κλείσει ηδη αν όλα εντάξει με τον έλεγχο .
Δεν ζήτησε άποψη για CLS του 2006 με αερανάρτηση και 15 χιλιαρικα , εκεί ναι θα του έλεγα τρέξε μακριά!!
Γιατί πρέπει να δεχτεί ως καλύτερη απόφαση με το ζορι το Focus ; Επειδή έχει feedback στο τιμόνι και υπερστρεφει στο άσε γκάζι ; Ε και ; Τι σημασία έχει για κάποιον που θέλει να έχει ένα όμορφο , οικονομικό και αξιόπιστο daily γι την μετακίνηση του ; Ή μήπως το CLA δεν είναι καλό αμάξι για ταξίδι ;
Νομίζω χάνουμε το νόημα κάποιες στιγμές και προτείνουμε αυτό που θα ταίριαζε στις δικές μας ανάγκες , αυτά που ζητάει ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα .
Και από αξιοπιστια μια χαρά έχει αποδειχτεί ο Κ9K , μόνο καπου στα 100k km θέλει αλλαγή ιμάντα χρονισμού με κόστος περί τα 300€ και κάποια πονάνε στην φλάτζα του σασμάν που θέλει αλλαγη , πέρα από αυτα τα 2 θέματα δεν ακουγεται κάτι άλλο .
Δλδ για να καταλάβω, επειδή η CLA μοιράζεται το ίδιο μοτέρ με duster, clio, η μερσεντε σου χρεώνει σε αντίστοιχη τιμη τα σέρβις;
Αν χρειαστείς αναλώσιμα; δίσκους τακάκια κτλ δε τα χρυσοπληρώνεις;
Αν έχεις κάποια μικροζημιά, έναν καθρέφτη για παράδειγμα, δε θα θέλει ο άνθρωπος κάνα 600αρι για να τον αντικαταστήσει;
Αυτό εννοούμε κόστος χρήσης το οποίο είναι πιστεύω υψηλότερο από τα μη πριμιουμ.
Σίγουρα αν το συγκρίνεις με cls του 06 το κόστος της CLA είναι αντίστοιχο του matiz.
-
Εντάξει φίλε γνωρίζεις καλύτερα από έναν πρώην κάτοχο . Καλή συνέχεια στις απόψεις και στις συζητήσεις σου . Δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω , μιλάω εκ πείρας και εσύ μέχρι και το όνομα της Mercedes το λες μερτσεντε . Λυπάμαι που δαπάνησα αυτόν τον χρόνο να απαντήσω σοβαρά , ελπίζω ο OP να το εκτιμήσει .
-
ppppjzz wrote:
Δλδ για να καταλάβω, επειδή η CLA μοιράζεται το ίδιο μοτέρ με duster, clio, η μερσεντε σου χρεώνει σε αντίστοιχη τιμη τα σέρβις;
Αν χρειαστείς αναλώσιμα; δίσκους τακάκια κτλ δε τα χρυσοπληρώνεις;
Αν έχεις κάποια μικροζημιά, έναν καθρέφτη για παράδειγμα, δε θα θέλει ο άνθρωπος κάνα 600αρι για να τον αντικαταστήσει;
Αυτό εννοούμε κόστος χρήσης το οποίο είναι πιστεύω υψηλότερο από τα μη πριμιουμ.
Σίγουρα αν το συγκρίνεις με cls του 06 το κόστος της CLA είναι αντίστοιχο του matiz.
Καλησπέρα,
Κόστος χρήσης είναι οι ζημιές φανοποιείας ; Ok, Θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για ένα αμάξι από το κόστος των ανταλλακτικών με τη λογική ότι θα το τρακάρουμε άρα , ok . Αν κάνει δηλαδή μικτή ασφάλιση ; Όλα αυτά είναι λόγια του αέρα .Αλλα πες ότι δεν το κάνει , έχει βρωμίσει ο τόπος ανταλλακτικά , car.gr , ebay.co.uk , ebay.de , όποιος θέλει να πάει να παραγγείλει καινούριο καθρέφτη είναι ελεύθερος να το κάνει , αλλά για οποιοδήποτε από τα αμάξια που αναφέρθηκαν , σε τιμές καινούριων ανταλλακτικών , πόσο μάλλον στο BMW που αναφέρθηκε στην αρχή αρχή , το 500αρι θα ήταν μέσα στο νερό . Εκτός εάν στο Focus οι καθρέφτες είναι φτιαγμένοι από χαρτόνι .
Κόστος χρήσης εγώ υπολογίζω , service , λάστιχα , τακάκια δίσκους , φίλτρα , λάδια , κατανάλωση + αν θες και **depreciation , φόρος πολυτελείας , τέλη κυκλοφορίας ,ασφάλιση μικτή **με μεγάλη απαλλαγή ± 1000 , 600 Ευρώ ώστε να κρατάς σχετικά χαμηλά ασφάλιστρα και να μην φέρεις την οικονομική καταστροφή από ένα τρακάρισμα .
Αν κάποιος είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην πληρώσει Mercedes parts και να βάλει τακάκια και ανταλλακτικά απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρία ( πχ Textar , Jurid , Brembo ) ναι θα πληρώνει το ίδιο ποσό όπως για όλα τα αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν (συκγρίνοντας ίδιες διαστάσεις τακάκια , δίσκων ) όπως το ίδιο και για τους δίσκους - για τα φίλτρα και για όλα γενικά τα ανταλλακτικά . Και αυτό μπορεί να το κάνει ακόμα και στην αντιπροσωπεία, να ζητήσει να του βάλουν τα τακάκια που θέλει .
Τέλη κυκλοφορίας γύρω στο 100άρικο , ΦΠ δεν υπάρχει , κατανάλωση γύρω στο 6 6,5 .
Επίσης δεν υπάρχει λόγος να το πάει σε αντιπροσωπεία εφόσον και εάν είναι εκτός εγγύησης αλλά μπορεί να το πάει σε ένα από τα 100άδες αξιόπιστα εξειδικευμένα συνεργεία Mercedes .
Υποτίμηση , τέλος , την έχει φάει ήδη όλη ο άλλος ιδιοκτήτης , δεν μπορεί να κατέβει πολύ ακόμα στην πάροδο των ετών .
Πέρα από αυτά , η CLA δεν έχει αεραναρτήσεις , 6 πίστονα με χαρακτές ή τρυπητές , δεν παίρνει 7 λίτρα λάδι , δεν έχει 16 μπουζί ( γενικά δεν έχει αφού ντιζελ ) , δεν φοράει 305 λάστιχα με 19αρες σε μη εμπορικές διαστάσεις .
-
Κουβέντα καφενειου κανουμε συνελθε αδερφέ. Καφεδάκι πίνω και σκοτωνω την ωρα μου. Μη με παρεξηγάς για το μερσεντε.
-
Ναι μωρέ, κουβεντουλα να γίνεται, και εγώ υπέρ της CLA είμαι, αλλά καλό να ακουστεί και η άλλη άποψη ώστε να πάρει ο άνθρωπος την καλύτερη απόφαση.
Εγώ θα έπαιρνα 2008 Allure diesel! Χαχα (το πήρα πέρυσι!)
-
Aν δε κάνει τη συντήριση στη μερσεντε συμφωνω με αυτα που λες.
Αν και το εξειδικευμένο πάλι θα σε βαρέσει.
Θα μου πεις τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους. Σύμφωνοι αυτό συζητάμε όμως να πάρει ένα μεταχειρισμένο στα λεφτα που θα αγόραζε καινούριο το οποίο να μην τον βγάλει από το παράθυρο.
Σε αυτο που είπες για τις μικροζημιές όμως θα διαφωνήσω. Σίγουρα δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο για να τρακάρουμε, το φορτώνουμε όμως με 25 αερόσακους.
Οι μικροζημιές είναι στο πρόγραμμα και το κόστος κάποιων ανταλλακτικών έχει σημασία.
-
Κι εγώ CLA πρότεινα στον φίλο και θα ήμουν διατεθειμένος να επωμιστω το επιπλέον κόστος συντήρησης και χρήσης γι αυτό το αμάξι.
Το οποίο κόστος χρήσης δεν είναι τραγικό όπως λέει και ο φίλος από πάνω και συμφωνώ σε αρκετά μαζί του άσχετα αν χάνει εύκολα την ψυχραιμία του.
Εκεί που διαφώνησα είναι ότι δεν είναι και atos όπως το παρουσιάζει. Είναι μερσεντε και όπου σε βλέπουν με τον στόχο στο καπω θα σε βαράνε λίγο ή πολύ παραπάνω.
-
Το μερσεντές θα αργήσει να το αλλάξει περισσότερο από τα άλλα δύο πάντως.. Θα δυσκολευτεί πολύ να βρεί αντικαταστάτη 'ανώτερο' χωρίς να δώσει ένα σκασμό χρήματα. Με τα άλλα δύο κάτι μου λέει ότι πάντα θα του λείπει το ότι δε το επέλεξε.
Την 20αρα ; Την ντίβα ;η την γειτόνισσα ;